Nyt inspiroidun pellavasta, edelleenkin. Halusin olohuoneeseen vähän savuista värimaailmaa ja sehän hoitui viemällä keltasävyinen tyyny kaappiin ja tuomalla sieltä tilalle khakisenpellavaisen sävyinen pikkutyyny. Nyt sohvalta löytyy valkoinen iso pellavatyyny ja pikkutyyny Linumilta, kaksi mustavalkoista norsutyynyä ja yksi värikäs kukkatyyny, nämä Svenskt Tennin valikoimista.

Puutarhan houkuttelevat kukka- ja yrttipenkit tarjoavat maljakoihin kaunistusta. Tänään keräilin kimpun vanhaan kristalliseen kemanekkaan. Maija kirjoittelikin jokin aika sitten inspiroituvansa kristallista ja nyt tuo on tainnut tarttua myös minuun. Kaapista löytyi muutama kristallipullo ja yksi maljakko, kokosin niistä pienen rykelmän kokeeksi.

Kun mami kuvailee, haluaa joku ehdottomasti osallistua somistamiseen. Hessu-tonttu sopii tyttösen mielestä loistavasti olohuoneen teemaan juuri nyt. Sen kanssa täytyi asettautua kuvaan. Hätistin pienen monta kertaa toiseen kohtaan, mutta tonttu ja tyttö palasivat aina samalle paikalle 🙂

Hain tänään HM:n paketin, jossa oli nuo harmaat pellavalakanat. Pääsen pian taas testailemaan makuuhuoneen puolelle uutta tekstiililookkia. Kaverin kanssa yhdessä ihailtiin lakanoiden sävyä, kaunis savuinen harmaa. Toivottavasti ovat myös mukavat köllötellessä.

Oletteko te haksahtaneet pellaviin tai kristalleihin?

22 Comments

 1. Aaaah! Rakastan pellavaa, niin verhoissa, pöytäliinoissa, lakanoissa ja vaatteissakin! Siinä on mielestäni jotain ylellistä vaikka onkin rypistyvä materiaali.

  Haaveissani on Balmuirin pellavalakanat.

  Voi kuinka suloinen tuo tyttönen on, ihan sydän pakahtuu..

 2. Ihania kuvia ja varsinkin tuo viimeinen, kun pikkuinen niin tosissaan kattelee. <3

 3. Voi ei miten kaunista teillä on! Ja pellavasita (täällä yksi pellavakuumeinen!). Niin ja en kestä, tuo Tyttönen <3

 4. No täällä kans yksi pellava- ja kristallifriikki. Mulla tämä alkoi jo viime kesänä, kun aloin kerätä erilaisia kristalliesineitä silmäniloksi.

  Mikään ei voita pellavaa. Tälläkin hetkellä pellavaa vuoteessa ja pellavaa yllä 😉

 5. Linssiludet tyttönen ja Hessu-tonttu. 😀 En kestä, enkä taaskaan pysty katsomaan kuvia sekoamatta tuosta pienestä pörröpäästä ja hänen avecistaan.

  Onpa kivan harmaat noi Henkkamaukan pellavalakanat! Jos ei meillä olisi pellavalakanoita yli tarpeen, sortuisin varmasti hankkimaan tuollaiset syys-talveksi. Kaunista on muutenkin, niin kuin aina! Jaksan ihailla tuota Svenk Tennin elefanttikangasta, tuo tyyny on ehkä joskus pakko saada.

  PS. Miten teillä voi olla koirien kanssa valkoiset sohvat? t. Kade 😉

 6. Anne Malia

  Voi mulla myös haaveissa on Balmuirin pellavat! Nyt tyydyin harmaissa noihin edullisiin versioihin, löysin vielä alekoodin, ei jäänyt montaa kymppiä lakanoille hintaa. Voi totutella tummaan lakanaan tällai kevyesti 🙂

  Tyttönen on kyllä sellainen kultamussu!

 7. Anne Malia

  Hihii, eikö, tuo ilme 🙂 se on niin tyypillistä tyttöselle, on hän aika persoona.

 8. Anne Malia

  Kiitos Char! Pellava vaan on niin ihanan mukavaa ja rentoa. Tyttönen on kuule superihana, oikea persoonallisuus, mutta kiltti, ei yhtään uhmakas…ainakaan vielä .

 9. Anne Malia

  Milloinkas noita klassisia juttuja ei jakasisi katsella. Pellavaa on kiva halia aina sängyssä ja kristalleitakin on kiva kilistellä ainakin ruokapöydässä, joskus myös ihailla kukkamaljakoissa 🙂

 10. Anne Malia

  Mä oon tiäkkö vieläkin ihan sekaisin tuosta tyttösestä ja tietty Lettusestakin, sähän tiedät millaista se on 🙂 Ja noi kaikki koirulaisten ihanat touhut ja omat jutut.

  Elefanttityynyihin en kyllästy koskaan, täytyy aina välillä pakottaa itseni laittamaan ne välillä lepoon. Eli voin suositella.

  Valkoiset sohvat on parhaat kun valkkaa oikean kankaan. Meillä on kahdet istuinpäälliset sohvassa, kangas on sileäpintainen ja vesipestävä. Imurillä lähteen melkein kaikki töhnät ja aina tarvittaessa heitän päälliset pesukoneeseen. Etenkin istuintyynypussien pesu ei ole kummempi kuin tyynyliinojen pesu, hyvä vielä kun päällisiä on kahdet. Eikä niitä silti tarvii liian usein pestä, parin kolmen kuukauden välein.

 11. Kristallikuume ei ole ihan vielä voimissaan, mutta pellavaan olen hurahdellut tässä pikkuhiljaa. 🙂

  Millainen on noiden H&M:n lakanoiden laatu? Suunnitelmissa olisi hankkia useamman vuoden kestävät lakanat, joita kehtaisi arkivieraille esitellä tällainen laiskempikin petaaja…

 12. Anne Malia

  On nuo lakanat ihan ok, ei mitään superpaksua pellavaa, mutta jos valkoiset valkkaa kannattaa sisällä olevan täkin olla myös yksivärinen valkoinen, sen kun muistaa voi lakanat jättää näkyviin vieraidenkin "ihasteltavaksi". Joku on myös kehunut Annon vastaavia edullisia pellavalakanoita, olen nähnyt nekin livenä, eivät juuri eroa noista HM:n versioista. Ei kun tilaukseen vaan.

 13. Ihana koira! 🙂 Onko tämä ihanuus minkä rotuinen?

 14. Olen ihaillut teidän Howard -nojatuolia. Minkä valmistajan se on? Onko siinä pestavat päälliset esim istuintyynyssä?

 15. Anne Malia

  Kiitos Jonnu 🙂 Meidän koirulaiset ovat Coton de Tuleareja eli cottoneita.

 16. Anne Malia

  Meidän Howard-nojatuoli on englantilaisen Parker & Knollin valmistama ja siinä on kokonaan irroitettava verhoilu. Meidän tuolin päälliset on konepestävää puuvillaa ja ovat pyörineet usein pesukoneessa 🙂 Mulla on myös toiset päälliset tuoliin, pitäisikin kaivaa jos ne on vielä tallella varastossa..sellaiset beiget.

  http://www.parkerknoll.co.uk/

 17. Anne Malia

  Vielä lisäys, noita Parker&Knolleja ei enää tuoda suomeen, ovat aika perienglantilaisia kalusteita, mutta tuo Howard-sarja oli aikanaan kiva ja klassinen. Tosi laadukas valmistaja. Suomessa Howard-tyylisiä sohvia ja tuoleja valmistaa PL-Sohva. Heidän tuotteissaan on myös irtoverhoilut haluttaessa.

  http://www.plsohva.fi

 18. Anne

  Matto on Linie Designin Sirius, täyttä villaa ja ihanan pehmoinen, kuin paksu villaneule lattialla. Tämä on tietty Koodista 🙂 200×300 hinta jää siihen n. 900 euroon muistaakseeni.

  Katsopa Linien sivuilta eri värejä ja muitakin heidän mattoja, ihania. Suvinkin Asko-matto on Linien, siinä on villaa ja juuttia, 200×300 maton hinta jää n. 350 euroon.

  http://www.liniedesign.com/1-10-haandvaevede-taepper.html