”yhteistyö”
 

Saan tällä viikolla aloittaa blogissani yhteistyön Sokoksen kanssa. Sokos on panostanut erityisen paljon pukeutumisosastoonsa, tarkoituksena on palvella hyvin myös meitä muodista innostuneita asiakkaita. Valikoimiin on tullut monia uusia ihania vaatemerkkejä. Suuri osa niistä on omia lemppareitani, kuten Filippa K, Tiger of Sweden ja J. Lindeberg. Tällä hetkellä osa merkeistä on valikoiduissa Sokoksissa, toivottavasti myöhemmin mahdollisimman monella paikkakunnalla.

Olinkin ihan innoissani, kun kävin tutustumassa täällä Turussa Sokos Wiklundin valikoimiin. Hullaannuin koruista, vaatteista ja kengistä. Valitsin joitakin juhlaan sopivia lemppareitani näihin kuviin. Valinnoissani näkyy selkeästi mieltymykseni yksinkertaisiin linjoihin, joita tykkään maustaa mielenkiintoisilla asusteilla.

En varmasti koskaan kyllästy valkoiseen t-paitaan. Laadukas T-paita on paikallaan myös juhla-asussa, seurakseen se saa näyttäviä koruja. Kuvien korut ovat Korukolmion ja Snön. Pidän kimaltelevan korun ja rennon T-paidan kombinaatiosta.

Myös roikkuvat korvikset kuuluvat juhlaan. Nämä ovat molemmat Snön valikoimista. Kun valitsee suuret ja kimaltavat korvakorut, kannattaa valita yksinkertainen ja rento kampaus.

Erityisen paljon ihastuin Edbladin koruihin. Ruusukulta miellyttää kovin paljon juuri nyt. Näistä koruista aion varmasti hankkia joitakin itsellenikin. Juhlassa on kiva kerrostaa sormuksia ja rannekoruja.

Juhlapäivään kuuluu myös ylellinen hajuvesi. Giorgio Armanin Si on täyteläinen ja juhlava tuoksu. Katsokaas miten kauniisti pullo sisältöineen sopii ruusukultaisten korujen seuraan. Visuaalinen ihminen nauttii asetelmista ja niiden kautta juhla-asusteista myös sisustuksessa.

Klassiset avokkaat tulisi löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Tigerin versiot ovat supermukavat jalkaan, nahka on silkinpehmeää ja lesti lempeä – näillä jaksaa seisoa juhlissa koko illan. Hame on Filippa K:n kapoisa trikoohame, pituus osuu kivasti polviin, ollen juuri nyt se muodikkain helman pituus. Huomaa muuten, että avokkaiden kanssa paras sukkahousuvalinta on ihonvärinen, huomaamaton ja ei kiiltävä sukkahousu. Paksut mustat sukkahousut tekisivät polvipituisesta hameesta ja siroista avokkaista raskaan näköiset.

Yksivärisen juhla-asun piristäjänä voi toimia vaikkapa pantteripilkullinen laukku. Itse ihastuin totaalisesti tuohon villiin asusteeseen. Pantterilukko on hieno yksityiskohta.

Pantterikuosia suosin usein myös vaatteissa. Tiger of Swedenin hihaton, liehuvahelmainen sifonkipaitis on upea esimerkiksi kapeiden nahkahousujen parina. Pantteripaidan kanssa korviin sopisivat hyvin Snön sinikiviset roikkuvat korvikset. Pussukamainen simppeli iltalaukku on myös kovasti mieleeni. Nahkainen tupsu on riittävä yksityiskohta.
Erilaiset sormukset sopivat hyvin yhteen. Tässä on sekoiteltu kolmea eri metallin sävyä, kultaa, hopeaa ja ruusukultaa.

Demonstraatio omasta lempiyhdistelmästäni yläosaksi. Hyvälaatuinen Filippa K:n T-paita toimii juhlassakin. Korukolmion upea strassein ja helmin koristeltu kaulakoru on herkkä, ei liian suuri tai painava. Sinettityyliset sormusmallit ovat nyt pinnalla, Edbladilta löytyy kuvan hopean värinen versio. Tässä sen pareina ovat omat kultaiset ohuet sormukseni. Kainalossa tietysti satiininen pantterilaukku. Alaosana toimii Filippa K:n musta kapea hame ja jalassa avokkaat.

Kiiltonahkaiset t-remmikengät ovat Paul Green-merkkiset. Näissä on ripaus 30-lukulaista fiilistä. Yhdistäisin nämä mielelläni erilaisten klassisten mekkojen kanssa. Näihin kenkiin sopii ihonväriset tai ohuen ohuet mustat sukkahousut.

Tiger of Swedenin mielettömän hieno juhlamekko ja skarppi clutch-laukku.

Sininen mekko on aivan upea leikkaukseltaan, se sopii luontevasti aika monelle vartalotyypille. Olkalinja on muotoiltu kauniisti ja lantion liehukkeet joko peittävät tai korostavat, kummalle sitten tarvetta onkaan. Jämäkkä kangas ei varmasti rypisty helposti. Tässä on yksi talven upeimmista mekoista. Näin kaunis vaate ei tarvitse monia asusteita. Kampauksenkin pitäisin selkeänä, nuttura olisi suosikkivalintani tämän mekon seuraksi.

Ihania kenkiä. Vasemmalla J. Lindebergin huikeat nilkkurit, keskellä Tigerin klassiset avokkaat ja oikealla Paul Greenin kiiltonahkakengät.

Filippa K:n simppeli kotelomekko sopii yksinkertaista arvostavalle. Mekkoa voi juhlien jälkeen käyttää arkiasuissa vaikkapa muhkean villatakin kanssa. Minimalistisen mekon seuraksi valitsin huikeilla koroilla varustetut nilkkurit. Vähän raskaampi kenkä sopii tällaisen mekon pariksi parhaiten. Tähän asuun yhdistäisin mustat paksut sukkahousut.

Meidän tyttönenkin osaa arvostaa upeita kenkiä. J. Lindebergin nilkkureissa on yhdistelty mokkaa ja nahkaa. Testailin kenkiä ja täytyy sanoa, että harvoin mitkään noin korkeilla koroilla varustetut kengät ovat tuntuneet yhtä mukavilta jalassa. Kärjissä on piilotettuna vähän platformia, joka saa koron tuntumaan matalammalta kuin se onkaan. Korkeat nilkkurit sopivat iltakengiksi erityisen hyvin yhdistettynä lyhyempään helman pituuteen. Tällaiset juhlakengät ovat niitä hyviä valintoja siinä suhteessa, että käyttöä löytyy varmasti myös arkipäivinäkin.

Rekissä vielä lainaamiani vaatteita. Vasemmalla on Filippa K:n mieletön pitkähelmainen mekko, jonka selkä on läpikuultavaa sifonkia ja helmaan on leikattu hulppea halkio. Täydellinen iltapuku pitkäsääriselle. Kuvassa myös mm. Filippa K:n valkoinen T-paita, Tiger of Swedenin juhlamekko, Filippa K:n kreppimäisestä kankaasta tehty juhlajakku ja niukkalinjainen paitapusero. Tiger of Swedenin pantteripaituli ja nahkahihainen laatikkomainen paita.

Tässä näitte pienen otoksen itselleni mieleisistä juhlaan sopivista vaatteista ja asusteista. Kaikki korut, vaatteet ja kengät löytyvät Sokokselta. Olen poiminut juhlaan sopivia asuvalintoja myös Sokoksen omille sivuille, pääset kurkistamaan sisällön tästä.

38 Comments

 1. Yhdyn Monan kommenttiin… ja lisään vielä, että ihana koiruli 🙂

  -H

 2. Ihania valintoja olit poiminut! Tykkäsin pienestä pantteripussukasta kovasti, ja no, ihan kaikesta. Olis kiva juhlia useamminkin, onneksi keväällä on yhdet lakkiaiset. Filippa K: lta ja Tigeriltä menee ihan kaikki!!

 3. Ihania valintoja – ihan kaikki! Huomasin lauantaina, että Myllyn Sokokseen olivat tulleet myös Lumin laukut – varmaan ovat Wiklundillakin; en ole vielä ehtinyt käydä katsastamassa.

 4. varmaan pikkuputiikkeiden omistajatkin ovat tosi iloisia että S-ryhmä on ottanut myyntiin nämä merkit

 5. Upeita kuvia! Tiger of Swedenin mustat avokkaat näyttävät tosi istuvilta, jopa kuvissa huomaa niiden pehmeän nahan. Pantterikuosisen sifonkipaidan voisin ottaa välittömästi itselleni.

 6. Tosi upeita valintoja! Tykästyin etenkin noihin Edbladin koruihin! Saakohan niitä täältä perähikiältä mistään….?

 7. Hei kysyn ihan muusta aiheesta, silloin kun asuit Turussa ja sulla oli olohuoneessa ne valkoiset rullaverhot, niin mistä kaihdinliikkeestä tilasit ne? Olitko tyytyväinen heidän palveluun? Millä mekanismilla ne oli? Pimentävät? Mikä kangas? Jotain muuta mitä tulee mieleen niistä? Kiitos. L

 8. Anne

  Kiitos Marjukka, minä pidin niin paljon noista kaikista, tosin rekeillä meinasi tulla runsaudenpula 🙂 Pantteripussukka on kyllä hauska, sillä saa just sen pienen ekstran simppeleihin asuihin.

 9. Anne

  Kiva jos tykkäsit valinnoista 🙂
  Juu, Wiklundillakin on Lumin laukkuja, jee!

 10. Anne

  Kengät olivat kyllä jalassa kuin hansikas, eivät painaneet yhtään kapeista kärjistäkään. Ja pantteria en tietty minä voi ikinä vastustaa 🙂

 11. Anne

  Mä en oo pitkään aikaan innostunut mistään koruista noin paljon 🙂 Mä voin lähetelllä jos tarvis tulee 😉

 12. Anne

  Ne edellisen kodin rullaverhot oli Kaihdinliike Sandbergilta. Nykyisen kodin kaihtimet ovat Johanna Kaihtimesta.

  Ketjumekanismi on verhoissa, ja ovat pimentävät. Kannattaa ottaa kunnollinen kalliimpi metallimekanismi. Edellisen kodin verhoissa oli kallis Svensonin satiinipintainen kangas, ne olivat upeat, mutta aikas hinnakkaat. Nyt päädyttiin ihan peruspimentäviin valkoisiin rullaverhoihin.

 13. Kaikki voisin ottaa itsellenikin! Sokoksella ei ole paljon tullut shoppailtua vaatteita, mutta nyt innostuin!

 14. Anne

  Jee, sitten olen tehnyt hyviä poimintoja 🙂 Käy ihmeessä tutustumassa uuteen valikoimaan. Ja myös miesten puolellakin on samoja uusia juttuja.

 15. Hauska postaus ja upeita poimintoja. Asusteet ovat mahtavia ja tuo mekko kaunis.
  Sokos on tosiaan panostanut hyviin merkkeihin ja hienoon valikoimaan. Ja Wiklund on paras, haalin sieltä aina Turo Tailor Red Label -vaatteita aleista, kun kokoja on aina niin hyvin jäljellä.

 16. Muistatkohan, kuinka korkeat nuo J. Lindebergin nilkkurit on? Olisivatko arkikäyttöön mahdottomat…

  Olen havainnut syksyn aikana tämän erittäin tervetulleen merkkimuutoksen Sokoksella. Siitä plussat!!!Mutta miinuksena annan vielä ainakin paikalliselle Sokokselleni sen, että vaatteet on ahdettu rekkeihin toinen toisensa perään ja merkkien osastot ovat tilamitoitukseltaan ihan liian pieniä. Vaattet tarvitsevat ilmavuutta, jotta niiden kauneus pääsee esiin. Ja henk. koht. vältän aina rekkejä joissa on liian monta henkaria roikkumassa – otat yhden ja kymmenen tippuu vahingossa….

 17. Tosi kivoja poimintoja, just mun mieleen! Täytyy myös kehua noita Edbladin koruja. Ostin ensimmäisen rannerenkaan heiltä pari kesää sitten. Se on kirurginterästä ja olen käyttänyt sitä todella paljon – on edelleen kuin uusi! Sen jälkeen olen ostanut merkiltä muitakin koruja ja laatu on ollut yhtä hyvää.

 18. Oletpa osannut stailata nämä kuvat kertakaikkiaan tosi upeasti! Kuvista ei uskoisi, että elämmä synkintä aikaa vuodesta (ehkä se on tuo kaunis kukkatapetti, joka vie ajatukseni muuhun vuodenaikaan :))

 19. Anne

  Kiva kuulla Mikko 🙂 Tuo mekko on tosiaan kaunis.

  Wiklundilla on aina hyvä fiilis. Ennen asuttiin sen viereisessä talossa, niin tuli käytyä siellä monta kertaa päivässä – työmatkallakin aina oikaisin Wikken läpi :))

 20. Anne

  En muista koron tarkkaa korkeutta, mutta veikkaisin n. 10 cm. Korko ei tosiaan jalassa tunnu niin huimalta, sen platformin ansiosta. Ja tosiaankin sopii hyvin päiväkäyttöön, siihen ne on varmasti ihan alunperin suunniteltukin. Etenkin jos on tottunut vähänkään korolliseen kenkään, nuo ovat mainiot käytössä. Oi vitsi, haluisin itsellenikin!

  Juu, minäkään en pidä täyteen ahdetuista rekeistä, siinä tulee sellainen voimaton tunne – ei jaksa etsiäkkään enää mitään. Olen aina itse sanonut pitkällä myyntityökokemuksellani, että asiakkaalle ei kuitenkaan saa antaa liikaa vaihtoehtoja, muuten hän ei osaa päättää ja sitten ei tule hankittua mitään. Toisaalta taas ihan liian väljästi sijoitellut jutut aiheuttavat "kallista"-tunteen, eli ei se ole ihan helppoa tuo esillepanon suunnittelu. Täällä Wiklundilla ainakin uusien merkkien osastot on tehty hyvin ja tuotteita ei ole liian tiuhassa.

 21. Anne

  Oi kiitos kovasti kivasta kommentista 🙂 Kukkatapetti on kyllä aika söpö.

 22. Anne

  Kiva kuulla Karla 🙂
  No nyt sait mut haluamaan noita koruja entistä enemmän, pidän siitä että korut eivät ole ihan heppoisia, kun löytää mieleisiä niitä haluaa myös käyttää pidempään.

 23. Anne

  Kiitos Kerttu, tämä on huikea juttu ja niin kiva tehdä tällaista 🙂

 24. Voih, haluaisin nuo kaikki! Tuo mekko on todella kaunis ja valitsemasi korut ovat aivan upeita. Pakko varmaan käydä Sokoksen kautta kun miettii pikkujoulun asusteita.

  Poletti

 25. Todella hyvä postaus,kiitokset!Osaatko sanoa noiden Tigerin kenkien mallia?Asun kaupungissa, jossa ei ole Sokosta ja yritin pongailla noita verkkokaupasta, mutta eihän siellä kenkiä ollut ollenkaan.Yritän löytää ne jostain….

 26. Anne

  Hei Poletti! Kiitos kivasta palautteesta 🙂 Nyt tosiaan Sokokselta löytyy vaikka mitä ihania juttuja.

 27. Anne

  Onpa kiva kuulla, että pidit postauksesta 🙂 Entä jos pirauttaisit vaikka Sokos Wiklundille tänne turkuun, josko he lähettäisivät kengät, ainakin voi kysyä. Malli on nimeltään Vivi.

 28. Upea postaus ja jälleen niin kauniit ja laadukkaat kuvat!
  Kehu Ekbladin korviksille täältä, ovat pysyneet hyvässä kunnossa vaikka niitä on käytetty paljon (samalla miikka & Other Stories -merkin kauniille sormukselle jonka pinta alkoi tummumaan jo muutaman viikon käytön jälkeen, jatkossa huokeammat sormukset siis esim. Ekbladin mallistosta.

 29. Anne

  Kiitos ihanasta kommentista!
  Kiva kuulla hyvää noista koruista, käyttökokemukset ovat aina arvokasta tietoa.