kuvakuva(viskoosipaitis COS / farkut Acne / avokkaat Nine West)Tiedättehän kuinka ihana on olla pepun peittävässä vaatteessa, jotenkin silloin on vapaampi olo, voi liikkua huoletta ja on ikään kuin turvassa. Löysin COSista tällaisen turvapaitiksen. Materiaali on viskoosia, pesuohjeena kuivapesu – veikkaan että kutistumisvaaran takia, sen viskoosi usein tekee. Ostin paidan silti, olen pesujen suhteen uhkarohkea, en ole juurikaan onnistunut pilaamaan vaatteita, vaikka kerran jos toisenkin olen uhmannut pesulappuja. Varovaisuus ja oikeat pesuaineet, niillä pääsee pitkälle kokeiluissa.Mutta takaisin paitaan; pidän siitä että malli on edestä lyhyempi, omalle kropalle tuo etuhelman mitta on parempi kuin takahelmuksen pituus. Kapoisat jalkani ovat paksuimmat yläreidestä, siksi edullisin paidan pituus on jaloilleni siinä reisien paksuimmassa kohtaa. Tässä paidassa yhdistyy hyvällä tavalla lyhyehkö pituus (edessä) ja turvapituus (takana). Minulla oli töissä vielä villatakki paidan päällä, halusin kuitenkin kuvata paitulin sellaisenaan, jotta malli pääsee oikeuksiinsa. Tulen varmasti käyttämään tuota eniten juurikin neuleiden alla, se on kiva kun helman alta pilkottaa turvalipare 🙂You know how safe the feeling is when you have covered your bum. I found this COS shirt which does the trick just perfecty. The shirt is shorter at the front and longer at the back with a nice drape. I will wear this under sweaters, I think it looks nice when the longer hem is layered under a shorter top. 

6 Comments

 1. molla-maija

  Todella toimiva koknaisuus!Siis aivan ihana 🙂

 2. vaikuttunut vierailija

  tällainen asu on haastava, mutta onnistuessaan tosissaan pysäyttävä. jotta yksinkertaisesta tulee pysättävä, kaiken on oltava kohdillaan – kynsilakan sävyä myöten!

 3. anna-liisa

  Tykkään myös oikein kovin!
  Itse vierastan muita kuin luonnonmateriaaleja; tuon viskoosin kohdalla olen useamman kerran empinyt, sehän on kai "melkein" luonnonmateriaali. Varmaan juuri tuo kuivapesu (mikä niissä on aika usein suosituksena) on sitten kuitenkin pistänyt jättämään kauppaan.

 4. PesenJaPidän

  Ei hyvää päivää! Valkoinen paita, jonka voi puhdistaa ainoastaan kuivapesettämällä? Sanoisin, että todellinen turhapaita.

  Omistan monta luonto- tai muuntokuitusta valkoista paitista ja kaikki pesen koneessa 60-90:ssä asteessa. Sen takia uskallankin käyttää valkoisia paitiksia.

 5. Anne Malia

  molla-maija:
  Kiitti, tuossa oli kyllä mukava olla töissä 🙂

  vierailija:
  totta, yksinkertaiset asut on vaikeimpia, ettei tule ankea kokonaisuus 🙂

  anna-liisa:
  Minä miellän viskoosin luonnonmateriaaliksi, en pidän kovin viskoosineuleista, mutta tuollaisissa valuvissa ja raskaissa kreppimäisissä kankaissa se materiaali toimii. Tämä laskeutuu raskaammin kuin silkki tai polyester. Saas nähdä miten paidan käy kun vesipesen sen, onneksi siinä on kutistumisvaraa.

  PesenjaPidän:
  Minulla on myös paljon erilaisia valkoisia paitoja, joissakin on ollut kuivapesu, kuten Wangin t-paidoissa. Olen kuitenkin heittänyt paidat 60 asteen vesipesuun ja vielä kuivuriinkin, eikä ole käynyt kuinkaan. Otan riskin tuon viskoosipaitiksen kanssa, kokeilen pesua hienopesussa 40 asteessa ja käytän pesuaineena silkin/villan pesuainetta, uskon ettei paidalle käy kuinkaan. Jos se vähän kutistuu, ei haittaa, se on vähän väljä. Olen myös niin laiska, etten jaksa pestä vaatteita käsin, enkä vie pesulaan kuivapesuun, koska inhoan sitä kuivapesun jälkeistä hajua 🙂