1merciharmaatpellavat

1pellavamessinki
kuvat: Merci, Balmuir ja The Klein
Tämän hetken sisustukselliset mieliteot ovat pellava, tarkemmin harmaa sellainen ja messinki. Erityisesti havittelen makuuhuoneeseen tummahkon harmaita pellavalakanoita. Lakanoiden suhteen olen verrattain kranttu, rakastan hyvää laatua niissä, joten tällä kertaa H&M:n pellavaversiot eivät houkuta. Haluaisin raskaampaa ja paksumpaa, pehmeää pellavaa. Kuvissa esiintyy ranskalaiskauppa Mercin lakanat ja alemman kuvan  pellava- ja kasmir-ihanuudet ovat Balmuirilta. Oi oi. Haaveissa.

Messinki ja kupari kiinnostavat koko ajan vain enemmän. Kultaisesta patinoituneesta metallista haluaisin kukille suojaruukkuja ja ehkäpä jonkin vanhan kivan valaisimen, vähän yllä olevan kuvan tyyliin. Pitäisi ennättää kierrellä kirppiksiä, löytöjä varmasti tulisi eteen. Havittelen salaa myös wieniläistuoleja, pari kappaletta olisi tervetulleita meille.

Tällaisia yömietteitä täällä. Nyt sänkyyn, eli huomenta vaan varmaan ensimmäisille tämän jutun lukeville 🙂

10 Comments

 1. Samat pellava- ja messinkihaaveet ovat täälläkin päässä. Tosin pellavaa löytyy juurikin jo niissä H&M:n lakanoiden muodossa, mutta ostin jokin aika sitten myös tummanharmaan Balmuirin pellavapäiväpeiton. On ihana 🙂 Joten satsaus Balmuirin (tai muihin laadukkaisiin) pellavalakanoihin varmasti kannattaa.

  Messinkiä en ole vielä saanut kotiutettua mistään, jostain syystä mies ei ole oikein kovin kannustavalla päällä ylimääräisen tavaran roudaamisesta kaksion neliöihin 😉

 2. Mä haaveilen Balmuirin valkoisista lakanoista. H&M:n kerran tilasin, mutta meni palautukseen saman tien, kun kangas tuntui niin kovalta ja karhealta..

 3. Huomenta! Me löydettiin appiukon sotkujen (?) seasta kaksi vanhaa, just hyvin patinoitunutta messinkipöytälampun jalkaa ja tilattiin niihin Svensk Tenniltä kukkakuosilla (valkoinen pohja) uudet varjostimet. Tuli muuten aika hienot! Kun muuten on aika, välillä ärsyttävänkin, pelkistetty sisustus niin nää tuo just kivan ripauksen romanttista kukkahömppää meidän tupaan. Ja hei onko Koodissa aina saatavilla Karhun lenkkareita? Suunnitellaan Turku-visiittiä ja siinä samalla Karhujen shoppailua. Koko perus 38/39.

 4. Tummanharmaat lakanat, kovin chic! Toimisi varmaan mainiosti esim. vaaleansinisen kanssa. Kiitos inspiksestä! Seuraava petauspari päätetty 🙂
  Kun viimeksi ehdin kirppareille tammikuussa löysin vaikka mitä kuparisia ja messinkisiä juttusia sieltä. Jouduin oikein toppuuttelemaan itseäni etten haalinut liikaa niitä mukaan… Ovat tosi huokean hintaisiakin, ainakin kunnes tämä ilmiö roihahtaa kunnolla.
  Me löydettiin muuten viime keväänä niin ikään kirppikseltä samanlainen raksalamppu kuin yläkuvassa. Kotiin suunnittelin sen ripustavani, mutta se on majaillut vielä talvenkin yli mökillä, makkarin avohyllyllä.

 5. Just viime viikolla hain meille ne tummanharmaat Pentikin pellavalakanat, joista taisikin olla puhetta. Ihan hyvältä vaikuttavat, mutta sisäpeitto ei tahdo pysyä paikoillaan kuten ei Finlaysoninkaan pellavalakanoissa. Onkohan sama ongelma kaikissa pellavalakanoissa…? Vai onkohan meidän täkit liian liukasta materiaalia…?

 6. Anne Malia

  Mulla on H&M:n valkoiset pellavalakanat, ovat ihan ok, mutta mistään pellavaluksuksesta ei voida puhua, tosin ei sillä hinnalla moista voi odottaakkaan. Balmuirin päiväpeitto kuulostaa älyttömän ihanalta, voi että.

  No siis mulla on ongelmana tavarapaljous, enhän tosiaan tarvitsisi mitään uutta ikinä, mutta joskus vaan on kiva saada uutta 🙂

 7. Anne Malia

  I know, mulla on valkoiset H&M:n pellavat, ohuet ja sillee, ei mitään luksusta, mutta ajavat asiansa. Olisi kiva kokeilla Balmuirin vastaavia kyllä.

 8. Anne Malia

  En kestä, nuo teidän lamput kuulostaa niiiiiin ihanilta!! Mikä idis!
  Ja just voin kuvitella miten upeilta näyttävät simppelissä kokonaisuudessa, tykkään hirmusti tuollaisista mausteista.

  Katselin tänään töissä kyselemiäsi kokoja, niitä näyttäisi olevan Albatrossin sinisessä ja oranssissa värissä sekä Trampaksen tummansinisessä. Punaiset ja camelit on loppu kyselemissäsi koissa.

 9. Anne Malia

  Juu, tummanharmaa on chic, tuo vähän vaihtelua mun yleensä valkoisiin petauksiin. Nyt vaan pitäisi löytää hyvät lakanat.

  Oijoi en edes uskalla suunnitella oikeasti kirppiskierrosta, oon niin huono jättämään ihania asioita ostamatta :)) Teidän raksalamppu taisi olla mainio löytö.

 10. Anne Malia

  Aijaa, että niistäkin valuu peitto, mikäköhän siinä oikein on. Mulla on yhdet Himlan pellava/puuvillalakanat, ikivanhat, ne on miellyttävimmät omistamistani lakanoista, eikä peitto valu.