Tänään päätin syksyisen sään innoittamana tutkiskella mitä syksyyn sopivia kenkiä mahdoinkaan omistaa. Pitkän ja ihanan kesän jälkeen on melkein unohtanut nilkkurit ja tukevat kävelykengät. Olen ollut aika kätevä, syyskengät löytyivät työpaikan pukuhuoneesta. Eivätpä ole vieneet kesällä tilaa kotona.

Olen panostanut aikanani laadukkaisiin kenkiin ja nyt niistä riittää iloa tulevaankin syksyyn. Inventaarion ja pienen puhdistuksen tehtyäni, huomaan etten tarvitse uusia kenkiä. Mikä ei tietysti liity ollenkaan siihen, että haluaisinko uusia kenkiä. Yleensä hankin yhdet tai kahdet uudet kengät / sesonki.

Kenkien kunto on aika lailla riippuvainen laadusta, huomaan kalliimpien kenkien kaipaavan pelkkää hoitoainetta, kun taas kohtuuhintaiset nahkakengät on parasta viedä suutarille hoitoon. Voisin yrittää itse huolehtia vähän tarkemmin kengistäni. En säilytä niitä laatikoissa tai dustbageissa. Ainakin harvemmin käytettävät avokkaat ja muut sisäkengät olisi hyvä säilöä kangaspusseihin.

Suojaan kengät sisältä käyttämällä aina pohjallisia. Suosikkejani ovat froteepohjalliset, mielellään mustat, ne säilyvät siistin näköisenä pidempään kuin valkoiset.  Tänään ostin bambukuitupohjalliset, joiden alusta on tuollaista kuitumaista bambua ja päällipuoli mustaa froteeta.

Millainen kenkäihminen sinä olet? Panostatko pitkäikäisiin kenkiin, vai tykkäätkö ostaa useammin erilaisia kenkiä?

I made an inventory of my shoe collection for fall. It seems that I don’t need any new shoes, but on the other hand I always want something new. Typically I tend to buy 1 or 2 new pairs of shoes per season.

16 Comments

 1. Jaahas näyttäisi siltä, että voisin mielellään omistaa kenkäkaappisi! Järkkäilen meille töihin kirppistä viikon päähän ja kenkäkaappi on vielä inventoimatta. Kengät on mulle yleensä semmoisia joista en luovu. Panostan ehdottomasti laadukkaisiin ja pitkäikäisiin kenkiin ja huollan niitä hyvin. Nyt on tosin menossa niin kokonaisvaltainen inventaario, että aion todennäköisesti myydä myös kaikkien aikojen lempinilkkurini, jotka ovat palvelleet vuosia, mutta edelleen täysin uutukaisen näköiset hyvän huollon ja laadun ansiosta. Haaveissa olisi Chloelta paritkin nilkkurit, mutta jos nyt alkajaisiksi sijoittaisi yksiin 😀 Vähemmän on enemmän, siinä kyllä vallitseva teema tällä hetkellä. Käyttämättömänä olleet yksilöt saavat luvan väistyä uusien luottokenkien tilalta!

 2. Eh, panostan pitkäikäisiin kenkiin ja ostan niitä usein 🙂 Arvata siis voi missä jamassa kaapit alkaa olla… Säilytän kengät laatikoissa, ja nyt tuolla on aamun jäljiltä parissa huoneessa pienoinen mylläkkä. Etsin aamulla yhtiä just oikean värisiä Unisan nahkatennareita töihin mukaan kun kurvasin sieltä suoraan (kävellen) urheiluhierojalle. Kyllä kannatti, tossut oli just sävy sävyyn hierojan uusien itämaisten mattojen kanssa! Ei meinannut hierojakaan uskoa kun kerroin kenkien olevan 13v. vanhat!!

 3. I was just shoe shopping today as a matter of fact! I am now looking for shoes that don't kill my feet, so that means lower heels and better quality. I don't last very long in heels taller than 2 inches anymore (due to my age maybe?). It is so difficult trying to find a good looking shoe that is also comfortable at the right price point. Yesterday my feet kept coming out of my 2 inch pumps whenever I took a step!

 4. Kivat nilkkurit!

  Ostan suunnilleen kolme paria kenkiä per kausi. Tänä syksynä yhdet korkeakorkoisemmat L' autre chosen avokkaat jotka sopivat aika hyvin melkein mihin tilanteeseen tahansa, Acnen star-nilkkurit ja Eccon mustat mokkaloaferit. Minulle tosi tärkeää on kenkien mukavuus sillä omaan armottomat liikavarpaat.

 5. Panostan pitkäikäisiin kenkiin, yhdet Chanelin korkkarit, joita käytän aika harvoin, ovat 12 v vanhat. Jotenkin ihanat nuo vanhat Pradan loaferisi! Olen saanut kenkähulluuden aisoihin niin, että ostan vain 3-4 kengät vuodessa, yleensä matkoilta. Tulevalla Nyc:n matkalla korjataan taas yksi puute :). mrsMK

 6. Anne

  Voi, toisen kengät näyttää aina niin hyviltä 🙂 Olen kyllä itse aika tyytyväinen myöskin omiini, mutta tietysti vähän kyllästyttää ja siihen auttaa aina jos hankkii yhdenkin uuden kenkäparin. Ja joskus on hyvä siivota, myydä sellaiset ihanatkin yksilöt, joille ei enää riitä oma käyttöaika. Mullakin olisi vielä muutama pari, joista pitäisi päästä eroon. Mm yhdet Chloen matalat nilkkurit 🙂

 7. Anne

  Ah, kunpa saisinkin pakattua kengät aina käytön jälkeen laatikkoon, mut ei ne lojuu yleensä työpaikan kaapin alla epämääräisessä kasassa, hui…

  Juu, laadukkaat kengät kestävät sekä kuntonsa, että muotoilunsa puolesta hyvin aikaa. Hauska tuo mattojuttu 🙂

 8. Anne

  You know, I prefer also low heels, but I have few pairs with heels to wear when I dont have to walk very long. 🙂 I wonder why it is so difficult to design higer heels with comfortable shape.

 9. Anne

  Mullakin on liikavarpaat, valitettavasti, etenkin oikeassa jalassa aika paha. Olen joutunut haikein mielin jättämään kauppaan monta ihanaa kenkäparia. Jos painaa ikävästi heti ostettaessa, on kenkä pakko jättää hankkimatta, se ei tule muuttumaan mukavaksi muodoltaan myöhemminkään.

  Vitsit että tykkään niistä Acnen stareista!

 10. Anne

  Pitkäikäiset laatukengät ovat kyllä lemppareitani. Nuo loaferini eivät ole Pradan, vaan Nilsonista hankitut jotkut italialaiset. Ihan hyvät, mutteivät ihan Pradan laatua 🙂 Mulla on yhdet tosi vanhat Pradan loaferityyppiset kengät, mut ne on jo oikeasti vähän out malliltaan.

 11. Nyt alkoi kiinnostamaan! Surffasin eilen illalla varmaan kaksi tuntia netissä haaveillessani Chloen kengistä! Kahdet matalat nilkkurit aiheuttavat sydämentykytyksiä: ne klassiset missä on soljet sivuilla sekä Susannat! Lisäksi haaveilen korkeakorkoisista jodhpur-tyylisistä ja ne ehkä saatan hankkiakin. Mutta minkäs kokoinen jalka sulla on?

 12. Anne

  Nuo molemmat mainitsemasi mallit ovat aivan mielettömiä. Mun chloen matalat on parisen vuotta sitten ostettu ja vaikka tykkään niistä hirmusti, ei vaan ole tullut tarpeeksi käyttöä, koska kengän malli ei istu kärjistä tarpeeksi hyvin varpaisiini. Koko on 37. Jos mun jalkoihin vaan ikinä passaisi, halusiain nimenomaan jodphur-tyyppiset korkeat saapikkaat, mut ripakintuissa näytän vaan säälittävältä jos laitan jalkaan suoravartiset saappaat.

  tässä linkki niihin mun mataliin Chloeihin

  http://muotimielessa.blogspot.fi/2011/01/chloe-nilkkurit.html

 13. Ei vitsi! Mä muistan kun sä olet ostanut noi! Noi on täydelliset! Mutta voi miten surullista, mun koko on kaksi numeroa liian iso! Muuten olisin tarjonnut heille rakastavan uuden kodin!

  Mäkin vielä pähkin kyllä niitä jodhpur-tyylisiä saapikkaita. Toinen vaihtoehto olisi Acnen Cypressit, ne olisi varmuudella hyvät, aavistuksen matalampi korko ja vähän korokepohjaa ja lisäksi mulla on myös ripakintut, siksi Cypressin varsi olisi hyvä. Toisaalta en usko, että ne Chloenkaan varret mitään hölskyvää sorttia ovat. Täytyy vielä tunnustella asiaa 🙂

 14. Anne

  Cypressit on aivan ihanat, jotenkin tosi klassinen ja hienostunut muotoilu. Nilkkurinen varsi on aina armollinen kaikille kintuille. Mut onhan varsisaappaat upeat jos ne istuu jalkoihin. Ja siis nimenomaan suoravartiset, ei sellaiset pohkeiden muotoa nuolevat mallit, niistä en oikein innostu 🙂 Just sellaiset 70-lukulaiset korkosaapikkaat, oikean pituisen hameen kanssa -ah. Niin ja höh, harmi kun sun jalka liian iso, noi on ihanat nilkkurit.

 15. Minäkin pyrin satsaamaan laatuun etenkin talvikengissä ja ostan mieluummin harvemmin kuin huonoa ja hajoavaa. Totesin myös syyskentilannetta tutkaillessan, että en tarvitse välttämättä uusia kenkiä. Tosin ehkä vähän houkuttaisi nuo mainitsemasi nilkkurit. Saanko kysyä, millaista hintaa haluaisit nilkkureista? =) Lisäksi tiedustelen, että mistähän olet ostanut tuollaisia pohjallisia, sillä itse olen jotenkin onnistunut löytämään sellaisia liian hiostavia versioita.

 16. Anne

  Laatuun satsaaminen kyllä kannattaa. Silloin on yleensä niin upeat kengät kysessä, ettei ulkonäköönkään kyllästy 🙂

  Ajattelin satasen verran noista nilkkureista, niitä ei ole monia kertoja käytetty. Jos kiinnostuit niin meilaa.

  Ostin pohjalliset sokokselta.