1pihahommia1

1pihahommia2

1pihahommia3

1pihahommia4
1pihahommia5
1pihahommia6
Kuten varmasti tosi moni muukin, olemme tänään käyneet taimistolla hankkimassa pihalle uusia kasveja. Tänään olikin mitä mahtavin puutarhailma, pientä sadetta ropsutteli tovin, mutta iltaa kohden sää kirkastui ja istutushommat saatiin toteutettua erittäin lempeässä keväisessä ilmassa.
Hankimme pihalle pitkään haaveilemiamme kasveja; japanin riippakirsikkapuun vaaleanpunaisin kukin, ruusumantelin myös vaaleanpunaisin kukin, pari alppiruusua ja yhden kyynelkoivun metsän puolelle. Ihana kun pihalla pian kukkii hempeä roosa. Viime vuonna istutimme naapurin kanssa tontin rajalle monta sireeniä, nekin ovat hyvässä kasvussa. Meille on tulossa hempeä puutarha 🙂
Asioimme Kauppilan puutarhassa ja aluksi meinasi mennä vähän hermo huonosti merkattuihin kasveihin, lisäksi sade turhautti mieltä. Kyselin apua eräältä myyjältä, mutta hän vaan käveli kiireisenä ohi ja huikkasi jotain – meinasimme jo lähteä pois koko kaupasta, kunnes marssin tomerana toisen myyjän juttusille. Hän olikin superherttainen nuori nainen joka pelasti koko ostokokemuksen; vaikkei tietoa hirmuisesti ollutkaan, ystävällinen asenne ja auttavaisuus toimivat. Löysimme hänen avustuksellaan juuri sellaiset taimet joita olimme toivoneet. Hänpä vielä möi meille ihanan ruusumantelinkin, jota emme itse olisi ehkä löytäneet. Kiitos vain mukavasta palvelusta hänelle.
Ajattelinpa tässä vinkata muille ulkona oleileville loistavista pihakengistä. Ostin sattumalta Cittarista, vähän huviksenikin, miehelle tuollaiset Isäntä-kalossit. Kengät osoittautuivat ihan mahtaviksi, niissä on pehmoinen teddykarvavuori, joten ovat mukavat paljaisiinkin jalkoihin, pitävät lämpimänä ja kuivana. Kengät on helppo työntää jalkoihin ja ne sopivat lähes ympärivuotiseen pihakäyttöön. Kipaisin siis hakemassa myös itselleni vastaavat Emäntä-versiot. Hintaa poposilla oli reilut 16 euroa, suosittelen lämpimästi 🙂 Emäntiä oli muuten myös vaaleanpunaisena, mutta tylsästi päädyin mustiin, olis muuten tullut vähän vaaleanpunainen Juicy Couture-viba.
Että näin hohdokasta vapaata täällä on vietetty. Meillä on vielä kovat urakat tänäkin kesänä pihan teossa. Tämä pihatarina siis saa vielä monta kertaa jatkoa. Seuraavaksi rakennetaan kasvimaata ja yritetään korjailla rinnettä jne.

10 Comments

 1. Pihajutut ovat ihania ja kun ovat itsellekin niin ajankohtaisia. Tosin tällä hetkellä pitää himmata kasvien suhteen kun pihaan tulee isosti asvalttia ja järjettömän kokoiset kukka-altaat, rahat palaa niihin. Jos siihen löytys joku moderni hieno vesiaihe; sitä nyt metsästän. Joku todella persoonallinen….

  Kukkapenkistä nousee jotain, ainakin tulppaneja jajajaja rikkaruohoja, kai.

  mukavia pihahetkiä.

 2. Tuleva puutarhanne tulee varmasti olemaan kaunis. Super hauskat nuo teidän pihakenkänne 🙂

 3. Eikö olekkin ihania noi pihahommat, uuden kasvin istuttamisessa on jotain maagista.<3 meiltä löytyy samoja kasveja, jopa tuo manteli, meillä on muistaakseni mantelipuu? Se on tosin aika ruipelo, eikä oikein menesty meidän super happamalla maalla… Alppiruusu sitten taas on vuosien saatossa kasvanut ihan jättiläiseksi. Tuota riippakirsikkaa ihailin myös yks päivä. Ajattelin sitä tai jotain muuta kaunista mun hyötypuutarhan keskelle.

 4. Anne Malia

  Kiva jos pihajutskat kiinnostaa 🙂 Meillä on niin hirveästi tehtävää pihalla, ettei edes tiedä mista alottaa. Mutta ihana kun saa ihastella käytännössä lopputulosta. Asfaltti on kyllä kätevä, ollaan monesti kiitelty että satsattiin siihen viime kesänä – kun siis vertaa naapurin kivisorakäytäviä. Kivetys olis ollut kans kiva, mutta meillä on niin pitkä pätkä, että olisi tullut vielä kalliimmaksi kuin asfaltti.

 5. Anne Malia

  Nuo pihakengät on kyllä hyvät. Joo, vielä piha on aika karu, kun viime kesänä vasta aloitettu, mutta kyllä se tästä 🙂

 6. Anne Malia

  Coco, on ne kivoja, vaikka oonkin aika laiska aina alottamaan hommelit. Sit kun pääsen vauhtiin niin en malta lopettaa. Manteli on meilläkin aika ruipelo, saa nähdä miten se menestyy meidän savimoreenissa…. Alppiruusut on niin ihania, meillä ne on vielä pikkiriikkisiä. Sun hyötypuutarhasuunnitelma on aivan upea, siitä tulee niiiiiiin mieletön!!

 7. Anne Malia

  Kiitti 🙂 kätevätkin vielä kaiken lisäksi.

 8. Täytyy laittaa korvan taakse tuo kirsikkapuu. Pilvikirsikan alun sain jo naapurilta ja toivon sen selviytyneen. Mutta riippamallinen puu (tai kaksi) on ollut toiveissa jo pitkään. Pihaa siis täälläkin rakennetaan (kolmas vuosi käynnissä) eikä loppua näy. 🙂

  Itse tykkään asioida täällä Turun seudulla Viherlassilassa. Aina olen saanut todella hyvää ja ystävällistä palvelua. He ovat valinneet hyvät taimet ja onpa niitä jopa pyytämättä tarjouduttu viemään autollekin. Plus että heidän Promenadillaan on ihana fiilistellä. 🙂

 9. Anne Malia

  Noissa pihahommissa kyllä kärsivällisyys on valttia, hommaa riittää useiksi vuosiksi.

  Mekin ollaan suurin osa taimista ostettu Viherlassilasta, mutta kokeiltiin nyt ekaa kertaa vaihteeksi Kauppilaa.Viherlassilassa on kyllä mukava palvelu ja tosiaan autoon saakka kannetaan naisihmiselle ostoksetkin 🙂 Itse asiassa meidän kyynelkoivu juurikin haettiin sieltä, heiltä löytyi tarpeeksi korkea versio. Juu, ihana fiilistellä, paitsi tulee hirveä himotus kaikkiin kasveihin.