kuva

In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös yllä oleva haaste-kuva on käytössäsi.

Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! 🙂

Sain yllä olevan sisustusaiheisen haasteen Inspired by love-blogin Sannalta – kiitosta vain, tätä oli mukava koota.Nämä asiat ovat mielestäni nyt vuonna 2013 pinnalla:decoration(kollaasin tuotteet: sohva Adea Wilhelm / pikkupöytä Muuto Around /ruokapöytä Hay Loop / lipasto Asplund Snow / valaisin Tom Dixon Etch)

 • keveät linjat huonekaluissa
 • vaaleahkot puun sävyt
 • pellava ja muut luonnolliset materiaalit tekstiileissä
 • erilaiset metallin sävyt ja niiden huoleton sekoittelu
 • rennot asetelmat ja kollaasit (aina)
 • laatuun satsaaminen
 • ”vähemmän on enemmän”-ajattelu
 • esineiden ja huonekalujen rohkea yhdistely
 • itse tuunaaminen
 • vanhojen juttujen hyödyntäminen sisustamisessa
 • patinoitunut konjakin sävyinen nahka
 • hyvän suunnittelun arvostaminen
 • mattapinnat
 • kasvit
 • taide ja julisteet
 • marmori, betoni ja mattamusta kivi
 • väreistä aina valkoinen ja musta, lisäksi harmaa, koralli, haalea vaaleanpunainen, smaragdin vihreä, keltainen

kuvakuvakuva Nämä asiat ovat mielestäni väistymässä 2013 sisustamisessa:kuva 

 • huonolaatuiset, möhkömäiset divaanisohvat
 • kimaltavat bling bling jutut
 • heppoiset ja koreat valaisimet
 • korkeakiiltoisen pinnan liikakäyttö
 • tekokuidusta kiiltävät pörrömatot joka paikassa
 • sisustustarrat
 • hotellimaisuus kotona
 • luksus lookki
 • nahkasohvat
 • liika valkoisuus
 • liika kliinisyys (ei näy elämää)
 • koristeraidat kaakeleissa
 • koukerotapetit 
 • massiiviset huonekalut

Pakko vielä mainita noihin out-juttuihin liittyen, että ei kannata ottaa hernettä nenään jos kotoa löytyy jotain noista – meiltäkin löytyy 🙂 Nuo ovat vaan antamassa karkeaa kokonaiskuvaa siitä, miten näen sisustuksesta kiinnostuneiden kodin muuttuvan. Mitä enemmän sisustusta seuraa ja harrastaa, sitä mukaa maku muokkautuu ja hioutuu. Oppii löytämään kestäviä asioita, omaa tyyliään. Olen sitä mieltä, että tyyli pysyy aina, muoti vain hienovaraisesti hioo hyvää tyyliä, se maustaa sitä aikaan sopivaksi ja tekee ikuisesta ja klassisestakin tyylistä vähän kokeilevamman.Haastan seuraavat bloggarit tekemään tämän haasteen:Valkoinen Harmaja, Pihkala, .K.O.T.I, home via laura ja bonbon  

15 Comments

 1. Heip,

  Hopea bling bling on mielestäni kanssa menossa ohitse. Olen ollut hopean harras kannattaja, mutta nyt uuteen kotiin valitsin myös kultaa ja pronssia pienissä yksityiskohdissa. Musta ja harmaa innostaa edelleen ja viehätyn kovasti teollisuusmaisesta näkymästä, betoni ja kivipinnoista yhdistettynä puun sävyihin.
  Kodin sisustamisessa parasta on kerroksellisuus, sen saavuttaminen vaatii kärsivällisyyttä ja harkintaa, mikä toisinaan on haastavaa;)

 2. Olipas kiva haaste ja tosi osuvasti kiteytit omatkin ajatukseni. Melkein kaikki tuosta in-listalta on omassakin haavesisustuksessani, toki osa näkyy jo nyt kotona, kuten luonnonmateriaalit tekstiileissä ja ainakin pyrkimys laatuun satsaamisessa. Mutta myös noita out-juttuja löytyy kotoa 😀 tekokuitumattoja olen pyrkinyt hävittämään pikkuhiljaa (aika hyvässä vaiheessa ollaan, vain kaksi jäljellä ja toisen tilalle saapumassa kohta uusi), samoin heppoisia valaisimia on jo hävitetty / viety varastoon. Sen sijaan möhkömäinen divaanisohva löytyy 😉 No, se on kyllä divaanisohvaksi aika kevyen näköinen ja laadukaskin – syksyllä ostettiin se ja olen kyllä tykännyt. Kun sohva saapui, mietittiin kyllä, miksei otettu sittenkin vain tavallista kolmen istuttavaa ja sen seuraksi rahia 😀 olisihan se jotenkin kevyemmän näköinen niin.

 3. Anonymous

  Unholaan toivottavasti vihdoinkin jäävät: tehosteseinät (mikäli ei ole mitään syytä tehostaa), keinokuituiset matot, laminaattilattiat, ankaran tylsästi toteutettu mustavalkoisuus

  Enemmän ja enemmän läpi lyövät luonnonmateriaalit: puu, kivi, villa, puuvilla ja pellava. Kaikkien aistien käyttäminen sisustuksessa, myös tuoksut ja äänet!

  Uskon, että paras trendi on se, että koti näyttäisi ja tuntuisi kodilta eikä näyttelyltä!

 4. Kiitos haasteeta!
  Tätä onkin mukava lähteä tekemään.

  Meilläkin löytyy vielä divaani-mallinen möhkälesohva, kun mies ei suostu ollenkaan ajatukseen, että vaihdettaisiin kevyempään ratkaisuun.
  Tuo siun IN-listan sohva olisi aivan unelma!

  -Koo

 5. tosi mielenkiintoista lukea tämä sun toteutus! jännä nähdä, miten tuon OUT-listan tuotteet tukee omia ajatuksia. tosin joitain niistä meidänkin kotoa löytyy ja tulee varmaan pitkään löytymäänkin, mutta näin perusperiaatteiltaan erittäin mielenkiintoista luettavaa! 🙂

 6. Hei tää oli mielenkiintoinen!

  Laatuun satsaaminen -kyllä. Tähän pyrin. Kun hankinta on hinnakkaampi ja sen hankintaa joutuu vähän pohtimaan ja ehkä säästämään siihen, tulee tehtyä harvoin hutiostoksia, eikä tavaraa kanneta kaatopaikalle / kierrätykseen muutaman kuukauden päästä. Buy now, keep forever…

 7. kiitos kun toteutit haasteen! Olen kanssasi hyvinkin samoilla linjoilla. Erityisesti tuo "out" osio oli hyvin kuvailtu. 😉 Kaikki supermattapinnat näyttää olevan tulossa ja kiiltopinnat väistymässä. Tosin meiltäkin löytyy sitä kiiltovalkoista mm. työpöydässä ja se on musta ihan ok pieninä elementteinä. Hyviä mielipiteitä ja hienosti toit esille. Mulla tursuaa nuo sisustustekstit, tähdet ja blingbling jutut kanssa korvista! 😀

 8. Hyvät listaukset! Halvat divaanisohvat ovat juurtuneet suomalaiseen sielunmaisemaan ja olohuoneisiin. Käsittämättömän järkyttävä huonekalu, jonka katoamista tarjonnasta odotan malttamattomana.

  Sisustuksen kerroksellisuus, laadukkuus ja yleensä ottaen kansainvälisempi ote on sitä, mitä kaipaan Suomi-sisustukseen.

 9. Anne Malia

  Ninzu:
  Nimenomaan kerroksellisuutta olisi toivottavaa nähdä enemmän. Siksi minusta on kiva, että sisustuksesta on nykyään tullut "harrastus", sillä pitkällä tähtäimellä se auttaa löytämään oman tyylin ja siten vähentää paniikkiostoksia ja kaikkimullenythalvallahienoa-tyyliä 🙂 joka sitten vaihdetaan taas vähän ajan kuluttua kun siihen on kyllästytty, eikä sit ollutkaan ihan onnistunut.

  Sini:
  Pikkuhiljaa on hyvä rakentaa laadukasta perustaa sisustukselle, sitten riittää kun päivittää sitä pikkujutuilla.

  Meiltäkin löytyy out-listan juttuja, mm. korkeakiiltoisia kaapin ovia, joita en voi sietää, mutta uudessa talossa niitä ei heti kannata vaihtaa…

  Anonyymi:
  Just noin. Se vaan on niin, että luonnolliset asiat ikääntyvät kauniisti. Kolhuinen puulattia on paljon kauniimpi kuin nuhjaantunut laminaatti=muovi. Tehosteseinät ovat kyllä toisaalta hyviä, niillä saa edullisesti muutettua huoneen ilmeen, mutta sellainen niiden liiallinen viljeleminen on kyllä jo vähän nähty juttu.

  Koo:
  Olepa hyvä 🙂 on kiva aina löytää uusia kivoja blogeja ja tällä tavalla esitellä niitä muillekin.

  S:
  Tällaiset pohdinnat on aina kivoja. Suvi taisi haastaa sinutkin tähän hommeliin, että odotan innolla sun näkemyksiä aiheeseen 🙂

  Pirpu:
  Just noin. Paitsi mun mielestä aina kalliin joukossa pitäisi olla kevennyksenä jotain löydettyä ja tuunattua ja perittyä jne.

  Mutta kyllä tieto lisää tuskaa ja kun tottuu vaikkapa laadukkaaseen sohvaan, ei voisi kuvitella hankkivansa pepun alle vaahtomuovimököä 🙂

 10. Anne Malia

  Sanna:
  Kiitosta vaan kun heitit tällä mua 🙂 Oli oikein kiva koota vähän "paperille" näitä juttuja. Sun lista oli myös oikein mielenkiitoista luettavaa.

  Et usko kuinka monta Muuramen korkeakiiltoisen ostajaa olen taivuttanut vuosien varrella valitsemaan edullisemman mattaisen version :)) huono myyjä, myyn edullisempaa. Mutta olen varma että kiittävät mua nyt.

  Tosin kyllä pidän korkeakiiltoisestakin pinnasta, silloin kun se on tehty maalilla ja sitä ei ole liikaa. En vaan pidä siitä kun kalvopinnoitettua kaapistoa on koko kämppä täynnä. (Meillä valitettavasti on liikaa).

  MrsO:
  Niinpä. Mutta minusta kookkaat divaanimaiset sohvat ovat upeita, silloin kun niistä paistaa hyvä muotoilu ja laatu. Esim. Living Divanilla ja B&B:llä on mielettömiä modulisohvia. Mutta ne maksavat sitten niin paljon, että kotimaiset 5000 euroa maksavat kulmasohvatkin tuntuvat edullisilta 🙂

  Yleensäkin en pidä asioista jotka ovat "feikkiä" eli massiivinen ja ylellisen näköinen sohva, joka kuitenkin on huonolaatuinen vaahtomuovipaloista ja lastulevystä tehty laatikko, jonka tyynyt upottavat ja lysähtävät, verhoilu pyörii tyynyissä ja runko hajoaa muutaman vuoden kuluttua. Mielummin hyvin tehty kohtuullinen sohva, jonka ulkonäkö on sitä mitä sisuskin.

  Anonyymi:
  No ei mun mielestä 🙂 Oikeastaan minkäkokoiset vaan laatat on aina muotia. Ennemminkin efektit on out. Näin mä ajattelen.

 11. Kiitos haasteesta, Anne! Sain nyt trendiennusteeni julkaistua. 🙂 Olen hyvin samoilla linjoilla kuin sinäkin, mutta ajatukset oli hauska kirjoittaa vielä omin sanoin.

  Tuo korkeakiiltoisuus on jännä juttu. Olenkin miettinyt, että trendi on kestänyt yllättävän pitkään. Itse pidän siitä edelleen, mutta kaipaan rinnalle entistä enemmän kontrasteja, kuten vanhaa puuta.

 12. Kiitos hyvästä listasta ja muutenkin kivasta blogista! Kuinka ollakaan, out-tuotteista löytyi aina viime syksyyn asti välttelemäni nahkasohva. En sellaista ole koskaan omaan kotiini halunnut, vaikka jossakin muualla voivat ollakin tyylikkäitä, mutta jouduin taipumaan koiraperheen tarpeiden edessä käytännöllisempään vaihtoehtoon -> nahkasohvaan.

  Lukuisten sohvamyyjien mukaan (kiertelimme varmaan 15 liikettä) on nahka ainoa oikea vaihtoehto lemmikkieläimen kanssa. Noh, oli in tai out, meillä on nyt nahkasohva ja sen kanssa on ollut pakko oppia elämään…;)

  Yhdyn edellisiin kommentteihin mm. siinä, että sisustus on paljolti myös kompromissien tekemistä ja pienien puutteiden sietämistä. Silti tälläiset in ja out listat ovat aina hauskaa ja inspiroivaa luettavaa! 🙂

 13. Anonymous

  Kiva blogi, Lettunen on mun suosikki! Meiltä löytyy samanlainen pumpulipallero, tyttö tosin, mamman mussukka <3 Hauskoja nämä trendien vaihtelut ääripäästä toiseen 🙂 Mutta toisaalta ilman niitä tuskin myytäisiin yhtään mitään, kaikillahan olisi aina trendikästä. Itse rakastan kuitenkin valkoista kotia ripauksella harmaata ja mustaa, enkä voisi kuvitella asuvani värien keskellä tai laittavani esim. vaaleaa puuta tai kultaa mihinkään. Trendien perässä juokseminen ei vaan ole mun juttu, oma tyyli on niin vahva ja sillä mennään. Ja onhan meilläkin aina silloin tällöin tosi trendikästä 😉 Arki perheen kanssa keskellä pimeää talvea kynttilöiden ja takan luomasta tunnelmasta nauttien on kuitenkin sitä parhautta!

 14. Anne Malia

  Homevialaura:
  Hei sun postaus oli tosi kiva!

  Eliisa:
  Kiitos vaan 🙂

  Nahkasohva on toki helppo pyyhittävä. Mutta voi olla, että minä olisin silti tarjonnut kangassohvaa, niissä löytyy myös paljon hyviä vaihtoehtoja, vesipestäviä ja pyyhittäviä. Mutta on nahkakin ok 🙂

  Joo, itse en edes haaveile "täydellisestä" kodista, sillä sehän olisi melkein hengetön. Tai sanotaan, että pienet epätäydellisyydet kivassa kodissa täydentävät ja kokonaisuudesta tulee täydellinen kerrostumineen. Meillä ainakin kulkee mukana myös vanhoja kalusteita, eikä kaikkea uusita kerralla.

  Anonyymi:
  Oooo mikä ihana cottonen siellä, ai että ne koirulaiset on ihania. Rapsutuksia Lettuselta!

  Trendejä on kiva olla olemassa, näin aika menee eteenpäin. Toisaalta, omassa kodissa on suurin osa niin klassista, että kokonaisuus on tavallaan aina hyvä, ei liian trendikäs, muttei liian vanhanaikainenkaan.