1ostoksia2

Oltiinpa eilen pienellä ostosreissulla. Kävimme ensin hankkimassa muutamia taimia puutarhaan ja sitten vielä kaikkea pientä tarpeellista muutakin.

Aloitimme reissun suuntaamalla Piikkiöön eräälle taimistolle, joka on erikoistunut kuulemma chileihin. Netistä olimme ihastelleet heidän laajaa valikoimaa ja innolla odotimme saavamme inspiraatiota ja tietoa chilien kasvatuksesta. Valitettavasti ajomatkamme oli turha. Meitä kohtasi vain surullinen ja hylätty taimisto, joka tosiaan näytti kuin ydinräjähdyksen jäljiltä. Pölyttyneen kukkakaupan puolelta oli nuolet ohjaamassa kasvihuoneisiin ja seinillä oli iloisesti kirjoitettu vielä taimien alehintoja. Eipä siellä muuta ollut kuin rähjäiset ja hämähäkinseittien peittämät tyhjät taimilaatikot, joukossa muutama kaatunut ja pystyyn kuollut taimi. Itse olisin sulkenut asiakkailta käynnin kasvihuoneiden puolelle ja infonnut sesongin loppuneen totaalisesti taimien osalta. Nyt meille vain kerrottiin, että chilin hedelmiä voi kyllä ostaa perällä olevista puskista, mutta niissä on paljon punkkeja, joten viimeisiä taimia ei viitsi myydä. Juu, ei ostettu niitä chilejä.

Vaihdoimme puutarhaa, suunnistimme Kauppilaan, josta löytyi vielä vaikka mitä taimia matti myöhäisille. Ostimme kaksi toosi isoa pensasmustikkaa ja muutaman pikkutaimen alesta. Lisäksi löysin meille viikunapuun, sellaista olinkin toivonut. Nuo viikunapuut olivat nyt myös tarjouksessa, vähän jo hailestuneita, mutta eiköhän tuo virkoa hellällä hoivalla, tai sitten ei, mutta tuleepa kokeiltua. Viikunapuun ajattelin sijoitta sisälle ruukkuun.

1ostoksia1

Puutarhan jälkeen kävimme vielä uudessa ”lempikaupassamme”, nimittäin Piispanristin Tarjoustalossa 🙂 Tämä oli vasta toinen kertamme kyseisessä liikkeessä. Olemme ihan hassuja, mutta meistä on kiva löytää halpahalli, jossa tavarat ovat siististi esillä, on tilaa kulkea ja hyllyistä löytää kaikkea – siis ihan kaikkea. Kuljimme pari tuntia haahuillen ja mukaan tarttui kaikenlaista pientä ja tarpeellista, sellaista jota ei edes muistanut tarvitsevansa, mutta kuitenkin varmasti joskus tarvitsee. Esimerkiksi pyöränpumppu (meillä on yksi polkupyörä, josta kunnostetaan toimiva), perhoshaavi (muutama päivä sitten sitä olisi tarvittu, kun sisälle oli eksynyt heinäsirkka), veneen äyskäri (puhallettava uima-allas on helppo tyhjentää viimeisistä vesistä sillä) jne. Kuvassa esiteltynä osa ostoksista, sekalaista juttua.

Meitä nauratti retkeilyosaston hyllyllä, olipas kiva tutkia mitä kaikenlaista tarviketta onkaan tarjolla. Siis camo-teippiä naamioitumiseen, sumppipannu nuotiolle, hyttysverkolla varusteltu hattu jne. jne. Melkein halusin alkaa harrastaa vaellusta, kun ne välineet oli niin monipuolisia 🙂 Päätettiin sentään, että ensi talvena mennään ainakin kerran pilkille – minä en ole ikinä käynyt.

Huomatkaa vielä alemman kuvan tarkastaja, hän on Lettunen. Koirulaiset ovat kyllä olleet niin suloisia, mihin vain menee ja mitä vain tekee, niin parivaljakko seuraa. On niin suloista kun heitä istuu kaksi vieretysten, samalla lailla sinua tuijottaen 🙂

2 Comments

  1. Ihania nuo koirat. Tekisitkö postauksen ihan noista koiruuksista. Miten tottuivat toisiinsa, miten pikkuisen sisäsiisteys jne?

  2. Anne Malia

    Kiitos Jaana 🙂 koirulaiset ovat kyllä ihania. Voisin kyllä tehdäkin postausta heistä ja jos on jotain erityisen kiinnostavaa kysyttävää, aina voi laittaa meiliä niin vastailen mielelläni!