”yhteistyö”

Olenko koskaan kertonut teille, että pidän aika paljon siivoamisesta. En niinkään järkkäilystä, mutta imuroinnista, rätillä pyyhkimisestä ja muusta kuurauksesta. Minulla on tietyt rutiinit siivoukseen; päivittäin tehtävät, viikottain tehtävät ja harvemmin suoritettavat. Olen oppinut jaottelemaan askareet, se helpottaa etenkin viikkosiivousta hurjan paljon.

Minua ilahduttaa kovasti yhteistyöni kotimaisen Sinituotteen kanssa, sillä kodinhoito on lähellä sydäntä ja hyvillä tuotteilla näistä askareista tulee vielä astetta helpompaa ja mukavampaa.

Sinituote on mukana Roosa nauha-kampanjassa, jossa jokaisesta tuotteesta lahjoitetaan osa rintasyövän vastaiseen työhön. Päivittämällä siivouskaapin tarpeita, voi samalla osallistua tärkeän asian tukemiseen. Kaikissa kampanjan pakkauksissa on selkeä merkintä, paljonko lahjoitusosuus on. Roosa nauha-kampanja sopii hyvin Sinituotteen arvomaailmaan – kotimaisuus, vastuullinen kulutus ja kestävä kehitys. Kampanjan tuotteet ovat kaikki kotimaisia avainlipputuotteita.


Roosa nauha-kampanjan siivousvälineitä: mikromoppi, wc-harja, laudepesuri/jynssäri

Laudepesuri on kätevä, hankauspinta puhdistaa pehmeästi ja tehokkaasti, pesurilla pääsee myös lauteiden väleihin. Itse pesen saunan perusteellisesti muutaman kerran vuodessa. 

Kampanjan tuotteisiin kuuluu myös autonhuoltosetti; lumiharja jääskrapalla ja kuivain. Olen muuten kaivannutkin tuollaista kuivainta auton ikkunoihin. Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun ikkunat huurustuvat aamulla sisältä päin. Nyt ei tarvitse enää käyttää takin hihaa huurun pyyhkimiseen, vaan ikkunan voi sutaista kätevästi lastalla. Tällainen setti on myös hyvä lahjaidea autoilijalle.

Tuotepaketit avattuani kävinkin viikkosiivouksen kimppuun. Joskus jaottelen viikkosiivouksen parille päivälle, toisinaan innostun tekemään kaiken kerralla.

Normaaleihin perusrutiineihini kuuluu tällainen työlista:

 • perusteellinen imurointi, myös sohvat ja nojatuolit
 • lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto 
 • lattioiden pyyhkiminen kostealla
 • pölyjen pyyhkiminen näkyviltä tasoilta; yöpöydät, lipastot, muut pöytäpinnat
 • peilien ja muiden lasipintojen pyyhkiminen
 • kylpyhuoneiden huolellinen pesu; lavuaarit, pöntöt, lattiat
 • keittiön kaapinovien ja liesituulettimen pyyhkiminen mikroikuituliinalla

Näiden toimien lisäksi saatan tehdä joitakin harvemmin suoritettavia siivoustöitä, tällä kertaa sohvan päällisten vaihtaminen puhtaisiin.


Imuroinnin jälkeen siirryin pesemään kylpyhuoneita. Pyyhin päivittäin hanat, altaat ja märät kaakelit. Rutiiniin menee minuutti tai pari suihkun jälkeen, mutta sillä on merkittävä vaikutus viikkosiivoukseen. Veden kalkki ei ole päässyt pintyttämään pintoja.  Viikkosiivouksessa kuurailen tarkemmin altaat ja tarvittaessa kaakelit.

Sinituotteen kuurausharja oli minulle uusi tuttavuus. Ihastuin siihen palavasti, sillä tällainen ”lavuaarinipottaja” on joutunut aikaisemmin tyytymään vanhaan hammasharjaan reunoja ja koloja puhdistettaessa. Litteä harja on kuitenkin tarkkaan hommaan paljon kätevämpi väline. Harjasin hanan ympärykset, seinän ja lavuaarin välin ja saippuapumppupullon korkin.

Tämä harja on myös näppärä väline kaakelin saumakohtien hinkkaamiseen. Erityisesti lattian ja seinän rajakohdan silikoniin ei tahdo päästä helposti käsiksi, tällä välineellä sekin onnistuu vaivatta. Muistathan kuitenkin, että silikonia ei saa hangata liian voimakkaasti. Silikonit on myös syytä vaihtaa muutamien vuosien välein. Jos niistä pitää huolta, vaihtoväli pitenee huomattavasti.

Kylpyhuoneiden jälkeen vuorossa on lattioiden ja pölyjen pyyhkiminen.

SINI Monitoimimopilla lattioiden pyyhkiminen sujuu kätevästi, suositeltava moppausliike on pitkin rauhallisin vedoin suoritettu kahdeksikko. Meidän öljytty parkettilattia ei mielestäni ole kovin arka, joten pyyhin sen reilusti nihkeällä, mikrokuituliina on helppo vääntää käsin tarpeeksi kuivaksi. Mikrokuituliina puhdistaa tehokkaasti myös ilman pesuaineita ja sen voi heittää pesukoneeseen käytön jälkeen.

Monitoimimopissa on yhteensopiva kiinnitysosa, joka käy kaikkiin SINI-välinevarsiin. Mopin tarroihin ja painonappeihin voi kiinnitellä helposti erilaisia liinoja, toimenpiteiden ja lattioiden mukaan. Tasaiseksi muotoiltu pinta lisää siivoustehoa, mopin reunat on pyöristetty kolhujen ehkäisemiseksi ja lisäksi nivelen ansiosta sohvien ja muiden huonekalujen alustat ylettyy moppaamaan mainiosti.

Laadukkaalla välineellä lattianpesustakin tulee mukavaa, ainakin tarkkailijan mielestä.

Siivousurakan jälkeen on ihana nauttia puhtaasta kodista. Meillä ensimmäisenä siitä ennättivät nauttimaan koirulaiset. Tosin hetki vain ja lattialla on taas levällään iso kasa leluja. Mutta sehän on osa kotielämää.

Toivottavasti tästä oli teille vähän tsemppausta tulevaan viikkosiivoukseen. Minusta on aina mukava tietää miten joku toinen hoitaa kotihommia. Tulen jakamaan täällä blogissa useamminkin erilaisia kodinhoitojuttuja. Neuvon usein työssäni asiakkaita kodinhoitoon liittyen, joten minusta on luonnollista kertoa kotihommista myös blogini puolella.

Intoa siivoushommiin!
”postaus tehty yhteistyössä Sinituotteen kanssa”

18 Comments

 1. Juokseeko teillä koirulit sinipiian perässä? 😀 Maijan mielestä se oli ihan paras leikki, varsinkin pienenä. Imuria Maija tosin pelkää.

 2. Kiva postaus! Siivota tykkään minäkin, intoni ulottuu erityisesti kaappeihin ja vaatehuoneeseen.

  Ihan joka päivä en jaksa lavuaareja pyyhkiä, mutta viikkosiivouksessa pesen vessan, imuroin talon, moppaan alakerran laatat, vaihdan lakanat ja tuulettelen peittoja. Joka kolmas viikko viedään matot ulos, imuroidaan sohvia ja nojatuoleja, viedään istuintyynyt ulos ja mopataan koko huusholli. Pölyt pyyhitään joka viikko. Keittiötä pesen päivittäin. Siivoaminen on mukavaa, kun on aikaa, ja käy myös kuntoilusta. Mutta jos joskus ei niin perusteellinen ehdi olla, en stressaa, siivoan sitten seuraavalla kerralla innokkaammin. Pitääpä kokeilla tuota kuurausharjaa! Moppi minulla onkin jo käytössä.

 3. Voi, mun täytyy hankkia tuo lattiamoppi! Luutuan lattian mikrokuituliinalla, joka on lastaan taiteltu ja se irtoaa vähän väliä. Ja tuo kylppärin jynssärikin vaikuttaa tosi kätevältä. Meidänkin pitää ottaa tavaksi pyyhkiä kylppärin pinnat joka päivä, niin viikkosiivous helpottuu. Tasoille kiinnittyy aina hiuslakkamönjää yms… :/

 4. Oletpa ahkera! 🙂 täällä villakoirat katselee minua syyttävästi hyllyn alta. Olisi korkea aika tarttua imuriin, mutta muut puuhat tuntuvat hauskemmilta. Tavaroiden järjestely ei puolestaan ole mikään ongelma, sitä teen päivittäin.

 5. Anne

  Joskus ne yrittää juosta 🙂 mut vähän kiellän sitten. Meillä Lettunen tykkää imurista, haluaa aina tulla tutkimaan sitä, mut tyttönen vähän pelkää sitä, tulee lähelle ja sit perääntyy :))

 6. Anne

  Kiva kuulla 🙂

  Valitettavasti mun siivousintoilu ei ulotu järkkäilyyn eikä kaappien siivoiluun…Mutta kaikenlainen muu siivoilu on oikein mukavaa. Ehkä oon tekijätyyppi ja tykkään touhuta ripeästi ronskein ottein 🙂 Sellainen hidas vaatteiden viikkailu on niin tylsää jotenkin. Pakkohan sitäkin on kyllä välillä tehdä.

  Kiva kuulla sun siivousrutiineista. Vähän samanlaista siis kuin täälläkin. Ja juu keittiötä yritän pyyhkiä päivittäin, ei sitten tarvitse tehdä kauheaa operaatiota viikkosiivouksen yhteydessä. Ja sama mullakin, jos joku kertaa jossain vähähän fuskaan, otan seuraavalla kerralla tarkemmin. Ei tää niin vakavaa oo.

 7. Anne

  Oi että, ehdottomasti suosittelen tuota lattiamoppia! Mä oon joskus kokeillut sellaista irtoliinaa lattian pyyhkimiseen eikä siinä mene kuin hermot rättiä oikoessa, eikä se edes ota niin hyvää tarttumapintaa lattiaan. Paljon keyempi suihkia tuollaisella mikrokuitumopilla. Sitäpaitsi tuohon saa niitä kertakäyttöisiä öljypintaisia liinoja, joilla voi välillä vedellä lattiat, jossei jaksa imuroida 🙂

  Suihkun jälkeinen pikkurätinheilutus on kyllä tosi hyvä tapa, säästää hermoja viikkosiivouksessa sekin 🙂

 8. Anne

  Tjaa, kyllä meilläkin joskus villakoiria näkyy 🙂 Pyrin säännöllisyyteen ja tosiaan tykkään siivouksesta. Meidän ongelma on ne ajelehtivat tavarat, jostain syystä viikon aikana niitä vaan ennättää lojumaan 🙂

 9. Meillä juuri samat siivousvälineet, tosin perinteisenä sinisenä. Erityisen tykästynyt olen tuohon kaakelijynssäriin, se on sopivan kokoinen ja karhea kaakeleiden pesuun. Meillä vielä saumojen jynssäämiseen varteen kiinnitettävä pitkä saumaharja, kätevä. Niin ja meiltä löytyy vielä iso teippiharja, jolla voi pikasiivota esim. sohvan tyynyt. Minäkin siis melkoinen siivousintoilija, ja hyvät välineet tekevät siitä kivaa.

 10. Am I the only one who doesn't like to clean? I enjoy a clean home but really dislike the job of doing it! I am inspired by your post though.

 11. Käteviltä vaikuttaa Sinin siivoustarvikkeet… pitäisi itsekin panostaa enemmän kunnon tarvikkeisiin, jospa sitä kautta sitä siivousintoa tulisi enemmän. Ainakin imurin päivitys Dysoniin auttoi motivaatio-ongelmaan 😉 En voi olla ihastelematta teidän koiruleita, ne on vaan NIIIIIIN ihania ja söpöjä… en kestä 🙂

  -H

 12. Meillä käytetään perinteistä lankamoppia lattian pesuun, vaikka meillä on laminaattilattia. Pitää vain puristaa tarpeeksi kuivaksi. Eikö tuollainen mikrokuituliina ole siinä mielessä hankala, että se kai täytyy välillä irrottaa varresta ja kumartua ämpärille sitä huuhtomaan? Vai pitäiskö niitä olla useampi, että saa isomman asunnon tai vähän likaisemmatkin lattiat puhtaiksi?

  -E-

 13. Anne

  Sinit on kyllä oivia ja kestäviä. Mun täytyy vielä hankkia se iso teippiharja, koiraperheessä varmasti erityisen kätsä. Tosin onneksi meidän koirien rodusta ei ihan hirveesti karvaa lähde. Mutta joo, hyvät välineet on tässäkin lajissa ilo 🙂

 14. Anne

  Ha haa, I dont think you are alone on that 🙂 But good gear makes the cleaning smoother.

 15. Anne

  Kyllä mulla ainakin hyvät ja käytännölliset välineet lisää motivaatiota. Miksei arjen askareita voisi suorittaa hyvillä välineillä, se nopeuttaa ja puhdistaa paremmin.

  Kiitos koirulit etenkin ilostuu sun kommentista 😉

 16. Anne

  Olen itsekin joskus moppaillut lankamopilla, parkettimopilla siis. Mutta kuule kyllä tuollainen levymoppi on käytössä mukavampi, ainakin mun mielestä. Tuntuu että se puhdistaa isompaa alaa ja on siksi nopeampi. Lisäksi sen huuhteleminen on mielestäni vielä helpompaa, repäisee vaan kankaan irti, huuhtaisee ja vääntää kuivaksi, sitten vaan lätkäisee takaisin levyyn. Lankamoppi ei minsta huuhtoudu niin hyvin puhtaaksi, eikä sitä saa tarpeeksi kuivaksi. Mutta tietysti kannattaa siivota sillä mikä itselle tuntuu parhaalta tavalta 🙂

 17. Anne

  Hei Ulla, kiva että kiinnostuit blogistani. Yhteistyöasioissa kannattaa olla yhteydessä Suomen Blogimediaan, he hoitavat blogini yhteistyöhommeleita.

  terkuin

  Anne