kuvaolkkarikuvakuvaMuutamia kuvia vielä tämän hetkisestä tilanteesta olohuoneessamme. Kuten olen jutellut, sisustusta ei ole vielä ollenkaan viety loppuun saakka. Minusta on ihan kiva olla hetki tällaisessa alkutilanteessa ja tavallaan tutustua uuteen kotiin.Nyt ihanat lattiat ovat paljaana, nautin niistä joka päivä. Parkettimme on Timberwisen harjattu ja valkoöljytty Tammi Arctic. Seinät hohtavat tyhjyyttään ja ikkunoissa ei ole verhoja. Valkoiset rullaverhot on kyllä jo valmiina, en vain ole raaskinut vielä kiinnitellä niitä, mielummin olisin ihan ilman verhoja, mutta kun ulkona alkaa olla pimeää, on kiva saada vähän suojaa pimeyttä vasten hohtavilta sisävaloilta.Soren Lundin valkoisella puuvillalla verhoiltu sohva on osoittautunut aivan mahtavaksi. Vaikka oleilemme siinä pihatöiden jälkeen ja vaikka Lettunenkin saa nauttia sohvasta, ei sen puhtaana pysymisessä ole ollut ongelmia. Imurilla lähtee lähes kaikki, kangas on niin kivan sileäpintainen (Kvadratin Pause). Tarvittaessa päällisiä voi pestä, niin olen pari kertaa tehnyt vuoden aikana. Valkoinen laiskanlinna on vuodelta 97, nuo päälliset on hankittu muutama vuosi sen jälkeen ja tässäkin tapauksessa puuvilla on ollut loistava valinta. Nojatuolin verhoiluja olen pessy vuosien varrella joitakin kertoja. Pidän päällisten hiukan ryppyisestä ilmeestä, se sopii tuolin rentoon malliin.Sohvapöytä on uusi tähän kotiin hankittu, valmistaja on espanjalainen Stua ja pöydän nimi on Eclipse. Meillä on pöydästä suurin ja toiseksi suurin koko (kuvasta puuttuu se toinen pienempi, se on lainassa telkkarihuoneessa). Kartellin Mademoiselle tuoli on menossa pukeutumishuoneeseeni, kun sen tilalle piti tulla tuo Bertoia. Nyt vaan kävi niin, että Bertoia näyttää paremmalta keskellä lattiaa kuin tuolla seinustalla. Täytynee vähän miettiä miten asettelen nuo kalusteet.Seinustalla on myös Saarisen pyöreä marmorikantinen pöytä, en vielä tiedä mihin se lopullisesti päätyy.Artekin jakkarasta en luovu, sitä käytän aina apulaisena, yleensä kannettavan alla. On yksi maailman parhaista huonekaluista, jokaisessa kodissa pitäisi olla noita ainakin yksi. Niitähän saa myös kokovalkoisena :)Valaisimienkin suhteen on vielä vähän pähkäilyä, nyt sohvan vieressä on Tolomeo Terra, se jäänee siihen. Seinustalla oleva Costanza-valaisin etsii vielä paikkaansa, saman sarjan pöytävalaisimet taitavat päästä varastoon lepäilemään hetkeksi.Sohvatyynyinä on tällä hetkellä hempeitä Morriksen tyynyjä, sopivat minusta hyvin tuohon tyhjään ja heleään tunnelmaan.Kunhan saan huonekaluille vähän parempaa järjestystä ja löydän ”täydellisen” maton, alkaa huone olla voiton puolella. Sitten pähkäillään mitä tauluja ripustellaan ja mihin.Onhan tässä vielä hommaa….puhumattakaan toisesta päädystä missä on takka ja ruokailuryhmä. Mutta onneksi sisustaminen on kivaa!This is how our living room looks now, as you can see there is a lot to do before it is ready. But there is no hurry, we are getting to know each other with the house now 🙂

13 Comments

 1. Kaunista! Aivan ihana lattia sekä Bertoia.
  Itselläni on aina sama juttu, että verhoja ja mattoja pitää saada miettiä, niillä ei ole kiire.

 2. Lattia on kyllä ihan superkaunis! Täällä on parketin valinta ajankohtainen, Timberwiset vaikuttavat melko hintavilta, joten voi olla että tuollainen jää vain haaveeksi. Joku tammiparketti meillekin varmasti tulee, eniten pidän 1-sauvaisista.

 3. Anne Malia

  Gloria:
  Kiitos paljon Gloria 🙂 ollaan kyllä tykätty lattiasta.

  Joo, matot ei ole helppoja, mutta enköhän löydä jonkun kivan ja kohtuullisen.

  Sini:
  Voin tosiaan suositella tuota lattiaa, se on arvokas, mutta toisaalta lattia on minusta se mihin itse satsaisin eniten. Lattiaa ei sitten helposti vaihdeta ja se luo ilmeen koko sisustukselle. Mutta nykyäänhän on noita vaihtoehtoja kyllä paljon. Tuo harjattu pinta vaan on tosi kaunis.

  Anonyymi:
  Voi hyvä kun huomautit, en ollut nähnyt sitä kommenttiasi – anteeksi!

  Minun tyynyn hinta on 87 euroa. Sitä mallia ei ole juuri nyt hyllyssä, loppui, mutta varmasti tulee lisää. Kaikki mallit ja hinnat löytyvät Koodin blogista http://www.sisustuksenkoodi.blogspot.com käypä siellä tutkailemassa valikoima. Meille voi tehdä tilauksen sähköpostilla tai soittamalla, lähettelemme sitten pakettia 🙂

 4. Anonymous

  Hei,

  sopivasti päivän aihetta sivuten minun onkin pitänyt jo aikoja sitten kysyä Sinulta asiantuntijan mielipidettä sohvan verhoilumateriaaleista. Eli hankintalistalla on uusi sohva, mutta mm. epävarmuus juurikin verhoilukankaan suhteen on viivyttänyt päätöstä. Tarkoituksena on tällä kertaa hankkia (toivon mukaan) laadukas, ns. merkkisohva, joka luonnollisesti on hintavampi ja toiveena tietysti on myös pitkä käyttöikä. Haluan sohvan irtopäällisillä, jotka mahdollisesti voisi jopa itse pestä. Suuri kysymys siis onkin, että mikä materiaali kannattaa valita?? Itse ilmeisesti olet havainnut puuvillan hyväksi valinnaksi, mutta entä muut vaihtoehdot? Keinokuidut, sekoitekankaat? Kannattaako pelkkää Martindale-arvoa tuijottaa? Auta epätoivoista!

  Kiitos mahdollisesta vastauksesta jo etukäteen ja hyvää loppukesää!

  Terveisin Kaisa

 5. Anne Malia

  Vesipestävä kangas on aina helppo valinta, siihen kategoriaan menee oikeastaan kaksi laatua – puuvilla ja polyester. Erilaiset sekoitekankaat, joissa on usein mukana esim. viskoosia, pellavaa tms. luonnonkuituja polyesterin lisäksi, ovat kemiallisesti pestäviä.

  Pesutarpeeseen tietysti vaikuttaa kankaan värisävy ja pinnan tasaisuus. Mikäli valitsee armeliaasti hiukan tummemman värin joka ei ole ihan tasainen, sopii kuivapesukin hyvin, sillä eihän se ole kova homma viedä vaikkapa istuintyynypussit pari kertaa vuodessa pesulaan.

  Vaaleissa väreissä nuhrustuminen näkyy paremmin, eikä kuivapesu puhdista yhtä tehokkaasti kuin vesipesu. Eli jos ottaa vaalean sohvan kemiallisesti pestävällä kankaalla, kannattaa sohva viedä aina hyvissä ajoin pesuun, ettei se ennätä pinttyä.

  Aloittaisin sohvan oston etsimällä laadukkaan omaa silmää ja oloa miellyttävän mallin. Kangasvalinta tulee vasta oikean sohvan löytymisen jälkeen. Siinä taas aloitetaan väristä ja struktuurista, sen perusteella sitten ehdokkaat rajataan.

  Eli hyviä vaihtoehtoja on valtavasti, kannattaa pyytää apua hyvältä myyjältä. Mutta tärkeintä on sohvan sisus, sen päällä kun sitä istutaan ja minä pidän hyvin tehtyjä sisätyynyjä tärkeimpänä ominaisuutena.

  Näen sohvan kuvasta jo minkä hintaluokan kategoriaan se kuuluu. Edullisissa malleissa tyynyt on palikkamaisen sileän ja tasaisen näköiset, kun niihin istuu ovat ne yllättävän höttöpehmoiset – sellaiset kun lösähtää, on koko sohva pilalla. Myös mallista näkee hinnan, jos maavaraa ei juurikaan ole, eli sohvan alle ei pääse imurilla ja käsinoja on sellainen epäluonnottoman kantikas, on kyseessä todennäköisesti halpissohva. Ja usein niissä on mittasuhteisiin nähden liian kulmikkaat ja korkeat selkätyynyt.

  Hyviä valmistajia ovat tietysti esim. Koodissa myytävät merkit 🙂 ovat käyneet seulan läpi että ovat lattiallemme päätyneet.

  Kysele toki lisää jos vielä tarvitset apua 🙂

  Kivaa loppukesää myös sinulle!

 6. Kiva ja kuulas tunnelma. Oletko miettinyt, kannattaisiko kokeilla sohvaa/sohvia hieman irti seinästä – eli koota ryhmää keskemmälle huonetta. Näin jää ikkunallekin omaa "tilaa". Monissa suomalaiskodeissa näyttää siltä kuin keskipakoisuusvoima olisi heittänyt huonekalut kiinni seiniin, vain sohvapöytä on jäänyt kaiken keskelle.

 7. Olen kanssasi ihan samaa mieltä Artekin tuolista. Niitä pitäisi olla joka talossa vähintään yksi. Minulla on 3-jalkainen, täysin valkoinen yöpöytänä, jossa on Modern Art-valaisin iltalukemista varten. Ja toinen Artekin tuoli on harkintalistalla…

 8. Tiedätkö – olen jotenkin tosi iloinen ja onnellinen sinun (/teidän) puolesta :)) <3 Vaikutat niin tosi onnelliselta! Eli kaikkea hyvää uuteen kotiin <3

 9. Syystyttö

  Ihanan valoisaa! Uusi koti on aina ihanan neitseellinen. Minäkin miettisin vielä sohvan sijainnin! Näin ulkopuolisin silmin tuntuu, että aukea ikkunan edusta toi huoneeseen enemmän ilmavuutta, nyt sohva jotenkin plokkaa avaruuden tunteen. Minullakin on noita jakkaroita ja kiitos, hyvä idea kannettavan apupöydäksi.

 10. Anne Malia

  MrsO:
  Kiitos, juuri tuo kuulaus viehättää nyt, siksi ei tee mieli alkaa ylisisustamaan tilaa ihan heti 🙂

  Pidän itsekin siitä ettei huonekalut kierrä seinien vierustoilla, mutta tässä huoneessa on mahdoton sijoittaa sohvaa oikeastaan mihinkään muualle. Kuvasta ei käy pohjapiirros ilmi, mutta jos sohvan vetäisi nyt irti ikkunaseinästä, jäisi sen ja telkkarin väliin alle kaksi metriä ja sohvapöytä olisi ahdas, sohvan edessä on pieni seinänpätkä/kulma, jossa telkkari on.

  Lisäksi me ja Lettunen rakastamme istua sohvalla ja tuijotella pihalle, Lettunen makaa selkänojalla ja tarkkailee pihaa – myös siksi sohva on täydellinen tuossa.

  Anna:
  Aivan, tuo jakkara on käytännöllinen ja kaunis. Eikä kovin kalliskaan. On muuten ihan mahtava lahjaidea, vaikkapa häälahjaksi.

  Heinis:
  Voi herttaisuus <3 kiitos aivan suloisesta kommentista. Ja kyllä, olen aikas onnellinen 🙂

  Syystyttö:
  Valoisaa täällä on, se on kyllä ihanaa! Ja uuden kodin alkuvaihe on aina niin kivaa 🙂

  Tässä huoneessa ei sohvalle ole muuta paikkaa, kuvasta ei käy ilmi huoneen muut seinustat tai osat, on oikeastaan vain yksi ehjä seinä sohvan vasemmalla, siihen laittaisin muuten sohvan, mutta sitten huoneessa ei voisi olla telkkaria. Nyt telkku on sohvaa vastapäätä lyhyellä seinänpätkällä joka jatkuu valkoisen nojatuolin vierestä kulmana, sen takaa kuljetaan muihin huoneisiin ja tila jatkuu avoimena. Jos sohvan laittaisi keskelle tilaa, se blokkaisi ruokapöydän ja takan ja tulisi ihan keskelle ja sen selkänojaan törmäisi. Sohvan takana oleva ikkuna ei ole huoneen ainoa, sohvan vierestä alkaa alas saakka olevat ikkunat, niiden edusta on tyhjä, sillä ruokapöytä on keskellä tilaa.
  Eli kaikki kalusteet eivät ole seinien vierusteoilla, oikeastaan vain kirjahylly ja sohva ovat, muut ovat keskellä tilaa.

 11. Vaikka sohva onkin täydellinen tuossa, niin yksi vaihtoehto tuli vielä mieleeni: tv Diamondin paikalla, jossakin kaapissa jonka ovet "tölläämisen" aikana auki, ja sohva vastapäätä seinustalla 🙂
  Päinvastaisesta järjestyksestä ilmeisesti mainitsit tuossa kohtaa, että sohvan selkänojaan törmäisi…

 12. Anne Malia

  ei ihan toimi, koska sitten telkkaritaso olisi ihan keskellä huonetta, olisi aika hassun näköinen 52 tuumaisella telkulla…. Kiva kun mietitte vaihtoehtoja, mutta tosiaan kun ei ole nähnyt koko huoneen pohjaa, se voi olla vähän vaikeaa.