kuvakuvakuvakuvakuvaKatsokaas mitä ollaan tänään tehty. Kuten niin moni muukin, seikkailimme rautakaupassa ja puutarhamyymälässä. Kaikenlaisten remonttitarvikkeiden lisäksi teimme hankintoja pihalle. Huomenna vietämme Vappua siemeniä kylväen ja ensimmäisiä istutuksia tehden. Mahtavaa kun luvassa on aurinkoista keliä, on aivan ihana puuhastella terassilla. Meidän piha on aikamoinen savipelto isolta alalta, muokkasimme vähän nurmilinjaa, kaivuri on heilunut ja seuraavaksi me pääsemme multakuorman kimppuun. Kun multaurakka on suoritettu, asennetaan rullanurmikko paikoilleen. Lopuksi vielä tuo terassi uusitaan, se tulee vähän laajenemaan. Eipä sitten kuin istuttelua ja kukkapenkkien rakentelua, sitä sitten riittääkin.Meille hankittiin kaksi Kekkilän viljelylaatikkoa. Ne sijoitetaan terassin läheisyyteen talon päähän, näin hyötypuutarha on lähellä grillauspaikkaa, siitä on kätevä hakea tuoreita yrttejä ja salaatteja ruoan laittoon. Oi mitä ihannekuvia sitä onkaan päässä moisesta viljelystä. Kaupoissa kiertely käy kyllä työstä, onneksi oli hetki aikaa istahtaa auringossa ja nauttia simaa virvokkeeksi. Lettunenkin oli ihan innoissaan kaikista ostoksista, täytyi tutustua lähemmin kaikkiin uutuuksiin. Ette muuten usko mitä tuo suloisuus teki – annoimme hänelle naposteltavaksi possunkorvan, toiselle ei maistunut se heti, niinpä hän lähti possunkorva suussa kartoittamaan pihaa, etsi sopivan paikan, kaivoi kuopan ja asetteli arvokkaan aarteensa sinne. Meidän citykoira 🙂Today we went to buy some stuff for our garden. Tomorrow we will start the plantings, so many bags of seeds to plant – I just love it! Finally we have our own garden to plan and enjoy.

9 Comments

 1. anna-liisa

  Tosi mukavaa seurata, kuinka innoissanne teette valtavan paljon uudessa kodissanne. Kärsiikö turkulaisena kysyä, missä päin kaupunkia se on?

 2. Hyvä Lettunen! Vaistot on tallella. Ihania kevätpuuhia teillä siellä! Omallekin pihalle pitäisi aktivoitua. On kyllä ihan parhaasta päästä aurinkoisella ilmalla nuo pihatyöt!
  Lämmintä Vappua!

 3. Anonymous

  Aivan mahtistunne, kun talven jälkeen koittaa se hetki, että saa aloittaa pihatyöt! Vaikken mikään viherpeukalo olekaan, lumeton maa, viheriöivä nurmikko ja kesäkukat piristävät kummasti! Ja vielä kun pääsee laittamaan uuden kodin pihaa mieleisekseen, voiko parempaa olla?!

  Ihana Lettunen <3

  Oikein leppoisaa ja mukavaa vappua teille!

  -I-

 4. Hieman käy kyllä kateeksi, kun saatte puuhastella puutarhassanne. Itselläni on täällä Vantaalla ns. ranskalainen parveke, Turussa sentään oli oikea parveke. Joka tapauksessa aion hankkia pari Bacsacin (kiitti Koodin, että tiedän nyt niistä) ripustettavaa pussia ja istuttaa ryöppyävät pelakuut.

 5. Oi mahtava mikä oliivipuu! (..kai se on siis oliivipuu..?) Mistä olet tuon löytänyt? Oon tosi iloinen näistä piha- ja puutarhapostauksista 🙂 Olen ihastellut sisustustyyliäsi jo pitkään ja nyt on kiva nähdä, mitä ihmeitä teet pihalle ja terassille! Onnea uuteen kotiinne!

 6. kyllä huominen kuluu pihatöissä kun on pikkusen mitä tehdä(upouus piha). Ajattelin huomenna kyllä kävästä Plantagenissa, katotaan lähteeks mopo käsistä. Tahtois saada kaiken heti valmiiks kun kärsivällisyys ei tahdo riittää mutta pakko kai se on että lopputuloksesta tulee se kaikkein paras.

 7. Kivaa Vappua eli 1er Mai (täällä Ranskassa)eli kielonjuhlaa sinne Turkuun omaan taloon.
  Minäkin vielä oliivipuusta:et kai istuta sitä pihaa ?
  Olet oikessa,viljelyslaatikko mahdollisimman lähelle keittiötä tai grilliä,että saadaan yrtit sun muut suoraan pataan minuutissa.
  Lettunen taitaa olle se onnellisin siellä omassa puutarhassa,kun saa leikkiä pallolla ja
  rapsuttaa maata.Citykoirasta tuli maalaiskoira,mutta taitaa ulkonäkökin muuttua:valkoinen turkki taitaa vaihtua harmahtavaan.

 8. Voi nuo Kekkilän laatikot on niin ihania! Kuin monet muutkin Kekkilän tuotteet. Sellainen vihervaja olisi aivan unelma!

  Ja arvaa kotiutuiko meillekin oliivipuu taannoiselta puutarhamyymäläreissulta…? 😀 Vähän pienempi vain kuin tuo.

  Mukavaa vappua sinnekin!

 9. Anne Malia

  Oi, meinasin unohtaa vastata tähän postaukseen. Pahoittelut, nyt on ollut niin kiire, ettei meinaa ennättää kaikkee 🙂

  anna-liisa:
  Mukava kun joku seuraa meidän touhuja 🙂 En viitsi täällä kertoa sijaintia. Kaunis ja rauhallinen paikka, heh.

  Taru:
  Voi miten nautitaankaan pihatöistä, vaikkei niihin vielä ole kunnolla aikaa. Tosin katsotaan miten käy sitten kun auto kippaa mullat pihalle..

  I:
  Juu, ekaa kertaa oma piha ja tämä ajoitus on täydellinen, juuri kun kaikki alkaa vihertää. Vitsit miten mukavaa.

  Kivaa viikonloppuu sinulle!

  Jone:
  No kiva et on sentään partsi johon laitella vähän kasveja. Ne parvekekaidepussukat on ihan mahtavia, kivempi kuin laatikko!

  annaM:
  Voi kiitti 🙂
  Oliivipuu löytyi Plantagenista. Terassille sen istutimme ruukkuun, saas katsoa kestääkö jo ulkona. No kokeillaan kuitenkin 🙂

  retromoderni:
  Juu, haluis kaikkee ja heti. Tulee ostettuakin juttuja, joita ei oo aikaa vielä valjastaa käyttöönkään 🙂 Hiljaa hyvä tulee…pitäisi muistaa.

  marjori:
  Voi ihana Ranska 🙂
  Kyllä me tökästiin jo Oliivipuu terassille ruukkuun. On se siinä jo melkein viikon ollut eikä ole moksiskaan ainakaan vielä…

  Lettunen on ihan onnessaan pihasta ja kaikista luonnon äänistä 🙂

  suvi m:
  Eikö ookki, sopis teillekkin. Ja minäkin voisin ottaa kaikki Kekkilän jutut meidän pihalle! Vihervaja olisi niin jees 🙂

  Juu, orvokkeja hih.