Täällä sitä vaan köllötellään kotosalla. Olen pitänyt pientä blogilomaakin tässä joulun aikana. Kamera on saanut levätä kaikessa rauhassa, ihan kuin minäkin. Tänään innostuin siivoilemaan uuden vuoden kotoilua varten. Huomenna vielä jatkuu ja sitten saadaankin taas nauttia uuden vuoden juhlinnat siistissä kodissa. Rakastan vapaapäiviä, jolloin saa nukkua pitkään, ei ole mitään ohjelmaa ja saa siivota rauhassa fiilistellen. Nykyään se on harvinaista kaiken kiireen keskellä.

Kuvasin nyt äsken iltanäkymää meidän eteisestä. Siellä on ”uusi” matto. Olen joskus ostanut tuon maton meidän ei edelliseen, vaan sitä edelliseen kotiin makuuhuoneeseen. Silloinkin se sijaitsi tuon saman lipaston edessä. Matto on siis noin kymmenisen vuotta vanha. Se on majaillut vuosikausia varastossa, kunnes muistin sen olemassaolon ja päätin kokeilla sitä jouluksi eteiseemme. Voi että miten siitä tykkäänkin, koko kodin ilme muuttui kertaheitolla, kun puuvillamatto päätyi odottelemaan kesäkelejä ja tilalle tuli lämmintä villaa.

Muutenkin minua ihastuttaa nyt sisustuksessa kaikki klassiset jutut. Itämaiset matot, ruskea nahka, klassiset huonekalut ja esineet. Metallit, viherkasvit ja sellainen iätön hienostuneisuus. Vähän ehkä raskaampi tyyli kun yleensä meillä. Olenkin suunnitellut hienovaraisia muutoksia olohuoneeseen, toivottavasti pääsen pian niiden kimppuun, sillä nyt minulla olisi lomaa loppiaiseen saakka.

Laatikosto on Asplundin Snow, joka kaipaa vähän korjaamista, laatikot ovat romahtamispisteessä. Lipaston päällä on Artekin juliste, Hayn kukkaruukku, Georg Jensenin Ilse-sarjan metallirasia, Tom Dixonin tuoksukynttilä ja Muuton Gloria-kynttilänjalka. Hopean värinen metalli ja itämainen matto ovat aika hyvä kombo. Lupaan kuvailla tätä paremmin vielä päivänvalossa, kunhan sitä saadaan.

Mitä olette mieltä tuosta setistä ja matosta?

24 Comments

 1. Näyttää todella hyvältä! Kävin tekemässä joulusiivousta vaarillani ja hitsi, hänen kotinsa on täynnä patinoituneita designklassikoita menneiltä vuosikymmeniltä. Ihan aito ja varmasti 50 v vanha samankaltainen mattokin on olohuoneen lattialla. Ilo nähdä, miten laatu vanhenee tyylikkäästi.

  Samat ilot ovat olleet täälläkin. Hitaita aamuja, vähän järjestelyä ja urheilua (ja syömistä). Onneksi vasta ensi vuonna töihin 😉

 2. Hei olisin kysynyt Valkoisen Harmajan Artek pöytäliinasta? Onko se "vahakangasta", mikä koko, saako Koodista heti vai tilaamalla, mitä sille tulee hintaa, onko se ihan vaan kankaanpala, sitä ei ole mitenkään ommeltu tms? Olen ihastunut :). Linnea

 3. Anne

  Oi vitsit, nuo ikäihmisten kodit on aina todellisia aarreaittoja, eikä vähiten tietysti muistojen osalta.

 4. Anne

  Piti vielä jatkaa, että laatu tosiaan ikääntyy kauniisti.

  Vastainen sängyssä ipadilla ja on vielä vähän hakusessa nää näppäillyt 🙂

 5. Anne

  Hei, pöytäliina on vahakangasta, joten sen reunoja ei tarvii huoliteltu. Vahapinta ei tunnu ollenkaan sekä on niin hienosti viimeistelty. Meillä on tuota kodissa paikalla, saa siis ihan heti. Vahapintainen maksaa 30€/m ja pelkkä puuvilla ilman varausta 25 €/ m.

 6. Anne

  Aha mä näppäilen oikein mutta tän iPodin autocorrect on liian taitava. Pakalla ja vahausta …

 7. Tykkään, kiva talviasu! Toi matto on piste iin päälle kuule, ihan niinkuin perjantaina arvelinkin. 🙂
  Ja mä niin odotan miltä se uus juttu näyttää teidän olkkarissa! Sopii kyllä varmasti yhtä hyvin kuin Koodiinkin.

 8. Kivannäköinen! Itsekin hankin syksyllä jo kolmanen aidon maton. Pidän niiden upeista väreistä sekä siitä, miten hyvin ne sopivat sekä modernien että vintagehuonekalujen kanssa. Lisäävät kodikkuutta! Koiraperheessä myös helppohoitoisia, karvat lähtee hyvin imurin syövereihin. Mukavaa lomaa sekä vuodenvaihdetta.

 9. Me ollaankin touhuttu ihan samojen itämaisten asioiden parissa, just kirjoittelin aiheesta 🙂 Mä tosin tajusin ihanuuden vasta nyt.

 10. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Ja juu, kyllä tuollaiset lämpimät klassikot vaan tuo syvyyttä vaaleaan kotiin. Jännityksellä odottelen minäkin seinää…saas kattoo…heh.

 11. Anne

  Aidoissa matoissa on sellaista klassista hienostuneisuutta ja ne todellakin sopivat lähes mihin vaan sisustukseen. Ja tosiaan, vertaansa vailla hoidon ja kestävyyden suhteen.

  Ihanaa uutta vuotta!

 12. Anne

  Hiih, kiitos Sanna 🙂 Vähän tossa pitäisi seinää maalata ja ehkä jotain pientä somistetta taas vaihdella.

 13. Anne

  Itämaiset matot on niin kivoja, vaihteeksi taas jotain erilaista kotiin. Pitäisi vähän maalailla ja muutenkin järkkäillä pikkujuttuja.

 14. Näyttääpä kivalta tuo eteinen. Minuakin on itämaisuus alkanut kiehtoa, olen perinteisesti aina pikkaisen jälkijunassa uusiin villityksiin 🙂

 15. Anne

  Kiitti 🙂 Ja se on parasta, että noi itämaiset matot ei mee koskaan pois muodista. Jos itse kyllästyy hetkeksi, voi sen aina ottaa uudelleen esille kun taas inspaa.

 16. Perfect. Tuo matto on niiiiiiiiiiin ihana. Ja Asplundin lipasto.. kuolaan sitäkin. 🙂

  Upeaa Uutta Vuotta Anne! 🙂

  Maiju

 17. Lisäksi ne ikäihmisten kodit ovat pääasiassa ikäihmisten _koteja_ ; jotenkin jäi häiritsemään assosiaatio oman edun tavoittelusta, tuohon aarreaittaan viitaten.
  Varmasti joistakin ikävältä vaikuttavasta kommentistani huolimatta mukavaa vuotta 2014 ihan kaikille!

 18. Matto om hieno! Mieki sain päähäni että olkkariin voisi hankkia tuommoisen "itämaisen" maton.Toisaalta pelkään kyllästyväni, kuitenkin ykkös ehdokas olisi Woodnotesin New York…

  Hyvää uutta vuotta Anne!

 19. Anne

  Kiitos Maiju 🙂 Asplundin lipastosta haaveilin aikanaan tosi tosi monta vuotta. Sitten meille töihin tuli siitä yksi kuljetuksessa vaurioitunut ja lunastin sen itselleni. Siksi siinä tuppaa aina laatikoiden pohja säännöllisesti repsahtamaan, pitäisi vaan purkaa se kunnolla osiin ja liimata uusiksi. Muuten niin ihana klassikkolipasto.

  Mahtista uutta vuotta myös sinulle!

 20. Anne

  Itämaiset matot on niin kivoja. Tosin niin on Woodnotesitkin. Tunnelma niissä on erilainen. Vaikeita päätöksiä 🙂

  Hyvää uutta vuotta myös sinulle Lennu!

 21. Anne

  Oi voi, ei kyllä ollut todellakaan tarkoitus kuvastaa ikäihmisen kotia itselle saatavan aarteen muodossa. Kyllä ne ikäihmiset itsessään ovat niitä aarteita, joita pitää mielummin kun mitään tavaraa. Tarkoitin vaan visuaalisessa mielessä, minä kun ihailen kauniita esineitä, olivat ne sitten kenen kodissa tahansa. Ja monesti aikaa nähneissä kodeissa on sellaista erityisen kaunista fiilistä, visuaalisessa muodossa, ei itselle haluttavassa muodossa. Jos ymmärsit.

  Mukavaa uutta vuotta myös sinulle!