Perjantai ja aurinko paistaa. Suosittelen nauttimaan pihasta, jos sellainen löytyy. Eräänä päivänä me päätimme kasata Weberin ulkotulipesän nurmikolle ja loimuttaa lohta. Oli aika rentouttavaa istuskella työpäivän jälkeen terassin reunuksella, tulta ihaillen ja herkullista ruoan tuoksua fiilistellen.

Isäntä tietysti nautti snapsin, kuten kokin kuuluukin. Loimulohta tulee kuulemma valella suolavedellä, siveltimenä tietysti metsästä napsaistu katajanoksa. Herkullista tuli, lohi valmistuukin aika nopeasti.

Ruoka nautittiin rennosti suoraan loimutuslaudalta haarukalla napsien. Sivusalaattina toimi omasta pensaasta poimitut tomaatit ja fetapalanen, joka oli silattu hyvällä oliiviöljyllä. Enempää ei nautintoon tarvita.

Tulipesästä vielä sananen. Suosittelen lämpimästi Weberin avotulipesää, pihasta täytyy ottaa kaikki irti ja tällaiset vempeleet tuovat tunnelmaa. Weberin tulipesä on kevytrakenteinen, joten sitä on helppo siirrellä haluttuun paikkaan, se toimii mainiosti ympäri vuoden. Olemme käyttäneet tulipesää myös talvella, miten tunnelmallista vaikka makkaran paistossa.

Muistakaa nauttia pihasta!

Herkullista viikonloppua, palataan vielä tänään myöhemmin asupostauksen merkeissä.

2 Comments

  1. Oi ihania kuvia ja varmasti oli herkullista. Nam, tästä tuli hurja nälkä…

  2. Anne

    Oli kyllä herkkua, tai lohihan on aina 🙂 Kyllä nuo kesäiset päivät on parasta!