Tässä postauksessa aion esitellä teille meidän kylpyhuoneen. Oli kuitenkin pakko aloittaa ylläolevalla kuvalla, jonka olen napsaissut tänä aamuna n. klo 5.50 meidän avoimen keittiön ikkunan kautta. Mikä ihana valo aikaisin aamulla onkaan, olisi todellakin pitänyt olla kömpimättä takaisin sänkyyn ja sen sijaan lähteä kameran kanssa kuvailemaan maisemia. Mutta tällaiselle unikeolle se oli, ainakin tällä kertaa, mahdoton tehtävä.

Herättyäni kunnolla, otin kuitenkin kameran käyttöön ja napsin kuvia kylpyhuoneestamme. Minä olen saanut ihanan siivouspuuskan parina päivänä, ensin oli vuorossa keittiö ja eilen sitten sauna ja kylppäri. Miten ihana tunne onkaan, kun on kuurannut saunan ja kylpyhuoneen perusteellisesti. Rakastan puhtaita kylppäreitä ja rätin heilutus on päivittäistä, mutta välillä oikein perusteellinen jynssäys on tietysti tarpeen. Voisin muuten kirjoitella enemmänkin siivousjuttuja, jos teitä kiinnostaisi, ne ovat lähellä sydäntäni 🙂 Paitsi järkkäily, meillä lojuu kyllä tavaraa siellä sun täällä useinmiten.

Mutta tässäpä joitakin kuvia.

Kylpyhuone on hyvin yksinkertainen, seinissä suurta valkoista laattaa ja lattiassa tummaharmaata kymppikymppiä, suihkun takana (inhoamani) musta laatoitus. Ostaessamme tämän talon uutena, emme tietenkään enää vaihtaneet uusia laatoituksia, onneksi nämä ovat aika lähelle sitä mistä kuitenkin pidän. Me olemme vaihtaneet vain lavuaarin laatikostolliseksi ja lisänneet (väliaikaisen) peilin. Tarkoitus on löytää tuohon joku ihan täydellinen näyttävä peili, Kartellilla löytyisi yksi ehdokas, mutta saapa nähdä.

Kylpyhuoneessa ei onneksi ollut minkäänlaisia koukkuja, joten ne sain valita itse. Päädyin Vipp-sarjaan pyyhekoukkuihin, WC-paperitelineeseen ja suihkuhyllyyn. Pihinä säästin veskiharjassa ja se on Authenticsin. Lämpöpatterilla roikkuu Hayn uusia ovelan sävyisiä käsipyyhkeitä, minusta nuo kasaripastelliset pyyhkeet sopivat ihanasti mustavalkoiseen kylppäriin.

Ensimmäisiä ostoksia tänne oli puinen penkki, sellaista olin halunnut jo kauan – lapsuudenkodin kylppärissä oli vastaava ja se on niin kätevä. Tämä yksilö löytyi K-Raudasta, puusepän tekemä ja materiaali tervaleppää, ihan kotimainen tuote. Penkki on paitsi kätevä istuin, myös oiva paikka kauniille kukkakimpulle, tuikuille tai muulle kylpemistä ihastuttavalle pikkusälälle.

Valkoinen pallolamppu on ladattava LED-valaisin, jota käytämme usein saunailtoina, silloin kun ei haluta suihkutella kirkkaiden halogeenien loisteessa, vaan vähän tunnelmallisessa ja hämyisessä valossa. Tässä on pakko myös mainita, että rakastan erilaisia palasaippuoita, käytän suihkussa aina mieluiten hyvää palasaippuaa.

Kaikenkaikkiaan ihan viihtyisä ja käytännöllinen kylpyhuone, jossa parasta on siisteys 🙂

14 Comments

 1. Minä myös arvostan kylppärissä sen siistiyttä, yksinkertaista ja selkeää. Ekan kuvan kohdalla alkoi nenässä kutittaa, kiitos heinäallergian mutta kuva on ihana!

 2. kaunista ja ah niin puhdasta! kylppärin saumojen siivous on mun murheenkryynini. inspiroivia siivousvinkkejä otetaan ilolla vastaan. 🙂

 3. Itse vielä seitsemänkin vuoden jälkeen etsin parasta siivoustapaa lattiakaivottoman vessan lattian siivoukseen! Imurointi ja moppaus ei riitä, harjalla kuuraten taas tuntuu kuin pesuainetta jäisi väkisinkin lattialle oikein odottamaan hiuslakkaa ja puuteria. Onkohan joku kokeillut jotain höyrypeliä tuollaiseen…

 4. Kaunis tuo VIPP:n wc paperi teline:)
  Meiltä löytyy se wc harja ja roskis. Wc-harjassa on ehkä aavistuksen verran lyhyt varsi,mutta harja osa on hyvä.
  Kaunis kylppäri ja penkki perinteinen, tykkään!

 5. Ei toi "musta",toi musta oo paha:) siivoushullu oon ite,ja sellanen….liian tarkka,joten kaverit aina voivottelee,kun kylään meen,et kauhhia ko meil on kauhhiaa…….ja en ees huomaa. Joko pikkasella on nimi?

 6. Anne Malia

  Onneksi heinäallergia ei vaivaa, täällä kun heinikon keskellä täytyy elellä 🙂 Kyllä siisteys on ihanaa, se rentouttaa mieltä!

 7. Anne Malia

  Kiitos tii 🙂
  Laittelen jossain vaiheessa omia siivousvinkkejäni, hyviksi vuosien varrella havaittuja.

 8. Anne Malia

  Lattiakaivoton veski on kyllä haaste. Itse ehkä ottaisin vesiämpärin, sieniliinan ja vimin käyttöön (ei saa yliannostella pesuainetta). Huuhtelu vaan puhtaalla sieniliinalla pyyhkimistä, kunnes vesi ei enää saippuoidu. Työlästä, mutta puhdasta saa kyllä. Tuota ei silti joka viikko jaksa toistaa, mutta silloin kun kuuraa kunnolla 🙂

 9. Anne Malia

  Vipp-tuotteet ovat kaikki niin ihania. Meiltä löytyy myös roskista ja veskiharjaa toisesta kylppäristä, täytyy sanoa että Vipp-veskiharja on kyllä loistava. Nyt vaan päätin säästää vähän tän toisen harjan suhteen, kun löytyi tällainen kiva ja edullinen 🙂
  Perinteinen penkki on jotekin kivan kodikas.

 10. Anne Malia

  Heh, kun mä en tykkää sellaisista efektilaatoituksista vaan suihkun takana 🙂 Siivoushulluus on ihan hyvä hulluus!
  Pikkuisella on nimi kyllä joo, jos haluat tietää niin laita meiliä, kerron sit.

 11. Tuo saunapenkki kylppärissä onkin hyvä idea, en tullut edes ajatelleeksi. Nuo Vippin jutut kauniita.

 12. Anne Malia

  Jotenkin nuo perinteiset penkit ovat jääneet unholaan sisustustrendeissä 🙂

 13. Hei, onko pesuhuoneen lavuaarin leveys mikä? Näyttää hyvänkokoiselta lavuaarilta, kenenkä valmistama? Itsellä etsinnässä samantyylinen lavuaarin laatikollisena mutta leveys saa olla max 55 cm.
  Kiitos jo etukäteen, jos kerkiät vastata.