Tjaahas, enenevässä määrin pimenevä syystunnelma on saapunut. Se tarkoittaa pihalyhtyjen sytyttelemistä, takkatulta ja aterioiden nauttimista kynttilän valossa.

Arkinen iltaruoka syötiin tänään keittiön ”saarekkeella”. Varsinainen ruokapöytämme on puupintainen ja olen jotenkin kyllästynyt kattamaan aina sille. Pidän niin paljon valkoisesta pöytäpinnasta, että olen alkanut siirtää syömistä myös keittiön puolelle. Tuo saarekkeemme on tällä hetkellä väliaikainen – se on rakennettu Metro-metallikärrystä ja Ikean valkoisesta pöytälevystä. Kekkasin kerran kokeilla kärryn päälle varastosta löytynyttä pöytälevyä, näin saatoin sovitella minkä kokoisen saarekkeen keittiöömme voisi oikeasti laittaa. Nyt levy on jäänyt pysyvästi paikalleen, olemme niin tottuneita tuohon kätevään lisätasoon. Onneksi tämä kyhäelmä on kutakuinkin saman korkuinen kun keittiötasot, näin se näyttää melkein ajatellulta ratkaisulta.

Hyvä vinkki huonekalujen mittojen miettimiseen on jonkin samankokoisen elementin käyttö. Esimerkiksi sohvapöydän kokoa voi testailla samaan kokoon taiteltujen pahvilaatikoiden avulla jne. Mittasuhteet on aina helpompi hahmottaa konkreettisen esineen avulla. Myös maton koon voi testailla teippaamalla lattiaan kehän maalarinteipillä, tai asettamalla sanomalehtiä koon hahmottamiseksi.

Tänään tein näköjään vähän ”tikusta asiaa” 🙂 Josta tulikin mieleeni, miten hienosti takka syttyy pilkepuiden avulla. Isäntä oli pilkkonut haloista korillisen pilkkeitä, ne näyttävät aika näteiltä takan vierustalla valkoisessa metallipöntössä. Kauneutta arjessa. Muistakaa huomata sitä.

9 Comments

 1. Tykkään myös kattaa arkiruoan valkoiselle saarekkeelle. Se on huolettoman raikas ja selkeä.

 2. EI VOI OLLA TOTTA!
  SIIS TUO KATTAUS ON OIKEIN BLOGGAUKSEN AIHE!!!!!
  AJATTELEMISEN AIHETTA……………………………………………….

 3. Rakastan tuollaisia pelkistetyn kauniita kattauksia. Olisi kiva tietää mitä ovat nuo tuikkualustat, varmaan Koodista? -L

 4. Anne

  Arki-iltana sitä vaan kattaa nopsaan, on sentään vähän panostettu juomalaseihin 🙂 Nuo värikkäät keraamiset tuikkukuppelot ovat lähes kymmenisen vuotta vanhat, olivat silloin Iittalalla tuotannossa.

 5. Mua sen sijaan huvittaa blogeissa opastava sävy; uskoisin kunkin aihepiirin blogien lukijoiden olevan sen verran samanhenkisessä ajatusmaailmassa, että opastavassa sävyssä kerrottu vinkki voi helposti olla tuttua kauraa lukijakunnallensa.
  Sen sijaan ymmärrän kyllä laittaa tämänkin postauksen lopussa olevan käskevän oloisen "muistutuksen" sen piikkiin, että yleisesti tekstin tekijän ajatushan on lukijalle vieras, eikä varsinkaan muutamasta sanasta välttämättä välity lukijalle tarkoituksensa mukaisena 😉

 6. Yksinkertaisen kaunis, rauhallisen tunnelman kattaus. Postaisitko muuten taas joskus kokkaamienne ruokien reseptejä?

 7. Anne

  Kiitos kivasta kommentista 🙂
  Juu, lupaan skarpata. Tuona iltana syötiin pulled porkkia, nam.