Jatkanpa tämän päivän aikaisempaa postausta visualisoimalla teille töiden jälkeisiä fiiliksiä. Minähän kerroin suuntaavani kotiin nauttimaan lempeästä sadeilmasta. Minua kohtasikin ihana tunnelma. Isäntä oli terassilla kokkailemassa, juustokakku oli jo paistunut valmiiksi grillissä, työn alla oli ruoka. Koirulaiset lepäilivät ja seurailivat touhuilua.

Pian istuimmekin terassin pöydän ääreen nauttimaan maistuvasta ruoasta. Ilma oli ihanan tyyni ja kostea. Pöydälla paloi kynttilä ja ympärillä oli rauhallista, taisimme olla tienoon ainoat pihalla viihtyvät.

Meidän ystävykset loikoilevat vieretysten lampaantaljalla pehmustetulla penkillä. Siinä voi välillä ottaa nokoset tai muuten vain tarkkailla isäntäväen hommia.

Jauhoton juustokakku oli hyvää kahvin kanssa. Huomio muuten tuohon vanhaan valurautapaistinpannuun, olen kähveltänyt sen joskus kauan sitten vanhemmilta. Tykkään klassisista vanhoista keittiövälineistä, eikä valurautapannua tietty päihitä mikään.

Mikäs on sateella ollessa katetulla terassilla. Jalat voi nostaa ylös ja nautiskella. Lämmittäjinä Pia Wallenin mahtavat huopatossut, nämä ovat niin hyvät, että kotiutin toiset samanlaiset mustina. Ja kun laskee katseen alas tuolilta, näkee tuollaisen suloisuuden.

Illan päätteeksi kierros kasvimaalla, saaliina kesäkurpitsaa, sitä on tosi runsaasti tulossa – Maija alahan katsella kesäkurpitsareseptejä, huomenna saat pötkylän. Ostin torilta tuollaisen pärekorin, siihen keräillään kasvimaalta aterian raaka-aineet. Niin söpöä.

Tällainen alkuilta täällä.

22 Comments

 1. Todellakin söpöä! Minäkin sain kerätä tänään ihkaensimmäisen (ikinä!) kesäkurpitsan omalta pihalta. Ja syödä marjoja suoraan pensaasta. Jotenkin se on vaan tosi ihanaa, vaikkakin just niin aikuistakin 😀

 2. Voi apua, mitähän kaikkea hyvää siitä saakaan aikaan… Ehkä tarviin pari vinkkiä huomenissa 🙂

  Ja oi vitsit, näyttää ja kuulostaa ihan täydelliseltä kesäillalta!

 3. Anne Malia

  Hehee, naureskelen niin usein itselleni kun olen ihan fiiliksissä omasta sadosta – toivottavasti se ei koskaan tule itsestään selväksi. Tällaista se vaan on kun on kaupungin kasvatti aikuisikänsä ajalta. Meidän marjapensaat kuoli kaikki, mutta ostettiin pari isoa pensasmustikkapuskaa joissa on jo raakileita, saa nähdä kypsyykö ne ja ennätetäänkö syödä ne ennen lintuja.

 4. Anne Malia

  Toivottavasti muistan napata sen pötkön aamulla mukaan 🙂

  Oli kyllä aika ihana ilta!

 5. Ihania kuvia!! Ja mikä ihana nappinenäinen kaksikko.

  Blogiasi lukiessa tällainen vannoutunut kerrostalo asuja on muuttanut mieltään ja nyt onkin hankinnassa omakoti talo Turun suunnalla. Pääsisi meidänkin koirakaksikko nauttimaan nurmikolla kellimisestä ja me ihmiset grillaamisesta ja kukkapenkeitä.

 6. Voi vitsit, kuullostaa tosi ihanalta 🙂

  Tänä kesänä kerrostaloelämä on alkanut tympiä, miekin tahon oman pihan!

 7. Kesäkurpitsasta saa hyvää keittoa: paloittele kurpitsa, laita kattilaan vettä, kasvisliemikuutio ja paloiteltu sipuli. Keitä ainekset pehmeäksi jonka jälkeen hienonna esim. Sauvasekoittimella. Lisää hienottuun seokseen paprikakoskenlaskija (paloiteltuna) ja lämmitä keittoa niin kauan että juusto sulaa..

  Täällä nautitaan lounaaksi aamulla pyydettyä kuhaa, timjamioliiviöljykastikkeella ja kanttarelliruukkuja. Jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa (lapset kerää juuri mustikoita). Ruoan jälkeen lähdetään keräämään vattuja ja mustikoita pakastimeen..ihanaa tämä suomen kesä

 8. Heippa! Saanko kysyä asiasta keppihevoseen; onko seiskatuolinne peittomaalatut ja kuultomaalatut valkoiset? Valkoisia himoitsen, enkä nyt tiedä kumpi parempi. Peittomaalatun hinta lähtee jo kohti 6.sataa / kpl, jotenka olisi kiva kuulla onko se rahanarvoisesti kestävämpi kuin kuultomaalattu? Kumpikin lienee taitaa olla saman valkoisen värisiä..? Muistan vain, kun joskus varmaan pari vuotta sitten jossain postauksessa kerroit, että tuolinne ovat jo toistakymmentä vuotta vanhat mutta eivät kauheasti uudelle häpeä. En nyt löytänyt sitä postausta 🙂 Se olisi jo paljon se, että valkoisen tuolin pinta pysyisi hyvänä pitkään, noinkin pitkään kuin sinulla!!!

 9. Aivan ihania fiiliskuvia ja teidän karvaiset kaverit aina vaan sulostuttaa, ihania 🙂

 10. Voi että nuo teidän koirat näyttävät niin hyvinvoivilta ja onnellisilta! 🙂

  Jos ehdit/jaksat kirjoittaa niin ilahtuisin kovin tuon mainitsemasi jauhottoman juustokakun reseptistä, vehnäallergisena kun herkkuni ovat hieman rajoitetummat. Näyttää herkulliselta!

 11. Voi apua mikä namskis kuvissa! Reseptiä kehiin kiitos! (Sekä kuva noin taitavasta miehestä!)

 12. Anne Malia

  Kiitos Maisie 🙂

  Hihi, ihana kuulla asunnonvaihtosuunnitelmista, jos vaan yhtään tykkää pihahommista ja kotihengailuista, suosittelen kokeilemaan omakotitaloa. Me ei kyllä olla kaduttu muuta, kuin miksei muutettu jo aiemmin. Ja koirulaiset, miten onnellisia he ovat kirmatessaan vapaina omalla pihalla.

 13. Anne Malia

  Oli kyllä aika ihanaa 🙂

  Kyllä se kerrostaloelämäkin on kivaa jos on kiireinen ja sosiaalinen, mutta tällaisille kotihiirille ei se mukavin vaihtoehto.

 14. Anne Malia

  Kiitos ohjeesta, kaikenlaiset vinkit kesäkurpitsan suhteen on hyviä, sillä sitä pukkaa jo liiaksi asti. Mietittiin et pakko kokeilla pakastamistakin jossain muodossa 🙂

  Teidän ruokajutut kuulostaa myöskin erittäin herkullisilta! Marjoja meidän täytyisi jostain metsästää, etenkin vadelmia.

 15. Anne Malia

  Meidän seiskat on peittomaalatut, halusin ne kun ovat vähän "rauhallisemmat". Mutta maalin kestossa en usko olevan suuriakaan eroja. Tosiaankin laadukkaan maalipinnan huomaa vuosien käytössä. Meidän tuolit on vuodelta 96 tai 97 ja ovat ihan melkein uuden veroiset. Eli hinta kirpaisee vaan alussa, ei ajan saatossa.

 16. Anne Malia

  Kiitos Madde, ihanasti sanottu koirulaisista 🙂 mutta taitavat kyllä ollakin hyvin voivia ja toivottavasti myös onnellisia.

  Ihan tarkkaa ohjetta ei ole, mutta ainekset ovat rahkaa, kermaa, muna ja makeutusta.

 17. Anne Malia

  Hihii, isäntä ei halua esiintyä täällä pyynnöstäkään.

  Yllä vinkkiä rahkakakkuun.

 18. Kiitos vastauksestasi! Ja uskomatonta, tuolinne täyttävät pian 20 vuotta. Kylläpä toden totta ovat sitten hintansa väärtit!!! 🙂

 19. hei ihanalle näytti koirulit ja herkullinen menyy!Meille muutti eilen Ihana Sebu,valkoinen pitkäkarvanen 2v kissa,aivan ihana persoona!Halit ja terkut sinne!!

 20. Anne Malia

  Kyllä, usein nuo design-klassikot ovat todellakin hintansa väärtejä 🙂

 21. Anne Malia

  Heissuli muru! Aivan suloinen se teidän kisuliini, valkoinen söpöys 🙂 Halit ja terkut takaisin!