kuvakuvakuvaSain jo hyvän aikaa sitten Yliopiston Apteekilta kokeiltavakseni ihania Estelle & Thild-ihonhoitotuotteita. Sarja on valmistettu tarkasti valituista ekologisista luonnon raaka-aineista. Mitä enemmän minulle tulee ikää, sitä enemmän olen oppinut arvostamaan aitoutta ja puhtautta. Tämä sarja tuntui heti filosofialtaan hyvältä, käytössä tuotteet ovat osoittautuneet myös iholle hyviksi. Minulla on ollut käytössä herkän ihon kosteusvoide, silmänympärysvoide ja kasvoöljy. Erityisen ihanaa on tuo öljy, sitä olen levitellyt kuiviin ihon kohtiin ympäri kehoa, on ollut suureksi avuksi talven kuivuuden jälkeen. Näiden tuotteiden kauniit pakkaukset ovat myös plussaa visualistin silmissä. Tuotteita voit tilata esimerkiksi Yliopiston Apteekin verkkokaupasta.Minä sain teidän kesken arvottavaksi samanlaisen tuotepaketin. Paketti sisältää siis kosteusvoiteen, silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn.Kilpailu alkaa nyt heti ja päättyy keskiviikkona 20.6. klo 21.00. Osallistuaksesi kerro kommenttilaatikossa miten tärkeitä sinulle ovat kosmetiikan raaka-aineluettelot ja oletko kokeillut luonnonkosmetiikkaa.Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään! KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUMISESTA 🙂 

97 Comments

 1. Olen alkanut tutkailla hiustenpesutuotteiden, saippuoiden ja kasvotuotteiden ainesosaluetteloita viime aikoina. Vähitellen minua on alkanut epäilyttää laittaa iholle mitä erikoisemman kuuloisia aineita, jotka usein vain "naamioivat" ihon tai hiukset hyväkuntoisiksi.

  Estelle & Thildin tuotteet ovat kiinnostavia, haluaisin päästä eritysesti kokeilemaan tuota öljyä! En ole kokeillut luonnonkosmetiikkaa aiemmin (paitsi jos Nuxe on sellaista)

 2. Pääsääntöisesti käytössäni on luonnon- ja apteekkikosmetiikkaa. En ole kuitenkaan kokeillut Estelle & Thildin kosmetiikkaa, vaikka niissä yhdistyisivät molemmat ominaisuudet. Kasvoöljy kuulostaa kiintoisalta, sillä omaan tosi kuivan ihon.

 3. Minulla on käytössä manteliöljy kasvoille. Ehdoton juttu ohuelle kuivalle iholle. Käytän luomutuotteita ja apteekin hajusteettomia. Muut tahtovat ärsyttää. Ja ainoa poikkeus on, heh, Linna-shampoo mökkisaunassa.

 4. Olen katsonut oikeastaan kaikkien iholleni tulevien tuotteiden raaka-aineluettelot läpi siitä lähtien, kun minulla todettiin allergia lanoliinille. Ovat siis tärkeitä, vaikkei reaktio paljon kutinaa, kirvelyä ja käsi-ihottuman pahenemista dramaattisempi olekaan.

  Kosmetiikan "luonnollisuudella" ei ole minulle niin suurta merkitystä. Olen kylläkin sulatellut ja sekoitellut itselleni vartalovoidetta luonnonkosmetiikkakaupan karitevoista, kaakaovoista ja marketin luomuoliiviöljystä, teepuuöljystä ja hunajasta ja no, ajoihan se ihan asiansa.

 5. Aivan liian vähän tulee kiinnitettyä huomiota mitä purkkini sisältää. Apteekin tuotteita tulee kyllä jonkinverran käytettyä esim. tällä hetkellä Vichy-sarjan silmänympärysvoide ja aurinkovoide suojakerroin 50.

 6. Raaka-aineluetteloita ei tule juurikaan luettua, kun tuntuu, ettei niistä saa mitään tolkkua. Erilaisia raaka-aineita on niin paljon ja samojen aineiden johdannaisia on useita ja jokaisella eri nimi. Siinä ei millään pysy perässä. Yleensä katson, että tuote on tarkoitettu herkälle iholle ja on hajusteeton.
  Luonnon kosmetiikkaa ei pahemmin ole tullut kokeiltua. Se on aina jotenkin arveluttanut. Jos tuotetta myydään apteekissa, se aina lisää luottamusta tuotteen turvallisuuteen;D

 7. Hedelmasalaatti

  Itse lueskelen raaka-aineluotteloita yleensä joka ikisestä purkista ja purnukasta mitä olen ostamassa, joskaan en paljoakaan niistä ymmärrä. Pyrin välttelemään säilöntä- ja väriaineita, silikoneja ja mineraalioljyjä, joten olenkin tässä nyt parin vuoden ajan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Kosmetiikkavarastoistani sanoisin n.80% olevan luonnonkosmetiikkaa ja loput "normia kosmetiikkaa". Ja täytyy vielä todeta, että kun vaihdoin kaikki ihon ja hiusten pesu- sekä hoitoaineet luonnollisiin on molempien kunto paantunut huomattavasti. Enää ei mineraaliöljyt tuki ihohuokosia eikä silikonit linttaa hiuksia pitkin päätä !

 8. Anonymous

  olen kokeillut kaikkein kalleimmasta halvimpaan. parhaimman tuotteen löytymistä on osaltaan hankaloittanut erilaiset allergiat. tähän asti hinta-laatu suhteiltaan parhaimmat kosteusvoiteet löysin Ammanin lentokentältä keväällä. Sarjan nimi on Rivage.

 9. Syynään yleensä kosmetiikkatuotteiden incit hyvinkin tarkasti – kymmenen vuoden tappelussa herkkää ihoa ja aknea vastaan olen oppinut aika hyvin sen, mistä oma iho tykkää ja mistä ei, sekä mitkä ainesosat ovat niitä joita kannattaa kuluttajanakin suosia. En halua ostaa "mullistavaa raaka-aineella x boostattua supertuotetta", jonka todellinen teho on oikeasti 0, koska se hehkutettu raaka-aine on lisätty suunnilleen incin viimeiseksi, jolloin sen tehot jäävät hyvin vähäisiksi (elleivät olemattomiks)i. Suosikkini ovat löytyneet jo useamman vuoden ajan luonnonkosmetiikan puolelta, minkä lisäksi suosin ihan normaalien ruokakauppojenkin hyllyjen tuotteita (kookos- ja oliiviöljy). Loppujenlopuksi tietämykseni on moneen muuhun verrattuna ihan lapsenkengissä, mutta onhan sitä kiva tietää millaisille aineille ihonsa altistaa.

 10. Minä pyrin ostamaan hyvälaatuisia tuotteita, mutta aina välillä sitä retkahtaa "halpohin markettituotteisiin". Paluu ruotuun tapahtuu siinävaiheessa, kun alkaa nenänpielet kukkia.

  Faktahan on, että 40+ -iässä ei sais näin ollenkaan laiskotella, jos haluaa pysyä hehkeänä… 😉

 11. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja olenkin pikkuhiljaa vaihtanut useita käyttämiäni kosmetiikkatuotteita luonnonkosmetiikkaan. Kaikkea en ole vielä onnistunut korvaamaan, esimerkiksi tehokkaasti puhdistavaa shampoota ei ole vielä löytynyt.

 12. Suhteeni luonnonkosmetiikkaan on ihan jees! Olen käyttänyt aina jonkin verran tuotteita, mutta en ole mikään ehdoton fani.

 13. Ihoni on erittäin herkkä ja haluaisinkin löytää mahdollisimman luonnollisen tavan hoitaa ihoani. Olen viimeaikoina syynännyt kaikki mahdolliset putelini ja koittanut korvata ne paremmilla vaihtoehdoilla. Käytössä on tällä hetkellä kookosöljy, pari Weledan ja Urtekramin tuotetta ja shampoona SAVE. Estelle&Thildistä olen kuullut ohimennen kehuja ja viime talvena yritin jopa etsiä kyseisen merkin tuotteita siinä kuitenkaan onnistumatta. Todella mielelläni siis kokeilisin tätä tuotesarjaa. 🙂

 14. Muutama vuosi sitten löysin luomun ja hylkäsin hutut, mutta luonnonkosmetiikan löysin vasta vuosi sitten muutettuani opiskelemaan Rovaniemelle. Ilmasto on aika vaativa iholle, joten piti tarkkaan miettiä mitä -30 asteen pakkasella iholle laittaa. Onneksi löysin Estelle & Thildin öljyn, ilman sitä en olisi selvinnyt ! Roskiin ovat siis lentäneet vanhat meikit ja putelit, ja mitä vanhemmaksi tulen niin sitä enemmän haluan panostaa ihonhoitotuotteisiin. Kelpuutan iholleni sellaisia aineita, joita pystyn myös syömään, joten inci lista tulee tarkistettua usein ja tarkkaan. Mitä vähemmän huttua, sitä kivempi olo !

 15. Käytän kasvoissani lähes ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Tilaan Korresia Kreikasta, myös Intian matkalta toin mm. oivallisia naamioita. Tuota merkkiä olisi kiva kokeilla, jotan kisaan mukaan.

 16. hei, kuulostaa kokeilemisen arvoiselta uutukaiselta. itse en ymmärrä purnukoiden teksteistä hölkäsenpöläystä, mutta apteekin miedontuoksuiset tuotteet yleensä sopivat herkkälle hipiälleni.

 17. anna-liisa

  Käytän pääasiassa apteekista ostettavia perusvoiteita, joissa raaka-aineluettelo ei ole kamalan pitkä. Ihan meikit sitten kyllä ostan kaupan kosmetiikkaosastolta enkä juurikaan vilkuile raaka-aineisiin, luotan merkkeihin. Onneksi ei ole allergioita.

 18. Anonymous

  Tuote vaikuttaa hyvältä, itse olen tilannut joskus Saksasta tuotteita jotka ovat ekologisia.

 19. Olen vasta heräilemässä asian suhteen, tarkoitukseni on siirtyä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Pitkään olen käyttänyt apteekista saatavaa Natuvive-tuotesarjaa ja se on kyllä sopinut iholleni hyvin.

 20. Vahvasti matkalla pelkkään luonnonkosmetiikan käyttöön. Sitä mukaa kun entiset kuluvat loppuun niin yritän ostaa tilalle pelkkää luonnonkosmetiikka. Mutta tuotteissa on eroja myös luonnonkosmetiikassa enkä voi sanoa kaikkien olevan hyviä vaikka ainesosat olisivatkin miten luonnonmukaisia. Ja esimerkiksi hyvää korkeaa aurinkosuojaa en ole luonnonkosmetiikan puolelta vielä löytänyt.

  Ja tuota en tiennytkään, että Yliopistonapteekki myy Estelle & Thildiä.

 21. Anonymous

  En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta mielenkiintoni niitä kohtaa on suuri!

 22. Luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa, kun se on viime aikoina ollut enemmän ja enemmän esillä lehdissä ja blogeissa. Mielestäni on hyvä juttu, että kyseenalaistetaan kaikki ne kemikaalit ja aineet joiden kanssa iho on päivittäin kosketuksissa. Tulevaisuudessa toivoisin myös meikkipussiini enemmän luonnonkosmetiikkaa.

  Itse olen testaillut tähän mennessä Madaraa, Dr. Hauschkaa sekä juuri Estelle&Thildiä–tuo kasvoöljy on aivan ihanaa, ja oma pulloni vetelee juuri viimeisiään. Kaikista kokeilemistani tuotteista on jäänyt hyvä fiilis, enkä enää kääntyisi takaisin markettikosmetiikan puolelle.

  Ainut oma asennevammani luonnonkosmetiikkaa kohtaan on se, etten oikeastaan miellä sitä niin luksuksena: jos haen luksusta, käännyn Chanelin tai YSL:n puoleen ja saan samalla aimo annoksen kemikaaleja. Asenteen muutos olisi tarpeen, sillä onhan se nyt omalle iholle luksuksempaa läträtä luonnonmukaisilla aineilla kuin Chanelin kauniisti pakatuilla tuotteilla.

 23. En käytä muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, meikkejä myöten! Haluan tietää mitä ihooni (ja elimistööni)laitan.

 24. Nykyään enemmän myös koskemtiikassa tutkin tuotesisältöä, aikaisemmin vain oikeastaa ruoan osalta.

  Onneksi yhä useampi tekee näin ja paljon paremmin kuin minä – luulen että sillä on tulevaisuudessa enemmän ja enemmän vaikutusta koko kosmetiikkateollisuuteen.

 25. Sain syntymäpäivälahjaksi Estelle & Thilden silmänympärysvoiteen ja ihastuin ikihyviksi. Raskaus muutti ihoani siten, että entiset tuotteet eivät enää sovi. Luonnonkosmetiikasta ajattelin etsiskellä ratkaisua tähän.

 26. Pitäisi olla tarkempi sen suhteen, mitä iholle läträä, mutta olen vähän inspiraatio-ostaja 🙂

  Vauvalle ostin E&T:n babyrasvoja, koska purkit olivat ihastuttavia ja tuotteet hajusteettomia. Muutenkin lapselle mielellään ostaa kaikkea mahdollisimman luonnollista.

  Omasta purkkivalikoimasakin löytyy jotain luonnonkosmetiikkaa, aika vähän kylläkin. Uusia hyviä vaihtoehtoja toivotaan.

 27. Anonymous

  Inci-lista kiinnostaa koko ajan enemmän, iän myötä onneksi on mennyt yhä tarkemmaksi mitä iholleen laittaa.

  Esimerkiksi luottohuulivoiteeni on luonnonkosmetiikkaa 🙂

 28. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja melkein kaikki käyttämäni kosmetiikka sitä onkin. Pidän ajatuksesta, että myös kosmetiikassa, samoin kuin syömässäni ruoassa on muutamia, hyviä ja puhtaita raaka-aineita. Olen vielä aloittelija luonnonkosmetiikan käyttäjänä ja etsinkin koko ajan itselleni sopivia tuotteita. Blogeista olen löytänyt paljon tietoa ja uusia mielenkiintoisia merkkejä, kuten tämän Estelle Thildin. Olisikin mukavaa voittaa tämä arvonta ja päästä kokeilemaan näitä hyviltä kuulostavia rasvoja ja ihoöljyä.

 29. Iän myötä olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota siihen, millaisilla tuotteilla ihoani hoitelen. Vuoden, puolentoista aikana olenkin pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan sekä hoitotuotteissa että meikeissä. Vielä on vähän "normituotteitakin" jäljellä, mutta valtaosa on jo korvautunut luonnonmukaisemmilla vaihtoehdoilla. Aloitin Dr Hauschkasta, jonka jälkeen myös muita sarjoja on tullut kokeiltua. Kestosuosikiksi ovat muodostuneet Madara ja Estelle&Thild, jonka RoseOtto-sarjan seerumi on ehdoton suosikkini. En tutkaile säännöllisesti raaka-aineluetteloita.

 30. Anonymous

  Täytyy myöntää harmikseni, etten lue tuoteselostuksia kosmetiikkatuotteista… Ja jos Body Shop- tuotteet lasketaan luonnonkosmetiikaksi, niin olen käyttänyt.

 31. Luen tuoteselosteet ja suosin luonnonkosmetiikkaa ja "puhtaita" tuotteita. Toistaiseksi opiskelijabudjetti vielä hieman rajoittaa tätä mutta käytössä esim. luomuna huulipuna, suihkugeeli, kosteusvoiteita, silmänympärysvoide ym. Onneksi luomutuotteiden tarjonta on lisääntynyt tavarataloissa/apteekeissakin erikoisliikkeiden lisäksi.

 32. Weleda, Dr.Hauschka, Nuxe, Urtekram ja Rosenserien ovat minulle tuttuja /käytössä olleita luonnonkosmetiikkasarjoja.
  Allergisoiduin hajusteille raskausaikana.
  Tarkemmin asiaa tutkittuani luulen, että olen herkistynyt yleisesti hajusteiden säilöntäaineena käytettävälle formaldehydille ja sen johdannaisille, joita ei inceissä tarvitse edes mainita. Luonnonkosmetiikan hajusteet eivät reaktioita aiheuta.
  Mutta sellaiseen loogiseen yllätykseen törmäsin, että kuulemma Madara ei passaa heinänuhaisille, sisältää siis jotain heiniin liittyvää…
  Kookos- ja manteliöljyä käytän myös erityisesti talvella kuivalle iholle.
  Ja kuten joku mainitsi Linna-shampoo on ainoita tavallisia shampoita, jotka eivät aiheuta polttavaa kutinaa päänahkaan. Linnan ohella käytän luomupuolelta Urtekramin shampoita.

  Estelle & Thild kiinnostaa siis kovasti.

 33. Luen läpi raaka-aineluettelot ja tarkistelen aina välillä netistä yksi aines kerrallaan mitä puteli sisältää. Luonnonkosmetiikkaan siirryn yhä enenevässä määrin kun tavallisten tuotteiden incit alkavat aiheuttaa ahdistusta.

 34. Aiemmin en ole kiinnittänyt raaka-aineluetteloon minkäänlaista huomiota. Viimeaikoina ihoni on kuitenkin alkanut oirella yhä useammasta kosmetiikkamerkistä, minkä vuoksi olen ruvennut tutkiskelemaan erilaisia vaihtoehtoja iholleni. Estelle & Thild tuotteet ovat olleet kokeilulistalla jo pidemmän aikaa. Jospa nyt pääsisi kokeilemaan 🙂

 35. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja tutkailen ainesosaluettelot, oli se sitten kosmetiikka- tai ruokapakkaukset.

 36. Olen viime kuukausien aikana alkanut kiinnittää enemmän huomiota kosmetiikkatuotteiden tuoteselostuksiin. Aikaisemmat luottotuotteeni ovatkin sisältäneet kaikenlaisia ei-toivottuja raaka-aineita. Hammasta purren käytän tuotteeni loppuun. Uusien suosikkien metsästys on kuitenkin jo aloitettu. Luonnonkosmetiikkaa en ole vielä kokeillut.

 37. Olen useamman vuoden pyrkinyt vaihtamaan niin kosmetiikkani kuin meikkini luonnollisempaan päin. Lienee osa kokonaisvaltaista elämänmuutostani jossa pyrin pitämään itsestäni huolta kunnon puhtaan ravinnon sekä kosmetiikan avulla. Useita sarjoja olen jo kokeillutkin ja muutamia luottotuotteita on jo löytynyt

  Estelle & Thildia en ole vielä kokeillut vaan ihaillut purkkeja kaukaa.

 38. Lapsilla käytän luonnonkosmetiikka tuotteita, mutta itsellä en ole juurikaan niitä kokeillut… Jotenkin luotan isojen merkkien tuotteisiin, mutta lapsien ohuella iholla haluan käyttää mahd hellävaraisia pesuaineita ja rasvoja. Myös ne raaka-aineet ovat tämmöiselle tavalliselle tallaajalle aika hepreaa…

 39. Vähitellen olen alkanut tutkimaan mitä käyttämäni tuotteet sisältävät. Joitain luonnonkosmetiikkasarjoaja olen kokeillut. Kasvoöljyt ovat suosikkejani, niitä käytän yleensä yövoiteen sijasta.

 40. Luonnonkosmetiikkaa en ole kokeillut. Muutenkin tulee käytettyä pääasiassa vain ripsaria, vaikka iho kyllä huutaisi voiteita. Olen hiukan laiska näissä asioissa. Ehkäpä nämä houkuttelevat pakkaukset auttaisivat muistamaan voiteiden käytön 🙂

 41. Avenen tuotteita olen käyttänyt ja todennut ne todella hyväksi herkälle iholleni. Mielelläni kokeilisin Estelle & Thildin tuotteita 🙂

 42. Katson tuoteselosteet ja käytän enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa, joitakin Biothermin tuotteita on vielä kaapissa, mutta muuten käytän eniten Laveraa ja Weledaa. Estelle & Thild olisi tervetullut uusi tuttavuus käyttöön.

 43. Luonnonkosmetiikka on viime aikoina ollut niin kovasti pinnalla, että olen itsekin kokeillut muutamia tuotteita eri merkeiltä. Enkä ole joutunut pettymään. Pikku hiljaa olen aikeissa vaihtaa kaikki tuotteeni luonnollisempaan suuntaan.

 44. kyllä kiinnostaa kovasti mitä iholle laitta,itsellä käytössä Dermosilin tuotteet niissä hinta ja laatu kohdillaan!Ja apteekki tuotteet kiinnostaa myös,kuulostaa mielenkiintoselta sarjalta!

 45. Anonymous

  Myös minä olen viime aikoina havahtunut tutkimaan kosmetiikan raaka-aineluetteloita. Luonnonkosmetiikkaa käyttämällä iho paitsi näyttää paremmalta, myös mieli lepää kun tietää niiden olevan ekologisia ja eläinystävällisiä. Olenkin siirtymässä näihin tuotteisiin pikkuhiljaa ihan kokonaan. Harmi, ettei suomalaisissa tavarataloissa ole tarjolla enempää luonnonkosmetiikkamerkkejä!

 46. Suosin luonnonkosmetiikkaa. Ja vielä enemmän sitä filosofiaa, että käytän mahdollisimman vähän tuotteita ja annan ihon levätä.

 47. Luen hyvinkin tarkkaan aina tuoteselosteet, en halua käyttää ylimääräisiä kemikaleja. Pakkaus taas ei paljon minulle merkitse; voihan sen aineen "siirtää" sievään purkkiin, jos ulkokuori häiritsee liikaan. Luonto on kyllä kauneinta ihan itsessään, ilman keinokorostuksia.

 48. Käytän ihonhoidossa pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, samoin hiustenhoidossa. Tutkin ainesosaluettelot hyvinkin tarkkaan, periaatteella, että mitä lyhyempi, sen parempi.

  Estelle & Thild kuulostaa sellaiselta sarjalta, johon haluaisin tutustua. Nyt on käytössä Madara, oikein miellyttävä tuttavuus sekin.

 49. Tutkailen kyllä yleensä kosmetiikan ainesosaluettelon läpi, mutta en kyllä juurikaan osaa tulkita niitä… Luonnonkosmetiikkaa en varsinaisesti ole käyttänyt (vain apteekkikosmetiikkaa), joten olisi mukava testata! Tavallisesta kosmetiikasta valitsen kyllä yleensä hellävaraiset tuotteet.

 50. Katson kyllä tietoja. Silmäilen muun muassa tuotetta kuvailevat tekstit ja raaka-aineluettelon. Valitsen mieluiten sellaisen tuotteen, jossa ei ole hirveän paljon oudon kuuloisia ainesosia raaka-ainelistalla. Käytän ajoittain luonnonkosmetiikkaa (tuotteen ollessa opiskelijabudjetiini sopivan edullinen)…

 51. Olen aika tarkka käyttämistäni tuotteista. Ihoni on herkkä ja herkistynyt iän myötä, joten tarkkana pitää olla. Luonnonkosmetiikkaa en ole juurikaan käyttänyt, mutta olisin halukas kokeilemaan.

 52. Anonymous

  Minulle tärkeintä on, ettei kosmetiikkaa olisi testattu eläimillä. Tuoksun suhteen olen myös aika tarkka, tuoksu saa olla kevyt, mutta liian voimakkaan tuoksuiset voiteet jätän ostamatta. Kyllähän tuo putelin ulkonäkökin on yksi tekijä, joka ainakin saa kiinnostuksen kyseistä tuotetta kohtaan heräämään 🙂

 53. Minun täytyy myöntää, etten ole oikeastaan koskaan lueskellut mitä raaka-aineita ostamani kosmetiikkapurkki sisältää.
  Luonnonkosmetiikkaa on tullut joskus kokeiltua, vaan omalle iholle sopivaa ei silloin löytynyt.
  Ainoastaan oliiviöljy on koukuttanut minut 🙂

 54. Anonymous

  Kyllä luen tuoteselosteita, joskaan en niistä vielä tarpeeksi ymmärrä.. Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt ja hyväksi havainnut. Tällä hetkellä suosikkini on muodikas kookosrasva, sisäisesti lusikallinen ja ulkoisesti ihon hoitoon. Muuten käytössä on Body Shopin eco-sarja. -kaarina

 55. En lue sisältölistaa juurikaan. Pitäisi, sillä ihoni on herkkä etenkin hajusteille.
  Ajan myötä sitä on kertynyt tietyt perusluottotuotteet joita ostaa, jolloin tietää että ne sopivat omalle iholleni.

  Luonnonkosmetiikkaa haluaisin kokeilla!

  T. AnnaSus

 56. Minä kyllä tavaan rillit huuruten tuoteselostukset:mitä lyhyempi,sen parempi-mitään turhaa ei pitäisi iholleen laittaa.Omassa käytössä kotimainen(Hyvinkää)Vihreä Kosmetiikka jo vuosia ja rinnalle on tullut osa Jurliguen tuotteista.Hyvät puolensa molemmissa,kotimaisuus kyllä bonusta ihan jo työllistämismielessäkin.

 57. Ennen en häpeäkseni kiinnittänyt paljonkaan huomiota kosmetiikan sisältöihin. Sittemmin olen kuitenkin alkanut enemmän kiinnittämään huomiota siihen mitä iholleni ajan. Meikki on iholla kuitenkin useita tunteja päivästä, liki joka päivä, joten ei ole ihan yhden tekevää mitä vaikuttavia aineita imeytyy ihooni. Luonnon kosmetiikkaa olen siis alkanut testailemaan ja tätäkin tuotesarjaa kokeilisin mielelläni. 🙂

 58. Minulle joskus ihotuatilääkäri sanoi, että turha maksaa siitä merkistä, kun apteekista saa usein jopa laadukkaampia tuotteita. Tämä on iskostunut takaraivooni jotenkin niin voimakkaana, että ostan rasvat, voiteet, puhdistusaineet yms. apteekista. Tuota merkkiä en ole ennen kokeillutkaan, harvemmin yliopiston apteekissa kun käyn. Pitääkin ensi kerralla tutkia, jos oma apteekkini myisi sitä myös 🙂

  -Kirsi

 59. Anonymous

  Olen kosmetiikkanarkkari ,luonnonmukaiset ihonhoitotuotteet tuntuvat parhaimmalle vaikken täysin ehdoton asiassa ole, jos vastassa on hyvä tuote. Kuivalle iholleni on ihan ehdoton superjuttu kookosöljy. Lushin tuotteet ovat myös aivan vastustamattomia, lisäksi esim. Dr hauschka , korres,nuxe yms ovat tuttuja ja hyviä. Omassa kyökissä "kokatut" kuorinnat ovat mys onnistuneet passelisti.

 60. Kovasti koitan luomuuntua keittiön ja vaatehuoneen komeroissa, kylppärissä kokeilut tulevat kalliiksi ja olisikin mukava löytää pian itselle sopiva sarja- Terv.ex-Niveatyttö

 61. Koska ihoni on herkkä ja tietyt ainesosat tukkivat tai ärsyttävät ihoani, tutkin aina ainesosaluettelot tarkasti läpi. Olen kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja olen käyttänyt jo muutaman vuoden ajan puhtaita öljyjä ihonhoidossa.

 62. Tavallisella kuluttajalla ei ole paljoaa tietoa kosmetiikan ainesosista. Käytönnässä silikoonit ja parabeenit lienevät ne, mitkä useimmat tietävät katsoa. Näin toimin myös itse. Toki luettelo näyttää aina vakuuttavalta, ainakin omaan silmääni, jos se sisältää luonnonöljyä yms luonnon ainesosia. Alan ammattilaisille, kuten estenomiksi opiskeleville kuulemma opetetaan, että säilyvyyden kannalta luonnonkosmetiikka on huono juttu. Itseäni luonnonkosmetiikka kuitenkin houkuttaa enemmän. Ovatko niitä mielikuvia puhtaasta ja ei keinotekoisesta ja sen takia paremmasta. Tiedä häntä..

 63. Henriikka

  Moi!

  Itse olen siirtynyt pikkuhiljaa käyttämään melkein kokonaan luonnonkosmetiikkaa. Jotkut tuotteet eivät vielä sitä ole, esimerkiksi kasvojen kuorimiseen käytän Dermalogican microfoliantia, koska se on vaan niin hyvä. Myöskin aurinkosuojissa ja ripsivärissä etsin vielä luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa.

  Olen myöskin aika tarkka, että luonnonkosmetiikka on oikeasti sitä. Pelkkä "natural" sana etiketissä ei takaa mitään. Edellisissä kommenteissakin löytyy merkkejä, joiden luullaan olevan luonnonkosmetiikkaa, kuten Korres ja Bodyshop(!).

  Lisäksi olen vaihtanut siivousaineet myrkyttömiin.

 64. Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja Santen tuotteet, erityisesti silmänympärysvoide on hyvä. En lue tuoteselostetta, mutta ekomerkin tarkistan.Ihon kunto on alkanut mietityttää uhä enemmän ikää tullessa lisää samoin se mitä tuotteista imeytyy kehoon.

 65. No niin, minä olen superherkkähipiäinen atoopikko, joten kaikki pikkutekstit kosmetiikassa syynään todella tarkasti. Olen luonnonkosmetiikasta kokeilut sitä sun tätä, aloitin turvallisesta Dr. H:sta ja sitä käytin pitkään. Markettivoiteita en ole koskaan uskaltanut kokeilla, iho minulla rwagoi marketin suihkusaippuastakin. Ja kyllä minä arvostan ekologisuutta kaikkea sitä, mitä tuotteisiin on käytetty ja miten. Toisaalta, on kurjaa kun tulee kosmetiikassa hutiostoja, monikaan kauppa ei niitä takaisin huoli. Nyt olen vähemmän luomuna kulkenut Chanelin voiteilla, mutta iho tuntuu kyllästyvän siihenkin. Ottaisin oikein mieluusti vastaan tämän ihanan paketin, piristäisi mieltä todella paljon voimia (ja rahaa) vaatineen keittiörempan jälkeen,)

  terkuin Sari

 66. Hajusteettomuus on minulle tärkeä asia. Tuotetietoja en juurikaan seuraa. Ikänäkö jo riesana eikä purkkien pieniä tekstejä tahdo nähdä laseillakaan. Yleensä ostan ihonhoitotuotteeni apteekista. Uusia tuotteita kokeilen jos olen kuullut niistä hyviä kokemuksia tutuilta tai blogeista.

 67. Anonymous

  Aivan liian vähän tulee kiinnitettyä huomiota mitä purkkini sisältää. Apteekin tuotteita tulee kyllä jonkinverran käytettyä myöskin.muuten en pahemmin luonnonkosmetiikkaa käytä..

 68. Olen jo pidemmän aikaa tehnyt muutoksia kosmetiikan kulutustottumuksissa. Enimmäkseen olen vaihtanut tuotteita sitä mukaan, kun ne kerkeävät loppua. Erityisesti kasvotuotteissa luotan nykyisin vain luonnonkosmetiikkaan. Muutaman kerran erehdyttyäni olen huomannut, että ihoni on hyväkuntoinen, kunhan sitä vain hoitaa hyvillä tuotteilla. Myös hiusten hoidossa olen shampoon ja hoitoaineen osalta siirtynyt luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Muotoilutuotteet ovat seuraava sijoitukseni, kunhan vain vanhat loppuvat. Kosmetiikan sisällysluetteloihin olen tutustunut yllättävän vähän, yleensä luotan myyjän opastukseen ja lähipiirin kokemuksiin. Myös maalaisjärki kertoo monesti tarvittavan.

 69. Herkälle mutta rasvoittuvalle ongelmaiholle tuntuu että mikään ei tahdo sopia ja alkaa oleen mitta jo aika täynnä tätä naamaa. Liekö apu löytyisi luonnonkosmetiikasta, en tiedä, mutta mieli tekisi kokeilla!

 70. Päätin kokeilla josko luonnonkosmetiikka auttaisi iho-ongelmiini, ja jo nyt muutaman kuukauden jälkeen tuntuu aika selvä ero. Jatkan kokeilua, mutta luotan eco-sertifioituihin merkkeihin, enkä siksi sen enempää tutki tuotesisältöjä. Estelle&Thild on saanut niin paljon kehuja, että olin jo ajatellut seuraavaksi kokeilla sarjan puhdistajia ja kosteuttajia.

 71. Calendula

  En olisi uskonut, mutta olen tullut siihen pisteeseen, että pesen kasvoni mieluummin vedellä kuin kemiallisilla puhdistusaineilla…vakuutuin luonnollisesta ihonhoidosta ensimmäisen kerran luomukosmetologin kasvohoidossa käytyäni. Yleensä olen saanut hoidoista tulehtuneita näppyjä, mutta nyt oli hyvinvoiva. Kosmetologi osasi myydä minulle juuri oikeat ihonhoitotuotteet. Siitä alkoi uusi, luonnollinen ihonhoitotapa. Joskus myös luonnonkoskemtiikan tuoteselosteet kuitenkin tuntuvat myös sangen pitkiltä…

 72. Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa. En osaa tulkita ainesosaluetteloita, mutta oletan, että luonnonkosmetiikkaa suosimalla vältän suurimman osan pahisainesosista.

 73. Anonymous

  Yritän suosia luonnonkosmetiikkaa ja yksinkertaisuutta ihonhoidossa (merkeistä käytän eniten Laveraa, ruusuvettä kasvovetenä, kookosöljyä yövoiteena, kasvokuorintana kahvinpuruja tai sokeria + oliiviöljä), mutta käytän myös "tavallisia" tuotteita, etenkin meikeissä. Käytän luonnonkosmetiikan sertifioituja tuotteita, ainesosaluetteloita en osaa tulkita. Vaikka ihanasti tuoksuvat tuotteet houkuttavat useinkin, pyrin tavallisessa kosmetiikassa valitsemaan hajusteettomia ja väriaineettomia tuotteita (Erisan esim.), vaikka ne tuntuvatkin välillä tylsiltä! Elämä on valintoja…

 74. Eipä kyllä varsinaisia raaka-aineluetteloita tule tutkailtua, taidan olla liian laiska 🙂 kosmetiikan luonnollisuus on kuitenkin hvyin tärkeää, 1,5 vuotta olen käyttänyt lähes yksinomaan luonnonkosmetiikkaa. miksi turhaan tunkea iholle ja kehoon myrkkyjä!

 75. Ostan paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta en rehellisesti osaa yhtään lukea aineosaluetteloja. Minut on helppo houkutella mainoksilla ja lupauksilla. Yleensä kuitenkin nykyään ostan kosmetiikkaa muiden suositeltua jotain tiettyä tuotetta.

 76. Minä ymmärrän noista ainesosaluetteloista niin vähän, etten kovinkaan tarkasti (jos ollenkaan) lue niitä. Luonnonmukaisempi kosmetikka kyllä kiinnostaa kovasti ja varsinkin nuo Estelle&Thildin tuotteet, joissa pakkausten ulkonäkö ei ole sellainen ruma "hamppuekohippi"-henkinen, vaan oikeasti kaunis. Toivottavasti tärppää ja pääsen kokeilemaan! 🙂 Aurinkoista päivää sulle (vaikka täällä ainakin sataa…)

 77. Anonymous

  Kosmetiikassa minulle aina on ollut tärkeintä, että muut eivät saa kärsiä siitä, että minä kaunistaudun. Tämän vuoksi olen aina pyrkinyt käyttämään tuotteita, joita ei mm. ole testattu eläimillä. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei testata tuotteita tai niiden raaka-aineita eläinkokein, joten olin innoissani tutustumassa läpilyöntiään tekevään luonnonkosmetiikkaan viikko sitten helsinkiläisessä Joliessa. Sain mukaani aivan mahtavia, suloisen tuoksuisia ja toimivia luonnonkosmetiikkatuotteita. Heillä on myös nettikauppa ja hyvät, laajat kotisivut osoitteessa http://www.jolie,fi, kannattaa käydä tutustumassa, jos et vielä ole käynyt. 🙂 Estelle & Thildin tuotteita olen monesti ihaillut, olisi ihana päästä kokeilemaan heidänkin tuotteitaan. Ja olet oikeassa, tuotteiden ulkoasu on aivan ihana!

  Oikein hyvää kesän jatkoa ja kiitos kauniista blogistasi!

 78. Luonnonmukaisuutta olen oppinut arvostamaan näin kolmenkympin kynnyksellä. Syyllistyn kyllä keinotekoiseen kemiaankin 🙁 nämä olisivat erittäin mieluinen uusi tuttavuus, kun itselläni on herkkä iho.
  -Anessa

 79. Hups. Edit. Ylempään: en kyllä tutki kovasti ainesosa luetteloita, ovat minulle melko hepreaa.
  -Anessa

 80. Olen varhaisessa aikuisiässä saanut todella ärhäkän aknen eräästä tuotteesta, jonka raaka-aineille olin yliherkkä. Ongelmasta tuli sitten hieman isompi ja vei parisen vuotta.

  Siitä oppineena minun tulisi edelleen kiinnittää tarkoin huomiota raaka-aineselostuksiin, mutta kun kerran on hyvät aineet löytänyt, ei tahdo ihan helpolla uusia vilkuilla tuon akne-kokemuksen jälkeen.

  Luonnonkosmetiikasta minulla on aina ollut positiivinen mielikkuva, mutta en ole niitä pahemmin kokeillut.

 81. Nykyään ei voi oikein koskaan tietää mitä erilaiset elintarvikkeet ja kosmetiikka sisältää. Ulkomaalaiset ja kemialliset nimet tuotteiden inki-listalla eivät maallikolle kerro yhtään mitään. Tämän takia on mahtavaa, että on olemassa tuotteita joiden puhtaista raaka-aineista voi olla täysin varma alusta loppuun, ilman että täytyy tihrustella tuoteluetteloa! En valitettavasti omista yhtään luonnonkosmetiikkaa, vaikka olen lukuisia kertoja sellaisia purnukoita himoinnut kaupan hyllyllä 🙂

 82. Itse asiassa taas tässä eilen hämmästelin yhden shampoopullon sisältöä; mitä ihmettä ne kaikki hydrxypropyltrimoniumit,diethylenetriaminet, chloridet ym. acidit siellä oikein on? Alkoi kummasti kiinnostamaan mitä sitä oikein tuohon nahkaansa hioo ja etenkin se, mitä kaikkea siitä sen nahkan läpi imeytyy. Dr Hauschkaa olen kokeillut joskus aiemmin, mutta jostain syystä se on jäänyt.

 83. Mä en itse asiassa kovinkaan paljon tutki kosmetiikkani raaka-aineluetteloja.

  Luonnonkosmetiikasta olen kokeillut ainakin Korresia ja Madaraa. Estelle & Thild on kiinnostanut jo pidempään, eli jos onni suosisi, olisi kiva päästä testaamaan sitä!

 84. Aikaisemmin en ollut kamalan kiinnostunut, toki ostin laadukasta kosmetiikkaa mutta en muuten tutkiskellut tuoteselosteita. Minulla todettiin kuitenkin reilu vuosi sitten sairaus jonka hoitojen seurauksena ihoni kunto muuttui aika järkyttäväksi. Huomasin myös että ennen toimineet tuotteet eivät nää olleetkaan sopivia. Korvaavien etsintä on jatkunut siitä asti, ja olen huomannut että mitä vähemmän iholleni laitan, sitä paremmassa kunnossa se on…

 85. E&T-tuotteita löytyy minulta ja kiva olisi kokeilla uusiakin jos onni potkii arvonnassa :). En kelpuutettu mitä tahansa tököttiä…

 86. Anonymous

  En voi väittää tarkkailevani tuoteluetteloita, mutta olen pikkuhiljaa alkanut suosimaan luonnontuotteita. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin toimivuus, en siis osta tuotetta ainoastaan sen luonnollisuuden vuoksi. Estelle kuulostaa erittäin houkuttelevalta, erityisesti tuo kasvoöljy, joista olen kuullut paljon kehuja. Kiinnostaisi, miten kuiva ihoni reagoi öljyyn varsinkin kirpeän talven tullessa.

 87. En kovin lue tuoteselosteita. Epätoivoisesti olen yrittänyt etsiä sitä oikeaa tuotetta vaativalle, atooppisen kuivalle iholle. Madarat, Dr Hauschkat ja ns. apoteekkien rohdot on kokeiltu, mutta täydellinen on vielä hakusessa.

 88. Harvemmin tutkailen raaka-aineluetteloita. Pyrin ostamaan luonnonkosmetiikkaa, muun muassa Ruohonjuuresta Weledaa (haluaisin kokeilla Frantsilan tuotteita, Suomessa tehtyjä!). Shampoon ostan nykyisin ekokampaamo Harakanpesästä Turusta.

 89. Kiinnostunut.

  Hei !
  Huonosti tulee tuoteselostukset luettu, vaikka kiinnostusta on luonnonkosmetiikkaan ja ostettua kyllä on tullut, Madara esim kiinnostaa..

 90. Mulla ei ole mitään kokemusta luonnonkosmetiikasta, mutta pikku hiljaa olen kuitenkin ruvennut asiaa jo pohtimaan. Mun iho on rutisevan kuiva etenkin poskista. Tuo öljy voisi olla pelastus siihen asiaan.
  Toivotaan, että onni olisi myötä tässä arvonnassa ja pääsisin kokeilemaan.

 91. Johanna T

  En osta mitään ihonhoito- ja hiustuotteita lukematta niiden INCI-listoja ja minulla on muutamia suosikkiraaka-aineita sekä vastaavasti raaka-aineita, joita välttelen. Suosikkejani niin ihon- kuin hiustenhoidon osalta ovat erilaiset öljyt sekä aloe veran, glyserolin ja pantenolin kaltaiset kosteuttavat aineet. Välttelen alkoholia (kuivattaa), sulfaatteja shampoissa (pesevät hiuspohjan turhan voimakkaasti), mineraaliöljyjä (tukkivat ihoa), silikoneja (lätsäyttävät hiukset ja muodostavat iholle inhan kalvon) sekä hajusteita ja väriaineita (ovat aivan turhia ja hajusteet usein jopa epämiellyttäviä). INCI-lukutaidon ansiosta olen säästänyt pitkän pennin, koska olen osannut hankkia tuotteita, jotka tekevät sen mitä haluan. Brändistä ja ylellisen näköisistä pakkauksista on turhaa maksaa, sisältö ratkaisee. Parhaat tuotteet olen löytänyt marketista ja iHerb-nettikaupasta. Esimerkiksi käyttämäni kasvovoide maksaa 3,90 euroa, vartalovoide viitisen euroa ja puolen litran shampoo ja hoitoaine alle neljä euroa kukin. Lisäksi olen ostanut öljyjä, 97 % aloe veraa ja glyserolia, joilla voin tarvittaessa boostata käyttämiäni tuotteita.

  Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt jonkin verran, mutta en tee ostopäätöstä sen perusteella, onko tuotteella jokin sertifikaatti vai ei.

 92. Oi, nämä tuotteet ovat ihan parhaita! En myöskään tiennyt, että niitä saa yliopiston apteekista – omani olen ostanut Kicksistä. Muita luonnonkosmetiikkamerkkejä en pahemmin ole käyttänyt… Ehkäpä pitäisi kunnostautua:)

 93. Olen parin viime vuoden aikana yrittänyt suosia mahdollisimman luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita. Eivät kaikki niistäkään sovi herkälle iholleni, mutta hyviä tuotteita olen niistä löytänyt. Tuotesisältö ja -luettelo onkin minulle erittäin tärkeä, vaikken sitä vielä osaa kovin hyvin lukea. Yritän kuitenkin löytää ainesosat, joita en halua iholleni.

 94. Tutkailen jonkin verran tuotesisältöjä, mutta aika tai osaaminen ei vielä riitä niiden kovinkaan hyvään ymmärtämykseen. Pyrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa ihon- ja hiusten perushoidossa, sillä olen huomannut niiden sopivan paremmin kenkkuilevalle iholleni.

 95. Murkinamasu

  Apteekin tuotteista on ihan parasta Favoran deodorantti ja Orionin perusvoiteet.