Sain Sannalta Inspired by Love-blogista tosi kivan haasteen. Siinä tulee pohtia kolmea asiaa, joihin on sisustuksellisesti koukussa. Haaste on lähtenyt alun perin Pastellimaja-blogista.
Tällainen sisustuksellinen pohdinta ja kuvien napsiminen sopikin oivasti sunnuntaipäivään. Oli kerrankin aikaa fiilistellä kotia päivänvalolla. Minulle ei tuottanut kovinkaan paljoa vaikeuksia valita sisustuksen koukuttavia juttuja, vaikeampaa oli rajata ne kolmeen alueeseen. Mutta tässäpä nyt minun Top 3. 

Tyynyt ja muut sisustusteksiilit

Vaikka kotimme näyttääkin verhottomuuden ansiosta siltä, että tekstiilejä on niukalti, olen kuitenkin onnistunut kasaamaan jokaiseen huoneeseen ison lajitelman tyynyjä ja muita pehmentäviä elementtejä. Olette täälläkin huomanneet, kuinka sohvatyynymme vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Rakastan ihania verhoilukankaita ja lämpimiä materiaaleja. Pidän siitä, kuinka sisustuksen ilmettä voi hioa erilaisia sisustustekstiilejä yhdistelemällä.


Pidän sekoittelusta pienissä ja vähän suuremmissakin jutuissa. Olen koonnut sohvalle ryhmäksi olkkarissa nyt olevat tyynyt. Aika sekalainen setti, mutta silti sävyt, pinnat ja materiaalit toimivat yhdessä. Kuosisekamelskan lisäksi tyynyissä on myös kokojen kirjoa. Pinosta löytyy seuraavan kokoisia tyynyjä: 60×80, 40×60, 60×60, 50×50 ja 40×40.

Tyynyjen lisäksi minulla on oltava aina torkkupeitto saatavilla. Nykyinen lempparini on harmaasävyinen villafiltti. Harmaata villaa löytyy sopivasti myös matosta. Tällaiset aidot materiaalit ovat erityisen lähellä sydäntä. Näihin vielä parit lampaantaljat, joita löytyy Diamond-tuolista ja takan edestä, näin valkoisten puuvillaverhoiltujen huonekalujen kalseus on taltutettu.

 
Sisustuksen somisteet

Ei ole sekään jäänyt epäselväksi, että tykkään erilaisista somisteista, joista rakentelen pieniä asetelmia. Somisteisiin kuuluvat mm. leikkokukat, kynttilät, lehdet, kirjat ja muut pienesineet. Lasken jossain määrin somisteiksi myös pienet huonekalut, kuten tuolit ja pikkupöydät.

Lehdillä ja kirjoilla on tärkeä osa asetelmissa, ne tuovat esineille vastapainoa, ihan kuin leikkokukat ja muut kasvitkin. Valitsen usein lehdistä tai kirjoista asetelman sävyihin sopivan kannen. Tässä väriä tuovat Lidlistä edullisesti ostetut krysanteemit, niiden syksyinen lilaan taittava purppura on kaunis sävy valkoista vasten. Leikkelin kukat tosi lyhyiksi laakeasuiseen maljakkoon. Lehtipinosta valitsin päällimmäiseksi sävyihin sopivan kannen.

Siirtelen tiuhaan tahtiin pikkutuoleja ja pöytiä. Tänään kaipasin puun sävyjä sohvaryhmään ja nostin Y-tuolin sohvapöydän vierustalle. Artekin jakkara on yleensä aina sohvan vieressä, siinä se toimii kätevänä laskutasona – ei tarvitse kurotella sohvapöydälle saakka.

Tärkeä sisustuksen somiste on myös taulut. Meidän seiniä koristaa luonnollisesti eniten isäni upeat maalaukset. Niiden joukossa löytyy joitakin teksitauluja, valokuvia ja muita tärkeitä juttuja. Taulukollaaseja pitäisi ripustella enemmänkin tunnelmaa luomaan. Se on muuten aihe, josta voisi puhua pidempäänkin. Ehkäpä teen jossain vaiheessa postauksen taulujen sommittelusta ja kiinnittämisestä.

Valaisimet

Olen keräillyt vuosien varrella erilaisia design-valaisimia. Olen sitä mieltä, että valaisimet ovat sisustuksessa kuin käsilaukut pukeutumisessa. Jos (ja kun) on rajallinen sisustusbudjetti, kannattaa ensimmäisenä satsata sohvaan ja valaisimiin.

Hyvissä laadukkaissa valaisimissa on ihan erilainen valaistusteho kuin edullisissa markettiversioissa (jos nyt käytän tuollaista ilmaisua). Hyvin muotoiltuja valaisimia voi sekoitella rohkeasti keskenään. Meiltäkin löytyy olohuoneesta monta eri tyylistä valaisinta, silti kokonaisuus toimii. Sohvan toisella puolella on yleisvaloa tasaisesti tuova ja himmennettävä Costanza-valaisin ja toisella puolella erittäin tehokasta lukuvaloa antava Tolomeo Terra.

Kivaa sunnuntai-iltaa. Meillä syödään kohta, sitten aletaan jännittää Formuloita. Heikille paljon tsemppiä kisaan. Palaillaan huomenissa vaatejuttujen merkeissä, ajattelin nimittäin esitellä teille liudan vaatteita, jotka unohdin ripustella myyntirekkiini Koodin Muotikirppikselle…

Edit. Unohdin laittaa haasteen eteenpäin, tässäpä esimerkiksi näille tytöille myös koukutukset pohdittavaksi: Maija, Suvi, Kerttu ja Char.

13 Comments

 1. Tykkään kaikesta sisustuksessasi. 😉 Voisitko kertoa, mitä puulajia nuo teidän Y-tuolit ovat? Harkitsemme niitä, mutta värin tulisi sopia meiltä ennestään löytyviin Artekin kalusteisiin. Kuvassasi tuoli ja Artekin jakkara sopivat hyvin yhteen. Kiitos etukäteen! Leena

 2. Anne

  Kiitos Leena 🙂
  Meidän Y-tuolit on suopakäsiteltyä pyökkiä. Ajan mittaan ovat vähän kellastuneet, kuten Artekin jakkaran koivupuukin. Nyt ovat melkein samaa väriä. Pidän suopakäsitellystä puupinnasta, se tuntuu ihanan silkkiseltä käteen.

 3. Anne

  Tyynyt on kyllä ihania kodin koristajia 🙂 Ja lehdillä taikoo niin helposti väriä asetelmiin. Aina sen värin ei tarvitse olla pysyvässä elementissä.

 4. Kiitos kauniista blogista. Sisustusheikkoutesi kuulostavat hyvin tutuilta. Vinkkaisitko, mistä, kenen valmistajan ja mitä materiaali tyynykollaasin valko-harmaatyyny (ilmeisesti 40×60) ja päälimmäinen raitatyyny (40×40) ovat?

 5. Anne

  Kiitos kivasta kommentistasi 🙂

  Tuo ihana valkoharmaa kirjailtu tyyny on äitini tekemä, sitä ei valitettavasti ole missään saatavilla. Pieni raidallinen villatyyny on Missonin kokoelmista, olen hankkinut sen vuosia sitten. Koodissa ei tuota mallia ole saatavilla, mutta olisikohan jollain Missonin jälleenmyyjällä, heillä on mm. oma liike Bulevardilla Helsingissä.

 6. Anne

  Kiitos kun haastoit – tää on yksi kivoimmista haasteista joihin oon vastaillut 🙂

 7. Lottaloviisa

  Voi, osaisikohan äitisi vinkata mistä tuota kirjaillun tyynyn pohjakangasta voisi saada? Olen nyt juoksennellut niin Turussa kuin Ruokolahdellakin sen perässä, tuloksetta!