Pieni puutarhamme on päivittäinen ilon tuoja, nyt loppukesästä se tuottaa muutakin kuin pelkkää hyvää mieltä. Tässä on tämän päivän keräilyn tulos. Satokausi alkaa varmasti olla oikeasti jo lopuillaan, meillä kaikki on ehkä hintsun verran myöhässä. Mutta miten ihanalta tuntuukaan syödä itse kasvatettuja vihanneksia. Nuo suklaakirsikkatomaatit ovat muuten kuin karkkia, todella makeita.

Kuvasin vihannekset uudella Olympuksen PEN lite E-PL5 -kamerallani, jonka ilokseni sain Olympukselta blogin kautta. Olenhan teillekin jutellut jo kauan aikaa, kuinka kaipaan kevyttä vaihtoehtoa raskaalle järkkärilleni, kuitenkaan kuvanlaadun hirmuisesti kärsimättä. Nytpä olen ihan innoissani. Täytyy vielä hetki opetella uuden kameran jippoja, tulla tutuksi sen kanssa, mutta aivan mahtavalta laitteelta vaikuttaa. Aion kyllä esitellä tuon kaunokaisen teille vielä paremmin tuonnempana.

This is what our garden gave today. What a joy to be able to pick fresh veggies from your own garden. 
Pics are taken with my new Olympus  PEN lite E-PL5, that I got from Olympus. So happy about that!

23 Comments

 1. Nyt täytyy kyllä tähän kommentoida, että useampi bloggari harrastaa juuri tuota kirjoittelua, että voi voi kun tarvis sitä ja tätä, olisipa se ja tuo, tähän sopisi ne ja nuo…niin kauan, että joku mankumiseen tarttuu ja lahjoittaa esim. juurikin kameran jne. Ainakin itsellä tulee hyvin kielteinen kuva kyseisestä firmasta/tuotteesta joka on kinuamisen jälkeen tuotteen lahjoittanut. Tai sitten "yhteistyöstä" on sovittu jo aiemmin ja sovitaan, että kirjoittelet ensin ohimennen tuotteesta mitä kaipaat…ja hups vaan, aivan mahtavaa joku firma otti yhteyttä ja pyysi yhteistyöhön.

 2. Mun maissit pullottaa vielä puutarhassa, olen jo monta kertaa miettinyt, että koska ne pitäisi kerätä pois. Varmaan pian, ettei lähestyvä kylmyys tee hallaa niille. Suklaatomaatit kuulostaa kans ihan mun jutulta! <3

  Ensimmäisessä kommentissa on mielestäni aika erikoista ajatuksenkulkua, ei voi muuta sanoa.

  Aurinkoa! <3

 3. Voi wau!
  Mulla on pienikokoinen järkkäri (sonu nex 5N) myös ja olen lukenut viisaammilta että nämä uudet pienikokoisemmat järkkärit (kuten Pen ja tää Sony) ovat jopa parempia kuin isot järkäleet. I agree, en vois olla tyytyväisempi!

 4. Mulla ihan sama.
  Aina ärsyttää kun vaimot ja lapset ja kaverit puhuu et tarvis sitä ja tätä ja odottaa että sen niille antaisin lahjaksi. EN ANNA!!
  Mitään en anna.. kenellekkään!

  Ainakin itselle tulee hyvin kielteinen kuva kyseisestä ihmisestä joka kinuamisen jälkeen vaikka ostaa vaimolleen kukkia tai uudet kengät. Hankkikoot lapset ja vaimot itse mitä sattuvat tarvitsemaan. Ei elämä ole yhteistyötä, se on itsekkyyttä ja jonossa etuilua!

 5. Katsellessani ensimmäisiä kuvia, ilman että olin vielä lukenut tekstiä, tuli mieleeni kommentoida ihanaa kuvien laatua. Ja tekstistähän se sitten selvisikin. Todella herkullisen näköinen sato ja voin kuvitella sen ilon tunteen, jonka niistä saa kun on itse kasvattanut.
  Jade

 6. Oletpas hienoja kuvia saanut otettua pienemmällä kameralla! Minuakin kiinnostaisi uuden kamerasi esittely, kun on ollut itselläkin toivomuslistalla pienempi kamera reissuille ym.

  Ensimmäiseen kommenttiin sen verran, että ei haittaa, vaikka Suomessa eivät sitruunat kasva iloisesti ulkopuutarhoissa (vai kasvavatko?), blogien kommenttilaatikoissa ne ovat ehtymätön luonnonvara!

  t. Maria

 7. Tuo ensimmäinen kommentti kirvoitti minutkin ajattelemaan ja kommentoimaan. Olen Anne seurannut blogiasi jo pitkään, mutta kommentointi jää usein. Odotan toki, mitä Anne itse sanot, mutta kirjoitan kuitenkin. Ensimmäinen kommentoija on toki oikeutettu mielipiteeseensä, sille ei voi mitään. Asioita voi kuitenkin tuoda esille monin eri tavoin, eikä antaa sitä helpointa mahdollisuutta muiden heti provosoitua negatiivisesti.

  Yhteistyöt ja lahjat blogeihin on ollut kuuma aihe jo jonkin aikaa mediassa mainostamisen etiikan suhteen. Se keskustelu on kuitenkin aika alkuvaiheessa, mielestäni. Toki sitten joku saattaa tulla kateelliseksikin, kun "makeita" juttuja jaetaan jo entuudestaan "makeille bloggareille";) Tai sitten tulee blogiähky, kun joka toisessa blogissa esitellään samoja tavaroita yhteistyön tuloksena.
  Blogin pitäjien on luullakseni vähän huono sanoa negatiivista asiaan, koska nämä yhteistyöt eivät sitten jatku. Näin voisi ajatella? Toki bloggarit kertovat mainostavansa juuri niitä juttuja, joista itse tykkäävät eikä kukaan siihen painosta jne. Se on ihan jees, jos näin on.

  Mielestäni ihan mielenkiintoinen aihe, enkä kommentillani pyri lietsomaan mitään ikävää. Tykkään hyvästä keskustelusta, jossa argumentoidaan asiallisesti, eikä tyrmätä heti. Oikein kivaa päivää kaikille!

  t. Hellu

 8. Anne

  Voi voi, tietysti se voi tuntua ikävältä jos joku saa jotain ihan ilmaiseksi. Bloggaamisen yksi osa-alue on erilaisten tuotteiden esittely ja niistä kertominen, olivat sitten itse ostettuja tai saatuja. Eri kameramerkit lainaavat bloggaajille, toimittajille jne. laitteita testiin. Tällä kertaa oli vapaana yksi promokappale, jonka sain omakseni. Tiedätkö, minulle on joskus tarjottu toisen merkin taholta kameraa, jota en ottanut vastaan, koska en kokenut sitä sellaiseksi jolla olisin tykännyt kuvata. Eli kyllä sitä joskus kieltäydytäänkin tavarasta. Yhteistyöt eivät ole noin salamyhkäisiä kuin ajattelet, ainakaan itse en ole sellaisiin törmännyt koskaan.

  Coolpool, juu, mankujia sitä riittää ja myös antajia.

 9. Anne

  Meilläkin maissit on vielä korjaamatta, tai ne muutamat mitä on tulossa. Tuon nappasin, kun en malttanut odottaa miltä ne näyttää. En oikein tiedä milloin ne ovat valmiita. Laita ihmeessä ensi keväänä kasvamaan noita suklaakirsikkatomskuja, meillä puskat on pari metriä korkeita ja tomskuja tulee päivässä iso saalis. Ovat todella makoisa lajike. Meillä on myös "tanskan vienti"-lajikkeen perinteisiä tomaatteja, mutta eivät ole erityisen makeita.

  Nämä blogiyhteistyöt kyllä herättävät usein ihmettelyä, toisaalta voihan se tuntua ei bloggaajasta vähän oudolta, että tulee ilmaista tavaraa tuosta vaan 🙂

  Aurinkoa sinnekki <3

 10. Anne

  Joo, ihan hämmästelin tuon kameran suorituskykyä. Kuvaaminen on tosin erilaista kuin perinteisellä järkkärillä. Molemmat on kivoja ja tarpeellisia 🙂

 11. Anne

  Kiva jos kuvat näyttivät hyviltä. Itse vielä tutustun tuohon uuteen kameratulokkaaseen 🙂

  Se on kyllä todella kiva tunne, saada omasta maasta syötävää. Jotenkin ruoka tuntuu paljon simppelimmältä, lautaselle vain hyviä aineksia ja ateria on siinä. Simppeliä.

 12. Anne

  Laitan ehdottomasti esittelyä tuosta kamerasta tulemaan, ja ihan omasta tahdostani 🙂

  Sitruunat on niin ihanan kirpeitä!

 13. Anne

  Kiitos Hellu mukavasta kommentista. Tosi tosi kiva kun kommentoit 🙂

  Tiedostan kyllä, että bloggaajien saamat tuotteet ja yhteistyöt herättävät erilaisia ajatuksia. Blogeja löytyy valtava kirjo. Minusta on tärkeää, että jokainen bloggari hoitaa omaa blogiaan rakkaudella ja ilolla. Blogissa kirjoittaja jakaa palan itseään; näkemyksiään, visuaalisia ja verbaalisia, lisäksi myös mahdollisia taitojaan ja tietojaan joistain aiheista. Blogien kaupallistuminen ei ole minusta huono asia. Mainoksia on kuitenkin ympärillämme joka paikassa, harvassa yhtä rehellisesti kuin blogeissa. Tärkeintä minulle hyvässä blogissa on sen luoma aito tunnelma, että kirjoittaja ylläpitää blogiaan tavarasta tai rahasta huolimatta, se palo on oltava siihen hommaan. Mutta kun bloggaamisesta tulee myös työ, kuten itselläni on käynyt, on selvää, että erilaiset markkinonnilliset seikat ovat osa blogia. Mutta bloggaajasta itsestä on kiinni, miten se näkyy blogin sisällössä. Itse aion valita yhteistyökumppanit sen mukaan mikä omassa elämässäni luontevasti soveltuu kyseiseen aiheeseen ja tuotteeseen. Kyllä, usein myös tulee kieltäydyttyä tavarasta tai yhteistyöehdotuksesta.

  Mukavaa viikkoa!

 14. Kyllä pitää saada antaa myös negapalautetta ja mielestäni osaat ottaa ne vastaan todella hyvin, toisin kuin suositun Paras aika vuodesta bloggaaja. Eikä blogin lukijoiden pidä loukkaantua niin verisesti jos jollakin on eriävä mielipide.

 15. Anne

  Kiitos paljon 🙂 Minustakin saa antaa myös kriittisiä ja tarkastelevia mielipiteitä, kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Asioissa on tietysti aina olemassa erilaisia näkökantoja. Saa myös ihmetellä ja kysellä, jos mietityttää miten jokin asia menee, näin ei tule vedettyä vääriä johtopäätöksiä. Jotkut bloggaajat saavat todella ikävää, henkilökohtaisuuksiin menevää lokaa niskaansa, sellaista en ymmärrä.

 16. Sehän on jo vuosien takaa tuttu juttu, että eriävän näkemyksen ilmaiseminen aikaansaa äkäisen ja järkähtämättömän tyrmäyksen.

 17. Anne

  Anteeksi, tarkoitatko minulta? Koko blogin voi selata kommentteineen, eikä varmasti löydy yhtäkään äkäistä ja järkähtämätöntä tyrmäystä täältä. Tämä taisi olla ensimmäinen 🙂

 18. Anne

  Vihanneksissa on kyllä niin kauniita värejä, suoraan luonnosta! 🙂

 19. Ihan mielenkiinnosta (en ilkeydellä)… Kerroit, että bloggaamisesta on tullut sinulle työ. Miten verottaja suhtautuu näihin blogiyhteistyöhön? Lahjoihin? Talkootyöstäkihän pitäisi maksaa veroa esim. Tuttu putkimies käy tekemässä töitä teidän taloon ja vastapalveluksena sun mies sähkömiehenä käy tekemässä sähkötyöt… Verotettavaa molemmat.

 20. Anne

  Toki saa kysyä, nimenomaan pitää kysyä jos tällaiset asiat askarruttaa. Kaikki mistä bloggareille maksetaan rahaa menee ihan laillisesti joko verokortilla tai yrityksen laskutuksena. Mikään yritys ei voi antaa kenellekkään rahaa ilman asiaankuuluvaa laskua tai verokorttia. Eli jos vaikkapa valio haluaa maksaa jollekin viilin "mainostamisesta" yhteistyöpostauksella, ei valio voi vaan antaa rahaa bloggaajalle. Bloggaajan on toimitettava tuota palkkiota vastaan voimassa oleva verokortti tai lasku. Ja yritys ei voi maksaa sellaista laskua jonka lähettäjä ei ole lainmukaisessa yritysverorekisterissä, oli yritys toiminimi tai osakeyhtiö. Eli kaikesta maksettavasta rahasta bloggaaja varmasti hoitaa verot. Sama jos bloggaaja saa rahallista palkkaa joltakin portaalilta tai lehtitalolta, he eivät voi maksaa bloggaajan palkkiota pimeänä antamalla rahaa ilman verokorttia tai laskua.

  Itselleni bloggaamisesta tuli toinen työ kun siirryin Evitaan. Sain rahallista korvausta sekä blogista, että lehteen kirjoittamastani palstasta. Kuten varmasti tiedät, olen yrittäjä, joten minä laskutin heitä. Samoin olen laskuttanut muitakin yrityksiä joiden kanssa olen tehnyt rahallista yhteistyötä. Suuri osa bloggaajista joille blogi on toinen tai ainoa työ, omistavat jonkinlaisen yrityksen, yleensä varmasti toiminimen. Rahaa ei tule pimeästi, yritykset eivät voi lahjoittaa rahaa.

  Mitä tulee tuotelahjoihin tms. Lain mukaan lahjan saa antaa tiettyyn arvoltaan tiettyyn summaan saakka (summaa en nyt muista), jos sen arvo on alle tuon summan, ei siitä tarvitse maksaa veroa. Mikään yritys ei lahjo bloggareita niin kalliilla lahjoilla, että tuo summa ylittyisi.

  Toivottavasti tämä selvensi asioita.