Olenkohan koskaan esitellyt tarkemmin olohuoneemme laiskanlinnaa. Tuoli on kirjaimellisesti nimensä veroinen, lokoisampaa laiskottelupaikkaa saa etsiä. Untuvaisten tyynyjen syleilyyn on mahtava upota. Tuoli on erityisesti meillä vierailevien miespuolisten henkilöiden suosikki. Howard-mallinen nojatuoli ei ehkä juuri nyt ole muotoilultaan sisustusmuodin aallonharjalla, toisaalta tuo ajaton malli on aina tyylikäs.

Meidän tuolimme on englantilaista tekoa, eikä kyseistä merkkiä tuoda enää suomeen. Vastaavia Howard-tyylisiä sohvia ja nojatuoleja valmistaa pieni mukava sohvatehdas PL-sohva. Nojatuolissamme on kokonaan irroitettava puuvillaverhoilu, jota olenkin pessyt ahkerasti omassa pesukoneessa. Tämä kaluste on kestänyt matkassa jo reilut 15-vuotta. Jostain varastosta saattaa löytyä vielä vanhatkin päälliset, ne ovat hiekan sävyistä pehmoista kangasta. Seuraavaksi haaveilen huputtavani tuolikaunokaisen jollain Svenskt Tennin kuviokankaalla, tai jos harkitsen liian kauan, saatan päätyä harmaaseen tai jopa taas kerran valkoiseen kankaaseen. Onneksi uudelleen verhoilu ei ole vielä ajankohtaista, nykyiset päälliset heitän taas pian koneeseen pyörimään ja tuoli näyttää taas raikkaalta.

Onko teillä joitakin rakkaita huonekaluja, joista ei luovuta?

This old chair of mine is so comfortable. When you place yourself into the soft cushions, it’s impossible to think about anything but lovely thoughts.

16 Comments

 1. Mun epämoderniin sisustussilmään tuo laiskanlinna näyttää aivan täydelliseltä 🙂 Kelpuuttaisin sen meille anytime.

  Omat kiintymyshuonekaluni liittynevät taas muistoihin. Jotain perittyä, tai sitten ihka ensimmäinen divariostokseni, toista sataa vuotta vanha, natiseva astiakaappi.

 2. Anne

  Täytyy sanoa, etten itsekään ole ihan läpimoderni, jonkinlainen romanttisuus ja klassisuus kyllä aina puree minuun.

  Perityt huonekalut ovat kyllä oma lukunsa, niiden pelkkä tunne- ja muistoarvo on niin oma lukunsa. Meillä on osa sellaisista varastossa, välillä voi sitten vaihdella mitä pitää esillä.

  Natiseva astiakaappi kuulostaa niin ihanan romanttiselta 🙂

 3. Houkuttelevan näköinen laiskanlinna ja ihana harmaa tyyny. Meillä on edelleen v-92 1. omaan asuntooni ostamani Laura Ashleyn sohva, tosin kukkakuosi verhoiltiin uudelleen pellavanvärisellä kankaalla ja hyvä tuli, menee varmaan vielä seuraavat 20 vuotta.

 4. Juu meillä on Yngve Ekströmin Lamino noja-tuolit mustalla lampaankarvalla. On niin ihanat istua, että voi, en luovu! 🙂 Lisäksi löysin elämäni sohvan, jonka luulen kestäävän loppuelämän. Se on Muuton harmaa rest!

  -Sade

 5. Hei, omistan saman ihanuuden . Olen kuitenkin lopen kyllästynyt puna/valko ruudulliseen päällisiin. Oletko teettänyt nuo päälliset ja saanko kysyä vielä missä ?

 6. Voisitko esitellä olohuoneen mattoa vähän tarkemmin? Mistä se on? Näyttää tosi kivalta ja koiran kestävältä. 🙂

 7. Anne

  Voi vitsit miten ihanalta tällaiselle pellavafriikille kuulostaa kokonainen sohva verhoiltuna tuolla materiaalilla. Eipä silti, kukkasohvakin voisi olla aika kiva vaihteeksi 🙂

 8. Anne

  Tuo on kyllä aika mukava 🙂 pian taas siihen köllöttelemään koirulainen kainalossa..

 9. Anne

  Wautsi, tuollaisista aarteista ei todellakaan halua luopua. Lamino-tuoli on kyllä yksi kauneimmista skandinaavisista huonekaluista, vuodelta -56 ja still going strong. Ja Muuton Rest-sohvakin on itse täydellisyys. Upeat valinnat!

 10. Anne

  Howardit on kyllä mukavia ja niin kivan rennon näköisiä. Mun molemmat päälliset on tilattu englannista sohvatehtaalta. Mutta seuraavat meinaan teettää ompelimossa. Eli suosittelen ottamaan yhteyttä verhoilijaan omalla paikkakunnalla, eiköhän uudet päälliset onnistu ihan kätevästi.

 11. Anne

  Juu, toki voin. Teenpä siitä postauksen lähiaikoina, kiitos toiveesta 🙂 Se on aika koirulaisen kestäväkin, kun villa hylkii hyvin likaa ja pinta on eläväinen, ei siinä kaikki näy.

 12. Nyt iski tuolikateus. Mahtava tuo istuimen massiivisen koon ja sirojen jalkojen kontrasti. Ihanan pehmoisen näköinen lepotuoli, olisi ihana upota siihen sisustuslehteä tai -blogia lukien..

  Luulen, että käytettynä ostamani Valantin sohva tulee kulkemaan mukanani pitkään. Edellinen omistaja oli ompeluttanut siihen uudet irroitettavat päälliset harmaasta puuvillasta ja voiko olla helpompaa kuin heittää ne pesukoneeseen, niin sohva on jälleen siisti. En muista sohvan mallia, kahdella istuintyynyllä oleva 3-istuttava sohva.

  Jade

 13. Anne

  Kieltämättä tuo meidän nojatuoli on mukava 🙂

  Mutta niin on Valantin sohvakin, olisko Syli-sohva nimeltänsä. Meidän vanhassa sohvassa oli Syli-sohvan tyynyt, nimittäin uusittiin ne verhoilutuksen yhteydessä ja tilasin siihen uudet sisukset sohvatehtaalta joka valmistaa Syliä, sen mitoitus oli just sama. Nyt tuo tuunattu sohva on miehen työpaikalla, eli vieläkin käytössä.

  Pestävät päälliset on kyllä mahtavuutta!

 14. Meillä on paljon perittyjä ja ostettuja huonekaluja, joista en luopuisi mistään hinnasta. Ja sohvakin on ihana vanha rakas, juurikin tuon PL-sohvan Howard, joka on jo kertaalleen päällystetty uusiksi ja joka kovasti kaipaisi uusia vaatteita ylleen. Olen miettinyt irtopäällisen teettämistä, osaatko suositella Turun seudulta ketään tekijää ?

 15. Anne

  Perityt huonekalut ovat aina oikein aarteita. Eipä Howardejakaan helposti tule vaihdettua, niin mukavia löhöpaikkoja. Verhoilijaksi suosittelen Verhoomo Vaahteraa, Leena tekee todella taitavaa työtä.