kuvakuvakuvakuvaMeidän Vappuun kuului eilen illalla touhuilua, saunomista ja grillailua. Jäimme yöksi uuteen kotiin, niin saimme herätä aamulla heti uudesta paikasta, ja tietysti parasta oli nauttia aamukahvit terassilla. Siitä sitten jatkoimme puuhastelua ja fiilistelyä. Minulle paistettiin tänään pitsaa grillissä, ja voin vain suositella moista valmistustapaa. Pohjasta tuli ihanan rapea ja muutenkin pitsan maut olivat todella herkulliset. Namskis. Tästä voi tulla kesän uusi grillaushitti.kuvakuvaPihalla on vähän tapahtunut. Istutuslaatikot on koottu ja ne täytyy seuraavaksi öljytä, sitten vain odotellaan taimien istutusvaihetta. Laatikot ovat tuossa terassin vieressä. Muurin päältä otamme pellityksen pois ja keksimme siihen jotain nätimpää.Sillä aikaa kun toinen maalaili sisällä, minä raivasin metsän puoleista rinnettä, siihen on tarkoitus istuttaa runsaasti kivikkokasveja ja joitakin vuorimäntyjä. Metsäosio halutaan pitää luonnontilassa, se vain siistitään. Rapsuttelin rinteestä oksia, kiviä ja lehtiä pois. Ihana kun on pieni oma metsä :)Huomenna meille tulee parkettilähetys ja sisällä alkaa uusien lattioiden laitto. Mahtavaa, sitä odotan niin kovin. Jotenkin kauheaa kun uusi talo on riisuttu ja se näyttää sisältä ihan keskeneräiseltä talolta. Mutta pianhan tuo remontti valmistuu.Today was Finnish Vappu. We spent it at the house doing some stuff and also eating at the terrace. The other one prepared delicious pizza with our new grill, it was sooooo good. You know what, I just love working at the yard. 

6 Comments

 1. Pitsa näyttää kyllä niin herkulliselta, että mulle tuli nälkä, vaikka just söin.
  Kiva lukea sun pihaintoilujasi. Olen odottanut omaa keväkärpästäni. Mitään en ole vielä tehnyt. Mies onneksi on 🙂

  Tuosta vapun englanninkielisestä nimestä, jos nyt haluan pilkkua viilata ja jos ketään yhtään kiinnostaa.Mä varmaan itse kirjoittaisin May Day, jos en valitsisi samalla tavalla kuin sinä sanaa 'vappu', lähinnä sen vuoksi, että vaikka Labour Day onkin (ja sitä usein vapun synonyyminä käytetään) työn päivä, siitä puuttuu mielestäni täysin kevääseen ja opiskelijoihin liityvän juhlan sävy. Meillä kun vappu kuitenkin on myös sitä. Labour Daytä kun juhlitaan joissain maissa myös syksyllä ja vain työväen päivänä.

  Hauskoja pihahetkiä ja kivaa kevättä!

 2. Grillipizza on hyvää! Pihan puutteessa olen jo laitellut vähän parveketta, mutta yrttiviljelmät saavat odottaa vielä tovin, kun takatalveakin on lupailtu…

  Itsekin puhuin May Daysta ulkolaisten yhteistyökumppanien kanssa, sillä nimellä hekin sitä kutsuivat, päivää vietetään kuitenkin aika monessa maassa.

 3. Anonymous

  Hei, kertoisitko tarkemmin tuosta pizzan grillaiksesta. Mikä sen pizzan alle laitetaan (pizzakivikö?)? kiitos!

 4. Pizzan valmistuksesta kiinnostuin minäkin, siis mikä on tuo pyöreä kapistus grillillä on ja mistä niitä saa?

 5. Anne Malia

  Anonyymi:
  Kiitos tarkennuksesta 🙂 halusin kuitenkin käyttää hauskasti Vappu-sanaa.

  Lea:
  Pitsa oli herkkua 🙂 Kyllä se aurinko vielä saa sinutkin innostettua kevätpuuhiin. Mukava kuulla, että omista puuhistani tykätään lukea.

  Lumo:
  Meilläkin vielä yrttiviljelmät ovat aluillaan, osa on vielä kylvämättä. On vaan ollut niin kiirus. Eiköhän kuitenkin toivottavasti saada istutuslaatikot täytettyä.

  Anonyymi ja Anna:
  Meillä on tuollainen Weberin pitsakivi, jonka mukana tuli myös pyöreä paistopelti pitsakiveä varten. Eli kivellä paistellaan, grillin kansi kiinni.
  Ainakin sis Weberin pitsakivi käy grillille, mutta ehkä siihen käy muutkin pitsakivet. Taikinaa ei voi laittaa suoraan kivelle, se tarttuu siihen kiinni, joten joku paistopelti tarvitaan (grillin kestävä). Tuossa Weberissä se tosiaan tuli mukana, kun on tarkoitettu grillissä käytettäväksi.

  Meillä on kotona Smegin uuniin kuuluva pitsakivi, sen kanssa uunissa kun paistelee, pitää olla leivinpaperi välissä.

  Kannattaa kokeilla!