”yhteistyö”

Tällä kertaa esittelen Sokos-yhteistyön merkeissä kodin joulujuttuja. Itselleni mieluinen jouluilme syntyy tänä talvena neutraalein värein ja luonnollisin materiaalein. Valkoisuutta pehmentää pellavan lämmin sävy. Joulun fiilistä luovat kynttilät ja kukat.

Kuvassa Sokoksen valikoimista House-sarjan pellavatyynynpäälliset ja lettineuloskuvioinen torkkuhuopa. Talvella kotona saa olla runsaasti lämmittäviä vilttejä. Itse tykkään käpertyä ihan aina viltin sisään. 
Tuon meidän yksinkertaiseen sisustukseemme joulufiilistä muutamalla pienellä, perinteikkäämmän tyylisellä yksityiskohdalla. Kotiamme on jo muutamana vuonna koristanut erityinen joulutyyny, jonka sain aikanaan Joulupukilta. Nyt se otetaan vuosittain joulun ajaksi käyttöön. Minusta se oli niin mukava lahja, että ajattelin vinkata idean teillekin. Kuvan jouluaiheinen tyyny on Sokokselta ja Moltexin valmistama. Tyynyn kuvioinnista tulee mieleen vanhan ajan kiiltokuvat ja postikortit.

Rakastan erilaisia yksinkertaisia lyhtyjä. Meillä palaa yleensä aina talvisaikaan ulkona elävä tuli. Mutta lyhdyn voi toki sijoittaa sisällekin. Kuvan patinoituneen harmaa lyhty on minusta rouhean kaunis. Lyhdyn vieressä on Iittalan suuria Kivi-tuikkukuppeja, joihin olen istuttanut hyasintit. Olen keräillyt eri kokoisia Kivi-tuikkukuppeja kirkaina ja harmaina. Jos joskus ei keksi jollekin lahjaa, on Kivi takuuvarma valinta.

Sokoksen tyynyt ja torkkupeitot pinossa. Luonnonvalkoisen ja pellavan sävyt ovat kauniita. Pellavatyynyt ja neulepeitot House-sarjaa. Joulutyyny Moltex.

Makuuhuoneessakin jatkuu valkoisen ja pellavan liitto. Sokoksen J.F. by Finlaysonin pellavainen eläväpintainen torkkupeitto sopii kauniisti valkoisten lakanoiden seuraan.

Yöpöydälle valkoista joulutunnelmaa luovat Sokoksen valikoimista Aarikan herkät puukoristeet. Maljakossa on perinteisten joulukukkien sijaan anemoneja, havunoksa tekee kimpusta talvisen. Aarikan joulukoristeet ovat myös yksi ajaton lahjavinkki. Muistan omasta lapsuudesta saakka meidän perheen Aarikat, jotka edelleenkin otetaan esille jouluna.

Sokokselta saa nyt myös unelmaisen pehmeitä Beach Housen trikoolakanoita. Itse olen haaveillut noista jo jonkin aikaa. Nyt tuli oikein käytännössä hypisteltyä, miten pehmeiltä niiden kangas tuntuukaan. Eikä noita tarvitse silitellä pesun jälkeen. Ehdottomasti mieluisia pukin konttiin laitettavia.

Tyynyt ja täkit pitäisi muistaa pestä ja uusia säännöllisesti. Joulusiivouksen yhteydessä tulee pestyä kaikki vuodetekstiilit. Silti uudelle tyynylle on lähes vuosittain tarvetta. Joululahjaideana siis ihan loistava ja käytännöllinen. Valitsin tähän Sokokselta Tempurin tyynyn. Se tuntui kyllä ihanan muhevalta.

Kauniita tuoksupulloja voi käyttää myös somisteena, jos pukin kontista löytyy moinen ihanuus, ei sitä huvita heti piilottaa kylpyhuoneen kaapiin. Tässä miehelle Sokoksen valikoimista poimittuja tuoksuvaihtoehtoja. 

Pidän kovasti kaikenlaisista jouluperinteistä. Meillä onkin ihan omat mukit joulun ajan aamiaiskahvipöytään, tuntuu aina niin kotoisalta kun ne kattaa ensimmäisen kerran jouluaattoaamuna pöytään. Sokokselta valitsin tähän upeat Tonnfiskin cappuccino-kupit ja Marimekon Kuusikossa-sarjan moderniin tyyliin koristellut joulumukit. Nämä ovat myös niitä lahjoja jotka säilyvät vuodesta toiseen ja muistuttavat lahjan antajasta ja joulutunnelmasta.

Iittalan, Marimekon ja Tonnfiskin designia sulassa sovussa. Cappuccino maistui hyvältä parin tumman suklaapalan kera.

Ihana rakentaa joulutunnelmaa kotiin. Nautitaan kynttilänvalossa kauniista kodista!

Olen taas koonnut pieniä vinkkejä myös Sokoksen omille sivuille, pääset kurkkaamaan ne tästä.

Linkit Sokoksen medoihin:

Sokos kotisivut ja nettikauppa
Sokos facebook
Sokos instagram

22 Comments

 1. Oi, ihana Joulufiilis tuli tästä postauksesta! Olet niin kauniilla tavalla modernisti luonut joulutunnelmaa näillä tuotteilla kotiisi.

 2. Harmoninen tunnelma! Täytyy pistäytyä Sokoksella. Minkä valmistajan on tuo kiva lipasto/taso ekassa kuvassa?

 3. Kerrassaan kauniita kuvia taas kerran. Tempur-tyynyt on itselle sellainen tulevaisuudessa mahdollisesti testattava tuote. Inhoan litistyviä tyynyjä ja siksi olen luottanut tähän asti höyhentyynyihin.

 4. Ihana postaus! Poimin taas muutamia ihania vinkkejä. Meidän perheessä joulukoristelu ja -koristeet ovat ehkä hieman runsaampia ja värikkäämpiä kuin välttämättä haluaisin – johtuen 9- vuotiaasta tyttärestämme 🙂
  Torkkupeittoja harrastetaan meilläkin ja lyhtyjä. Hankin muutamia vuosia sitten meille Pentikin pipari- ja porolaseja joulun ajan käyttöön. Niistä juodaan aina aatonaattoiltana glögiä ja kuumaa kaakaota pipareiden kera kuusen vierellä lattialla.
  Ihanaa joulun odotusta sinulle.

  -Sari-

 5. Kivaa fiilistelyä! Itseäni nauratti ihan väärä asia, kun katsoin tuota ensimmäisen kuvan printtitaulua, erotin siitä H-kirjaimen C-kirjaimen sijaan/sisästä. Outo mieli mulla välillä:) Nauratti siksi, kun ajattelin heti Hesburgeria. On se toisaalta hyvä, että omat jutut naurattavat, halvaksi tulee 🙂

 6. Ideavarkaus heti! Hyasintti isoon Kivituikkuun on mahtava idea! Kauniita asetelmia.

  Yt,
  Johanna K-L

 7. Aivan mielettömän kauniita kuvia! Mutta itse haluan aina joulunaikaan enemmän jotain oikeasti "jouluista" sisustukseen. Siis meillä on normaalisti juuri sellainen perus pellava-luonnonvalkoinen-valkoinen-pyökki -sisustus, jossa "aksentteina" on lähinnä musta, valkoinen, lasi ja kromi. Tästä syystä haluan varsinkin jouluna laittaa aina siksi vuodeksi valikoitunutta "jouluväriä" vähän enemmän sisustukseen.

  Tosin tänä vuonna näyttää vähän siltä, että perinteitä rikotaan taas ja yhden "jouluvärin" sijaan meillä irrotellaan ruutukuosilla ja vaikka millä… Haha!

 8. Anne

  Kiva jos tuollainen tunnelma välittyi 🙂 Ja pistäydy ihmeessä, siellä on nyt vaikka mitä kivaa. Lipasto on espanjalaisen Stuan Sapporo-hyllystö.

 9. Anne

  Kiitos Jonna 🙂 Mä tykkään myös jämäkästä tyynystä, mulla on joka yö kolme tyynyä käytössä, kaksi vierellä varalla ja yksi pään alla. Yksi höyhentyyny ja kaksi erilaista vanutyynyä. Voi sitten valita mikä tuntuu milloinkin hyvältä. Noin yleisesti pidän myös eniten höyhentyynyistä.

 10. Anne

  Kiva kulla Sari 🙂 ja mahtista jos sait vinkkiäkin irti. Minusta jouluna voi vähän rentoutua ja revetä normista sisustuslinjasta. Meilläkin on vaikka mitä hassuja koristuksia joulun kunniaksi. Perinteet on kivoja ja etenkin jos on lapsia, niitä tulisi tarjota heille.

  Ihanaa joulun odotusta myös sinne!

 11. Anne

  Hehee, mä mietin heti että miten sait siitä H:n, no kun vähän aikaa zoomaili niin kieltämättä, hesen h siellä vähän välittyi.

 12. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Mäkin tykkään tosta lyhdystä, se on kivan rosoinen.

 13. Anne

  Kiitos Minttu 🙂 Mäkin tykkään jouluna perinteisistä jutuista. Meiltä löytyy vaikka mitä kamaa, joilla on tunnearvoa. Sellainen somistelu on juurikin tärkeää jouluna. Ruutukuosi kuulostaa kivalta!

 14. Anne

  Kiitti 🙂 Julisten on Playtypen nettikaupasta ja kehys Ikeasta.

 15. Voi kuinka ihastuin noihin tekstiileihin, täytyykin hankkia jouluksi torkkupeitto ja muutama tyynynpäällinen lisää. Alkaa vaan sohva ja nojatuolit olemaan aika täynnä, mutta kyllä niille vaan aina jonkun paikan keksii kun jotain tarpeeksi vastustamatonta tulee vastaan 🙂

 16. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Tekstiilejä ei voi olla kai koskaan liikaa, etenkään näin talvella. Simppeliin sisustukseen saa niin helposti lämpöä tekstiileiden avulla. Ja juu, kaappeihin vaan välillä lepäilemään.