kuvakuvakuvaKarhu-lenkkareita rivissä. Meille tultiin esittelemään Karhun uutuuksia ja ihastuimme tossuihin niin kovin, että harkitsemme noiden ottamista Koodin valikoimiin. Lenkkarit ovat mitä käytännöllisimmät kengät arkipäiviin, sekä miehille, että naisille. Itse en enää tulisi toimeen ilman mukavuuskenkiä. Käytän tossuja työmatkoilla ja rennoilla kaupunkipiipahduksilla – kuten tänään käydessäni Helsingissä Evitan tiimoilta.Karhut ovat mahtavia, hienoa että meiltä suomesta tulee noin upeita lenkkitossuja. Miksi valita monikansallinen iso brändi, kun valittavana on myös tyylikäs kotimainen vaihtoehto. Karhuja ei saa ihan joka marketista, eikä niitä näy liikaa katukuvassa, siksikin kiva erilainen vaihtoehto.Kuvissa on uusia malleja, joita löytyy kaupoista tuossa loppuvuodesta ja ensi vuoden alusta. Mokkaiset versiot ovat vanha malli vuosien takaa, nyt se on otettu uudelleen tuotantoon. Itse asiassa muistan tuon mallin nuoruudestani, kiva että tuota kenkää saa taas.Miten on sytyttekö lenkkareihin?This is a Finnish brand Karhu, don’t you just love their sneakers. We got a representation of their new models, which will be out later this year and early spring. These I will wear next spring for sure!

9 Comments

 1. Ottakaa valikoimiin! Tosiaan hienoa, että Suomesta tulee laadukkaita ja tyylikkäitä lenkkareita.

 2. Jokos Karhut taas ovat kotimaisia, muutama vuosi takaperinhän ne myytiin ulkomaille.

  Ostin nelisen vuotta sitten Prismasta puna-keltaiset Karhut "pihatyökengiksi" (juoksuun eivät ole mielestäni tarpeeksi ergonomiset/laadukkaat) kun hintalapussa luki -50% ja maksettavaa jäi 20 euroa. Stockalla juoksu-asicseja ostaessani näin hyllyssä täsmälleen saman puna-keltaisen mallin – kysyin tietysti myyjältä miten heillä reilun satasen maksava malli on voinut olla monta kuukautta sitten Prismassa muutaman kympin; eipä oikein osannut vastata…

  Karhun varmaan kannattaisikin panostaa urheilulenkkareiden sijaan street-tossuihin, taitavat osata sen puolen paremmin 🙂

 3. Parhaimmat juoksulenkkarini ovat olleet Karhun. Ainakin Itäkeskuksen Prisman avajaisiin liittyi Karhu-kamppis, josta sai todella edullisesti noita punaisia ja vihreitä juoksulenkkareita. Ei se edullinen hinta tarkoita automaattisesti huonoa ergonomiaa vaan hyvää diiliä kotimaisten liikkeiden välillä.

 4. Anne Malia

  Susanna:
  Kyllä me taidetaan ottaa 🙂

  option x:
  Täytyykin selvitellä paremmin miten tuo omistus nykyään on. Ainakin itse miellän silti Karhun perinteiseksi suomalaiseksi, ainakin suomalaislähtöiseksi 🙂

  Noita malleja joita havittelemme Koodiin, ei pitäisi olla saatavilla marketeista.

  +:
  Kiva kuulla positiivisia kokemuksia Karhuista ihan tositoimistakin.

 5. Voi ei, jättäkää vaatteet, kengät ja laukut muihin kauppoihin; en osaa yhdistää niitä sisustusliikkeeseen…
  Itse ostin Karhu-lenkkarit pari-kolme vuotta sitten teinille, ja olin tosi pettynyt, kun sisällä olevassa kangaslapussa ei lukenut Made in Finland, vaan joku "halpatuonti-maa", jota en enää muista. Samoin on Marimekon laita; osassa Jokapoika-paidoissa lukee Made in Estonia!

 6. Malia (Anne)

  Leena:
  Olen samaa mieltä, ettei sisustusliikkeessä saa olla liikaa vaate- / kenkäpuolta. Mutta minusta joskus joku tarpeeksi hauska tuote voi toimia. Meille on tultu ihan liikkeessä sanomaan, että ottakaa noita tossuja 🙂 Ehkäpä se on tämä lifestyle-tyyli joka nykyään viehättää, voi olla jotain muutakin joukossa mausteena.

  Mutta päätöstä ei ole vielä tehty, täytyy selvitellä noita taustajuttuja ja saatavuuksia.

 7. 2008 Karhu myytiin Yhdysvaltoihin, jonne siirtyi myös tuotekehitys ja markkinointi. Jo vuosia sitä ennen Karhujen valmistus siirtyi Kiinaan.

  Ostotilanteessa fiilis tuotteesta jää siis ratkaisevaksi seikaksi, kun muut seikat ovat täysin yhteneviä eri brändeillä. Ja 99% kuluttajista tekeekin ostopäätöksen fiilispohjalta, on kyseessä sitten murot, lenkkarit tai auto.

 8. Minä ostin myös ihanat kirkkaan vihreät Karhut juoksuun pari vuotta sitten. Nekin olivat kamalat jalassa ja jäivät käyttämättä. Mutta ehkä näissä tennareissa mukavuus ei ole niin tärkeää, jos näyttävät trendikkäiltä 😉