paris fashion week natasha goldberg Miu Miun näytöksen ulkopuolelta bongaamani Natasha Goldberg on pukeutunut mielenkiintoisesti Miu Miun printtihousuihin ja väljästi leikattuun villakangastakkiin.Takista ajattelinkin sanoa sanasen; huomatkaa väljä leikkaus, olkapäät laskeutuvat hartialinjan alle, kaulus istuu kantajalle erinomaisesti, hihat ovat reilut olematta ylisuuret, takki on väljimmillään lantion seudulta ja kapenee hienovaraisesti alaspäin. Tämä takki on varmasti mukava päällä, sen näkee siitä miten se lepää tukevan oloisesti hartioiden ympärillä.Monelle takin ostajalle täällä suomessa moinen malli olisi outo, ollaan niin totuttu vartaloa myötäileviin malleihin. Useille vartalotyypeille kuitenkin tuollainen uudella tavalla muotoiltu väljä takkimalli sopisi oikein hyvin. Minusta olisi mukava nähdä katukuvassa enemmänkin moderneja malleja tällaisin ovelin leikkauksin – tietysti vielä soisi valmistajien opettelevan kaavoituksen kunnolla.Mitä mieltä te olette nykyisistä väljistä takkimalleista? Osaisitko pukea itsellesi, vai tuleeko tunne, että takki on liian suuri eikä istu päälle?I spotted Natasha Goldberg outside Miu Miu show. She is wearing funny Miu Miu printed trousers and amazingly cut blue wool coat. I really love the shape of this coat.

11 Comments

 1. Jotenkin tulee 90-luku niin elävästi mieleen… palkka oli pieni ja yh-äitinä piti miettiä ostokset tarkkaan. Löysin alesta tuollaisen takin hieman pidempänä ja tummansinisenä ja se maksoi vain jotain 100 markkaa. Kyllä olin tyytyväinen ja vielä 90-luvun loppupuolella kakkoskierroksen talvihäissäni pidin takkia. Yhtäkkiä kaikilla oli vartalonmyötäiset takit ja niinpä minäkin hylkäsin hyvän ja edullisen ja huom. kotimaisen takkini. Taisin myydä kirppiksellä.

  En ole kommentoinut pitkään aikaan, mutta lukenut säännöllisesti juttujasi. Tykkään kovasti sekä tyylistäsi kirjoittaa että pukeutua.

  Miltä syksy tuntuu uudessa talossa? Luonnonvalo vähenee ja keinovalaistus lisääntyy. Itse joudun lähtemään lauantaina lamppuostoksille, muuten ei jaksa talven yli.

 2. Näyttää hauskalta ja väri on ihana. En kuitenkaan erittäin lyhyenä ja yleensä matalissa kengissä kulkevana osaa kuvitella vastaavaa itselleni, ainakaan tuon pituisena. Paljaat nilkat ja korot keventävät kokonaisuutta, mutta täytyy olla realistinen Suomen talven suhteen. Toki leveä malli voisi olla toimiva myös lyhyempänä.

  Olen muuten täysin ihastunut noihin housuihin. Ihanat värit ja malli. Kun joku vielä keksisi tehdä kauniisti leikattuja nilkkapituisia housuja meille puolitoistametrisille….

 3. Nämä tyylejä/muotia analysoivat postauksesi ovat ihan parhaita! Tai kyllä nämä muotiviikkopostaukset ylipäätään jälleen kerran olivat antoisia -kiitos jokaisesta!

  Vastauksena kysymykseesi, oi KYLLÄ! Tuollaiset kuperat takkimallit näyttävät todella freeseiltä. Samujillahan niitä on Suomessakin ollut. Sitten tulee ne mutta-lauseet… Kuten Anna tuossa yllä sanoi, täällä pohjolassa joutuu olemaan realisti. Mustakin tuo malli kaipaa kevyttä alaosaa ja mieluiten paljaita nilkkoja, vaikka kengät olisikin nilkkurit. Silloin käyttöaikaa olisi muutama hassu viikko keväällä ja syksyllä. Toiseksi epäilen, että kun kerroksia on takin alla paksummin, malli alkaa näyttämään vain säkiltä, jonka tarkoitus on peittää alla majaileva ruho… En ole varma siitäkään, näyttävätkö paksut kaulahuivit yms. tuon mallin kanssa hyviltä. Löytyisipä jostain kuva, jossa väljä takki on puettu saappaiden, kaulahuivin ja hatun kera mutta kokonaisuus näyttäisi edelleen "tältä päivältä"!

 4. Anonymous

  Aivan ihana takki! Ostin viime talvena ylisuuren takin beigenä alesta ja tykkään kovasti. Makkarankuori ei myöskään lämmitä!Valikoimat ketjuliikkeillä tosissaan ovat rajalliset ja näitä ns erikoisempia malleja ei uskalleta ottaa myyntiin. Vai onko sitten niin, että 90-luvun karmivimmat tyylit ovat liian hyvin vielä muistissa? Silloinhan vähän kaikki vaatteet olivat liian isoja:) Jokaiselta vuosikymmeneltä pitäisi näemmä osata säästää joku asu kokonaisuus tai vaate. Kun vain osaisi ennustaa mikä niistä toimii 10-15 vuoden päästä uudestaan!

  Ninja

 5. Anne Malia

  Aikku:
  Voi minäkin muistan ysäriltä omat väljälinjaiset villakangastakkini. Silloin niissä oli hurjat olkatoplingit, eli vaikka tyyli on sama, nykyiset linjat ovat silti vähän erilaiset. Eli älä huoli vaikka takista luovuit 🙂

  Aivan ihana kuulla että pidät blogistani, erityisen iloinen olen kun sanoit pitäväsi kirjoitustavastani, olen itse sen suhteen niin krittinen, kun tiedän etten ole siinä erityisen taitava – ja on sukupaineita moiseen :))

  Kyllä tosiaan huomaa valon vähenemisen, konkreettisimmin tuossa alla olevassa asukuvassani, jonka nappasin itselaukaisimen kera, ihan on rakeinen kun täytyi säätää jotta kuva ei olisi ihan tumma.
  Haasteellista kuvailua tulee olemaan, kun en tykkää salamista.

  Muuten olen nauttinut uudesta kodista, pimeydestä ja kaikesta. Vuodenajat tuntuvat niin erilaisilta omakotitalossa, nyt on kiva kokea vuoden kierto.

  Anna:
  Olet oikeassa tuosta alaosasta, silläkin on merkitystä. Kuvan Natasha ei myöskään ole kovin pitkä, veikkaisin n. 160-senttiseksi. Tällaisilla lyhyehköillä takki ei saa olla liian pitkä, tosin ei puolipitkäkään tai tulee helposti täti.

  Mun beige takki joka on näkynyt paljon täällä blogissa on aika kiva väljä malli ja sopivan mittainen tällaiselle lyhyemmälle.

  Juu, tuollaiset housut on aivan mahtikset. Täytyy tosiaan vaan aina kiikuttaa lahkeet lyhennettäviksi, höh.

  Mizumi:
  Voi kiitos itsellesi kivasta kommentista!

  Olen sitä mieltä myös, että saappaat saattavat olla haasteelliset väljän takin kanssa. Onneksi pillifarkut ovat tätä päivää, ne ja nilkkurit toimivat hyvin, niillä tarkenee sellaisina päivinä kun ei tarvita untuvaparkaa.

  Olen sovitellut oman väljän takkini kera huiveja ja minusta ne näyttävät hyviltä. Samoin paksut villapaidat, nehän uppoavat väljän takin alle kuin tyhjää vaan, ei pingota 🙂

  Samujin takit ovat aivan ihania, taitavat olla parasta mitä suomalaisilla on tarjota.

  Laittelen kuvaa kun ilmat viilenevät :)) Mulla on uusi Isabel Marantin huivikin…

  Ninja:
  Olet sitten tehnyt oikein hyvän löydön, sellaiset on parhautta 🙂

  Ne ysäritakit olivat myös väljiä, mutta niissähän oli kauheat olkatoppaukset, hartialina ei ollut valuva kuten nyt, vaan terävä ja topattu. Kyllä se muoti vaan hioo malleja, vaikka niitä kierrättääkin. Itse olen sitä mieltä, että vanhoja on turha haikailla juuri sen takia, kuitenkin niissä on joku kohta joka ei enää toimi, tai täytyisi ainakin muodistaa. Vaikka poikkeuksiakin löytyy, ainakin kun katselee toisten onnistuneita kirppislöytöjä 🙂

 6. Ehkä noihin ylisuuriin tottuu kun aikansa katsoo.. muuten en pidä ylisuurista.. Jotenkin liika on aina liikaa, liian iso, liian pieni (esim napapaidat..), tykkään sopivasta :))
  Rapsutukset Lettuselle!

 7. Itse tykkään eniten tuollaisista munanmuotoisista takeista!

  Viime talvena kävin Cubuksen vihoviimeisissä loppurysäyksissä. Siellä oli tangossa mustia villasekoitetakkeja, joissa on tuo sama leikkaus. Hintaa oli enää 9 euroa, koska varmaan yksikään ei ollut mennyt kaupaksi… En ole itse koskaan fanittanut vartalonmyötäisiä takkeja, vaikka olen lyhyt ja hoikka. Tietynlainen takki ei tee minusta pidemmän näköistä, illuusiot katoavat välittömästi jos seison jonkun ihmisen vieressä 😀

 8. Anonymous

  Todella tyylikäs takki ! Näkisin mielelläni enemmän tämän kaltaisia takkeja katukuvassa. Aivan liian moni ostaa aivan liian pieniä takkeja ( ja ylipäätään vaatteita ) . Karmivaa katseltavaa, kun selästä kinnaa, kainaloista kinnaa ja takki hädin tuskin menee kiinni…

 9. RouvaSisustusarkkitehti

  Kävin juuri eilen kokeilemassa kyseisen mallisia takkeja COS:lla Helsingissä ja mielestäni ne näyttivät todella kivoilta! En ollut ajatellut tuon mallista takkia, mutta mieleni saattoin hyvinkin muuttua. Minulla oli mukanani isoäitini ja hänen perinteiseen tyyliinsä takit olivat liian oudon näköisiä. Minua ne jäivät kutkuttamaan, joten täytyy suunnata sinne uudestaan, jonkun muun makutuomarin kanssa 🙂 Mielestäni takki teki minusta jopa hoikemman näköisen ja näyttää todella hyvältä kapeiden housujen tai sukkahousujen kanssa varsinkin jos siihen yhdistäisi lyhyet nilkkurit. Samalla voisin toki suunnata vielä katsomaan ja kokeilemaan tuonne Samujille tämän syksyn mallistoa, kun liike on ihan tuossa Kämpin vieressä.

 10. Anne Malia

  wiwi:
  Oi vitsi, on erityisen kiva bongata jotain mukavaa alehinnalla 🙂

  Olet ihan oikeassa tuosta illuusiosta, minusta täytyy pukeutua niihin malleihin joista pitää, eikä keskittyä liikaa omaan pituuteensa. Itsekin olen aika lyhyt (163) enkä ikinä ole kokenut sitä esteenä minkään pukeutumishimon suhteen :))

  Anonyymi:
  I hear you 🙂 ihan samaa mieltä. Joskus vartalonmukaisuus toimii, joskus ei, mutta sitä näkee ihan liikaa.

  Rouva Sisustusarkkitehti:
  Sinäkin varmasti osaat nähdä vaatteiden mittasuhteita hyvällä tavalla, sillä muotoilu ja mitat ovat vaatteissakin tärkeitä 🙂

  Samujin takit ovat kauniita ja hyvin tehtyjä, käy ihmeessä sovittelemassa niitä. Ovat varmasti vuosia kestäviä laadultaan ja malleiltaan.

  Väljät mallit ovat kyllä kivasti moderneja!

 11. Anonymous

  Tuollainen takki vaatii kyllä kantajaltaan paljon, ettei tee muodotonta ja raskasta vaikutelmaa varsinkin, kun Suomen talvi edellyttää paksuja asusteita, huiveja, myssyä jne. Itse en hankkisi.