Esittelenpä teille meidän keittiön. Sain tänään illalla innon kuvailla keittiötä, oli jo hämärää, joten näissä kuvissa on käytetty ulkoista salamaa. Pianhan sitä saakin taas totutella sen avulla kuvailuun, kun kesän ihana luonnonvalo alkaa hävitä.

Mutta keittiöön..tätä en ole itse päässyt suunnittelemaan, teimme vain pienet fiksaukset ihka uuteen ja käyttämättömään keittiöön. Vaihdoimme runkojen päätylevyt valkoisiksi ja tasot tammipuisiksi.

Pidän tässä keittiössä laatoituksesta ja valkoisesta liesituulettimesta. Myös valkoinen Tolomeo-valaisin on lempparini, se tuo ihanasti lisävaloa ja rentoa henkeä. Se mistä en pidä ollenkaan on kiiltävät kalvopintaiset ovet ja nuo pitkät reelinkivetimet. Joskus kyllä vaihdetaan ne, se on varma.

 
Olen saanut Nespressolta blogin kautta Maestria-kahvikoneen. Se on ihan loistava, meiltä ei enää muuta kahvinkeitintä löydykkään. Miten ylellistä on valmistaa hyvää kahvia omassa keittiössä. Kone on myös todella helppo puhdistaa. Kahvipisteessä on tarjottimella erilaisia Nespresson kahvilaseja, joita isäntä on ostellut. 
Heikkouteni on keittiöpyyhkeet, meillä roikkuu aina monta pyyhettä esillä, kaikilla on oma käyttötarkoituksensa. Isännän käsipyyhe on yläkaapin päässä, minun allaskaapin ovessa. Lisäksi on vielä astiankuivauspyyhe tai pari, ne puuttuvat nyt kuvasta. Samanlainen heikkous minulla on myös tiskirätteihin. Olen keräillyt ison pinon erilaisia pestäviä rättejä, kaunista sellaista voi hyvin roikottaa yläkaapin vetimessa, siinä se kuivuu nopsaan. Ihan lempirätti on kuvassa, se on pikkusiskon anopin virkkaama.

Keittiön ikkunaseinälle on kiinnitetty pari Mazen tammista tauluhyllyä, jossa säilytetään (pieni)osa keittokirjoista. Tasolta löytyy maailman paras Dualit-leivänpaahdin ja harvoin käytetty Kitchen Aidin blenderi. Jostain syystä en ole haksahtanut pirtelöihin, en osaa keksiä mitä sinne laittaisin. Tasolla nojailee myös isännän perimä Birger Kaipiaisen kaunis keramiikkatyö.

Rakastan suuria valkoisia astioita. Niissä on vain yksi huono puoli, kaappiin säilöminen on haasteellista. Ainakin meidän laatikostot ja kaapit pursuilevat tavaraa ja jos sinne perimmäiseksi sijoittelee suuren vadin, voi sen käytön melkein unohtaa. Eipä sitä jaksaisi sieltä kaivaa, joten päätin säilyttää tuota salaattivatia tasolla, jotta se saa myös käyttöä.

Seuraavaksi keittiössä tulee muuttumaan keskisaareke. Metro-kärry on ihan liian pieni ja säilytystilaa toivottoman vähän, joten kaapistoista rakennettu saareke tulee tarpeeseen. Ajattelin tehdä sen kahdesta alakaapista, joiden alle tulisi suuret pyörät. Tasoksi haaveilen itse tehtyä betonilevyä. Toivottavasti saataisiin pian tuo pieni täydennys tehtyä. Sen jälkeen palaan taas haaveilemaan niistä mattapintaisista ovista ilman reelinkivetimiä..

16 Comments

 1. Minun silmään kyllä ihana keittiö! Varsinkin kun vertaa omaan rakennusliikkeen suunnittelemaan ahtaaseen kopperoon… Miksi, oi MIKSI, suomalainen uudisasuntotuotanto on niin rumannäköistä? Siihen verrattuna teidänkin vetimet on tosi hyvät, vaikka ehtä vähän jo last season 😉

  Ja loppuun vielä kiitokset mahtavasta blogista (kommentoin harvoin), tämä on yksi mun suosikkeja, koska et ruodi turhaan henkilökohtaisia asioita, vaikka mielipiteitäsi kerrotkin

  -Anna

 2. ihanaa kertakaikkiaan !! tammitasot ovat hienot ja saarekkeeseen kaavailtu betonitaso kuulostaa täydelliseltä. Itsekin haaveilin kivitason sijaan betonitasoista, mutta jotenkin projekti vaan jäi..

  Odotan innolla kuvia uudesta saarekkeesta 🙂

 3. Kivalta näyttää!
  Huomioni kiinnittyi Metro-kärryyn. Tarvitsen juuri tuollaisen kotiin ja kysymys kuuluukin, kuka näitä ihanuuksia valmistaa?

 4. Ihanalta näyttää! Hei kysymys: olemme tulossa mieheni kanssa vuotuiselle visiitillemme Turkuun lokakuussa, ja hotelli olisi jälleen haussa. Viimeksi Koodissa vieraillessamme suosittelit jotain, mutta en muista yhtään mikä mesta se oli… Aiemmin olemme olleet Radisson Blu Marinassa ja Scandic Plazassa, joten näihin ei enää viitsisi majoittua uudestaan.

 5. Olipa tämä kiva lukea, teksteineen ja kuvineen.
  Saarekeideasi kuulostaa superhyvältä. Toivottavasti toteutatte.
  Ja valkoinen liesituuletin on tosi kaunis. Samoin tammitasot!

 6. Kävin tässä randomisti katsomassa postausta ja satuin näkemään Marjon kirjoituksen. Jos ette ole koskaan käyneet Park Hotellissa, niin kyllä siellä ainakin kerran pitää Turussa ollessaan asua!

  Itse käytän kyseistä hotellia myös aika usein kuvauksissani.
  :o)

  http://www.parkhotelturku.fi/

  PS. Kivat kuvat olette keittiöstänne saaneet ja nopeasti opit studiosalaman käytönkin. Bueno!

 7. Hyvältä näyttää ja pidän myös paljon tuosta välitilan laatoituksesta. 🙂

 8. Anne

  Eihän tuo nyt onneksi ihan hirveä ole, mutta kun olen tottunut aina asumaan itse valitsemani keittiön kanssa on tässä vähän "liikaa" sulateltavaa.

  Ihana kuulla, että pidät blogistani ja miten mahtavaa kun kommentoit, se niin aina lämmittää. Ja tosiaan blogiin ei kuulu henkilökohtaiset ruodinnat, ainakaan omaani.

 9. Anne

  Betoni on kyllä niin cool, toivottavasti saan sitä keittiööni 🙂 saas vaan nähdä onnistuuko valaminen tuossa syksyn ja talven aikana… Katsotaan miten projekti etenee, hitaasti hyvä tulee.

 10. Anne

  Metro on kyllä ihana klassikko. Noita oli aikanaan Koodissa myynnissä, nyt en kyllä osaa kummemmin neuvoa mistä Metroja suomessa saisi. Ikealla on saman tyyppistä juttua kyllä.

 11. Anne

  Heippa Marjo! Taisin silloin suositella Centro-hotellia ja Coolpool tuossa alla jo vinkkasi myös Park-hotellista, se onkin aika idylinen itävaltalaishenkinen mesta, ihan kuin pala keskieurooppaa Turun sydämessä. Tuollaiset pikkuhotellit ovat viehättäviä.

 12. Anne

  Kiitos Annika, miten kiva kuulla 🙂 Jep, toivottavasti saadaan saareke aikaiseksi.

 13. Anne

  Park-hotelli on kyllä viehättävä, vähän erilainen.

  Heh, salaman kanssa oli kiva leikkiä. Hyvä kun sitä oppisi hyödyntämään, tulee talvella paremmat kuvailuolosuhteet.

 14. Anne

  Kiitos Riina, nuo kaakelit ovat mun ihan lemppareita, oli hyvä tuuri kun tänne oli sellaiset valittu valmiiksi.

 15. onpa ihanan siisti keittiö ! Missään ei mitään ylimääräistä purkkia purnukkaa tai pussia . Tai sitten ne ovat piilossa kaapeissa 😉

 16. Anne

  heh, ei se ihan aina oo noin siisti 🙂 Saan aina puuskan siivota ja sit menee vähän aikaa, tasoilta löytyy taas ties mitä…