Sain kolmelta upealta bloggaajalta haasteen, jossa tulee kuvailla omaa kotiaan kolmella sanalla. Haasteeni tulivat itse haasteen luojalta Valentine’s afternoonilta, Inspired by Love:n Sannalta ja Modernisti Kodikkaan Kertulta.

Olipas oikeastaan vähän hankalaa miettiä noita kolmea kotiamme kuvaavaa sanaa. Ensin tuli mieleen tietysti kaikki perinteiset ja niistä tärkeimpänä ajaton. Mutta yritin keksiä sanoja vielä vähän henkilökohtaisemmasta näkökulmasta.

Rento

Kotimme sisustus on hiljalleen rakentunut ja rakentuu jatkuvasti. En ole sisustanut tätä mitenkään harkitusti, vaan mukaan on vuosien varrella tullut erilaisia huonekaluja, valaisimia ja esineitä joista pidämme. Kun on löytänyt oman sisustustyylinsä, ei tarvitse enää kokeilla äärilaitoja – romanttista, supermodernia tms. Voi rauhassa valita elementtejä, joissa puhuttelee itselle tärkeät asiat, kuten hyvä muotoilu, mukavuus, aidot materiaalit ja kestävyys/helppohoitoisuus.

Henkilökohtaisesti en välitä ylellisyyden tavoittelusta, kimalluksesta, kiillosta tai luksuksesta. Parasta kotona on pehmeys – henki joka syntyy siellä elämisestä joka hetki. Sohvat ja tuolit joissa on mukava makoilla tai istua, sänky jossa on kuohkea raikas petaus, tarpeeksi suuri pöytä, jonka äärellä voi tehdä erilaisia askareita.

Heleä

Vaikka kuinka rakastan tummia savuisia värejä ja upeita kontrasteja, huomaan aina kallistuvani itselle valkoiseen ja vaaleisiin sävyihin. Ihan kokovalkoista kotia en kaipaa, sillä pidän erilaisten sävyjen tuomista  muutoksista tiloihin. Olen myös aina pitänyt erilaisista puupinnoista, erityisesti vaalean sävyisistä. Nämä mieltymykset ovat olleet minulla ja kotonani aina, muodin heilahduksista riippumatta.

Pellavan fiilis ja sävyt istuvat hyvin sekä rentoon että heleään adjektiiviin. Makuuhuoneessakin tunnelma on yksinkertaisen selkeä, silti tila on mielestäni kutsuva.

Vuosien varrella kerääntyneitä esineitä on koottu makuuhuoneeseen rykelmäksi, sitä voi ihailla sängyssä makoillen. Tauluhyllyn esillepanoa muuttelemalla ja lipaston asetelmaa muuttamalla saa luotua vaihtelua sisustukseen.

Kotoa löytyy lähes aina leikkokukkia. Lähikaupan neilikat on katkaistu ja aseteltu tiiviiksi pallomaiseksi rykelmäksi kirppikseltä löydettyyn maljakkoon. Näin pidän neilikoista eniten.

Kompromissi

Kotimme sisustus on osaltaan myös kompromissi. Tämä on ensimmäinen koti, johon en ole itse saanut valita pintamateriaaleja ja kiintokalusteita. Teimme joitakin muutoksia taloon muutettaessa, mutta iso osa kiinteistä ratkaisuista oli valmiina. Nyt niiden kanssa eletään, ainakin toistaiseksi. Osan kanssa elo sujuu sujuvasti, osa jutuista saisi vaihtua minun puolestani hetimiten. Edetään nyt kuitenkin maltilla, sillä uuteen omakotitaloon muutettaessa on paljon asioita, jotka ovat menneet vaikkapa väliovien vaihdon tai keittiön uusimisen edelle.

Kaiken kaikkiaan viihdymme kotona oikein hyvin, se on unelmien täyttymys, vaikkei ehkä visuaalisesti. Saan sisustaa töissä ihan tarpeeksi, joten kotona en jaksa olla aina niin innokas sen suhteen. Sitäpaitsi, näin minä viihdyn parhaiten ja se on tietysti pääasia.

Lopuksi vielä heitän saman haasteen näille kolmelle kauniit kodit omaavalle bloggarille:

16 Comments

 1. Hei Anne! Kiva nähdä aina kuvia teidän olohuoneesta. Alussa sain sen kuvan, että olohuone olisi saman mallinen kuin meillä, mutta oon nyt huomannut, että mittasuhteet ja muutenkin onkin vähän erilaiset. Joka tapauksessa olen kokenut oman olohuoneen sisustuksen vähän haasteelliseksi, ja toivoisin että saisin täältäkin vähän vinkkiä… Voisitko jossain vaiheessa laittaa vähän laajempaa kuvaa olkkarista/ruokailutilasta. t. MiraX

 2. Mahtavat sanat Anne! Ulkopuolisin silmin kotinne ei tosin näytä kompromissiltä, vaikka uskon että jokaisen koti tavalla tai toisella sitä vähän on. Sinulla on sellainen tyylisilmä, johon on helppo luottaa.

  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa! Pian nähdäänkin 🙂

 3. Olitpa löytänyt kuvaavat sanat! 🙂 Tuo oli hyvä mitä sanoit valinnoista ja oman tyylin löytymisestä, eli ei tarvitse kokeilla mitään ääripäitä enää. Muhunkaan ei vetoa nyt paljon pinnalla oleva kiilto ja klitteri vaan enemmän nuo maanläheisemmät jutut. Itse olen kokenut sen erittäin romanttisen sisustuksen vaiheen (äärimodernia en puolestani koskaan) talonpoikaishuonekaluineen ja kristallikruunuineen, mutta nyt selkeästi tämän kodin kohdalla on tyyli alkanut jo löytyä.. eli ajaton, moderni, mutta sopivan romanttinen 😉 Tuo tietty "pehmeys" eli hieman pastilli-sävyjä ja kulunutta pintaa, ei varmasti lähde pois koskaan, en itse voisi asua pelkässä musta-valko-harmaassa kodissa, vaikka niitäkin sävyjä meiltä löytyy paljon. Heleä oli hyvä nimi kuvaamaan juuri tuota teidän kodin raikkautta ja sitä tiettyä.. well ah, u know! 😉

 4. Minäkin muuttaisin teille heti, aivan ihana koti! Ja varmasti paljon paljon vähemmän kompromissi kuin monella muulla wannabe-sisustajalla 😉 Minua kiinnostaisi nähdä millaiset teidän pesutilat ovat, vai oletko tehnyt niistä jo joskus juttua?

 5. Kiitos kun toteutit tämän, Anne. Oli kiva lukea luonnehdintasi kauniista kodistanne! Kyllä sen näkee että olet sisustaja ja sinulla on silmää, vaikket tarkoituksella tuokaan "töitä kotiin". Tunnelmat näyttävät pehmoisilta ja kauniilta. Kodissa onkin ehdottomasti kaikkein tärkeintä se että asukkaat itse viihtyvät ja että siellä on hyvä elää.

 6. Tykkään tosi paljon asenteestasi. Aikuisen naisen puhetta 🙂 Mielestäni tuot sisustuksen ammattilaisena oikeanlaista realiteettia esiin meille kaikille. Kaikkea ei tarvitse tässä elämässä saada heti, eikä myöskään laittaa harkitsematta uusiksi. Asioita on hyvä makustella rauhassa ja etsiä omalle perheelle luontevin tapa elää ja asua ja tehdä päätöksiä tärkeysjärjestyksistä.

  Minua kyllä silti kiinnostaa, että minkälainen on unelmiesi keittiö ihan ylipäätään? Olis kiva, kun tekisit postauksen siitä… No on mulla omakin lehmä ojassa, kun alamme rakentamaan ensi vuonna 😉 Teillä on kaunis eteerisen harmoninen koti.

 7. Anne

  No voi, kiva jos tykkäät nähdä kuvia meidän olkkarista, musta kun tuntuu että kuvailen sitä vähän liikaakin 🙂
  Voisin yrittää jossain vaiheessa tehdä kattavamman olkkaripostauksen, jossa on pohjapiirros, siitä näkisit mittasuhteita ja kalusteiden sijoittelua.

  Muutenhan aina voit kysellä neuvoja vaikka sähköpostilla 🙂

 8. Anne

  Kiitti Sanna 🙂 Joo, oman tyylin löytäminen helpottaa hirmusti asioita, ei tule enää oikeastaan ollenkaan hutihankintoja, tai turhia hankintoja. Olen ihan hirmuisesti vastaan kaikkea tekohienoa, heh. Kiiltävistä pinnoista en ole ikinä hirveästi innostunut, Muurameakin olen lähes aina myynyt vain mattapintaisena, jos joku olisi halunnut kiiltävää, olen käännyttänyt pään useinmiten. Oho, kauppiaalle pienemmät tulot toki, mutta minusta ajattomampi ja kestävämpi valinta asiakkaalle. Parempi niin 🙂

 9. Anne

  Voi että, kiitos kovasti sanoista 🙂 Olen esitellyt meidän kylppäreitä blogissa. Isosta kylppäristä olen kesällä tehnyt oikein postauksen. Löytyy kaivelemalla tuolta oma koti-tageista. Mutta vosin kuvailla lisääkin, valo vaan on nyt niin hankala pimeiden tilojen osalta.

 10. Anne

  Tämä oli kiva haaste 🙂 Kiteytit hyvin nuo tärkeimmät asiat kodista!

 11. Anne

  Oi että miten mahtava kuulla! Kiitos kovasti kivasta kommentista 🙂

  Vaikka kuinka pidän kauniista tavaroista ja visuaalisuudesta, eivät ne kuitenkaan näyttele pääosaa elämässäni. Jatkuva tavaran kanssa vehtailu ei kuulu kotielämääni, ehkä saan siitä tarpeekseeni työpäivinä.

  Ja nimenomaan, kotia ei tulisi sisustaa hätäisesti kaikkihetimullenyt-periaatteella, etenkään jos ei ole ihan varma omasta tyylistä. Sitten huomataan jonkin ajan kuluttua, että halutaankin vaihtaa tyyliä ja taas mennään toiseen suuntaan. Jos itse ei koe osaavansa hahmottaa omia mieltymyksiään, kannattaa kysellä apua ammattilaiselta. Meidän kuuluu osata tietää mitä asiakas haluaa – noin karrikoidusti sanoen.

  Pistänpä korvan taakse tuon keittiöpostausidean!

 12. Toivottavasti vielä huomaat tämän kommentin 🙂

  Mistä on tuo valkoinen lattiavalaisin sohvan vieressä? Se ei taida olla enää teillä käytössä. En ole ainakaan nähnyt viime postauksissa.

  Kivaa alkavaa pakkasviikkoa!

  Mia

 13. Anne

  Nämä kommentit tulee mulle aina meiliin, siksi onneksi näen vanhemmatkin 🙂 Valaisin on nyt varastossa, mutta aina välillä se pääsee käyttöön. Kyse on Luceplanin Costanza-valaisimesta. Meillä on niitä kolme, tuo jalkavalaisin ja kaksi pöytämallia. Ihana klassikko!

  Kivaa alkavaa viikkoa myös sinulle.