kuvakuvatkuvakuvakuvaAika erilainen lomaviikko tästä tuli. Aika on tosiaan mennyt ympäri ämpäri ajellessa ja taloja katsastaessa. Saattaa olla, että olemme löytäneet etsimämme ja nyt jännätään miten käy. Tässä talossa on tullut asuttua jo kymmenisen vuotta, joten on kiva päästä pitkästä aikaa ihan toisenlaisiin maisemiin ja tietty omalle pihalle. Tuossa sohvalla vieressäni on Lettunen, mutta hänen lisäkseen papereita ja skaalatikku ja tusseja, kynä sauhuaa ja välillä leputan silmiä tietokoneella tai sisustuslehdissä. Vaikka meillä onkin aika lailla kaikki tarvittavat huonekalut ja valaisimet, on uuteen kotiin silti kiva hankkia jotain uuttakin. Täytyy siis vähän fiilistellä tulevia mahdollisia hankintoja. Naurattaa muuten meidän ripeys, saatamme ostaa talon nopeammin kuin joku nojatuolin :))Olen vähän sitä mieltä, että suuriakin asioita ostettaessa, ensin toki pohditaan suuntaviivat mitä ollaan hankkimassa, mutta sitten kartoitetaan niihin raameihin sopiva tarjonta ja sitten vain valitaan tarjokkaista se itselle paras. Yksinkertaista. Asioista ei kannata tehdä liian vaikeita. You know this holiday turned out a bit different than I thought. We sold our apartment few days ago and now we have been house hunting for many days. I think we might have found the one, thumbs up now. So I am lying here on the couch with Lettunen and I have piles of scketches for the new house. Although we have almost everything we need, it is nice to buy something new to mix with the old things. So exiting! 

14 Comments

 1. Anonymous

  Olen samaa mieltä, että suuristakaan asioista ei kannata tehdä liian vaikeita. Meille syntyi ostopäätös kolmessa viikossa. Toki olin surffannut netissä aika ajoin parisen kuukautta ja katsastanut hintapyyntöjä ym., mutta en ollut todellakaan vielä ostamassa mitään, ensin piti myydä vanha alta pois. Tämä asunto minkä sitten löysin netin kautta kolahti heti. Emme edes käyneet katsomassa muita asuntoja. Tätä käytiin katsomassa pari kertaa, vaikka onkin vielä keskeneräinen, ja se oli sitten siinä. Alueen tiesimme jo entuudestaan ja sinne halusimme. Autolla sitten pyörittiin siellä vielä useampaankin kertaan ja päätös vain vahvistui. Kannattaa toimia silloin, kun se oikea tulee kohdalle eikä jäädä jahkailemaan. On myös hauskaa sekin, kun sinä haluat pihalle, ja minä haluan taas pihalta pois:) Olen jo elänyt sen pihavaiheen, se oli ihanaa, mutta aikansa kutakin. Nyt haluan vain asua, ilman mitään pihatöitä, lumitöitä, remontteja ym. Omakotitalo olisi ollut meillekin toinen (ja ehkä kuitenkin se mieluisin) vaihtoehto, mutta rahat eivät siihen riitä, ainakaan mun "standardeilla". Tällaiset pienet rivitalo/paritaloyhtiöt ovat hankalia asuttavia. Yleensä on niin, että kukaan ei tee mitään ja mikään ei saisi maksaa mitään. Ollaan tässä vähän oltu niinkuin talkkareinakin, ja nyt se saa riittää. Kaikki yhteiset alueetkin me ollaan pääasiallisesti hoidettu, kun muut eivät ehdi/viitsi. Pakko on ollut sitten itse tehdä, kun en ole viitsinyt katsoa epäsiistiä pihapiiriä. Nyt täytyy pikku hiljaa alkaa valmistelemaan vanhaa asuntoa myyntikuntoon; pientä viilausta ja stailausta, hieman tavaroiden karsimista ja ennenkaikkea kaikki paikat (kaappien ym. sisältöjä myöden), tulee olla vimpan päälle siistit ja puunatut. Kiva, että muillakin on samanlaisia projekteja menossa. Andeliina

 2. Anonymous

  Naurattaa minuakin, että esim. sitä Burberryn trenssin ostoa mietin paljon pidempään kuin tätä kämpän ostoa. Saatat ehkä muistaa, kun jahkailin sen värinkin kanssa. Nopeita ollaan siis molemmat:) Andeliina

 3. Taitaa pikaista asunnon ostoa olla liikkeellä! Ostimme vuosi sitten ensiasunnoksemme paritalon puolikkaan ja ostopäätös syntyi heti ensinäytöllä. Siis ensimmäisen talon ensimmäisellä näytöllä. Siitä vain pankkiin ja kaupat tehtiin kahden viikon kuluessa. Minkäs teet, jos tuntuu kodilta 🙂 Onnea talokaupoille!

 4. Kun me tuossa pari vuotta sitten ostimme nykyisen asuntomme tiesimme, että se on meidän koti ensivisiitille, varsinkin kun näimme olohuoneen ja parvekkeen näkymät 🙂 Turha sitä on jahkailla kun oieka osuu kohdalle.

  Toivottavasti kaikki menee nappiin teillä! Sisustuspostauksia odotellessa!

 5. Onnea uuden kodin hankintaan! Se on niin jännittävää ja inspiroivaa aikaa:)) Houkuttelevan lokoisa nojatuolikuvat ja söpö sommitelma. Sommitelmia pitäisi meilläkin koota. Niillä saa nopeasti uutta ilmettä aikaan. Iloista pääsiäistä!

 6. Minä taidan olla sieltä toisesta ääripäästä talon ostamisen ja monien muidenkin hankintojen suhteen.
  Kun muutama vuosi sitten etsimme omakotitaloa, myimme ensin silloisen asuntomme etsien koko ajan meille sopivaa taloa. Ehdimme asua vuokralla reilun vuoden ja kävimme katsomassa yli 50 omakotitaloa, kunnes se oikea löytyi. Kaikista katsomistamme taloista (lopulta ostamamme lisäksi) vain kaksi vaikutti potentiaalisilta. Joskus sen oikean löytyminen voi olla työlästä.
  Näin suuren hankinnan kohdalla emme halunneet tehdä kauppoja talosta, joka ei sytytä.

  Onnea teille talokauppoihin, toivottavasti saatte haluamme kodin.

 7. Ensiksikin: ihanaa kun löysin taas blogisi, nyt täältä Evitan sivuilta. Sun juttujasi on kiva lukea! Asunnonvaihtopuuhissa olen minäkin. Kukahan ostaisi yhtä reippaalla aikataululla kuin sun asuntokaupat käy tämän nykyisen kotini, että pääsisi etsimään uutta. Tai etsitty on tietty jo:) Kauniita noi sun sisustuskuvat, sain niistä inspistä omalle tontillekin. Jospa vaikka pääsiäisenä paistaisi aurinko täällä Helsingissä, niin saisi vähän kivempia kuvia… Onnea uudin kodin ostoon sinulle:)

 8. Anne Malia

  Andeliina:
  Aivan mahtava kuulla, että teilläkin on kivat ja jännittävät ajat tulossa uuden kodin suhteen. Kyllä sen itse tietää mikä on paras asumismuoto omaa elämää ajatellen ja ainahan voi vaihtaa jollei sitten uusi muoto olekkaan itselle se oikea. Mekin ajateltiin kokeilla omakotitaloa nyt kun vielä jaksaa pihatöitä yms. katsoo sitten oliko se oikea valinta (olen varma kyllä että oli). Ollaan molemmat asuttu omakotitalossa nuorena, joten hommat ovat tuttuja.

  Kyllä minäkin joskus jotain ostosta olen pähkäillyt kauan 🙂

  Hanna M:
  No niinhän se menee, intuitiolla näitä tehdään ja tunteella 🙂 Mutta aina voi myydä ja muuttaa jos ei mene putkeen!

  Ja kiitos, terassioleilua odotellessa 🙂

  Lora:
  Toivotaan että kaikki menee kuin on ajateltu ja saadaan nauttia pihasta jo kesän alusta saakka, oi en malta odotella näitä muutamia viikkoja 🙂

  Mekin kummatkin tiedettiin heti kun astuttiin tuohon tulevaan taloomme, että se on se oikea!

  Nipsu:
  Me ei melkein malteta nukkua kun suunnitellaan ja haaveillaan 🙂
  Asetelmat on niin ihania, nyt ei enää viitsi rakentaa tänne niitä, kun on jo henkisesti uudessa kodissa.

  Sanna:
  No kukin tekee niin kuin itsestä tuntuu hyvälle, ihailen harkitsevaisia ihmisiä kun itse olen niin impulssiivinen ja aina uskon vain positiivista enkä osaa nähdä uhkia. Joskus olisi kannattanut miettiä mitä tuli tehtyä, mutta toisaalta, en osaa katua menneitä, katson vaan eteenpäin 🙂

  Mutta ihana että tekin löysitte sen oikean kodin itsellenne!

  Sanna, eilen varmistui, saimme sen :))

  Heli:
  No kiva, mutt mihin sitten katosit välillä 🙂 hyvä että oot taas takaisi messissä!
  Toivottavasti saat asuntokaupat pian tehtyä, meillä kesti tooosi kauan, mutta ei se haittaa, kun en odottanut liikoja ja ajattelin, että lopulta kuitenkin kaikki asunnot myydään. Pahinta on jos etsii valmiiksi jonkun kohteen jonka haluaa ja sittn pitäisi odottaa että oma menee kiireellä. Niin ei kandee tehdä.

  Anonyymi:
  Jos tarkoitat sitä lähes miljoonan maksavaa upeaa taloa, niin valitettavasti meidän bujetti ei ole lähelläkään sellaista, toisaalta talokin on meille kahdelle vähän liian massiivinen. Löydettiin ihan kiva kohtuullinen kohde 🙂

  Ä:
  On tuo mieletön! Meikäläisten budjetti ei vaan ikinä taipuisi moiseen kartanoon.

 9. Mikä olet horoskooppimerkiltäsi? Minä olen Rapu, jolle KOTI ja perhe on kaikkikaikessa:)

 10. Olen tehnyt kaikkien kotieni ostopäätöksen heti kun sen olen nähnyt, nopeat syö hitaat. Ei nopeus ole kodin ostossa mitään harvinaista.

 11. Anne Malia

  Ellu:
  Norsutyynykangas on tilattu ruotsista svenskt tennin nettikaupasta, heidän tuotteitaan ei suomessa myydä. Love-tyyny on Koodista, valitettavasti tuota tekstiä ei ole enää jäljellä 🙁

  Saija:
  Olen Jousimies 🙂

  Marsu:
  No niin se käy 🙂 mitäs sitä jos sydämessä tietää että sen kodin haluaa!