Rakastan neulepaitoja – pehmoisia, väljiä, lämpimiä…ja erityisen paljon valkoisia neulepaitoja. En tiedä kuinka monta erilaista valkoista neuletta olisi liikaa yhden naisen vaatekaapissa. Itse omistan muutaman, joista ehdoton lemppari on tämä Acnen pörröpaita.

Angorasekoitteiset neuleet ovat usein haasteellisia, niistä irtoaa nukkaa ja ne kutittavat. En tiedä onko tässä neuleessa nyt niin sanotusti hinta ja laatusuhde kohdallaan, sillä tämän kanssa ei ole ollut kumpaakaan ongelmaa.

Valkoinen neule sopii minusta kauniisti suomalaiseen ihon sävyyn. Villaa harvoin saa ihan kylmän valkoisena, joten useimmissa valkoisissa neuleissa on kaunis pehmeä valkoisen sävy. Ainakin omaan keltaiseen taittavaan ihonväriin se istuu tosi hyvin.

Erityisen hyvin raikkaan neuleen kanssa sopii kirkas tai tumma huulipuna ja kynsilakka. Tänään tuntui keskeneräiseltä, kun unohdin aamukiireessä korut ja kynsilakkakin uupuu sormista. Yksinkertainen neule olisi ollut vielä säväyttävämpi tummanpunaisin kynsin ja kultaisin sormuksin.

(neule Acne / farkut Current Elliott / nilkkurit Chloé)

Perusasuun tuo sentään nostetta korolliset nilkkurit. Mitäpä asua ei pelastettaisi upeilla kengillä. Kaulassa keikkui myös suurimman osan päivää harmaa kaulahuivi, sitten tuli kuuma ja unohdin kuvista koko huivin.

Eipä minua kuitenkaan mikään pysäytä haaveilemasta jo seuraavasta valkoisesta neuleesta. Se on  tämä villainen yksilö…

Tänään oli aika hektinen päivä töissä, pienen piristystauon tosin toi ihana kahvihetki suloistakin suloisemman Monan kanssa. Arvatkaa vaan lähdinkö jatkamaan töitä taas astetta suuremmalla energialatauksella sen jälkeen – neidon aurinkoisuus tarttuu muihinkin.


Eli aurinkoista mieltä kaikille tunnelmallisen pimeän keskelle!

How many white sweaters can one own. I say that my few is not enough it seems, as I find myself looking for the next one all the time. This Acne sweater is one of the perfect finds. Though it contains angora, it does not peel or itch.

”sisältää mainoslinkkejä”

6 Comments

 1. Kaunis neule, sinulle sopii todella hyvin valkoinen! Kävin tänään kokeilemassa kashmir-neuleita, siniseen vivahtavaa harmaata V-aukolla ei enää ollut minun koossani joten jäinn pähkäilemään valkoisen ja tummanviininpunaisen välillä. Taidanpa vielä käydä Acnen liikkeessä katsomassa! Olen muuten Acnen löytänyt ihan sinun ansiostasi:) Tänä syksynä vaatekaappiin merkiltä ovat päässeet kahdet farkut (siis todella hyvä istuvuus) ja yhdet nilkkurit joista on tullut lempparit:)

 2. Anne

  Voi miten kiva kuulla, että olet löytänyt blogini kautta Acnen. Heillä on kyllä todella kivoja juttuja, ihan perussellaisiakin niiden mielenkiintoisempien versioiden rinnalla. Farkuissa ja kengissä on kyllä eroja, itse olen tosiaan pitänyt kovasti Acnen versioista.

  Molemmat värit, valkoinen ja viininpunainen kuulostavat ihanilta – mutta jotenkin ihan hitusen enemmän kallistuisin valkoiseen, sen raikkauden puolesta. Mutta molempi olisi parempi 🙂

 3. Olen arastellut valkoisia neuleita ja oikeastaan neuleita ihan kokonaan. Työpaikan entisessä rakennuksessa oli huono ilmanvaihto (tai sitä ei ollut ollenkaan), joten neuleessa tuli aina liian kuuma. Kun muutimme nykyisiin, nykyaikaisiin ja huonekohtaisella lämmönsäädöllä varustettuihin tiloihin, neuleitakin on voinut alkaa käyttää. Suosikkini on tällä hetkellä Marco Polon musta kasmirsekoiteneule pyöreällä pääntiellä. Se on kevyt ja aivan ihana iholla. Ei kutisi ollenkaan, mikä on tärkeää neuleissa.

  Tykkään myös neuletunikoista, niihin saa ilmettä alimmaista puseroa muuttamalla. Itse olen suhtkoht pitkä ja tunika tasapainottaa mukavasti mittasuhteita.

  Kivaa viikonloppua!

 4. Hehee, mä taisin just eilen Tigerin liikkeessä pyörähtäessäni vilkaista juuri tuota himoitsemaasi valkeaa neuletta!

  En kuitenkaan voi nyt hankkia uutta valkoista angoraneuletta, koska löysin omani vuosi sitten Tukholmasta MQ:sta. Valkoiset ja nimenomaan luonnonvalkeat neuleet ovat kyllä klassikkoja. Omista valikoimista löytyy tuon angoraisen lisäksi Whyredin ohut merinovillainen ja sitten muutama valkopohjainen raitaneule, pari pellavaista (joista toinen on niin reikäinen, ettei sitä voi enää oikein käyttää ja toinen ostettu tätä korvaamaan) ja yksi puuvillainen.

  Ja eilen Filippan 20-vuotissynttäreiltä ostin kaksi neuletta (tiedän, olen patologinen neuleiden suhteen ja pukeudun niihin ympäri vuoden), joista toinen on valko-mustaraidallinen ohut merinoneule ja toinen harmaa mohairneule. Molemmat ovat minulle niin klassikkokamaa, että tiedän käyttäväni näitä paljon ja monenlaisissa asukokonaisuuksissa. Nytkin on uusi harmaa mohairihanuus päällä – on ihan maailman ihanin! Ihana on muuten myös tuo sinun Acnen neuleesi, oijoi.

 5. Anne

  Mäkin olin aikanaan enemmän jakku/villatakkityyppiä. Jotenkin kuitenkin viime vuosina olen vähän rentoutunut pukeutumisen suhteen ja viihdyn kyllä parhaiten väljissä perusneuleissa. Kasmirneuleet ovat kyllä superihania, niin pehmoisia ja ylellisiä!

 6. Anne

  Eiks ollut aika ihana tuo Tiger.. 🙂

  Sulla onkin aivan ihana valikoima neuleita, voisin ottaa samaiset kaappiini. Nyt aloin himoita pooloa, kun kurkkasin sun Zaran löytöä 🙂

  Mulla on muutamia luonnonvalkoisia tosiaan kaapissa, mut toi Acne on niistä täydellisin. Joistakin tulee aina se lemppari. Mulle tärkeä on neuleen oikea pituus, se ei saa olla naftin lyhyt eikä liian pitkä.