(puuvillaneule T Alexander Wang / silkkitoppi DKNY / farkut Seven / pussukka LV / sormus YSL / sandaalit Miu Miu)

Olen vasta nyt korkannut osaltani sandaalikelin. Tämä johtuu puutteellisesta sandaalitilanteestani, kaapista löytyy vain parit vanhat versiot, kuten nämä kultaiset sellaiset. Pidän tosi paljon pehmoisten ja muhkeannäköisten neuleiden yhdistelemisestä kepeämpiin osiin, kuten shortseihin tai sandaaleihin.

Lomalaisen ei tarvitse raahata paljon tavaraa mukanaan kauppareissulla, joten pakolliset maksuvälineet, kännykkä ja avaimet kulkevat pienessä pussukassa. Tuota LV:n pikkuista en ole käyttänytkään aikoihin, taas yksi löytö omasta kaapistani, joka tuntuu edelleen olevan vähän liiankin ehtymätön varasto kaikelle, paitsi täydellisille sandaaleille.

Lyhyen neuleen alle tarvitsee jotain pidempää, tämä silkkitoppi on yksi lempparipaidanpidentäjäni. Tänään neule ei ollutkaan yhtään liikaa, tuuli oli jokseenki navakka. Olin meidän pikkuisen tyttökoiran kanssa liikkeellä. Hän pääsi ensimmäiselle bussiajelulle ja vähän tavaratalokierroksellekin. Rauhallinen tapaus kerrassaan.

1 Comment

  1. Kolmella laivalla lähti nyt Colombo tiehensä — etsimään taaskin tuota salaperäistä salmea. Mutta laivat olivat mitä kamalimmassa kunnossa, ja jo oli täytymys jättää niistä yksi ihan hylkynä muutamaan satamaan. Päästiin kuitenkin Daria-lahteen saakka. Mutta jälellä olevat kaksi laivaa uhkasivat niinikään hajota pirstaleisin. Nyt kysyttiin ainoastaan henkien pelastusta, ja kauheiden kärsimysten perästä, joiden kestäessä nuo kurjat hernepalot lensivät toiselta taivaanreunalta toiselle, tultiin onneksi kesäkuun 25 p:nä Jamaican rannalle, jossa Colombo ajoi jo uppoamaisillaan olevat aluksensa maalle. Ainoastaan vähän kansia näkyi veden-pinnan yläpuolella. Se oli täydellinen haaksirikko. Cristoval-lahti, jossa se tapahtui, sai Colombolta nimekseen Santa Gloria (Pyhä kirkkaus). Retkikunnan tila oli joteskin arveluttava. Mutta Colombo kokosi kaiken entisen jäntevyytensä ja neuvokkaisuutensa, vuodattaen rohkeutta alakuloisiin seuralaisiinsa. Indiaanit olivat onneksi hyvin ystävällisiä ja toimittivat vierailleen ruokavaroja. Mutta miten saada sana Hispaniolaan ja apua sieltä haaksirikkoisten poispääsöä varten? Heidän joukossaan oli kaksi urhokasta miestä, Diego Mendez ja Bartolommeo Fiesco, jotka eräänä päivänä elokuussa astuivat kahteen indiaanilaiseen veneesen, ja näiden miehistöksi rupesi kumpaankin 6 Espanjalaista ja 10 indiaanilaista soutajaa. Nämä veneet saapuivat viiden päivän yhtämittaisen soudon perästä Hispaniolaan. Sikäläinen maaherra ei tahtonut uskoa kertomusta Colombon retkikunnan vaiheista ja hädästä, mutta lähetti kuitenkin, kauvan viivyteltyään, laivan Jamaicaan ottamaan selkoa asian todellisesta laidasta. Tätä laivaa kuljetti katteinina Diego de Escobar, joka oli Colombon vihollisia. Hän tosin purjehti saarelle ja näki haaksirikkoisten hädänalaisen tilan, mutta lähti heti laivoineen takaisin, luvattuaan että suurempi laiva muka pian tulisi heitä noutamaan.