Kävin tänään pitkästä aikaa kampaajalla. Olin tietoisesti pantannut käyntiä, halusin antaa oman värini kasvaa niin pitkälle, että latvoja pätkäisemällä väristä saa tasaisen pelkkien raitojen avulla. Nyt hiusvärini alkaa olla sitä mitä olen havitellut pitkän aikaa. Oma luonnollinen hiusväri, jota on kevennetty ohuilla vaaleilla raidoilla.

Tällä kertaa kävin Koodin naapurustossa sijaitsevassa Atelje-kampaamossa, hiukseni värjäsi ja leikkasi Sari. Hänen pitkä kokemuksensa kyllä näkyy hienosti ja hillitysti laitetuissa raidoissa sekä taitavasti muotoillussa pehmeässä leikkauksessa. Latvoja lyhennettiin noin 10 cm, jotta vaaleat päät saatiin vihdoin pois. Muuten malli pysyi pitkälti samana, vain reilumpi kevennys latvoihin. Yleensä minulla tuppaa tulemaan latvoista kuohkea ja päältä lättänä kampaus, joten pyysin Saria ohentamaan latvoja, jotta hiukset eivät olisi niin pyramidin malliset 🙂

Kampaamossa istuskellessa voi ihailla vaihtuvaa taidenäyttelyä, tietysti sen lisäksi juodaan kuppi teetä ja selaillaan lehtiä (tai puhelinta). Kiitos Tomille tilannekuvista, hän kävi ystävällisesti nappaisemassa niitä työpäivänsä lomassa!

 (neuletakki vanha Gaudetesta / t-paita H&M / farkut Current Elliott / loaferit Nilson)

Lopputulos näkyy asukuvassa, kampaus ei ole juurikaan muuttunut, mutta silti pidän siitä kovasti. Asuna ikivanha merinovillatakki, jonka olen aikanaan löytänyt Gaudeten aletangosta. Alla äskettäin hehkuttamani täydellinen t-paita (jonka alle häveliäänä olen pukenut topin) ja jalassa revityt farkkuni, jotka kuitenkin tuunautin paikkauttamalla reiät.

Mitä mieltä te olette yleisesti luonnollisen sävyisistä hiuksista?

I went to hairdressers today. I got highlights and a cut – not a big change but I like the natural look. Wish that this helps me to avoid the everyday ponytail which has become my basic hairdo over the years.

34 Comments

 1. Ihanat hiukset! Oikein hyvä väri ja comfy asu! RiittaK-V

 2. Meilläpäs on tosi saman väriset hiukset. Sulla vielä oikein onnistuneesti muotoiltuina muhkeiksi päältä.:) Tosi kaunis kampaamo muuten!

  Mulla on vähän kauemmin viime värjäilykerroista, mutta silloin sitä vaalennusta olikin ja rutkasti (violetti tai sininen ois olleet ne seuraavat väriasteet). Pikkuhiljaa se on kasvanut pois ja nyt mulla on vakaa aikomus olla värjäämättä tukkaani ever again. Oma sävy on yllättänyt iloisesti, pelättyä maantienharmaata ei ole näkynyt, vaan tällainen vaaleahko, jotenkin luonnostaan vielä raidoittuvakin (jep) väri. Ja hiukset kiittää paremmalla kunnollaan, on ne aikamoisia myrkkyjä, vaalennusaineet varsinkin. Alun perin tukan hapertuminen oli syynä värilakkoon, mutta sittemmin luonnollisuus on alkanut miellyttää muutenkin. 🙂

  Hanna

 3. Taidan mennä siun kuvan kanssa seuraavan kerran kampaajalle 😉 tekisi mieli pätkäistä tätä ylipitkää polkkaa vielä jonkin verran lyhyemmäksi. Mie oon nyt vuoden päivät kasvattanu omaa väriä ja tykkään tästä kovasti! Olen paljon tummempitukkaisempi kuin kuvittelin eikä iho näytä kalpealle tämän luonnollisen värisen hiuksen kanssa.

 4. Tosi freesit hiukset tuli! 🙂 Itsekin laitan aina vain vaaleita raitoja, en tykkää ihan tasavärisistä hiuksista. Pelkrät raidat on niin luonnolliset.

 5. Hyvä väri ja leikkaus! Tämä sävy tuo paremmin esiin silmäsi, niiden sävy oikein nousee esiin, pääsevät jotenkin paremmin oikeuksiinsa.

 6. Hyvältä näyttää! Ja sekin ettei ole polvet ihan auki. 😉

 7. Todella kaunis leikkaus ja väri. Sopii sinulle hyvin. Ja asukin on ihanan yksinkertainen, tykkään.

 8. Tosi hyvä kokonaisuus, niin hiukset kuin asukin, sopii sinulle hyvin!
  -Marika

 9. Ihana ihana tukka! Ihan täydellinen pituus, malli ja väri sulle. Kaunis Anne kivassa asussa.

  Kannatan ehdottomasti luonnollisuutta hiuksissa. Ennen värjäsin koko tukan tasaisin väliajoin, mutta sitten päätin, että nyt riittää. Koko ajan sai ahdistua juurikasvusta ja maksaa maltaita värjäyksestä. Nykyään viihdyn mainiosti oman värin kanssa, joka on sekoitus ruskeaa, maantienharmaata, pientä punapigmenttiä ja kesäauringon aikaansaamaa vaaleutta. Jos jollain värjäisin, niin juurikin raidoilla. Nykyään olen sinut myös luonnonkiharuuden kanssa. Aina ei tarvitse olla hampaat irvessä suoristamassa tukkaa. Ihanan huoleton trendi tämä luonnollisuus. 🙂

 10. Olen kasvattanut hiuksiini oman värin. Vaalea väri on tummunut vuosien mittaan ja nyt on joukkoon tullut harmaita raitoja. Tytär sanoi kesällä, että sulla on kivat raidat hiuksissa – tämä lienee todiste siitä, että oma värini on hyvä.

 11. Oi kun kiva pituus hiuksissa! Sari on kyl hyvä, hän oli joskus vuosia, vuosia sitten mun vakkarikampaaja.

 12. Ollaan hiusasioissakin samoilla linjoilla. Täydellinen frisyyri ja taas kerran kiva asu! MrsMK

 13. Anne

  Tällainen puolivaalea sävy on varmasti aika yleinen suomalaisilla. Usein vaan hiuksia värjätään niin usein, ettei omaa väriä edes kunnolla tiedä. Niin oli myös itselläni, olin luullut hiuksiani paljon tummemmiksi, sillä vaaleassa juurikasvu näyttää aina paljon tummemmalta, kuin hiukset oikeasti ovatkaan.

  Itse olen tosi tyytyväinen, että olen malttanut olla sen kauhean välivaiheen, jolloin pehkon väri on ihan katastrofi. Nyt oli kuitenkin paljon parempi saada väri hyväksi kun värjäämätöntä osuutta oli niin paljon. Nuorille sopii voimakkaammatkin värjäykset, mutta pidän aikuisella aika luonnollisista sävytyksistä.

 14. Anne

  Hehee, no tuo on jo iso kunnia, jos mun kuvasta olisi hiusmalliksi 🙂 Tosin Sarin tekemä leikkaus on hyvä, se miten latvat laskeutuvat nyt, jes! Yleensä luonto on hoitanut niin, että oma väri sopii ihon sävyyn, näin ainakin uskoisin.

 15. Anne

  Kiitos Sanna 🙂 Joo raidat on vaan värin keventämistä. Mulla näitä on tosi hillitysti ja kun Sari vielä laittoi ne tarkasti, ei niitä melkein tajua ollenkaan.

 16. Anne

  Kiitti 🙂 Muuten oon huomannut, että mun silmät näyttää kuvissa paljon sinisemmiltä kuin luonnossa, hyvä juttu siis, heh.

 17. Anne

  Kiitos 🙂 Juup, nyt farkkuja voi taas käyttää ympäri vuoden.

 18. Anne

  Kiitos Sara 🙂 Kyllä se vaan niin on, että tämä vähän lyhyempi malli on mulle paras. Ja joo, simppeli asu on myös mieluinen.

 19. Anne

  Voi kiitos Laura 🙂

  On kyllä niin paljon helpompaa kun hiusten pohjana on oma väri. Kauhulla muistelen sitä tiivistä juurikasvurumbaa aikanaan, ei kyllä ole ikävä. Sulla on muuten ihana värisävy hiuksissa, olenkin sitä ihaillut! Ja mä myös pidän luonnonlaineista, itselläkin on välillä vähän kiharuuteen taipuva pehko, tykkään siitä enemmän kuin piikkisuorasta. Suoristusraudallakin taivutan aina vähän latvoja johonkin suuntaan.

  Luonnollisuus on ihan mahtava trendi!

 20. Anne

  Juu Sari on kyllä taitava, niin on myös Grooven Hanna jolla kävin edellisellä kertaa.

 21. Anne

  Kiva kiva 🙂 Luonnollinen meininki rules, sekä vaatteissa, hiuksissa että meikeissä 🙂

 22. Todella hyvännäköiset hiukset!!! Tiedätkö, tykkään tästä sun blogista ihan hurjasti. Huomaa, että postausten takana on aikuinen ja kypsä nainen (ymmärrät varmasti mitä ajan takaa), blogisi tunnelma on jotenkin seesteinen, rauhallinen, tyylikäs, mukava, kotoisa… ja paljon muuta. Viihdyn todella tämän parissa 🙂

  -H

 23. Anne

  Oi että, kiitos aivan ihanasta kommentista <3 sanat lämmittivät sydäntä! Juurikin toivon blogistani välittyvän kuvailemasi tunnelman.

 24. Hei ihana sun uusi tukka ja luonnollinen väri,pitäs itsekin palata omaan väriin ja raitoihin,kun mulla vielä psoriasis päänahassa olis hellävarasempi raidat,

 25. Anne

  Kiitos muru 🙂 sulla on kyllä kaunis hiusväri nytkin. Mutta tietty päänahalle on hellempää kun siihen ei kosketa värjäysaineilla. Sari teki mun raidat niin, ettei aine koskenut päänahkaa, hän sanoi että se on aina tavoite.