Alennusmyynnit ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa. Nyt lomakauden jälkeen on kuitenkin oikeastaan vasta hetki rauhoittua ja miettiä, mitä kannattaakaan etsiä aletangoilta. Itse olen aina pyrkinyt hyödyntämään alekaudet tekemällä järkeviä löytöjä. Poimin Sokoksen valikoimista omia alesuosikkejani.

Tähän hetkeen mielestäni parhaat tärpit ovat:

 • takit
 • laadukkaat asusteet
 • neulepuserot
 • alusvaatteet
 • kengät

Talvi ei ole vielä kunnolla alkanutkaan, ollaan saatu nauttia villakangastakkikaudesta ihanan pitkään. Ehkä jo loppuviikosta tilanne kuitenkin vaatii lämpöistä kaulahuivia ja toppatakkia.

Ensimmäisessä kuvassa on Sokoksen valikoimista poimittu pino Tommy Hilfigerin pehmoisia neulehuiveja. Voiko huiveja olla liikaa. Uudella huivilla saa ilmettä sekä talvitakkiin, että neulepaitaan. Huivi toimii ainakin minulla usein myös työasun lämmittäjänä.

Tässä kuvassa on Morriksen unelmaisen pehmeä villahuivi ja pipo. Kengät Filippa K:n. Minä olen vasta tänä talvena löytänyt pipot. Mikä ihana pelastus pörröiselle kampaukselle. Ja voitte taas todeta, etten voi ohittaa harmaata pehmoista villaa.

Lämmin parkamallinen toppatakki on tullut jäädäkseen. Oma versioni on ties kuinka monta vuotta vanha, joten sille on pian hankittava seuraaja, tai ainakin kaveri. Kuvassa vasemmalla Morriksen untuvatoppis, jossa on aitoa karvaa hupun reunuksessa. Oikealla Filippa K:n hitusen kevyempi toppaparka, jossa on myös huppu. Takkia on kolmessa eri värissä, mustana, tummansinisenä ja oliivin vihreänä. Tämä on oikea kaupunkitoppis, tyylikäs ja ei liian kuuma.

Filippa K:n Esther Belt coat on vuodesta toiseen mallistossa mukana. Tänä talvena uutuusvärinä on luumunpunainen. Tuntuvasti alennettuun hintaan voi kokeilla myös vähän erikoisempaa väriä. Itse ainakin tykkään, että vaatekaapista löytyy muutama erilainen villakangastakki. Kun takeille on käyttöä todella monta päivää vuodesta, ei aina halua pukea samaa takkia ylleen.

Musta villakangastakki on varmasti jokaisen naisen perushankinta. Itse voisin hamstrata vaikka kuinka monta mustaakin takkia, niissä kun on hitusen hienoja eroavaisuuksia. Tässä on J. Lindebergin paksu villakangaspalttoo, jossa on vähän sotilaallista henkeä napitusten ja nahkaisten yksityiskohtien muodossa. Takki on niin ryhdikäs, että se vetää naisenkin automaattisesti asentoon. Tällaisen takin alla voi olla mitä tahansa vaatetta, mutta lookki on taatusti tyylikäs takin ansiosta.

Kevytuntsikat ovat nousseet suursuosikeiksi. Niitä löytyykin monen merkin mallistosta. Tämä untsikka on Morriksen. Unelmaisen kevyt, mutta kuuleman mukaan ihan uskomattoman lämmin takki. Tällaista en vielä itse omistakkaan…

Hyvät neulepaidat maksavat aika paljon. Siksi kurkistan aina alevalikoimat neulepaitojen osalta. Vielä löytyy vaikka mitä ihania neulepaitoja alehintaan. Kuvassa alin neule Tigerin ja muut Filippa K:n. Tässä pinossa näkyy taas omat ikuiset lempivärini(mustan ja harmaan lisäksi); luonnonvalkoinen ja kameli.

Alennusmyynneissä ei kannata sivuuttaa alusvaateosastoakaan. Tunnustan itse hankkivani suurimman osan alusvaatteistani alennusmyynnistä.

Neutraalit rintsikat miellyttävät minua. Puuterin sävyiset liivit ovat suosikkejani. Jos löydän hyvän malliset alusvaatteet, ostan niitä aina kerralla useampia.

Hyviä pikkuhousuja tarvitaan aina. Yhdistelen mielelläni puuterin värisiin liiveihin mustia ja valkoisia pikkareita. Alusvaatteidenkaan ei tarvitse aina olla matchy matchy. Näissä tärkeintä on mukavuus.
Oletteko te tehneet hyviä alelöytöjä?
Tuttuun tapaan voitte vielä lukaista Sokoksen sivuilta lisää aletärppejäni, pääset juttuun tästä.
”yhteistyö”

8 Comments

 1. Sulla on mukavan monipuolinen blogi ja oon seurannut sitä jonkin aikaa. Koirasi ovat aivan ihanat ja niitä näkyy ilahduttavan paljon kuvissasi 🙂 Olen itse tosi eläinrakas ja tämä on mielessä vaateostoksillakin, mulla jää turkikset kauppaan ja neuleista tarkistan ettei ole angoraa (koska tuotantotavasta ei voi olla varma) tai merinoa (mulesing -syistä) , ja muutenkin yritän ostaa eettisesti "hyvälaatuisia" tuotteita. Mietitkö sä tämmösiä asioita hankintoja tehdessä? Näistä asioista kirjoitetaan muotiblogeissa tosi vähän, mutta aihe on mielenkiintoinen ja ajankohtainenkin. Ostat laadukkaita merkkejä, ja ne on yleensä melko turvallisia tässä mielessä, mutta olisi kiva lukea ajatuksiasi aiheesta ? Henna

 2. Klassikkoja kannattaa tosiaankin bongailla alesta – ja vähän kalliimpia ja laadukkaampia materiaaleja, joita ei ehkä muuten raatsisi ostaa. Tosi hyvä vinkki tuo alusvaatteiden hankkiminen alennusmyynnistä. Täytyykin tehdä vielä kierros "kylillä".

 3. Ihania kuvia. Pidän tyylistäsi. Yksinkertaista ja klassista. Laatuun kannattaa todellakin satsata ja hankkia kerralla alesta kunnon vaate, kuin ostaa aina vähän halvemmalla "rättejä".

 4. Anne

  Kiitos vaan, tosi kiva kuulla 🙂

  Kuule mietin myös noita asioita. Olen myös tosi eläinrakas, omat koirat ovat vielä syventäneen suhdettani eläimiin. Angora-kohu sai kyllä ajattelemaan omiakin angoraneuleitani, mutta uskon, että ns. kalliimmat merkit ovat eettisempiä. Ainakin kun tiedustelin, Filippa K ja J.Lindeberg eivät käytä kyseenalaisia angora-materiaaleja. Turkiksista olen pitänyt neutraalia linjaa, itsellä ei ole kuin pari lammasjuttua.

 5. Anne

  Juu, aleista on parasta kotiuttaa sellaisia pitkäikäisiä ja arvokkaampia juttuja, tai sitten jokapäiväisiä käyttötuotteita, kuten alusasuja. Tosiaankin, olen itse aina melkein hankkinut alusvaatteet alerekeistä 🙂

 6. Anne

  Kiitos kivasta kommentista 🙂

  Niinpä, aleista voi ostaa sellaisiakin juttuja, joita ei muuten raaskisi hankkia.

 7. No ni Anne:) Oli pakko saada toi Morriksen kevytuntsari. -Saima-

 8. Anne

  Haa, ihana ostos!(olispa täällä peukkunappula)

  Kiva jos tästä oli vinkiksi ja inspikseksi 🙂