Keittiö on kyllä kodin sydän – ainakin meillä. Sinne kertyy jos jonkinmoista tavaraa, joilla kaikilla on hirmuisen tärkeä ominaisuus.

Katsokaa vaikka meidän keittokirjapinoja. Siirtelin osan noista tuohon äskettäin siivoamastani olohuoneen String-hyllystä, osa on keittiön seinähyllystä ja osa on majaillut ties missä. Vihdoinkin ajattelin käydä läpi kirjavalikoiman ja editoida siitä keräykseen mahdolliset harvemmin selailtavat yksilöt. Loput on pakko mahduttaa minun pukeutumishuoneen hyllykköön. Keittiöön ne eivät todellakaan mahdu ja olkkarissa eivät näytä kovin eleganteilta. Aion hankkia niitä varten suuria säilytyslaatikoita, näin eivät pistä silmään vaatekaapiston hyllyllä. Huone on onneksi kätevästi keittiön vieressä, kirjat ovat kuitenkin käyttöetäisyydellä sittenkin.

Lempiasioitani keittiössä ovat edelleenkin yrtit ja joulupukilta saamani perkolaattori-kahvinkeitin. Tulen hyvälle tuulelle kun tuoksutan ja katselen vihreää, samoin aina kun kahvi porisee kotoisasti perkolaattorissa. 

Uusin villitys meidän keittiössä on blogin kautta saamani Nude Audio-kaiutin. Tähän liittyykin hauska juttu, joka kertoo suhteestani musikkiin.

Isäntä asensi kaiutinta bluetoothin avulla iPhoneeni ja yritti etsiä sieltä musiikkia… niin, en ole ladannut yhtään kappaletta puhelimeeni, mutta hän löysi mun pilvestä yhden biisin. Olen siis todistettavasti ladannut joskus musiikkia. Kappale oli Spandau Balletin Gold.

Onneksi perheen toisesta puhelimesta musiikkia löytyi enemmän ja pääsimmekin nauttimaan Nuden tuomasta musiikista keittiössä touhuillessamme.

Todella kätevä kaiutin sanoisin. Äänen laatu on kokoonsa nähden hyvä. Tämä minun on kokoa M. Kaiutinta voit tilata ainakin täältä. Mahtava lahjaidea muuten, kaiutin on nimittäin pakattu todella hulppeaan laatikkoon.

Ihan ehdottomia tämän hetken leppareita ovat myös BEdesignin Lily-tuikkukipot, jaksan ihastella niitä päivittäin. Samoin olen edelleenkin tykästynyt ryppyiseen pellavaan. Kotiutin Koodin alekasasta nuo Linumin kangasservietit, ah miten ylelliset.

Keittiössä saa olla kauniita esineitä rennosti esillä. Ne tuottavat iloa arjessa. Pitää vaan olla tarkkana, ettei kaikki tasot ala pursuta tavaraa, kuten mulle ainakin helposti käy. Siihen auttaa taas sitten tyhjennyssiivous – kaikki pois ja valikoidut takaisin.

8 Comments

 1. Hyvä biisi sulta löytyi. Alkoi toi kaiutin kiinnostaa, kun sen saa sidottua näköjään mihin vain. Olisi reissuun todella näppärä.

 2. Löysin tuon samaisen perkolaattorikeittimen kaapistani, johon sen olin vuosiksi unohtanut. Nyt se on taas käytössä ja keittää ehdottomasti parhaat kahvit!

 3. Uusi lukija ilmoittautuu 🙂
  Oma hyllykkö kirjoille keittiössä olisi kiva… Meille ei vaan valitettavasti mahdu; kirjat pitää aina hakea työhuoneen hyllystä.
  Leppoisaa viikonloppua!

 4. Lataako joku vielä kappaleita puhelimeensa…
  Hommaa ihmeessä Spotify, niin on aina mieleistä musiikkia saatavilla.
  Pieni kaiutin on etsinnän alla, kiitos vinkistä.

 5. Anne

  Haa, ehtaa nuoruusmusaa 🙂 Toi on tosi näppärä kaiutin ja varmasti ihan tosi kätevä reissussa!

 6. Anne

  Onpa hyvä että kaivoit esille 🙂 tuolla tulee hyvät kahvit ja se pulputus on kodikkaan kuulosta.

 7. Anne

  Heippa ja tervetuloa! Olen muuten joskus vieraillut myös sinun blogissa, se on kiva 🙂
  Keittiöön kyllä harvoin jää ylimääräistä tilaa isolle keittokirjastolle…

  Leppoisat viikonloput takaisin!

 8. Anne

  Ei kai lataa, mut mä en oo ladannut edes spotifytä, sillä en ikinä kuuntele musiikkia itsekseni. Toki meiltä löytyy isännän toimesta spotify, muttei mun puhelimesta 🙂