1loimulohi1

1loimulohi2

1loimulohi3

1loimulohi4

1loimulohi5

Täytyy sanoa, että oli kyllä ihan mahtava kotiviikonloppu. Meidän sushin tekeminen siirtyi, sillä tuli ostettua yli kaksikiloinen lohifile, jonka tuo toinen päätti loimuttaa pihalla. Niinpä lauantaina vuorattiin talveksi talon seinustalle siirretty pihakeinu lampaantaljalla ja kannettiin Weberin ulkotulipesä keinun eteen. Kaupasta ostettiin valmiit loimutuslaudat ja ryhdyttiin hommiin. Hitaasti ja rauhallisesti hyvä tulee, mikäs siinä oli istuskella, tulta ihaillessa ja kalan valmistumista seuratessa. Päällä oli lämpimät vaatteet, juomana tilkka viiniä ja sauna vielä lopuksi.

Ihana kun ulkona on valoa. Ihan hämmentyneenä seurailee valon kulkua ja kevään saapumista. Jännittävää nähdä miten meidän pihan kasvit ovat selvinneet talvikaudesta. Kukkasipulit jäi meillä varaston pöydälle, niitä ei muistettu ajoissa tuikata maahan. Täytyy siis hankkia valmiita sipulikukkia ruukut täyteen. Mitenköhän aikaisin uskaltaisi laittaa narsissit aurinkoiselle porrastasanteelle, onko teillä kokemusta.

We really enjoyed the beautiful sunny winter weekend. We sat outside and cooked salmon on the open fire. So delicious it was!

5 Comments

 1. Osaisitko neuvoa ammattilaisena vinkkejä taulujen ripustukseen. Ilmeisesti yleisin virhe on ripustaa taulu liian korkealle? Pohdin myös, että "voiko" makuuhuoneeseen myös laittaa isohkon taulun, esimerkiksi sängyn yläpuolelle.

 2. Kaivontekijän tytär

  On ilo lukea mielenkiintoista blogiasi ja nauttia kauniista kuvista.- jaat tyyliä, ihania tunnelmia ja pikkuisen omaa arkeakin!

 3. Anne Malia

  Juuri tuo korkeus on se ensimmäinen "virhe" johon törmää, eli taulut tarpeeksi alhaalle. Alareunan korkeus riippuu sitten hyvin paljon mihin taulu tulee ja onko kyseessä yksi teos vai kollaasi. Oikein suuri taulu tai ryhmä on helpompi sijoitella, kuin yksittäinen suhteellisen pieni taulu. Esimerkiksi sohvan päälle jos laittaa vain yhden taulun, sitä ei kannata keskittää, ellei se ole vähintään puolet sohvan leveydestä. Muuten se sijoitellaan jompaan kumpaan sivuun sohvaa.

  Itse en ole taulu sängynpäätynä-tyylin fani. Minusta sängyn takaseinä on kaunein jos molemmin puolin sänkyä on yöpöydät ja niillä tarpeeksi kookkaat valaisimet, tai seinävalaisimet ja kunnon tyynyt, pääty tms. Mielummin tehosteseinä mun maun mukaan kuin taulu tai peili nukkujan pään päällä. Itse sijoittaisin suuren taulun sängyn vastapäiselle seinälle mielummin.

  Mutta nämä ovat aina tapauskohtaisia asioita, siksi ihan yleispäteviä neuvoja on vaikea antaa. Jos sua pähkäilyttää joku kohta, voit toki laittaa mulle meiliin kuvaln, niin voin kommentoida 🙂

 4. Anne Malia

  Voi vitsit, kiitos tosi kivasta kommentista!

  Mukavaa kevättä!

 5. Narsissit kestävät jopa pientä pakkasta, muistaakseni taisi olla lähemmäs kymmenisen astetta, kun niitä totutetaan vähitellen. Sen verran kovia yöpakkasia on kuitenkin vielä, ettei ihan vielä kannata niitä ulos yöksi jättää. Päiväsaikaan pärjäävät varmasti ulkona hyvin.