(jakku Zara / t-paita ja farkut Acne / laukku Prada / ballerinat Repetto / kello Cartier / aurinkolasit Seppälä)

Päivän asuteemana on simppeli. Ihan yksinkertaiset asiat ovat oman vaatevarastoni perusta, hyviä valkoisia t-paitoja ja istuvia farkkuja ei voi koskaan olla liikaa. Kengistä lemppareimmat ovat ballerinat, Repetot ovat aina hyvä valinta. Laukuksi nappasin tänään mukaani ikivanhan Pradan kassin, miten olenkin unohtanut sen kaapin perälle. Kepeään laukkuun mahtuu hyvin myös järkkäri, aika kätevää näin bloggarin näkökulmasta.

Pitkästä aikaa rannetta koristaa myös rakas Cartierini. Huomasin sen kylläkin pysähtyneen, pitäisi taas vaihdattaa paristo, se onkin tässä kellossa aika hankalaa ja kallista. Viimeksi kello lähetettiin Helsinkiin ja vaihto maksoi muistaakseeni parisen sataa euroa. Nyt kyllä ajattelin kysellä ihan kelloliikkeestä, josko siihen voisi laittaa tavallisen pariston. Onko teillä kokemusta asiasta?

7 Comments

 1. Mun mielestä ne tekee samalla koneiston puhdistuksen tms tuohon hintaan, itse muistelen oman Cartierini paristonvaihdosta että kuitin erittelyssä olisi näin lukenut. En puhdistusta pyytänyt, joten en itsekään tiedä miksi näin oli tehty. Kannattaa varmaan pyytää kellosepällä vaan paristonvaihtoa…

 2. Jos kyselet paristonvaihtoa tavallisista kelloliikkeistä, kannattaa ehdottomasti pyytää kelloseppä katsomaan kelloa ensin. Tuskin se itse paristo on mitenkään erikoinen, mutta kellon avaaminen ja sulkeminen voi ollakin peruskellosta poikkeavaa. Ja vain kellosepälle käsittelyyn. Tällä voit varmistaa sen, että kellosta ei tipu osia vaihdon jälkeen, niin kuin kävi mun kellolle (sveitsiläistä laadukasta merkkiä, mutta melko tavallinen silti), kun luotin siihen, että myyjä tietää, mitä tekee ja vaihdatin pariston pikana. Saman ketjun toisessa liikkeessä sen merkkiset kellot kuin omani on, menevät aina sepälle paristonvaihtoon. Laadukkaasta kello kannattaa kannattaa pitää hyvää huolta. -MK
  ps. Kaunis asu on sinulla ollut myös, sellainen rennon tyylikäs.

 3. Olen aina himoinnut Cartierin kelloa, mutten ole raaskinnut ostaa sitä. Oletko ostanut omasi Suomesta? Pariston vaihto kuulostaa hankalalta, pitäisiköhän minun harkita vielä tarkemmin…..

 4. Anne Malia

  Juu, tekevät aina samalla tiivisteen vaihdon ja puhdistuksen, siksi se maksaa niin paljon. Nyt vaan en ole käyttänyt edellisen pariston vaihdon jälkeen kelloa paljonkaan, joten en usko tiivisteen tms. menneen miksikään.

 5. Anne Malia

  Kyselinkin pelkän pariston vaihtoa luottokultasepänliikkeestäni, he sanoivat ettei siinä oikein voi oikaista ja he lähettävät Helsinkiin nämä kellot hoidettaviksi. Sain kuitenkin erään paikallisen kellosepän tiedot ja soitin hänelle, hän sanoi että tähän voi vaihtaa pelkästään pariston ja hän voi tsekakat samalla että kaikki on kunnossa. Maksaa 9-15 euroa. Kertoi että vaihtaa usein pelkkiä paristoja mm. Cartiereihin, eli taidan kiikuttaa hänelle kellon 🙂

  Mutta joo, ehdottomasti haluan pitää hyvää huolta tuosta rakkaasta aarteestani!

 6. Anne Malia

  Voin suositella Cartieria! Omani on 7-vuotta vanha ja hankittu Helsingistä siitä Aleksanterin kadulla olevasta kultasepänliikkeestä (Tarkiainen?, en muista nimeä). Pariston vaihto on aina "operation", mutta jos asuu Helsingissä on se helpompaa kun voi kiikuttaa kellon valtuutetun myyjän hoitoon. Toki nyt selvittelyn perusteella pelkkä asiantuntevan kellosepän paristonvaihto onnistuu.

 7. Kiitos kuluneesta vuodesta, melkoinen vuosi jo ihan bloginkin kannalta! Mutta kiitos teille, jotka jaksoitte kulkea mukana. Toivottavasti jatketaan samaa matkaa myös ensi vuonna!