kuvaToivottavasti ette kyllästy minun talo- ja sisustushöpinöihini, meidän Pääsiäinen vaan on mennyt totaalisesti siinä teemassa. Arki kun taas koittaa, minäkin palaan työpukeutumiseen ja muihin normaaleihin asioihin. Yllä pieni kurkistus tulevaan taloomme – tilanne on se, että tarjouksemme on hyväksytty ja ensi viikolla toivottavasti päästään kaupantekopuuhiin. Talo on yksikerroksinen puutalo, uusi ja oikein kiva. Kun aloimme haaveilla omakotitalosta, ykköstoiveena oli nimenomaan puutalo ja hitusen perinnetalotyyppinen. Olimme toki avoimia kaikille vaihtoehdoille, sillä tiesimme joutuvamme valitsemaan kodin sillä hetkellä tarjolla olevista ehdokkaista. Päätimme olla ihastumatta mihinkään ennen kuin oma on myyty, salaa kävin kuitenkin koko ajan kurkkimassa vaihtoehtoja, tai olin tehnyt sitä epäsäännöllisesti jo parin vuoden ajan. Yksi aivan ihana tapaus oli myynnissä noin vuosi sitten ja se jäi vähän kaihertamaan. Luotin kuitenkin aina siihen, että kunhan oikea aika koittaa löydämme itsellemme täydellisen vaihtoehdon. Niinhän siinä sitten onneksi kävi, että pitkälle toiveidemme mukainen talo löytyi lopulta miehen tutun välittäjän kautta. Ihana päästä ihan uuteen ja puhtaaseen kotiin. Ensimmäistä kertaa muutan asuntoon, johon joku muu on tehnyt materiaalivalinnat. Pientä hienosäätöä siis joudumme tekemään, jotta kodista tulee meidän näköisemme. Suurin muutos on lattiat, talossa on nyt kaikkialla laminaattia, sen haluan ehdottomasti vaihtaa lankkuparkettiin. Onneksi kaikissa kylppäreissä on selkeät valkoiset laatat, pikkukylppärissä musta lattia ja muissa tiloissa tummanharmaa – värit jotka olisin voinut itsekin valita. Sattumalta keittiön välitilan laatta oli juuri se josta olin haaveillut tulevaan kotiimme, tässä talossa se oli valmiina. Keittiö on muuten aika perus, vähän joudutaan korjailemaan täytteitä ja kaappien päätylevyjä, sekä uusimaan sokkelit joiden päällä kulkee lattialistat (miksi ihmeessä). Liukuoviset vaatekaapistot poistetaan ja joihinkin kaapistoihin vaihdetaan vetimiä.  kuvaNyt saan myös oman pukeutumishuoneen, sinne olen kaavaillut tapettia. Yksi ehdokas on kuvan Cole&Sonin Hummingbirds. Vaatesäilytystä vielä vähän pähkäilen, mutta kaiken kaikkiaan huoneesta saa tulla aika rento. Ehkäpä valitsen Ikean Stolmenia yhden seinällisen, se olisi ainakin passeli vaihtoehto kohtuuhintaan. kuvaOlohuoneeseen tarvitsemme pienen pätkän hyllystöä, se tulisi ruokailuryhmän viereen. Hyllyyn rakentelisin asetelmia ja säilöisin kirjoja ja lehtiä. Paras vaihtoehto tällä hetkellä on valkoinen String, se on tarpeeksi keveä ikkunan vierustan lyhyelle seinänpätkälle. Niin siis minäkin olen sortumassa tuohon bloggareiden keskuudessa niin suosittuun järjestelmään. A sneak peek to our new house, if everything goes like planned. Finally I will get my own dressing room. I will choose a nice wallpaper to this room, as all the other rooms will be white. We also need a new shelf for the living room, I am thinking white String, as it is airy enough for the short wall near the window. So this is what is going on my mind this Easter, when I go back to work, I will have something else on my mind too.

19 Comments

 1. Vau, olen jotenkin ihan yllättynyt, että valitsitte perinnetalotyyppisen talon 🙂 Oletin, että olet enemmän modernin kannalla. Siinä sen taas näkee, miten täällä blogimaailmassa ei kannata olettaa, jos ei tiedä asioita. Mutta väistämätöntähän se olettaminen usein on, kun blogeissa näkee vain pienen pilkahduksen ihmisen elämään.

  Mutta siis onnea uuteen! Itsekin niin tykkään perinnetalo tyyppisistä taloista, vaikka kummasti olen viimeaikoina vilkuillut myöskin modernimpaan suuntaan. Ainakin sisustuksessa, vanhan ja uuden kontrasti ja toisaalta yhteensopivuus kiehtoo.

 2. Laitathan sitten ennen ja jälkeen kuvia? Onneksi olkoon uudesta kodista!

 3. Anonymous

  Yksi yllättynyt täälläkin! Minäkin luulin tietäväni, että päädytte varmasti 70-luvun avaraan ja isoikkunaiseen taloon. Itsekin katsomme parhaillaan taloa Turusta, joten tiesin valikoiman. Perinnetalotyyppiä en olisi todellakaan osannut odottaa 😀 Ei sillä, että siinä mitään vikaa olisi. Onnea siis uuteen kotiin, josta tulee varmasti upea!

 4. Minusta noita asuntopostauksia on kiva lukea, eli ei yhtään haittaa vaikka niistä kirjoittelet. Pidänkin blogistasi, kun se ei keskity pelkästään yhteen asiaan.

  Noi sisustus/asuntoasiat on mullekin suht ajankohtaisia, joten mielelläni katselen mihin ratkaisuihin muut päätyy. Eli siksikin on kivaa seurata projektiasi ja toivottavasti saamme lisää kuvia sen edetessä.

 5. Mäkin olen sitä mieltä, että sisustusjutut on tosi kivoja, kirjoittele ihmeessä niitä! Toi lintutapetti on muuten tosi kaunis. Etsiskelen itsekin uutta asuntoa ja näytöillä saa välillä kyllä tosissaan miettiä ihmisten ratkaisuja. Toi listojen vetäminen joka paikkaan on yksi niistä. Yhdessä ihan kivassa asunnossa oli maalattu kauttaaltaan paksun kohokuvioisen tapetin päälle, kun sitä tapettia ei oltu jaksettu repiä pois. Lopputulos oli todella karmea – ja lähes mahdoton korjata ilman ammattivälineitä. Huoh.

 6. Anne Malia

  Helena:
  Meidän nykyinen koti edustaa modernia ja kantikasta tyyliä, vaikka vanha talo onkin, mutta tämä on hivenen funkis-henkinen ja nyt halusin jotain muuta.

  Sisustuksesta tulee kyllä moderni, mutta rikon sitä muutamalla pehmeämmällä jutulla. Kodikasta, selkeää, raikasta ja ajatonta – siihen pyrin.

  Mrs O:
  Kyllä pyrin laittamaan 🙂 katsotaan mitä tulee.

  Anonyymi:
  Voi, olen aina pitänyt eniten vanhoista romanttisista kerrostaloista ja söpöistä puutaloista. Sisustuksessa pidän modernista, mutta minusta se täydentää hyvin pehmeälinjaista taloa. Ihailen toisilla niitä moderneja kivitaloja, itse en vain sellaista haluaisi (ainakaan nyt). Johtunee siitä, että nykyinen koti on vähän sitä henkeä ja haluan välillä jotain muuta.

  Onneksi tämä valitsemamme talo ei ole mikään hörhellys, vaan tosi simppeli, vielä kun sitä vähän entraa 🙂

  Tanja:
  Kiva kuulla 🙂 pyrin kuitenkin postailemaan tänne ihan sen mukaan asioista mitä kulloinkin on mielessä. Se on luonnollista. Sisustusjuttuja varmasti tulee lisää ja paljon.

  Heli:
  Kiva kiva, sisustusta on tulossa ja toki vaatejuttuakin.
  Jotenkin tykkään tosi paljon tuosta tapetista, se sopisi kaiken valkoisen ja modernin joukkoon hauskasti.

  Juu, tuli jonkun verran katseltua taloja ja välillä iski epätoivo ihmisten ratkaisuista. Siksi iloitsen erityisesti siitä että pääsen sisustamaan "tyhjää canvaasia". 🙂

 7. Anonymous

  Voih..Onnea uuden kodin johdosta! En tiedä onko tämä kevään tekosia, mutta asuntokuume on aivan hillitön. Olen noin vuoden ajan kurkkinut millaisia asuntoja Turussa on tarjolla. Olen myöskin ihmetellyt niitä rakennuttajien ratkaisuja, jotka ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Nyt kiikarissa aika kiva..Katsotaan saako haaveilu jatkua.. Odotan innolla kuvia uudesta kodistanne, kuulostaa kivalta.

 8. Onnea rutkasti uuden kotipesän tekoon. On mahtava huomata sinusta ettet valitse tämän hetken tyypillistä ja niin paljon Suomessa nähtyä kulmikasta ja kylmää valkoista kivitaloa, jonka ikkunoilla näkyy tuplakuplat ja sohvalla tähtityynyt. Olet rohkeasti oma itsesi ja siksi niin kaunis.

 9. Meillä on edessä kodin myynti, uusi on jo odottamassa ja valmistuu vuoden päästä. Me muutetaan kerrostaloon koska tässä elämäntilanteessa ei ole aikaa pihatöille. Me matkustetaan paljon ja talvella ollaan enimmikseen ulkomailla, on helppoa laittaa kodin ovi kiinni ilman huolta talosta. Tämä on parasta nyt, mutta kuka tietää jos vaikka joskus vielä vaihdetaan maan tasalle taas kunhan tilanne on toinen. Tulevan kodin sisutamme modernisti, tai sisustaminen on enimmikseen minun käsissä. Mulla onkin idea-kansio johon heitän kuvia sisutuksista ja huonekaluista jotka miellyttää. Jotkut huonekaluista kyllä modernin ohessa tulee olemaan vanhaa indonesialaista.. Mutta mielenkiintoinen projekti edessä! 🙂
  Ja onnea uuteen kotiin teille!

 10. Onnittelut uuden kodin löytymisestä! Kuulostaa hienolta ja on aina ihanaa päästä laittamaan uutta, mukava kevät siis tiedossa! Luksusta myös tuo pukeutumishuone, odotan innolla miten hienon teet siitä!

 11. Mielenkiinnolla odottelen kuvia sisustusratkaisuistasi! Muuten, kumma juttu tuo String-muoti yhtäkkiä. Muistan lapsuudenkodistani iloisella 60-luvulla ihan samannäköisen hyllystön, eikä sitä silloin "disainiksi" mieltänyt.

 12. Paljon onnea uuteen kotiin! Minäkin jään odottelemaan pistämättömällä maullasi tehtyjä sisustusratkaisuja. 🙂

 13. Hienoa, paljon onnea teille. Ei taatusti kyllästytä vaikka kuinka paljon tulisi postauksia uuteen kotiin ja sen sisustukseen liittyvää juttua – ihan parasta!
  Mulla onkin ollut aikaisemmin mielessä kysyä onkohan liikkeessänne jotain hyvää kirjahyllyä. Saa vinkata! Tavaroita saisi olla näkyvillä, osa voisi olla piilossa. Hinta saisi olla kohtuullinen 🙂 Sitä etsimme uuteen kotiimme.

  Nauttikaahan niistä mukavista ajoista jota nyt elätte!

 14. Onnea uuteen kotiin ja Lettusen ikiomalle pihalle!

  Ai että silmät taas rävähti auki kun Evitassa oli kuva eräästä erittäin tyylikkäästä bloggaajasta. Tuli jotenkin pakonomainen tarve käydä raitapaitakaupassa.

 15. uudelle kodille! Kuulostaa ihanalta, mutta minäkin, kuten muutama edellinenkin hieman yllättyi valinnasta. Perinnetalot ovat ihania. Itse päädyin viime vuonna onnellisen sattuman kautta funkkistalon omistajaksi 🙂 Muutossamme sain myös oman pukeutumishuoneen – jokaisella naisella pitäisi olla sellainen – vaikka vain pienikin.. Suosittelen kaappeja / liukuovia, silloin pölyä kertyy huomattavasti vähemmän vaatteisiin kuin mitä avotangoilla roikkuessa. Itse sisustin Elfalla, joka on ollut hyvä, mutta olen ajatellut kätkeä sen nyt kaappien sisään pölymäärän vähenemistä toivoen..
  Jään odottamaan innolla myös sisustuspostauksia!

 16. Miksi maltat luopua huiman kauniista keskustakodistasi joka kuvista ja Tila-ohjelmasta päätellen on todellisen laaturakentamisen aikakaudelta? Hyvin oletettavaa on että nyt saatte kalliilla tilalle erittäin paljon huonompaa jälkeä. 🙁

 17. Onpa kiva päästä seuraamaan uuden talonne sisustamista ja nähdä millainen siitä tulee, varmasti vähintäänkin yhtä ihana kuin vanha asuntonne.
  Tsemppiä remonttiin ja muuttoon!

 18. Anne Malia

  Anonyymi:
  Tiettyyn pisteeseen asti uuden kodin etsintä on kivaa, jos sitä jatkuu kauan, se muuttuu ahdistavaksi. Onnea vaan etsintääsi 🙂
  Kiva jos innolla odotellaan kuvia uudesta kodistamme!

  roosa:
  Voi, olen ihan liian jääräpäinen valitsemaan itselleni mitään muuta kuin oman tyylini mukaista, joka on aina ollut aika samanlaista. Ainakin voi sanoa että olen löytänyt tyylini 🙂

  Mutta ihanaa on se, että saan työssäni ihailla myös niitä ei niin oman tyylisiäni koteja, jotka nekin ovat kovin kauniita. Ammattitaitoa lienee se, että osaa tehdä asiakkaan toiveen näköisiä sisustuksia, eikä oman kodin kaltaisia klooneja 🙂

  Oikeastaan tykkään kaikenlaisista sisustustyyleistä, kunhan ne ovat aitoja ja hyvällä maulla toteutettuja. Mutta itselleni en silti valitsisi kaikkea mistä pidän. Oliko yhtään loogista 🙂

  Marre:
  Niinhän se on, että oman elämäntilanteen mukaan se asumismuoto tulee valita. Uuden kodin suunnittelu on aina niin kivaa, kuulostaa hyvältä tuo visiosi 🙂 Kivoja suunnitteluhetkiä!

  Private Blend:
  Kiva kun te odottelette mielenkiinnolla mun sisustusjuttuja 🙂 Katsotaan saanko pukeutumishuoneesta toimivan, nätti siitä tietty tulee :))

  Kaisa:
  Minäkin muistan nuoruudestani samantyyliset hyllystöt. Itse asiassa olen aina pitänyt niiden keveästä rakenteesta. Stringissä vetoaa varmastikin se ilmavuus ja muunneltavuus.

  Norppa:
  Jee, kiva kuulla 🙂

  eloise:
  Kiitos vain ja mukava kuulla ettei sisustusjutut kyllästytä 🙂

  Meillä myydään mm. Muuramea, Muutoa, Haytä ja Stuaa. Noilla kaikilla on eri tyylisiä hyllystöjä. Haylla ja Muutolla keveitä avohyllykkötyylisiä ja Muuramella ja Stualla perinteisempiä ovellisia ratkaisuja.

  Maiti:
  Voi että olen kyllä iloinen Lettusen puolesta 🙂 hänelle muutto on erityisen ihana juttu.

  Heeh, raitapaitaostoksille vaan 🙂 Tykkäsin itsekin erityisen paljon juuri tuosta palstastani.

  Minna:
  No moni mieltää perinnetalon sellaiseksi hörhellyssisustukseksi, mutta senkin voi toteuttaa selkeästi ja modernisti, vähän ruotsalaiseen tyyliin. Pidän sellaisesta. Tämä nykyinen koti on vähän funkis-tyylinen, joten nyt vuosien jälkeen kaipasi jotain muuta.

  anola:
  No kieltämättä tämä nykyinen koti on aika ainutlaatuinen helmi ja talo hienosti aikanaan rakennettu. Asunnossa on upeita yksityiskohtia ja hieno henki. Mutta siitä on nautittu lähes kymmenen vuotta, lisäksi halusimme oman pihan. Tykkään vaihtelusta.

  Mia:
  Kiitos tsempeistä 🙂