Sunnuntai-iltaa on ihanan rentouttava viettää kotipihalla, ulkotulen äärellä fiilistellen. Sytytimme alkuillasta nuotion tulipesään, istuskelimme lampaantaljalla verhoiluilla tuoleilla ja fiilistelimme kipristyvää ulkoilmaa. Ei tullut edes kylmä siinä tulen lämmittäessä. 

Sauna napsautettiin päälle ja haettiin lenkkimakkarat jääkaapista. Ennen saunaa paistettiin makkaraa, syötiin se ihan rennosti paperiin käärittynä ja sinapilla siveltynä. Valitettavasti makkaroista jäi kuva napsaisematta, niin oli jo nälkä tullut pihalla oleilun tuoksinassa.

Isäntä nautti lasillisen rommikolaa lämmikkeeksi. Olisi pitänyt keittää teetä tai kaakaota, mutta ensi kerralla sitten jotain lämmintä juotavaa. Tästä tulipesästä tulee varmasti nautittua usein syksyn ja talven mittaan.

Kartellin muhkea ulkotuoli palvelee ympäri vuoden. Lampaantaljoja meiltä löytyy iso pino, etenkin talvisaikaan niitä on kiva sirotella sisälle ja ulos.

Saunareissulla testailtiin Lumenelta tulleen ylläripaketin antimia, kiitos vain kovasti näistä. Tupasvillaa sisältävät kuorintavoide, suihkugeeli ja vartalovoi on pakattu raikkaisiin simppeleihin pakkauksiin, siitä plussat.

Tuotteissa on miellyttävän raikas tuoksu, suorastaan houkutteleva. Ihastuin erityisesti kuorintavoiteeseen ja vartalovoihin. Ihosta tuli unelmaisen pehmeä ja rasvauksen jälkeen iho myös tuoksuu ihanalle. Suihkugeelikin on varmasti oiva, jos yleensä on tottunut käyttämään suihkugeelejä. Itse olen niiden suhteen erittäin kranttu, en pidä ollenkaan liian silikonimaisista ja huonosti huuhtoutuvista geeleistä. Tämä ei ollut kylläkään liian tahmainen, vaan geeli lähti hyvin pois huuhdeltaessa, eli ihan parhaimpia kokeilemiani edullisen hintaluokan suihkugeelejä. Olen kuitenkin vannoutunut hyvän palasaippuan ystävä, jota tämäkään suihkugeeli ei voita.

Onpas muikea olo nyt pyjamassa köllötellessä..

Miten teillä nautitaan pihasta syksyisin ja talvisin?

10 Comments

 1. Miten tunnelmallista! Onko tuollainen pihatuli helppokäyttöinen ja kuinka paljon se vie puuta?
  Meillä ei ole omaa pihaa, parveke kylläkin. Siellä ei enää kylmillä ilmoilla tule oleskeltua, lähinnä käytän sitä talvisin ruokien ja leivonnaisten pikajäähdytykseen 😉

 2. Heippa
  Minkä merkkinen tuo tulipata on ja mistähän se on hankittu, aivan ihana
  terv.sirpa

 3. Voi miten herkullinen tunnelma tässä postauksessa.
  Mahtava tuollainen tulipata, en ole ennen sellaisista kuullutkaan! Meidän uuden kodin parveketta ei ole lasitettu enkä ehtinyt hankkimaan sinne mitään ennen syksyn tuloa. Saa nähdä tuleeko parvekkeelle talvisin käyttöä vai jääkö se lumivuoren alle. Jotenkin haluaisin nähdä itseni sinne joulukuussa rommitotia nauttimassa.

 4. Anne

  Tuo tulipesä on tosi kätevä. Siihen vaan rakennetaan tuli kuin takkaankin. Vie saman verran varmaan puuta kuin takkakin, menekki riippuu vähän siitä kuinka kauan haluaa nuotiota pitää.

  Parvekekin on kiva, tietty sinne ei saa tulipesää. Tai saapas, nykyään on niitä biotakkoja, työkaverin partsilla on sellainen – ihan mahtava. Partsikin kannattaa vuorata taljoilla ja peitoilla ja lyhdyillä. Tulee varmasti oltua siellä enemmän. Ja jäähdytyspaikkana ihan mahtis 🙂

 5. Anne

  Kiitos 🙂 Juu, pihasta täytyy muistaa nauttia muulloinkin kuin kesällä. Muistaa vaan pukeutua oikein ja käyttää taloja ja vilttejä. Ihana tunnelmoida viileässä säässä.

 6. Anne

  Tulipesä on Weberin ja sitä myydään esim. Bauhausissa, K-raudassa, Plantagenissa, netraudassa… Suosittelen 🙂

 7. Anne

  Kiitos Alma 🙂 Oli kyllä virkistävän raikas ja tunnelmallinen saunailta. Ulkotulipesä on ihan mahtava, toivottavasti moni älyäisi miten hauska sellainen on. Sen avulla tosiaan pihasta saa irti läpi vuoden. Kesällä me loimutettiin lohta tuossa.

  Parveke on aina kieltämättä haasteellinen. Mut jos siitä rakentaa lämmintä pesää, ehkä se auttaa asiaa. Tai laittaa biotakan 🙂

 8. Ihan mielettömän ihana tunnelma teille. Tuo lampaantalja oikein kruunaa nuo bubbleclubit ja koko talven. Hei sulle ois haaste blogissani. Nähdään 1.11 gaalassa! 😉

 9. Anne

  Kiitos Sanna, pitää tosissaan nauttia tästä syksytunnelmasta!

  Kiitti haasteesta, menen heti kurkkaamaan 🙂

  Mut hei ihan superia nähdä pian!!