Meillä on tapana nautiskella perjantai-iltaisin ruoaksi jotain hyvää ja nopeaa. Sushi on yksi ehdottomista perjantain suosikeista. On ihana saapua töistä kotiin, istua sohvalle, nauttia lasi viiniä ja herkullisia syömisiä. Huoneessa palaa takka ja kynttilät on sytytetty pöydälle.

Kuvassa olen juuri asetellut Hanko Sushista noudetut syötävät lautaselle ja asetellut kristallilasit ja viinipullon paikoilleen. Kynttilät on vielä sytyttämättä ja viini korkkaamatta.

Tämän hetken lemppariviinimme on Lamura Grillo, viini tulee Sisiliasta. Itse en viineistä enempiä ymmärrä, sillä olen vasta oppinut nauttimaan lasillisen. Oikea luonnehdinta ei taida minulta onnistua, mutta voisin kuvailla makua raikkaaksi ja selkeäksi, ei liian happamaksi. Osaako joku viinintuntija kuvailla tätä paremmin.

Nyt on masu täynnä, tuli vedettyä koko lautasellinen ja se on minulle paljon se. Kuvitella, etten pari vuotta sitten syönyt kalaa ollenkaan ja nyt se on lempparini. Katri ainakin muistaa kun olimme kerran tyttöporukalla sushiravintolassa 😉 Mukana olivat myös Vimps ja pikkusiskoni Suvi. Aika paljon on muuttunut suhteessani tähän herkkuun.

Aivan ihanaa perjantai-iltaa teille!

Muistakaahan piipahtaa huomenna Koodissa! Muotikirppistapahtuma alkaa klo 14!!! Nähdään siellä 🙂

10 Comments

 1. Olen juonut grilloa vain Sisiliassa kalaravintolassa, mutta hyvää se oli. Meilläkin on huomenna ystävien luona sushi-ilta tiedossa 🙂

 2. Sushi on kyllä niin älytttömän hyvää! Täällä Tukholmassa se on (valitettavasti) lokeroitu ihan "fast food" -osastoon. Eli vaikka kivoja sushipaikkoja on tosi helppo löytää, -toisaalta taas tosi erinomaisia sushi-paikkoja on aika harvassa… (tosin suosittelen Bernsin asiatiska-ravintolaa – heillä on todella ihanat sushit!)

 3. Voi muistan kyllä meidän ihanan illan ja ne ihanat sushit! Itse tykkäsin sushista ja jo silloin ja vieläkin. Ihanaa, että sinäkin olet oppinut tykkäämään sushista!

  Tuota viiniä en tunne. Itse tykkään valkoviineissä kuivista ja hapokkaista, mutta en mäkään viinejä tunne. Mä vain nautiskelen niitä! Ja hei, terviisejä täältä Pohjanmaalta!

 4. Anne

  Niin on. Ollaan koko kesä osteltu erilaisia kohtuuhintaisia viinejä, etsien suosikkia ja tässä se löytyi.

 5. Anne

  Sushissa on varmasti suuria eroja. Täytyypä pitää tuo vinkki mielessä jahka joskus saan luuni raahattua sinne Tukholmaan. On muka niin pitkä ja hankala matka :))

 6. Anne

  Voi Vimppis, mua niin naurattaa se kun närpin jotain murusia sushilautaselta tuolloin. Onneksi olen tullut järkiini :)) Viineissä on kyllä eroja, omaan suuhuni tuo on ihana, kandee joskus testailla.

  Ja voi, paljon terkkui Pohjanmaalle!!