kuvakuvakuvaOn pimeää, päivän aikana valoa riittää vain pieneksi hetkeksi – onpas tämä pimeys ihanaa, tunnelmallista ja rauhoittavaa, se kietoo syleilyynsä ja käskee nauttimaan hetkistä.Juttelin joitakin päiviä sitten puhelimessa mieheni kanssa, minä olin töissä ja hän oli juuri heräillyt – oli alkuiltapäivä. Toinen oli valvonut lähes koko yön työprojektin parissa, tuijotellut tietokonetta. Kun voi valita työaikansa, käy joskus noin, päivä venähtää illaksi ja ilta yöksi. Varsinkin tällaisena pimeänä vuodenaikana ei ole oikein väliä koska herää, kuitenkin on hämärää.Sain kuulla soffalta käsin kuinka mahtava fiilis on vaikka ulkona hämärtää; oma piha levittäytyy ikkunasta, linnut ruokailevat lintulaudalla, sisällä palaa kynttilöitä pöydällä, takkaan voi sytytellä tulen ja koirulainen kiehnää kainalossa. Meidän juttu ajautui siihen, miten moni valittelee koko syksyn pimeää, sadetta, väsymystä jne. Mietittiin, että sillä kuinka viihtyisässä ympäristössä on, voi vaikuttaa mielialaan todella paljon. Hämärässä on paljon positiivisia puolia, ne täytyy muistaa kaivaa esiin. Laittaa työpiste kutsuvaksi, siivota ylimääräiset paperipinot, tuoda kaunis kynttilä ja ehkä jopa kukkia työpöydälle. Koota ilmoitustaululle uusi järjestys, sujauttaa tärkeiden lappujen sekaan muutama kaunis kuva, joissa voi lepuutella silmiään. Kotona siivotaan oleskelunurkkaus ja se tehdään mukavaksi vähän samoin elementein – ei ole paikkaa jossa kynttilät ja kukat eivät nostattaisi tunnelmaa. Tai sohvalle kerätyt pehmeät talviset tyynyt ja torkkupeitot, puhumattakaan lämpöisistä tossuista, joihin varpaat saa sujauttaa. Oma pesä on tärkeä erityisesti pimeällä, se auttaa jaksamaan.Kaikkien negatiivisten ajatusten sijaan keskitytään keksimään positiivisia asioita alati lisääntyvästä valottomuudesta. Olisi mukava jos kertoisitte omia fiiliksiänne ja ilon aiheita pimeän keskeltä.Do not forget to think positive about this darkness, how cosy it is to light candles and stock piles of comfy cushions around. We need the positive energy to survive darkness so lets do our best and not give any space for bad thoughts.

8 Comments

 1. Huomioni kiinnittyi simppeliin klapitelineeseen. Kenen valmistama se on? Haluan omani.

 2. Anne Malia

  MJ:
  Voi tuo onkin tosi kätevä. Teline on Showroom Finlandin mixrack L, ostin Stockalta (nettikaupasta). Hinta taisi olla 59 €.

 3. Anonymous

  Itselleni vuodenajat ovat kaikki erilaista aikaa. Kesä on lasten aikaa jolloin mökkeillään ja tehdään paljon asioita ulkona, uimista, ravustusta, savusaunan lämmitystä, kauniita auringonlaskuja. Syksyn tullen miehen metsästysharrastus vie hänen aikaa, itse laitan kodin "pehmeäksi" ja lämpöisäksi. Pöydillä tunnelmaa luo lukuisat kynttilät ja tulee useammin ostettua kukkia. Mikä tärkeintä jaksamisen kannalta, on ulkoilu raittiissa ja kosteassa syyssäässä, eilenkin kävimme koirien ja siskon kanssa 10km lenkin pilkkopimeässä. Minulle syksy on myös käsitöiden tekemisen aikaa, huovutus, ompelu, askartelu jne. Joulukuussa alkaa perheemme joulun odotus ja lapset ovat maininneet joulussa parhaaksi asiaksi kuusenhakureissun isin kanssa sekä leipomiset. Vuodenvaihtuessa alkaa talvilajit ja perheen kesken laskettelu. Kevät auringon paistaessa alkaa mökkeily jolloin voi pilkittää, kävellä koirien kanssa jäällä ja moottorikelkkailla. Keväällä luonnon herääminen on kaunista ja on aika upottaa sormet multaan sekä aloittaa kukkapenkkien myllerrys..

 4. Kööpenhamina

  Oikeasti kätevä klapiteline on sellainen millä voi myös kantaa ulkoa kantajan voimavarojen mukaisen määrän puita sisälle, jolloin siinä pitää olla sekä hyvä kahva että tukeva kehikko.
  Valitettavasti nuo hyvännäköiset telineet ovat asia erikseen.

 5. Malia (Anne)

  Anonyymi:
  Oi vitsit, ajattelen itsekin juuri noin; jokaiseen vuodenaikaan liittyy omat juttunsa. Tavallaan niiden ansiosta osaa arvostaa näitä vaihtuvia vuodenaikoja, jopa huonoja puolia. Kaikki positiivinen lähtee itsestä 🙂

  Kööpenhamina:
  Minä taas pidän enemmän siitä, että takan vieressä on saatavilla valmiina vähän enemmän puita kuin kerralla jaksaa kantaa. Me löysimme puiden kantamista varten Bauhausista säkkikankaisen puidenkantokassin, jonka sisus on muovitettu. Kassi on kestävä ja kevyt, sen saa vaikka olalle. Puiden kanto on kätevää ja säkkikankainen kassi niin kivan näköinen, ettei haittaa vaikka kassillinen puita jäisi hetkeksi kodinhoitohuoneeseen odottelemaan siirtoa klapitelineeseen.

  Mutta tietty jokaisella on erilainen tapa älskätä puiden kanssa 🙂

 6. Anonymous

  Oi olipa ihana ja tunnelmallinen postaus kuvineen kaikkineen! 🙂

  Kukat ja kynttilät kuuluu tässä(kin) huushollissa kaikkiin vuodenaikoihin, mitä nyt tämä marraskuu on mennyt niin haipakkaa, ettei paljon kotona ole ehtinyt viivähtää ja ne kukatkin on pari kertaa kuihtuneet ihan huomaamatta maljakkoon.

  Samasta syystä tosin tää kaiken nielevä pimeys on mennyt multa ohi ihan tuosta vaan, ei sitä ehdi huomaamaan, kun puurtaa koulua ja töitä kellon ympäri. Nyt vähän kyllä pelkään, että joulukuu menee samaa tahtia ja kuluu hukkaan, mutta siksi pitääkin nyt vielä painaa, että voi sitten pysähtyä joulua tunnelmoimaan.

  Mun silmäni pysähtyivät varsinkin tuohon asetelmaan, jossa on kaksi värikästä lasia. Taidanpa itsekin kaivaa jotain väriä kaapeista. 🙂

 7. Anne Malia

  Kiitos, ihana jos tästä välittyi tunnelma 🙂

  Syksy on kieltämättä aina kiireistä aikaa työrintamalla ja muutenkin menoja tuntuu piisaavan. Sekin osaltaan auttaa pimeyteen, ettei ole liikaa aikaa pysähtyä :)) Kynttilät ja kukat on sitten apuna niihin rentoutumistaukoihin.

  Pieni väripilkku pikkuesineissä on kiva juju.