Tämän syksy yksi ”tärkeimmistä vaatekappaleista” on ajattomat mustat suorat housut. Muodikkain housumalli on suorapunttinen ja lahkeen mitta jää aavistuksen vajaaksi, niin että nilkka jää melkein peittoon, mutta lahje on selkeästi vajaamittainen. Kuvassa tyyliä näyttää Columbine, jonka housut ovat Acnen.
Täydellisen lahkeenpituuden löytäminen voi olla haasteellista. Kannattaa muistaa nyrkkisääntö – maltillisesti vajaamittainen. Jos lahkeen jättää liian lyhyeksi, näyttävät housut pesussa kutistuneilta, jos taasen mitta on liian pitkä, haluttu keveys jää saavuttamatta.
Hitusen vajaamittainen lahje pukee useimpia vartalotyyppejä. Ohutnilkkainen saa oikealla pituudella kapean nilkan peittoon, valitsemalla pituuden juuri kapean kohdan alapuolelle. Tukevampinilkkainen voi ujuttaa puolestaan lahkeen juuri sellaiseen kohtaan, jossa nilkka alkaa kaventua, näin tulee vaikutelma siroudesta.
Kun täydellinen lahkeenmitta on löytynyt, alkaa haasteellisempi osuus; nimittäin väärällä kenkävalinnalla koko hieno housuvalinta vesittyy. Näihin puntteihin ei kannata yhdistää pyöreäkärkistä sämpylätyylistä ballerinaa tai tukevan muotoista avokasta. Jos jaksaa kävellä korkeilla kannoilla, paras valinta on siro avokas, kuten kollaasissa. Meille matalien kenkien ystäville hyvä valinta on siro, moderni ballerina, loaferi tai kevytlinjainen puolikorkea avokas. Myös tietynlaiset nilkkurit sopivat vajaamittaisiin lahkeisiin, mutta mieluusti sellaiset, joissa on korkoa. Kenkävalinnassa siis avainasia on sirous.
Voisitko sinä valita työasuusi vajaamittaisen lahkeenpituuden?
Olen muuten kommentoinut housuista myös uusimmassa Ellessä. Siellä on juttua työpukeutumisesta ja minua on kuultu aiheesta 🙂

The perfect black pant now is straight legged with moderately cropped length. With these pants shoes must be delicate, like the classic Jimmy Choo pump in the picture. 

I am also talking about black pants in the latest issue of Elle magazine.

PS. Löysin tänään täydellisimmän valkoisen t-paidan ikinä! Kerron siitä seuraavaksi.

4 Comments

 1. Mulla on ollut nyt töissä varmaan jo yli vuoden vajaamittaiset housunpuntit, paitsi silloin, kun yllä on sortsit, mekko tai hame. Jotenkin ne vajaat lahkeet tekevät asusta keveän.

  Paras kenkäyhdistelmä tällöin on kieltämättä avokas, ja tuo mustien kapeiden housujen ja klassisten mustien avokkaiden yhdistelmä on paitsi kaunis myös tyylikäs. Olen toki käyttänyt muitakin kenkiä vajaiden punttien kanssa, mutta tavoitteena on, että paljasta nilkkaa tai hauskat nilkkasukat vilkkuvat lahkeen ja kengän välistä. Hauskat sukat eivät muuten tarkoita välttämättä jotain kirkuvan väristä tai kuosista sukkaa, vaan esimerkiksi viininpunaisia pitsi- tai glittersukkia. Näyttää hyvältä, väitän.

 2. Tykkaan tosi paljon ja olen nyt kesalla ja syksylla paljon kayttanytkin tata housumallia. Nain pitkalle ei ole vaikeaa loytaa maltillisesti vajaamittaista lahjetta kun ne on sita melkein kaikki 😉 No ei sentaan, on se aika tarkkaa etta lahje on juuri oikean vajaamittainen! Ainoa mika mietityttaa on etta miten naita voisi kayttaa syksymmalla, meneeko nilkkureitten kanssa, vai toimiiko se. Leveamman lyhkasen lahkeen alle voi ehka pukea saapikkaan, mutta mites kapeammat. Ehka jaavat minulta kayttamatta talvella..

 3. Anne

  Meille lyhyille nuo vajaat puntit sopii minusta oikein hyvin, vaikka joku kehottaisikin "pidentämään jalkoja" pitkin puntein ja koroin. Mutta jotenkin mittasuhteisiin vajaamittainen housumalli sopii erityisen hyvin.

  Oon niin huono räväyttämään sukilla, katos kun tiedät miten varovainen oon näyttävien asusteiden kanssa, vaikka ne oliskin vaan nilkoissa 🙂 Mulle tulee liian taiteellinen kuvismaikkaolo. Muilla se ei musta näytä samalta kun itsellä.

 4. Anne

  Hahaa, sulle on luonnostaan housuissa täydellinen mitta 🙂 toisin on mulla pätkällä, aina täytyy korjailla lahjetta. Mun mielestä vajaa mitta menee hyvin etenkin korollisiin nilkkureihin, saappaiden kanssa en oikein itse tykkää kuin kapeista farkuista, paitsi suoravartisten korkeiden saappaiden kanssa myös hameista. Mutta olenkin aika "rajoittunut" joidenkin juttujen suhteen, siis itselleni, muilla on eri asia :))