1perunat1

1perunat2

1perunat3

Pientä osviittaa viikonlopun aktiviteeteista. Lauantaina työpäivän jälkeen alkoi viikonlopun vietto rennosti terassilla istuskellen ja auringosta nauttien. Minulle valmistettiin grillillä superherkullinen ateria; naudan sisäfilettä kokonaisena ja seuraksi täytettyjä perunoita -nam. Mehän emme juuri perunaa käytä, mutta välillä niitä on kuitenkin mukava syödä, tässä vähän erikoisemassa muodossa. Oli ihan aterioida ilta-auringon lämmössä ulkona, tosin päällä oli lämpimät vaatteet. Rakastamme pitkän kaavan mukaan kokkailua ja syömistä, etenkin viikonloppuisin tulee nautittua kokonaisvaltaisesti syömiseen liittyvistä hetkistä. Mihinkään ei ole kiire ja kaikki pieni puuhaaminen on rentouttavaa, lopputuloksena jotain herkullista syötävää.

Tänään sunnuntaina ulkoilu ei ollutkaan enää niin houkuttelevaa, lämmin auringonpaiste oli vaihtunut märkään lumisohjoon. Keskityimmekin sisähommiin. Minä toimin assarina kun toisen siemenistä kasvattamat taimet oli koulittava ruukkuihin. Kasvamassa on yrttejä ja chilejä.

1yrtit1

1yrtit2

1yrtit3

1yrtit4

1yrtit5

1yrtit6

1yrtit7

1yrtit8

1yrtit9

Innostuin vähän valokuvaamaan meidän touhuja. Kodinhoitohuoneen lattia oli täynnä ruukkuja ja multaa. Pappelinan valkoinen matto toimi pehmentävänä istuimena. Olipahan hyvä syy pestä matto, nyt se on heitetty koneeseen ja odottaa puhtaana pääsyä pestylle lattialle.

Miten kauniita ovatkaan nuo pahviset kertakäyttöruukut. Vihreät hennot yrtit näyttävät niin herkiltä ja pieniltä, toivotaan että kasvit lähtevät hyvin kasvamaan.

Sijoitimme pistokkaat olohuoneen suurten ikkunoiden alle. Mies keksi rakentaa pöydän varastosta löytyneestä rikkinäisestä ovesta ja artekin jakkaroista. Pöytä on ihan täydellinen ja siihen mahtuu vielä lisääkin kasvatettavaa, sillä tässä on vasta alkusoitto viljelyksille. Meille on vissiin tulossa aikamoinen yrttimaa pihalle, ei ihan riitä enää viime kesäiset kaksi Kekkilän viljelylaatikkoa.

Siinäpä se viikonloppu taas hurahti nautiskellen ja touhuillen. Toivottelen tässä energistä viikkoa kaikille!

These pictures show you how I spent my weekend – eating delicious food in our terrace and today planting some herbs. Those cardboard pots looked so cute that I just went a bit crazy with my camera.

8 Comments

 1. Tosiaankin,kyllä rupiaa toi lumi jo riittämään,kidutusta kun jo oli niin keväistä. Mitä noiden perunoiden päällä on,ja onko ne ulkogrillissä valmistettu? Herkullisen näkösiä,ja olen oikea peruna fani.

 2. Toivottavasti tussi on vedenpitävää, muuten menee tekstit kun taimia kastelee (nimimerkillä kokemusta on)

  🙂

 3. Hei olipas herkulliset ruuat grilissä,nam!Ja mikä määrä yrttejä kasvamassa Ihanaa!mäkin jo haaveilen kesästä ja pihasta!Mun serkku Teemu ja Elina siellä ovat saaneet tyttö vauvan Prinsessa tuli,Leila!!<3

 4. Anne Malia

  Hyviä olivat nuo perunat 🙂
  Perunat on ensin kypsennetty ja sen jälkeen perunan sisus on koverrettu ja siitä on tehty mössö täyteaineiden kanssa, mössöön voi laittaa mieleisiä aineksia (samoja mitä uuniperunan täytekastikkeessa käyttää). Sen jälkeen täyte takaisin perunoiden kuoriin ja grilliin. Noiden päälle on vielä ripoteltu cheddar-juustoa ja höyrytettyä parsakaalia koristeeksi.

 5. Anne Malia

  Oli kyllä hyvää. Täälläkin haaveillaan kesästä, mutta nautitaan myös tästä kevätauringostakin 🙂

  Voi miten mahtavia uutisia <3

 6. Ihana tunnelma noissa kuvissa! Ja ai mitä herkkuja siellä!! 🙂 Grillissä tehty ruoka on kyllä niin hyvää!! Ihania pieniä taimia siellä kasvamassa.

 7. Anne Malia

  Me ollaan ihan hulluja grillaamiseen, tai mä syömiseen ja toi toinen sekä syömiseen, että grillaamiseen. Meillä ei kesäaikana paljon sisäkeittiötä käytetä.

  On vissiin aikamoinen ryytimaa tulossa, jos taimet säilyvät hengissä. Ja mikseivät säilyisi kun on tuo taitava hoivaaja 🙂