kukatkukatkukatAjattelinpa vinkata teille kätevästä pienestä apuvälineestä, nimittäin kukkasaksista. Minun tulee ostettua joka viikko leikkokukkia maljakkoon ja nehän täytyy trimmailla kotioloissa – poistaa varsista ylimääräiset lehdet ja katkaista uudet imupinnat. Ärsytti aina käyttää jotain keittiöveistä moiseen hommaan, niinpä nappasin Plantagenista ostoskoriini tuollaiset kukkasakset. Ovat osoittautuneet ihan loistavaksi hankinnaksi.Katkaisin tällä kertaa tulppaanit vähän tavallista lyhyemmiksi matalaan vaasiin, näyttävät kivalta noinkin.Aurinkoista viikkoa kaikille!

7 Comments

 1. Kiitos vinkistä! Meilläkin joka viikko ostetaan uudet kukat, tähän vuodenaikaan tulppaanit tuntuvat kovin raikkailta ja uusilta. Itse suosin nimenomaan Plantagenia näissä leikkokukissa, sillä ovat siellä monin verroin halvempia (joskus tuntuu että myös kestävempiä….) kuin pikkuliikkeissä. Esmes Plantagenilla on usein tarjous 3 tulppaaninippua 10€, kun pienestä kukkakaupasta saat sillä kympillä yhden nipun.

 2. Mä taas tykkään käyttää kukkien imupintojen leikkaamiseen vihannesveistä (tai pikkupuukkoa, kuten oikeasti sanon). Kukkakaupassa työskennellessä totuin.

  Mutta nämä ovat makuasioita. Milloinkahan mä olen muuten viimeksi ostanut tulppaaneja? Vaikka leikkokukkia on melkein aina kotona, tulppaaneja taisi olla joskus… neljä vuotta sitten? Viisi?

 3. Anonymous

  En tiedä mitä käyttöä varten kukkasakset oikeasti ovat, mutta leikkokukkia nimenomaan ei saisi leikata saksilla, vaan terävällä veitsellä. Ja vielä vinoon useimpien kukkien kohdalla. Sakset painavat vettä kuljettavat "putket" tukkoon, jolloin lopputulos on varmasti ei toivottu. No, jokainen tavallaan ja ymmärrän kyllä tuon saksien helppouden…

 4. Anne Malia

  Lilli:

  Minä nappaan kukat yleensä mukaan meidän lähikaupasta, s-marketista, siellä tulppaaninippu maksaa muistaakseeni 2,90 €.

  Kyllä kukat ovat niin ihania!

  Vimps:

  Mulla on ihan väärä tekniikka tuohon veitsileikkuuseen, varret menivät aina ihan rikki vaan kun yritin viiltää :))

  Jaaha, sun täytyy pitkästä aikaa kokeilla tulppaaneja!

  Arleena:

  Nappaa ihmeessä tuollaiset, minä ainakin olen tykännyt kovin 🙂

  Anonyymi:

  Totta varmasti tuo mitä sanot. Mutta kuten kerroin yllä, minun veitsihommilla varret vaan menivät huonoon kuntoon. Ainakin noilla saksilla lyhennettyinä kukkani ovat kestäneet oikein hyvin. Hankin sakset jo viime syksynä ja monet varret olen niillä katkonut.

 5. Tulppaanit on ihania! 🙂 Kaunis tuo valkoinen maljakko.

 6. Anne Malia

  Juu, kukat ovat aina niin ihania 🙂

  Maljakko on Orreforsin Pastillo-sarjaa, se suurin koko. Ihan mun lemppari maljakkosarja.