Iltaa teille illan virkuille ja kivaa maanantaita teille toisille. Olenpa pitänyt pienen blogiloman viikonlopun aikana. Kasaan usein viikonloppuihin kaikenlaista aktiviteettia itselleni, enkä ennätä istumaan koneella.

Todellinen viikonloppufiilistely alkoi jo perjantain töpäivällä. En muista koska viimeksi olisin naureskellut niin paljon työpäivän aikana. Aamulla nimittäin ensimmäisenä, minuuttia yli kymmenen, liikkeeseen asteli Eviran edustaja. Tomi sattui olemaan tuolloin ensimmäisenä paikalla. Eviran edustaja oli kertonut asiansa koskevan erästä vispilää. Tämä tietysti vähän hämmensi, sillä meillä ei edes myydä vispilöitä. Eviralainen kertoi heidän saamiensa tietojen mukaan meidän vastaanottaneen joskus eräältä yritykseltä vispilän. Onneksi edustaja sattui Tomin eteen, sillä hänellä välähti, että kyseinen vispilä oli tullut näytteeksi ja majaili nyt hänen keittiössään. (Minähän en olisi edes moista vispilää muistanut). Kyseistä vispilää ei ole testattu EU:n standardien mukaisesti, joten sitä ei saa myydä. Vispilä pitää siis vetää pois myynnistä. Tomi tietysti kertoi, ettemme koskaan ottaneet tuotetta mallistoon, joten emme ole myyneet yhtäkään kappaletta. No, säädösten mukaan meidän täytyy silti tehdä siitä kaksi erillistä raporttia. Joten ei muuta kuin lomaketta täyttämään, ensin paperista ja sitten sähköistä. Jos olisimme joskus myyneet vispilöitä, meidän olisi tullut ilmoittaa lehdessä tuotteen takaisinvedosta. Onneksi kovan onnen vispilä makaa nyt Tomin keittiön laatikossa. Hän voi kuulemma ”salaa” käyttää sitä jos on tarvis. Ihan hyvä kyllä että tuotteita valvotaan, ei sillä. Huvitti vaan kuitenkin tuo vaiva mokoman vispilän takia.

Ja perjantain huvitukset jatkuivat, kun huomasin postittaneeni 40 € kirppisrahojani eräälle asiakkaalle laskun mukana. Terkut vaan Acnen jakun ostajalle 🙂 sun setelit päätyi vähän muualle kuin mulle. En nimittäin ollut paikalla kun ostaja haki jakun, joten setelit oli siististi laitettu ikkunalliseen kirjekuoreen ja toimistoon tietokoneen näppiksen päälle. Siinäpä sitten joku muu oli käynyt tietokoneella ja siirtänyt kuoren sivuun pöydälle. Kirjekuoren päällä ei lukenut mitään, eikä läppää oltu taiteltu kiinni, joten kuori näytti aivan käyttämättömältä ikkunakuorelta. Minäpä sitten tein laskuja ja katsoin, että jaahas, olenkin unohtanut yhden kuoren ajelehtimaan pöydälle (joskus mulla käy niin) ja tuikkasin laskun sisään ja vein kuoren postiin. No selvisipä myöhemmin, että kuori on nyt matkalla erääseen yritykseen. Että sellainen sählääjä sitten olin.

Hersyvän perjantain jälkeen viikonloppu on muutenkin sujunut oikein leppoisasti. Lauantain pienen työpuristuksen jälkeen ennätin vähän loikoilla ja tänään sunnuntaina olenkin touhunnut kotihommissa. Joulu lähestyy ja haluan freesata kotia sitä varten. Jotta helpottaisin tulevaa joulusiivouksen tekemistä, olen aloittanut ennakkovalmistelut siivousta varten.

Nyt on hyvä aika pestä tyynyt ja täkit. Kurkistaa mitä ruokakaapeissa onkaan, syödä niitä mahdollisimman tyhjiksi joulun täydennysten tieltä. Muutenkin suursiivousta helpottaa, jos pyyhkii perimmäisiä nurkkia valmiiksi – kuten ulko-ovet, eteisen kaapistot, tuuletusräppänät, takan päälliset jne. Innostuin myös puunaamaan astianpesukoneen siivilät ja kaikki kolot ja pinnat, lieden ja keittiön altaat, kaikki ihan sellaisella hammastikkumeiningillä. Tulee niin hyvä olo, kun saa aikaan kaikkea sellaista, mitä arjessa ei edes muista.

Kuva mun instagramista @muotimielessa. Siinä on muuten ensimmäisiä jouluisia ostoksia kotia varten. Piti somistella niitä asetelmiksi, mutta tuossa ne vielä nököttävät tarjottimella. 

Huh, jaksoiko joku lukea loppuun saakka?!


Kivaa viikonalkua!

4 Comments

  1. Onpas sulla ollut kommelluksia perjantai täynnä! Niistä saa hyvät naurut pitkäksi aikaa (jos ei samantien naurata, niin yleensä vähän myöhemmin) 🙂

  2. Voi ihanat hyasintit! Pari kertaa oon vielä jättänyt ne kauppaan, mutta en taida jättää enää kolmannella. 🙂 Sipulikukat on vaan kauneimmillaan nupulla ollessaan. Ois loistavaa, jos ne vois jotenkin jähmettää tohon tilaan pitkäksi aikaa, niin niitä sais ihailla rauhassa. 🙂

  3. Anne

    Juu, oli vähän hassumpia juttuja kuin normaalisti. Jos ei ikinä tapahtuisi mitään outoa, olisi aika tylsää 🙂

  4. Anne

    Samaa mieltä, sipulikukat voisi balsamoida nupputilaan 🙂 Mun tekisi mieli täyttää kotona kaikki kupit ja kepot erilaisilla sipulikukkasilla. Täytyy vähän hillitä. Isäntä on vielä allerginen hyasintin tuoksulle, eli se täytyy kukkiessaan siirtää pois olkkarista..