Juhlistimme eilistä Itsenäisyyspäivää kotona aika perinteisin metodein. Kuuden aikaan sytytimme ikkunoille kaksi kynttilää ja nautimme illallista, samalla juhlakonserttia kuunnellen.

Pöytä on katettu yksinkertaiseen tyyliin. Pöydän kodikas puupinta raikastuu valkoisten pellavatekstiilien avulla. Pidän ihan ehdottomasti eniten vähän ryppyisistä valkoisista pellavaisista kattaustekstiileistä.

Tällä kertaa kokosin kirkkaita Iittalan lasisia kynttilänjalkoja ja tuikkukuppeja koristukseksi. Maljakko on Orreforsin Pastillo-sarjaa. Napsaisin amaryllikset lyhyiksi ja sujautin joukkoon havun oksan, tuli kivan talvinen kimppu.

Valkoiset lautaset ja valkoinen pellava puupinnalla. Tykkään yhdistelmästä aina. Onneksi ei maalautettukaan pöytää valkoiseksi, kuten jossain vaiheessa meinattiin.

Lautasella on isännän valmistamaa kuhaa herkkusienikastikkeella ja piparjuurivoilla. Namskis. Isäntä loihti menun Mannerheimin henkeen, sehän sopii itsenäisyyspäivään.

Maistoin ensimmäistä kertaa ikinä Worschmackia, sitä tarjoiltiin suolakurkun, punajuuren, smetanan ja uuniperunoiden kera. Oli kyllä hyvää sekin.

Jälkiruokaa syötiinkin telkun ääressä, samalla Itsenäisyyspäivän juhlien vieraita ihmetellen. Tämäkin herkku Marskin fiiliksillä – vaniljavaahtoa, piparkakkumuruja ja puolukkahilloa kerroksittain. Toimi.

On niin kiva noudattaa perinteitä, ne tekevät aina juhlapäivistä hitusen vielä tunnelmallisempia.

Mukavaa viikonloppua! Muistakaa osallistua alla olevaan kilpailuun, osallistumisaikaa on vielä su iltaan saakka.

4 Comments

  1. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla tuota jälkiruokaa! Eikä kyllä ole vikaa noissa ruuissakaan, mutta aloitetaan tuosta helpommasta 🙂 Rentoa sunnuntaita.

  2. Aivan upea tuo puinen pöytä! Mistäköhän tuollaisen saisi hankittua ja minkä kokoinen se on? Itselläni on ollut ongelmana löytää 4hlön ruokapöytä, joka olisi tarpeelsi pitkä (tuolit ovat 58cm leveät…)