kuvakuvakuvaTuo Tom Dixonin metallivalaisin olisi ihana killutin makuuhuoneen katossa. Olen tilannut makkarimme seinälle tauluhyllyt Lehtorinteeltä, odotan innolla pääseväni sommittelmaan tauluasetelmia niihin. Löysin autotallista kassillisen mustavalkoisia valokuvateoksia ja grafiikoita, niitä voisi yhdistellä värikkäämpiin tauluihin.Myös kirjahyllyssä alkaa oikea järjestys löytyä. Pidän kirjojen huoneisiin tuomasta lämmöstä, kirjahyllyyn on kuitenkin kiva sijoitella väliin jotakin kevennyksiä. Meillä lähinnä vanhoja keramiikkaesineitä ja muuta hassua. Tällä hetkellä hyllyssä majailee myös vanha putkiradio – minun pitääkin kuvata kokonaisuus paremmin teille, odotan vaan kärsivällisesti valoisaa ja rauhallista hetkeä kuvaushommille.Minun tulee nukuttua vapaapäivinä hävettävän myöhään, sitten kun nauttii pitkän ja rauhaisan aamupalan, touhuhetken Lettusen kanssa ja muutaman muun askareen, niin onkin aina jo iltapäivä. Mutta joka päivä valoa on pidempään. Hassua miten tuntee ”valokuvaajana” huonoa omaa tuntoa valoisien hetkien tuhlaamisesta – onko teillä muilla valokuvaamista harrastavilla sama ongelma?Niin muuten olen tilaillut meille myös tuulikaappiin Tomin kovasti hehkuttaman Vitran Utensilon valkoisena. Siihen kuulemma uppoaa uskomaton määrä pikkusälää. Nyt odottelen innolla säilyttimen kotiutumista, saan ehkä eteisen lipaston päällisen pidettyä tyhjänä.Tällaiset tarinat tällä kertaa.I have nothing wise to say, just told some of my thoughts of arranging things right now 🙂

7 Comments

 1. Sama ongelma täällä! Ja toisaalta tulee huono omatunto siitä, että käyttää valoisat hetket juuri kuvaamiseen eikä siivoamiseen (joka sekin kannattaa välillä tehdä valoisan aikaan) tai ulkoiluun. Vaikeaa on 🙂

 2. Tom Dixonin valaisin on aivan upea, paljonkohan sillä mahtaa olla hintaa?

 3. Minulla on keikkunut ostoslistalla jo pitkään toinen valaisin makuuhuoneeseen, mutta en ole keksinyt mikä voisi olla hyvä. Tom Dixon olisi ihana, mutta se ei varmaan valaise tarpeeksi – paikka valaisimelle on siis pukeutusmisnurkkauksessa vaatekaapin edessä, joten valaisimella pitäisi saada valoa myös kaapin sisään jonkin verran. Toinen, sängyn päällä oleva valaisin on Norm 06. Haaveilin itse harmaa-valkoiseen tilaan Muuton E27-valaisinta, mutta puoliso pelkää sen olevan liian häikäisevä ja liian raw tilaan. Äh, mikä ongelma, en haluaisi kotiin yhtään ihan ok -valaisinta enkä ainakaan mitään spottia (mikä olisi tietysti puolison mielestä käytännöllisin).

 4. Kyllä, Uten Siloon uppoaa valtavasti kamaa! Meillä on se pienempi tosin. Tosi kätevä eteisessä. Ei silti näytä kaatopaikalta, kun lokerot on umpinaisia.

  Kiva polkkatukka muuten, edelliseen postaukseen liittyen!

 5. Ooh, aivan ihana tuo Dixonin valaisin!

  ps. jos saat jotain omituisia terveisiä helsinkiläisiltä bloggareilta niin me käytiin taas Koodissa poikkeemassa tyttöjen kanssa ja tällä kertaa olisi vaihdettu sinunkin kanssa pari sanasta, mutta harmiksemme olit vapaapäivällä 🙂 Ens kerralla sitten 🙂

 6. Mitä tuossa Louis Vuittonin kirjassa on? Vitsi kun olisi kiinnostavaa lukea! Mistä olet ostanut?

 7. Anne Malia

  MS Ordinary:
  Heeh, sanos muuta, aina on jostain "huono omatunto". Pitäisi lopettaa kaikki "täytyminen" :))

  Hanna:
  Eikö ookkin 🙂 nyt en muista tarkkaan, olisko ollut jotain viiden sadan huitteilla.

  Sini:
  Joo, tuon huono puoli on tunnelmavalo, se on enemmän himmeä kuin valaiseva. Normimakkarin katossa se menee, kun on hyvät yölamput, mutta jos tosiaan täytyy nähdä hyvin, ei tuosta ole apua.

  Kyllä se oikea valaisin löytyy kun malttaa, nyt on niin paljon ihania vaihtoehtoja. Itse olen tykännyt pukeutumishuoneeni katossa killuvasta häkkyräpolttimosta, siinä on kuparijohto, taisin joskus postata siitä…

  Pirpu:
  Oi ihana kuulla. Meillekin on matkalla se pienempi koko, on ihan riittävä pieneen tuulikaappiin. Tulispa se pian, on jo matkalla 🙂

  Kiitos tukkakommentista, onhan tässä vähän totuttelua laiskalle hiusten laittajalle :))

  Cherry:
  Pööh, mua kyllä harmittaa, olis ollut niin kiva nähdä. Tomi kertoi kyllä terkut, kiitos! Ens kerralla sit toivottavasti 🙂

  Sanna:
  Kirjassa on historiaa ja tuotteista, en ole hirveästi tarkkaan perehtynyt. Upea teos kyllä. Mies on tilannut sen netistä, olisko hän Amazonista sen napannut.