kuvakuvakuvakuvaEilinen auringonpaiste sai aikaan hirmuisen kevätsiivousvimman. Aloitin hommat eilen ja ne jatkunevat vielä monta päivää. Rullasin vihreän talven villamaton vintille ja päätin haluta uuden maton sen tilalle. Minullahan on se Day Homen raitamatto, mutta totuimme pehmeään villamattoon ja toiveena oli samantyylinen kevääksikin, pääsköön ohut raitamatto taas lähempänä kesää käyttöön. Muistin nähneeni Ikeassa aitoja luonnonvalkoisia villamattoja, niinpä suuntasin sinne toiveikkaana. Löysinkin toivomani Vitten maton, se näytti aika luonnonvalkoiselta, mutta päätin ostaa yhden kokeeksi. Näitä tarvitsen kaksi, sillä maton koko 140×200 on ihan liian pieni. Koska sävy osoittautui kotivalossa paljon paremmaksi ja meni oikein hyvin yhteen puhtaan valkoisen sohvan kanssa – valkoisten sävyjen ei tarvitse olla samanlaisia, päätin hakea tuolle kaveriksi toisen samanlaisen. Teippailen sitten matot nurjalta puolelta mattoteipillä yhteen, nukka peittää varmasti saumakohdan aika hyvin.Imuroin mattoa kovin, toki siitä lähti nukkaa, muttei niin paljoa kun pelkäsin. Villamattoon nukan irtoaminen kuuluu, onneksi tammilattialla ei ihan hirmun helposti näy kaikki nukka. Eihän tuossa matossa totuuden nimessä ole yhtä paljon villaa kuin meidän vihreässä villamatossa, tämä on paljon liiskampi, mutta silti erittäin hyvä. Halusin aidon villamaton ja nyt sen sain todella kivaan hintaan. Olen oikein tyytyväinen. Voin siis suositella tuota jos olet etsimässä vaaleaa villamattoa, ei kannata pelätä sitä keltaista sävyä joka kaupassa puskee esille.Nyt vielä pienet lisämuutokset olkkarin kevätilmeeseen sitten saa kevät tulla. Ihanaa, huomenna tulee myös ikkunanpesijä!Our living room has a new carpet from Ikea. White feels so fresh now. ps. Marni-kisan voittajan arvon huomenna, meni niin myöhäiseksi tämä koneelle tulo tänään

5 Comments

 1. Tuo olisi kyllä juuri sopivan näköinen matto olohuoneeseemme, sopivaan hintaankin! Voisit jossain vaiheessa kertoilla pidemmän ajan kokemuksia, että irtoaako nukkaa myöhemminkin paljon. Muutamalta tutulta olen kuullut Ikean matoista irtoavan loputtomasti nukkaa! En kyllä muista mistä matoista on ollut kyse, ehkä tämä on laadukkaampi 🙂

 2. Meillä on sama Vitten alakerrassa. Tykätään kelliä siinä illalla ja lueskella typyn iltasadut. Ja kuperkeikatkin onnistuu pehmeästi 🙂 Hyvä ostos siis!

 3. Anonymous

  Meillä oli Ikean valkoinen nukkamatto muutamia vuosia sitten. Nimeä en kyllä enää muista. Matosta lähti järisyttävästi nukkaa, sitä oli aivan joka paikassa. Harmitti. Matto lähtikin sitten muutaman viikon päästä takaisin Ikeaan. Toivottavasti sinulla on paempi tuuri mattojesi kanssa. Kauniilta tuo kodissasi näyttää! Meillä on ollut nyt sitten VM-Carpetin matto, joka ei ole mennyt miksikään, vaikka on lapsien leikkialustana harva se päivä 🙂

 4. Anne Malia

  Wikke:

  Niin minustakin, juuri tuo pehmeä luonnonvalkoinen ja tammi ovat kaunis pari.

  Sini:

  Ainakaan näiden muutamien päivien käyttökokemuksella nukkaa ei ole irronnut, ja meillä vielä koirulainen peuhaa kovin matolla. Mutta vielä suurempi ongelman nukan kanssa on ns. tuftatuissa matoissa, sellaisissa tiivispintaisissa villamatoissa. Niissä kun se nukka on vähän kuin liimattu pohjaan ja tietysti joka karvaan ei ole osunut sitä kiinnitysainetta ja niinpä ne irtonaiset karvat sieltä väleistä lähtevät pois. Tässä nämä karvalangat on kudottu pohjaan kiinni, joten en usko tämän olevan ihan niin nukkaava.

  Lilou/Hertta:

  oi samiksii taas 🙂 Kiva kuulla positiivisia kokemuksia, matto vaikuttaa oikein passelilta hintaansa nähden.

  Anonyymi:

  Olisko teidän matto ollut sellainen tuftattu josta tuossa yllä kerroin, niistä sitä nukkaa irtoaa vielä enemmän kuin näistä kudotuista matoista. Tosin aina villast irtoaa jonkin verran.

  Nuo keinokuituiset nukkamatot ovat varmasti helppohoitoisia. Kiva kun olet löytänyt passelin maton 🙂