Perjantai-iltana maistui pasta. Heti töiden jälkeen oli kiljuva nälkä, se lähti grillatulla kanan rintafileellä, avokadolla ja raejuustolla – ei ennättänyt kokkailla yhtään. Illemmalla oli aikaa ja fiilistä keitellä pasta, nopeastihan sekin tulee.

Voi-salviapasta, nam. Ainekset ovat yksinkertaiset (voi, salvia, parmesan), samoin valmistus. Maku ylellinen ja palkitseva. Sopii viikon viimeiseen arki-iltaan.

 Huumaannuin salvian tuoksusta jo automatkalla kaupasta kotiin. Tuoreet yritit ovat parhautta. 

Sopivasti pastaa, tällä kertaa onnistuin mittaamaan määrän juuri oikein kahdelle. Muista laittaa tarpeeksi suolaa keitinveteen, mulla meni ”melkein” liikaakin.

Annos näytti tältä. Huuhdoin alas pienellä lasillisella kylmää valkkaria. Tykkään pastan kanssa juoda viinin reilusti vesilasista. Syömismeininki hoidettiin rennosti keittiön saarekeella. Siinä muuten tulee aika usein nykyään syötyä.

Herkullista viikonloppua!

7 Comments

  1. Anne

    Nii on. Kiitos vinkistä, koitanpa sitä muusiinkin, nam. 🙂

  2. Kuulostaa hyvältä! Olisiko mahdollista saada tarkempaa reseptiä?

  3. Anne

    Oli kyllä yksinkertaisen hyvää. Tuossa jo ainekset luettelinkin. Pasta keitetään ja sillä aikaa kun se kiehuu suolatussa vedessä, sulatetaan köntsä voita pannulla, sitten siihen lisätään reilusti revittyä tuoretta salviaa. Kun pasta on kypsää, kaadetaan se valutuksen jälkeen pannulle voin ja salvian sekaan, pyöritellään, että pasta maustuu kunnolla. Lisään myllystä suolaa ja pippuria ja raastan päälle reilusti parmesania ja taas pyöräyttelen. Sitten vaan nauttimaan 🙂 annoksen päälle rapsuttelen vielä vähän parmesania ja pippuria.