1linnankatustailaus11

1linnankatustailaus13

1linnankatustailaus18

1linnankatustailaus14

1linnankatustailaus20

1linnankatustailaus16

1linnankatustailaus17

1linnankatustailaus12

1linnankatustailaus19

Tässäpä teille lupaamiani kuvia sen yhden asunnon stailauksesta. Kyseessä on tyhjillään oleva keskusta-asunto (kohde etuovessa), josta Aktia-kiinteistönvälitys halusi muutamia tunnelmallisia kuvia. Veimme lähes kaiken rekvisiitan kuvauksiin, asunnossa oli enää vain muutamia tuoleja ja pari pöytää. Teen välillä hommia Coolpoolin kuvastailauksiin, erilaisiin yritys- ja asuntokuviin, se on ihan kivaa vaihtelua myymälätyöskentelylle. Kukat kuviin lainasi kukkakauppa Pasadena.

 

42 Comments

 1. Todella hyvännäköistä jälkeä! Wautsi.

  Täytyy yrittää kesällä järkätä vapaa viikonloppu, jotta pääsisi Turussa (ja Koodissakin) käymään 🙂

 2. Kaunista ja kodikasta. Kukat sopivat kuin nenä päähän viimeistelemään lopputulosta.
  Vanhan ja uuden yhdistelmät tuovat särmää ja rentoa meininkiä.

 3. Stailaukset ovat toki hienoja, mutta eihän tuollainen sisustus arjessa oikein toimi. Lehtipino pölyyntymässä keskellä makkarin lattiaa, ja aika paljon kaikkea pienesineistöä siellä täällä. Kauniitahan kuvat toki ovat, mutta hermot menee – ainakin minulta – viimeistään silloin, kun rupeat pyyhkimään pölyjä hyllyiltä ym. tasoilta. Miten te muut muuten pystytte pitämään paikat siisteinä, kun kaikkea pikkutavaraa on paljon?? Itse en ainakaan ehtisi, siksi olenkin "stailannut" kotini suht. esinevapaaksi. En voi nimittäin sietää pölyisiä tasoja ja esineitä – enkä pölyisiä lehtiä:) Miksi kukaan ei koskaan stailaa kotia sellaiseksi, joka toimisi myös käytännössä eikä vain valokuvissa?

 4. Haha, mun koti on just sellainen, että täällä seilaa kauniita lehtipinoja siellä sun täällä. Ja on paljon pikkusälää tunnelmaa tuomassa. Nää on näitä, että yhden mielestä ne toimii arjessa mainiosti ja toisen mielestä ei.

  Itse ajattelen niin, että koti on elämistä varten ja jos siellä on vähän pölyä, niin ei se mitään. Ei se niin justiinsa ole. Tosin se, että meillä on koira, sai mut alistumaan jo kauan sitten siihen ajatukseen, että lattioilla ja pinnoilla tulee aina pyörimään pölyä ja karvoja, parempi vain hyväksyä se ja elää asian kanssa. Kätevää, kun lehdet on esillä selailua varten.

  Sanoisin siis, että ei tässä ole kyse siitä, että koti olisi stailattu sellaiseksi, että se toimii vain valokuvissa (minkä se kyllä tekee hienosti) vaan siitä, että eri ihmisllä toimii eri jutut. 🙂

  Tosi hienon näköistä, Anne!

 5. Tosi kivoja kuvia! Mä olen odotellut että milloin Suomeenkin saadaan samanlaista kiinteistövälitysmainontaa kuin Ruotsissa (Alvhem, Stadshem jne.) ja tämähän on osaltaan askel siihen suuntaan 🙂
  Ja pakko sanoa että toi copper shade senkun toimii aina vaan! 😉

 6. Murkinamasu

  Löysin tämän asunnon stailaamattomat kuvat oikotieltä ja täytyy sanoa, että olet tehnyt ihmeitä! Kyllä asiantuntijan otteen tunnistaa. Itse olisin vaan ainoastaan masentunut, enkä nähnyt mahdollisuuksia.

  Tosin en ole ihan täysin stailaamisen puolella asuntomyynnissä. Sillä on tarkoitus pumpata taas pari ylimääräistä tonnia asunnon hintaan. Ja muutenkin Suomen hieman ylihinnotelluilla markkinoilla (Euroopan yksi kalleimmista maista asumiskustannuksiltaan…) ei välttämättä kaivata lisää kuumentumista ja hintojen nousua.

  Enemmänkin toivoisin, että ihmiset käyttäisivät asuessaan sisustussuunnittelijaa. Voin kokemuksesta sanoa, että koulutetulla ja asiantuntevalla suunnittelijalla on todellakin hyviä vinkkejä ja näkemystä. Jos asuntoon käyttää satatonnia tai vaikka parikin, niin sisustussuunnittelijan hinta ei ole edes prosenttia asunnon hankinnasta, mutta maksaa saletisti itsensä takaisin mukavuudessa.

 7. Kaunista ja kiinnostava, vau! Ensimmäinen kuva lumosi mut aivan täysin. Siinä on kaikki, mistä tykkään: rosoisuuden ja kiiltävän kontrastia, modernia ilmettä, valkoisia kukkia ja Välimerestä muistuttavia kasveja. Tuuks stailaan meiän parvekkeen? 😉

  Asuntojen stailaaminen on musta ylipäätään todella kiinnostavaa. Mietin samaa kuin Valentine, rantautuukohan ilmiö tänne koskaan yhtä vahvasti kuin länsinaapuriin? Suomessa näkee vielä aika paljon asuntoilmoituksia, joissa on suurin piirtein likaiset kalsarit levällään.

 8. Minuun ei kyllä asunnon ostossa stailaukset tehoa, vaikka ne kauniita ovatkin. Kiinnitän kyllä aivan eri asioihin huomiota kuin kauniisiin lehtipinoihin lattialla, kukkaruukkuihin ym. sälään. Asunnon sijainti, pohja ja toimivuus, ikkunat ja niiden suunnat, keittiön/kylppärin peruskunto ym. ovat mulle niitä tärkeitä juttuja. Toisaalta hienoa, että asuntoja stailataan, mutta toisaalta surullista, jos joku menee sitten halpaan, ja ostaa kämpän stailattujen mielikuvien perusteella. Sitten kun asunto on tyhjä, se näyttääkin aivan eri asunnolta. Oikeesti pitää osata nähdä kaikkien stailauksien ja hämäyksien läpi. Pääasia on, että asunnon omistaja siivoaa koko kämpän perusteellisesti ja vie kaikki ylimääräiset romppeet ja huonekalut pois, että tulee tilan tuntua. Useinhan asunnot ovat täynnä juurikin näitä pienesineitä ym. sälää, liian isoja ja ylipäänsä liikaa huonekaluja jne, että oikein rupeaa ahdistamaan.

 9. Onnistuneita stailauksia, raikkaita kuvia. Ovatko nuo Hayn, nuo pukkijalat? Entä pöytälevy?

 10. Todella kaunista ja kodikasta! Ja upeat kuvat myös, otitko itse?

  Ja en malta ottamatta kantaa aiempiin kommentteihin toimiva vs. stailattu sisustus. Tykkään siististä ja puhtaasti kodista ja silti meillä on kirjoja, lehtiä, pikku tavaroita, kynttilöitä ja kukkia siellä täällä. Kun ne on kauniisti aseteltu ja muut romut on kaapissa piilossa, on jo siistiä, pikku pölyähän ei kukaan näe. Ja niistä asioista tulee kotitunnelma moderniinkin taloon:).

 11. Muista, että sekä sinä että Anne asutte talouksissa, joissa ei ole lapsia. Se on se merkittävä ero. Rennonsotkuisentyylikkäät asetelmat eivät yksinkertaisesti toimi, kun on ei-niin-tyylikästä-sotkua siinä rinnalla.

 12. En malta vielä olla kommentoimatta, kun kävin tuolla Etuoven sivuilla, missä Aktia tätä kämppää esittelee. Herää vain kysymys, että kumpaa Aktia on myymässä itse asuntoa vai huonekaluja ja muita sisustuselementtejä. En oikein pidä sellaisista asuntoesittelykuvista, joissa on kuvia jostain pöydästä & tuoleista kukkakimppuineen tai makkarin sängynpeitteestä tyynyineen. En kiellä, etteivätkö kuvat olisi kauniita, ja kalusteet ym. rekvisiitta luovat kyllä kivan tunnelman asuntoon, mutta jotenkin vaan minua tökkii, kun keskitytään ihan muihin juttuihin kuin itse asuntoon. Mutta tuo on tätä päivää…

 13. Hih, kyllä sen pölyn näkee (ainakin minä näen), varsinkin kun aurinko paistaa oikein makeasti sisälle. Taidan olla ainoa, joka vihaa pölyisiä tasoja yli kaiken:)

 14. Komppaan, sulla on todella Helmi-ajatuksia. 😉 Mut jos joku on niin pösilö että irl laittaa eurot jonoon asuntoa ostaessaan sen takia millaiset leikkokukat esittelyssä oli, niin sitä saa mitä tilaa. ;D

 15. Olen huomannut asuntoja ostaessani, että ensivaikutelma on tärkein ja se luodaan jo siellä oikotien asuntoesittelysivuilla. En edes vaivaudu täyteen ahdetun asunnon suhteen, jossa on suurin piirtein astiat tiskaamatta, verhot roikkuvat, maitopurkki pöydällä ja sänky petaamatta. Se on merkki siitä, että asunnosta ei ole välitetty tippaakaan ja se on päässyt repsahtamaan sieltä sun täältä.
  Helmillä tuntuu olevan pölyistä, ei muuta kuin pölyhuisku käteen ja seiniä ripsuttelemaan. Tauluista voisit myös vetäistä pölyvanat pois. Minimalistinen koti on kaunis, kun ei näy pölyhiukkasia.

 16. Hei Arleena, minulla ei todellakaan ole pölyistä, koska pyyhin aina pölyt pois. Arvasit oikein, pyyhin pölyt myös seiniltä, lampuista ym aika ajoittain, jota suosittelen sinullekin. Sisustustekstiilejä käytän myös maltillisesti, koska ne jos mitkä keräävät pölyä. Minulla ei myöskään ole tauluja seinillä (pidän paljaista seinäpinnoista, koska revittelen muilla jutuilla), joista voisin pölyjä putsata. Mutta kodikasta minulla on silti, ja väitän vielä, että kivan naköistäkin. Asuntoni on kyllä ihan sisustuslehtikelpoinen, koska pidän kovasti sisustamisesta. Ja minulla ei koskaan ole tiskejä pöydällä, pyykkejä tai vaatteita siellä täällä. Minulla on AINA siistiä, vaikka hoidan perheen ja olen vielä töissäkin. Mutta mitään epäkäytännöllisiä juttuja en harrasta, kuten vaikka lehtipinoja keskellä kulkuväylää tai kukkamaljakoita kukkineen pienellä yöpöydällä. Olet tainnut nyt herkkähipiäisyyttäsi vetää vain herneen nenään sattuneesta syystä… Muuten mahtavatkohan kalusteet ym. rekvisiitta jäädä asuntoon näyttöjen välissä, vai viedäänkö kaikki nyt kuvien jälkeen pois, ja potentiaalinen ostaja tulee sitten kuitenkin tyhjään asuntoon näytölle? Kuka kastelee kukat ja vaihtaa aina uudet leikkokukat näyttöjen välissä? Asuntoahan voidaan joutua myymään pitkäänkin,sen verran nuhjuinen se ainakin minun silmääni on. Katson aina ns. "insinöörimäaisellä/teknisellä" silmällä, jos/kun olen asuntoa ostamassa. Minuun eivät hempeilyt ja pikkusievät tehosteet tee vaikutusta. Vai ostaisitko itse esim. auton, joka on tosi kivan ja tyylikkään näköinen ja värinen, mutta konepellin alta puuttuukin moottori?

 17. Mainitsen vielä, että jokin aika sitten myimme paritaloasuntomme (Hki), ja "stailasin" asunnon myyntikuntoon siten, että siivosin tietenkin ensin perusteellisesti kaikki paikat. Sen jälkeen karsin kaikki vähänkin henkilökohtaisesta elämästä muistuttavat jutut pois, samoin tyhjensin komeroita, kaappeja ym. antaakseni kuvan, että säilytystilaa lötyy. Lisäksi vähensin jo ennestään vähiä sisustusesineitä, samoin pari huonekalua sai lähteä saadakseni tilan tuntua. Mahdollisimman paljon avaruutta ja yksinkertaisuutta ja mahdollisiman paljon hotellimainen, jotta se houkuttelisi kaikenlaisia ostajia aina lapsiperheistä eläkeläisiin. Näitä kaikkia kävikin sitten näytössä, joita oli tasan 1. Asunto myytiin vajaassa parissa viikossa ja pytämäämme hintaan! Siitä jopa kilpailtiin. Ostaja oli noin 4-kymppinen eronnut mies. Mies vaikutti juuri sellaiselta, että tuskin olisi edes huomannut, jos olisin ripotellut vaikka jotain leikkokukkia sinne tänne.

 18. Toi on varmasti ihan totta. 🙂

  Tuli vain mieleen ihan sellainen irrallinen ajatus, että mitä jos omistaa ainoastaan kauniita tavaraoita? Jos ne kauniit on sekaisin, niin haittaako se sitten niin paljon. Mä ainakin ajattelen esimerkiksi sängyn petaamisesta just niin. Että jos on tarpeeksi nätit lakanat, niin se petaamattomuuskaan ei niin haittaa. Tosin enpä tiedä, onko sellaista ihmistä olemassakaan, joka omistaisi ainoastaan nättejä juttuja, mutta tulipahan mieleen.

 19. Anne Malia

  Kiitos Koo 🙂 Tervetuloa Turku-visiitille, täällä on kaikkea kivaa, ja tietty Koodikin on kiva 🙂

 20. Anne Malia

  Kiitos 🙂 Tuossa asunnossa on kiva 50-lukulainen fiilis. Ja kaikki paikat näyttävät aina freeseiltä kasvien ansiosta.

 21. Anne Malia

  Nämä ovat tietysti makuasioita, itse en koe täysin tyhjää kotia kodikkaaksi, joten tykkään somistaa muutamin asetelmin ja näkyvin käyttöesinein. Silti en ole runsaan koriste-esineryöpyn tai tavarapaljouden ystävä. Jotkut harkitut yksityiskohdat vain tuovat elämänmakua ja tunnelmaa. Pidän myös siististä kodista, mutten pillastu jos joskus jokunen pölyhiukkanen on näkyvissä, esineetönkään koti ei ole ikinä pölytön, siltä ei voi kuitenkaan välttyä.

  Yleensä kuvista halutaan hiukan tunnelmallisia ja mielenkiintoisia, siksi niissä somistellan vähän pienillä yksityiskohdilla.

 22. Anne Malia

  Kiitos Norppa 🙂 Olen samoilla linjoilla, en ole runsaan tyylin ystävä, mutten koe ihan tyhjiä pintoja kovin kodikkaiksi, eli jotain siltä väliltä.

 23. Anne Malia

  Juppe, juu totta tuo. Tosin esimerkiksi siskollani on pienet lapset ja silti heillä on rennonsotkuisentyylikkäitä asetelmia. Ja toisaalta myös meillä on välillä kotona paikat ihan hyrskyn myrskyn, kyllä aikuisetkin osaa jättää tavaroita ajelehtimaan 🙂

 24. Anne Malia

  Kiitti 🙂 Copper shade on niin ihana – joko teidän on käytössä?!

 25. Helmi täällä taas moi, kuulun samaan koulukuntaan joka ei petaa sänkyjä koskaan. Siis millään päiväpeitteellä. Tämän tyylin omaksuin noin 5 vuotta sitten, sitä ennen laitoin aina päiväpeiton millilleen ojennukseen. Mulla on mielestäni niin kivat lakanat ja tyynyliinat, että ne eivät peitettä kaipaa, tietoinen valinta siis.Levitän vain aamulla nätisti peitot ja tyynyt paikoilleen, jos satun ehtimään. Eikä sekään haittaa, jos jäävätkin vähän mykkyrälle:)

 26. Anne Malia

  Kiva kuulla 🙂 Tässä kohteessa oli vähän eri tarkoitus, kun haettiinkin lainatavaroilla stailattuja kuvia, vähän myös aiheen referensseiksi. Yleensähän kuvastailattavat kodit ovat asuttuja ja ne kuvataan sen mukaisesti.

  Kuvastailaus on vähän eri asia kuin asunnon pikkuremontointi jotta hintaa saadaan hilattua ylöspäin. Kuvastailauksen ideana on tuoda asunnon henki esiin ja korostaa sen parhaita puolia – ei piilottaa huonoja puolia 🙂 Asuntojen myyjät saavat vähän apua huonekalujen asetteluun ja kodin parhaimpien puolien esittelyyn.

 27. Anne Malia

  Voi Laura kiitti vaan 🙂 Mäkin tykkäsin eniten tuon huoneen somistuksesta. Ja hei sä oot supertaitava stailaaja itse!

  Jännä nähdä miten suomessa alkaa nostaa päätään kotien arvostaminen, sehän näkyy sitten suoraan tarjolla olevissa asunnoissa. Hyvään suuntaan ollaan menossa.

 28. Anne Malia

  Kiitos Kerttu 🙂 Minäkin pidän huolettoman näköisestä, rennosta tyylistä.

  Kiitos, kuten huomasitkin, haaste on napattu!

 29. Anne Malia

  Minähän oletan ainakin että ihminen lähtökohtaisesti katsoo ostettavasta asunnosta ensin itsestään selvät asiat, kuten sijainnin, pohjan, toimivuuden, budjetin yms. Mutta monesti huonot valokuvat, ankea sisustus yms. seikat hämäävät lukuisia asuntoja selailevia, ja kivankin kohteen ohittaa ummehtuneen yleisilmeen takia. Sisustuskuvastailauksessa ei yritetä nostaakaan asunnon hintaa, vaan tukea myyjää asunnon siivouksen ja somistamisen suhteen. Samalla kiinnittää ostajaehdokkaiden huomion itse asuntoon, eikä sen epämääräiseen sisustukseen.

 30. Anne Malia

  Kiitti 🙂 Pukkijalat ja pöytälevy ovat ihan Ikeasta.

 31. Anne Malia

  Kiitos Hanna 🙂 Otettiin molemmat kuvia, noista osa mun ja osa Petrin.

  Samaa mieltä kodin tunnelmasta!

 32. Anne Malia

  Tuollaisia tunnelmakuvia laitetaan ihan vaan piristykseksi ja iloksi niiden varsinaisten asuntoesittelykuvien joukkoon. Kyseisessäkin asunnossa ne tavalliset myyntikuvat esimerkiksi oli otettu säleverhot alhaalla, peittävät verhot ikkunoissa jne. tunnelma oli ehkä vähän tunkkainen. Jo pelkkä verhojen poisto ja sälekaihtimien nosto tekivät raikastuksen. Samalla tuli esille asunnon kauniit ikkunalaudat ja kivat kaupunkinäkymät.

 33. Anne Malia

  Minun nyt on vaikea uskoa kenenkään ostavan asuntoa leikkokukkien perusteella, eipä olisi edes tullut mieleeni ajatella moista. Fiiliskuvat ovat ihan vaan normaaleiden esittelykuvien mausteina, tuomassa asuntokuvia selaileville pieniä "hengähdystaukoja" ja iloa.

 34. Anne Malia

  Freesi ensivaikutelma toki on tärkeä, se lisäksi auttaa huomaamaan asunnon, eikä kiinnittämään liikaa huomiota sen omistajien sisustukseen.

 35. Anne Malia

  Helmi komppaan sinua siinä, että minäkin tykkään pitää kodin puhtaana ja freesinä. Silti pidän myös pienistä tunnelmaa tuovista somisteista, esimerkiksi leikkokukasta yöpöydälläni, se ei haittaa kodinhoitoani. Mutta toki jokaisella on erilainen tapa toimia ja sisustaa ja se kaikille suotakoon.

  Sisustuskuvastailauksessa normaalisti stailataan asukkaiden omilla tavaroilla, eikä siis lainakalusteilla. Tämän postauksen asunto sattui olemaan melkein tyhjä ja siksi sinne lainattiin tavaraa. Normikodissa toki varmasti siivotaan aina näyttöjä varten, ehkäpä ostetaan kukkiakin maljakkoon. Tehdään siis vähän sama prosessi kun jos tulee vieraita kylään ja halutaan luoda viihtyisä tunnelma. Mutta tietenkin jokainen itse valitsee miten myyntiesittelyyn panostaa.

  Moni ostaa vanhoja keskusta-asuntoja huonokuntoisina, jotta saa remontoida sitten mieleistään. Sellaisiakin asuntoja on myytävä ja esiteltävä. Toki myyjä toivoo kaupan sujuvan aina sutjakkaasti ja tietysti silloin mielellään tekee asian hyväksi jotain. Kuten haluaa esitellä sen siistein kuvin ja parhain puolin – jotta asunnon luonne, tyyli ja aikakausi, eli ne kuoret tulevat hyvin esille.

  Tuo sinun autovertaus oli melkein sama kuin kysyisit ostaisitko asunnon jossa on ovi sisälle, mutta oven takana ei olekkaan asuntoa….

 36. Anne Malia

  Hyvä juttu, noin minäkin toimisin ja neuvon toimimaan, eli ihan samaa mieltä. Sinä siis siivosit/stailasit asuntosi myyntiä varten mahdollisimman freesiksi.

 37. Anne Malia

  Kiitos Mervi 🙂 Tuolla oli vain muutama huonekalu ja niillä resursseilla ihan mukiin menevät stailaukset 🙂

 38. Ei se ole, vieläkään. Olohuoneen lattian hiomisen ajaksi pitää kuitenkin siivota kaikki tilpehöörit veks myös keittiöstä, joten ollaan räknäilty että mitä vähempi riisuttavaa ripustellaan ennen tuota hiomista, sen parempi. Mutta eipä siihen onneksi enää kovin kauan mene.