Terkut Kokkolan reissulta. Nyt istun jo junassa matkalla takaisin kotiin. Oli kuitenkin ihana nähdä perhettä ja saada viettää hetki aikaa vanhemmilla. Napsaisinkin muutamia yksityiskohtakuvia teille heidän kauniista kodistaan.

Vanhemmat asuvat 1800-luvulla rakennetussa kivitalossa, tunnelma on ihan mieletön, kun huonekorkeutta on paljon ja seiniä kiertää upeat kookkaat ruutuikkunat.

Äidillä ja isällä on yksinkertainen ja neutraali sisustusmaku, ihan kuten tyttärilläänkin. Sisustusta maustavat luonnollisesti isäni värikkäät teokset ja erilaiset tekstiilit. Äiti on tehnyt osan sohvatyynyistä itse, juurikin nuo hienot kirjaillut tyynyt ja kudotut tyynyt.

 Kiinnittäkää myös huomiota ihaniin valaisimiin. Tässä Tolomeo Terra ja Modern Art.

Tyynyissä on erilaisia kuoseja ja värejä. Niitä on uskallettu sekoitella rohkeasti keskenään. Nyt kyllä jo suunnittelimme uudet tyynykokoelmat sohville. Eli tyynymuutoksia on taas pian luvassa.

Nudin betonikantaiset kattolamput koristavat kahta vierekkäistä ikkunaa. Isän neutraali teos, johon mustat kehykset antavat ryhtiä.

 Työhuoneessa on valtavasti tauluja.

 Keittiön ikkunalla on Design House Stockholmin puukynttelikkö. Katossa roikkuu Ingo Maurerin valaisin, se on kyllä aika mieletön.

En yleensä pidä keittiössä kaapin päälle kerätyistä tavaroista. Mutta tässä on onnistuttu hyvin asetelman teossa. Seinä on korkea ja leveä, kokonaan kaakeloitu, joten se kestää muutamat esineetkin näyttämättä tunkkaiselta.

Unhohdin kuvailla vasta valmistunutta hienoa veskiä. Pikkusisko on suunnitellut sen ja esitellyt blogissaan, pääset kurkkaamaan esittelyn  tästä.

This weekend I visited my family in Kokkola. I took some pics from my parents home. They have such a beautiful home in a very old building. They love modern interiors and neutral backgrounds. My fathers paintings and colourful textiles bring some color to the decoration.

6 Comments

 1. I see where you get your wonderful taste, and I like your father's paintings!

 2. Ihan kuin tunnistaisin kodin 🙂 Olette kyllä taitavia kaikki!! Olisinpa saanut omiin geeneihin jotain vastaavaa 😉 terv.ingrid

 3. Anne

  Kiitos paljon 🙂 mulla ei oo kyllä geeneissä valittamista visuaalisuuden puolesta, heh.

 4. Ihan mieletöntä että sun vanhemmilla on noin hyvä maku ja noi taulut on superhienoja! Saako niitä ostaa jostain?
  🙂

 5. Anne

  Kiitos, vanhemmilla on kieltämättä tosi hyvä maku 😉

  Isäni tauluja voit vaikka tiedustella suoraan meilitse, hänen sivuiltaan http://www.juhanimelender.com löytää yhteystiedot. Tauluja on myös jonkin verran meillä Koodissa ja Turun taidelainaamossa. Lisäksi niitä myydään vaihtuvissa taidenäyttelyissä.