Sain vähän aikaa sitten Modernisti kodikas-blogin Kertulta hauskan ”koko koti yhdessä postauksessa”-haasteen. Nytpä minulla oli tovi aikaa kaivella kuva-arkistoja ja koostaa pieni kierros meillä. Kuvat ovat siis eri aikoina otettuja.

Ylimmissä kuvissa on vilautus eteisestämme. Tuulikaapissa on harmaa laattalattia, valko/harmaa liukuovikaapisto ja toisella seinustalla Muuton Dots-koukkuja ja valkoinen Utensilo-teline. Tuulikaapista en löytänyt tähän hätään sopivaa kuvaa. Sisään astutaan varsinaiseen eteiseen, joka aukeaa vasemmalle olohuoneeseen ja suoraan eteen keittiöön. Oikealle jää makuuhuone ja pienempi kylpyhyuone. Suoraan edessä on meidän työ/kotiteatterihuone.

Takka rajaa eteisen, keittiön ja olohuoneen toisistaan.

Eteisestä siirrytään luontevasti keittiöön. Tämä ei ole lempihuoneeni visuaalisest, sen olen täällä ennenkin todennut. Pahinta minulle ovat korkeakiiltoiset kalvopintaiset ovet, en vaan tykkää niiden muovisesta lookista. Mutta tässä vaiheessa uutta keittiötä ei aleta repimään. Joskus sitten. Nykyään meillä on keskellä valkoinen taso saarekkeena, jonka jalaksina toimii Metro-kärry. Pitäisi kuvata keittiö kunnolla teille. En ole edes esitellyt siellä sijaitsevaa String-hyllyäkään. Jotenkin vaan en ole vielä kekannut siihen sitä ”täydellistä” järjestelyä.

Meidän tärkeimmät olohuoneen somisteet ovat tietysti koirulaiset, Lettunen ja Tyttönen. Huone onkin enimmäkseen heidän valtakuntaansa. Pehmeä villamatto, Linie Designin Sirius grey, on heidän lempparinsa. Siinä on niin mukava levitellä leluja ja syödä luuta. Myös valkoinen sohvamme on koirien vakiopaikka, etenkin selkätyynyt, sillä siitä näkee kätevästi pihamaalle, tai vaihtoehtoisesti siinä saa tukevan nukkuma-asennon.

Olohuoneessa vaihtelen eniten sisustuselementtejä. Kalustus pysyy ennallaan, mutta pienet somisteet muuttavat tunnelmaa vuodenaikojen ja mielialojen mukaan. Yleensä sohvapöydällä on aina kukkia, tärkeä juttu mulle. Ja tosiaan, olen sitä mieltä, ettei tyynyjä voi olla liikaa – niitä on niin kiva vaihdella.

Olohuoneen yhteydessä on myös varsinainen ruokapöytämme. Sen olemme sijoittaneet erkkeriin ja tämä onkin lempinäkymäni ja paikkani kotona. Pöytä on yleensä täynnä juttuja, koska sen äärellä tehdään jos mitä. Pöydän vierustalla on valkoinen String-hyllystö ja pöytää vastapäätä on kulmamallinen valkoinen rapattu takka, joka siis jakaa tämän tilan keittiöstä.

Eteisestä tosiaan on käynti meidän makuuhuoneeseen. Huone ei ole suuren suuri, mutta sinne mahtuu kuitenkin hyvin reilun kokoiset yöpöydät ja jalkopäätyyn lipasto ja tuoli. Yksi seinämä on kokonaan valkoista korkeakiiltoista kaapistoa, johon haaveilen myös uusia ovia joskus. Ikkunassa on ainoastaan valkoinen yksinkertainen pimentävä rullaverho. Olenkin nyt pohtinut, kiinnittäisinkö varastosta löytyvän yksinkertaisen metallitangon ikkunaan ja ripustaisin siihen pitkät valkoiset pellavaverhot. Jotenkin vaan vielä pidän tästä karsitusta ilmeestä. Mutta jossain vaiheessa tämä varmasti tulee muhevoitumaan. Kenties päätyseinäkin maalataan tai jotain.

Olohuoneesta on käynti kodinhoitohuoneeseen ja sieltä puolestaan mennään terassille ja saunaosastolle. Kodinhoitohuoneessa on lattioissa tummanharmaa laatta ja seinissä kauttaaltaan valkoinen laatoitus, joista pidän kovasti. Ikkunassa Bakerin klassikkokankaasta ommeltu laskosverho, joka tuo vähän väriä aika harmaa/valkoiseen kokonaisuuteen. Kaikki kaapistot kodarissa ovat tummanharmaata korkeakiiltoista pintaa, ja voitte uskoa, etten olisi itse niitä valinnut. Nykyään penkin päällä on valkoinen hylly, jossa roikkuu koukkuja vaatteille, eli siellä onkin useinmiten meidän pihatakit – kaunista, eh.

Kylppäri ja sauna ovat ihan simppelit, samaa väriteemaa, eli valkoista/harmaata/mustaa/puuta.

Salaisen telkkarihuoneen lisäksi meiltä löytyy myös minun oma pukeutumishuoneeni, joka toimii myös tarvittaessa vierashuoneena. Yhdellä seinällä on Mulberryn pioni-tapetti ja muuten huone on hyvin valkoinen, väriä sinne kyllä tulee avosäilytysjärjestelmään sijoitetuista vaatteista, kengistä ja laukuista. Tässä huoneessa on valitettavan usein pieni vaatekaaos meneillään..

Tällainen kuvakooste kodistamme. Mukava kun vierailitte virtuaalisesti.Some shots from our home. Hope you enjoyed the visit.

37 Comments

 1. Ihastelen tätä tyylitajuasi, koska teidän kodissa on sellainen oma tunnelmansa. Monesti modernit kodit tuntuvat melko samanlaisilta ja ehkä jopa hieman tylsiltä, mutta teillä on selkeästi oma koti. Moderni, mutta persoonallisella tvistillä.

 2. Vaalea koti saattaa olla usein tylsä, muttei teillä. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

 3. Upeaa, kiitos kierroksesta. Voisin samantien muuttaa teille, eikä mitään osaa sisustuksesta tarvitsisi viedä pois. 😉 Keittiön taso on kyllä tosi kauniin sävyinen, vaikka ymmärrän tuon inhon korkeakiiltoista kaapinovea kohtaan.

 4. hei, onko tuo eteisen lipasto suuri kokoinen vai siro? etsin samantyyppistä mutta kapeaan tilaan. ei saisi olla kovin massiivinen.
  kuka tuon on valmistanut?

 5. Oon katsonut nää kuvat jo moneen kertaan läpi. Niin kaunista ja seesteistä. Kotoisaa ja rentoa – tykkään todella paljon sun sisustustyylistä, koska se näyttää siltä kuin tavarat vaan olisivat vahingossa päätyneet sinne missä ovat. Ja siitä, ettei teillä ole liian tyhjää.

 6. Aivan ihanan näköistä, niin seesteistä ja valoisaa. Tykkään todella sisutuksestanne, vaikka se poikkeaakin jonkin verran omasta tyylistäni, ehkä juuri siksi se on mielestäni todella mielenkiintoinen!!

  -H

 7. Rentoa ja raikasta! Samalla täytyy kysyä muutamaan juttua:-) Bakerin verhokangasta saapi Sisustuksen koodista? Toinen asia tuo keittökaappien ovet, mitä mieltä olet pelkkien ovien vaihdosta. Meillä sama ongelma noiden ovien kanssa, rungot uudet ja niiden "järjestys ok" eli saisiko ovia vaihtamalla kuitenkin vähän parempaa aikaiseksi, koko juttua en minäkään raaski tässä vaiheessa uusia. t.Maaria

 8. Anne

  Kiitos vielä haasteesta – tämä oli kiva 🙂 Ja kiitos kivoista sanoistakin!

 9. Anne

  Voi kiitos, tuo lämmittää kovasti. Näinhän se on, omannäköistä syntyy kun ei stressaa turhaan, luottaa aitoihin juttuihin ja antaa elämän näkyä 🙂

 10. Anne

  Kiva kuulla 🙂 pidän vaaleasta, mutta tykkään ettei se näytä kliiniseltä.

 11. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Juu tammitasot on ihan okkei, nehän me olemmekin itse vaihtaneet tuohon tumman ruskeiden laminaattien tilalle. Mutta tosiaan nuo muovimaiset kalvopintaovet…öö.

 12. Anne

  Mukava kuulla 🙂 Pitääpä jossain vaiheessa taas ryhdistäytyä ja etsiä uusiakin kuvakulmia.

 13. Anne

  Oh, kiitti Alma 🙂 olen vuorostani ihaillut teidän kauniin kodin kuvia kerran ja toisenkin. Tiedätkö, tavarat ovat ihan oikeastikin päätyneet vahingossa sinne missä ne ovat, melkein ainakin.

 14. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Se on muuten jännä, minäkin pidän monista erilaisista sisustuksista, myös sellaisista jotka eivät ole yhtään omaa tyyliäni. Mutta sen aistii jos joku toimii ja on tehty "hyvällä maulla" (tuo ei ollut itsekehu sit).

 15. Anne

  Kiitti, juuri noin luonnehtisin itsekin – rento ja raikas 🙂 Juu, Bakerin kangasta saa Koodista.

  Olen pähkäillyt juurikin tuota keittiön ovien vaihtoa. Mutta mua vähän tökkii muutenkin tuo järjestys, enkä ole varma haluanko joskus oikeasti muuttaa sen muutenkin erilaiseksi. Siksi vielä jarruttelen, kun en tiedä mitä sit joskus oikeasti haluaisin. Kun ei tuo väri onneksi niin paha ole 🙂 jos ovet olisi vaikka punaiset, olisin jo vaihtanut ne, hihii.

  Mutta tosiaan, jos on toimiva ja hyvä järjestys kaapeissa, ja niiden mitoitus on nykyaikainen, suosittelen kyllä ovien vaihtoa.

 16. Iiiks, Anne, miten mä olinkaan missannut tämän postauksen.. Onneksi tulin tänne selailemaan vanhempia juttuja. Näitä kuvia voisi nimittäin katsella vaikka kuinka kauan 🙂
  Teidän kodin tyyli on tosi yhtenäinen ja selkeä, ihana! Ja toi lattia on kovin kaunis. Onko se tammea? Kaunis, pehmeä väri.

 17. Anne

  Kiitos ihana 🙂
  Lattia on Timberwisen harjattu ja valkoöljytty tammilankkuparketti. Ollaan kyllä tykätty siitä.

 18. Aivan täydellisen ihana koti! Saako kysyä teidän päiväpeitteestä, mistä se on hankittu? Mukavan rento petaus 🙂 Sopii loistavasti pellavalakanoiden kanssa. Ihanaa joulun odotusta!

 19. Anne

  Voi kiitos 🙂 Päiväpeitto on vuodelta -97 ja se on teetetty yhdestä Koben kankaasta, jota ei varmaan enää saa. Mutta vastaavanlaisia paksuja pellavan sävyisiä huonekalukankaita on paljon, niistä voi ompeluttaa vastaavan. Pidän tosiaan rennoista petauksista ja pellavan kanssahan ei voi ikinä mennä pieleen.

  Mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

 20. Hei kenen nuo keittiössä olevat hyllyt on, joihin saa kätevästi keittokirjat esille? Juuri tuollaisia olen metsästänyt.

 21. Hei! Täältähän löytyi uusi blogi kirjanmerkkeihin;) tosi upea koti. Moderni, mutta ei kylmän kolkko. Aivan mahtava! Hei mua kiinnostaa tuo Snö-lipasto. Mistä olet ostanut sen? Tilasitko Ruotsista vai kuinka? Hinta näytti olevan melkein 1000 euroa…

 22. Anne

  Hei, kiva kuulla että löysit blogiini ja tulet toistekin 🙂

  Pidän todella paljon ajattomasta ja yksinkertaisesta sisustuksesta. Moderni yksinkertainen koti ei ole kolkko, jos valitsee luonnonmateriaaleja ja somistaa vähän hassuillakin jutuilla. Kiitos vaan sanoistasi, oli kiva kuulla tuo, sillä juuri noin toivoisinkin kotiamme luonnehdittavan.

  Olen ostanut Snön aikanaan meiltä Sisustuksen Koodista, olemme joskus myyneet noita lipastoja. Onhan se aika arvokas, mutta niin kaunis ja ajaton 🙂