Instagramiani (@muotimielessa) seuraavat ovat bonganneetkin minun viime päivien ruokainnostuksen. Perjantaina päätin käyttää joululta yli jääneen bataattisoseen. Valmistin pakkauksen ohjetta mukaillen tulista bataattikeittoa. Tulista siksi, että innostuin laittamaan reilusti enemmän chilitahnaa, kuin ohjeessa oli mainittu. Hyvää tuli, ei meille liian tulista.

Tässä vielä ohje, keitonhan voi tehdä pitkän kaavan mukaan myös tuoreista bataateista. Sosetuubin ostamalla vaan säästyy kuorimiselta, keittämiseltä ja soseuttamiselta. En osaa sanoa onko maussa lopulta eroa.

Bataattikeitto
1 tuubi bataattisosetta (käytin Pirkkaa)
1 tölkki kookosmaitoa
1/2 dl vettä
limetin mehu
1/2 tl chilitahnaa (Pirkka sambal oelek)
suolaa
mustapippuria
korianteria, persiljaa
kermanoro koristeeksi

(itse laitoin chilitahnaa melkein 2 tl)

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri ja yrtit. Nopeaa ja helppoa. Jos myös lapset syövät, voi heille annostella ensin ja maustaa sen jälkeen aikuisten annokset chilitahnalla ja muilla voimakkailla mauilla.

Seuraksi rapeaa leipää ja voita. Nauti.

5 Comments

 1. Bataattikeitto on niin herkkua, varsinkin kylminä talvipäivinä. Chilisenä lämmittää ihanasti. 🙂

 2. Kiitos ohjeesta! Tätä teen. Ja itsestäni tuntui mukavalta se, että olit tehnyt keiton ihan reilusti tavallisen kaupan tavallisilla tavaroilla. Aina ei tarvita ylimääräistä isolla kirjoitettua ja alleviivattua sanaa LUOMU. Siihen törmää blogeissa usein. Luomu on erittäin hyvä asia, mutta miksi se pitää erikseen mainita. Onko se muiden herättelyä vai pinnallista brassailua. Mene ja tiedä. Ihanaa viikonalkua sinulle! Olet tosi herttainen…

 3. Anne

  Me syödään aika harvoin keittoja, etenkin tuollaisia sosekeittoja. Tai korjaus, minä syön usein, mutta useinmiten lounaaksi töissä 🙂 Mutta tuo oli hyvää, juurikin lämpimänä ja vähän tulisena.

 4. Anne

  Kiva kiva jos teet 🙂
  Kiitos kivasta kommentistasi, se lämmittää kovasti mieltäni!

  Aivan ihanaa viikkoa sinulle, olet myös tosi herttainen!

 5. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä – mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi